Angående bomben..

Måste tyvärr meddela att det inte blir någon bomb idag, allt blev framskjutet men det blir av. Kan inte säga något bestämt datum men i veckan ska jag släppa den. Kommer bli kul och jag hoppas att ni ser fram emot den lika mycket som jag.

Tycker faktiskt att det är tråkigt att ni inte engagerar er längre i bloggen. Möts av inga kommentarer och det är så omotiverande som det bara kan bli ska ni veta. Därför har jag inte velat engagera mig i bloggen heller. Det är ni som får mig att vilja blogga. Vart är ni när jag behöver er? :(


Smidig ponny?

hur söt är inte Paddington när han bara laddar på som en galning på ett 60cm hinder? :)



Svar

Anonym om Dagens bekännelse...:
den hjälmen du har,tycker du den är bra??n rekomenderar du den? :D

Svar: Jag tycker att den är jättebra! Den är lätt att ha på huvudet, känns nästan inte som att man har en hjälm på sig. Första gången jag använde den så trodde jag att jag hade glömt hjälmen allvarligt talat, haha. Man kan justera den bak så den sitter efter ditt huvud. Den är snygg med enligt mig! Köpte min på mässan för 990:- så prisvärd hjälm! Rekommenderas helt klart :)


*skäms*

Nu skäms Elin Ljunggren på riktigt. Bloggen har legat nere pga ingen motivation eller ork. Jag har haft så fullt upp med skolan och att komma in i de dagliga rutinerna tyvärr. Sen är det massvis med trix och fix med min dator då den ska in på service i morgon så alla mina saker som jag har i datorn måste läggas över till mammas dator så det tar en viss tid. Kommer sakna min dator riktigt mycket.... men jag får en lånedator så jag kan skriva och så. Så ligger det till i Elins liv just nu, bara en liten update liksom.

Sen idag ska jag träna för Johanna igen! Har inte tränat för henne under hela sommaren så det ska bli kul (som alltid) men jag måste erkänna att jag är nervös då Paddington har varit tjaffsig ett tag nu i dressyren och bara sprungit på. Har nog med att göra att han börjar fälla päls nu, då blir han lite kinkig. Ska börja ge honom B-vitamin nu och så hoppas vi på att han blir lite mer fokuserad :) Han fick vila igår för att ta det lugnt så idag får vi helt enkelt se vad jag sätter mig på. Antingen en tokig häst eller en samarbetsvillig häst, hoppas på det sistnämnda! :)

I morgon tror jag att bomben kan släppas, kommer bli riktigt kul måste jag säga!



Lånar min mattes blogg.

Tittut här är jag igen!
Inte så svårt att lista ut vem jag är? Hihi, jag är en "liten" kille som min matte brukar säga vid namn Paddington. Jag brukar vilja skriva här men har inte haft den tiden då jag och min matte håller på och bli ett bra team och då krävs det träning vill jag lova! Idag har vi gjort någonting riktigt roligt som vi faktiskt aldrig har gjort innan. Vi har terrängtävlat och jag tyckte att det var så kul tills vi kom fram till vattenmattan då. Den är verkligen läskig men min matte förstår inte riktigt det. Kan inte riktigt sätta hoven på vad det är men läskigt är det iaf. Men sen fick jag lyda matte då hon blev lite arg på mig och sa att jag var löjlig när jag inte hoppade så jag tog ett jättestort hopp över hindret, hihih.

Min matte tyckte att jag var duktig ändå så vi båda är nöjda. Jag är nöjd med mig själv när jag hoppade vattenmattan som är min största rädsla, puh vilken lättnad. Jag ska försöka övertala matte om att vi ska ut och tävla sånt här fler gånger för det var som sagt jättekul! Det var några som tyckte att jag var läcker idag, vad nu det betyder? hih

Men nu ska jag ut och äta lite igen tror jag som det söta matvrak jag är.
Puss och gnägg lingonskägg!

Någon smygfotade mig i torsdags när jag hopptränade.. (:

Upp och iväg!

Nu har jag redan hunnit att rida båda mina ponnys och snart ska jag in i duschen för att senare åka iväg till massvis av saknade personer. Lite smått om ridpassen idag:

Minola - Red ut en liten runda då hon har fått ta det lugnt ett tag nu. Hon var verkligen pigg och glad, som vanligt!
Padington - Red dressyr, arbetade väldigt mycket med övergångar samt traven. Han ville inte alls till en början utan han blev bara stark och ville springa. Men i slutet gick han ändå helt okey. Ogillar verkligen när han ska vara på sitt trotsiga humör och bara göra tvärtemot vad jag säger. Men bara att jobba vidare!

Filmen ifrån träningen i förrgår kommer upp så fort jag hittar överföringssladden till datorn!

Men nu måste jag börja skynda mig lite! :)


Vet ni en sak förresten? Att ni är värdefulla, alla mina bloggläsare! puss på er ♥

Dagens bekännelse...

Jag kan INTE sluta titta på min fina Paddington, är helt fast i honom på bilderna.
Världens finaste Paddispluttis! ♥









Bomb på bloggen

Den 31:a Augusti kommer jag att kunna släppa en BOMB här på min blogg. Det är bara ett fåtal som vet om detta men jag tror verkligen på att det kommer bli bra. Jag hoppas att ni kommer att finnas där och stödja mig sådär i "början". Kan dock inte säga så mycket mer, men snart är dagen inne så att ni får veta för det gäller er med, en massor.

Stubinen blir bara kortare för varje dag, minut och sekund. woop woop :D

OH MY GOD :o

Fick mig ett gott skratt när jag fick se den här bilden i datorn. Bilden är säkerligen ifrån år 2006 eller 2007. Har jag verkligen varit sådär liten? Och titta på lilla Minola, så söt!


Resultat Kalmar

Ursäkta att jag har dröjt med resultatet ifrån tävlingen men nu ska ni få veta och tro mig det var verkligen spänning in i det sista!

I förklassen så hoppade jag en L:C. Paddington var klockren och vi hamnade till slut på en 3:e plats!! Så sjukt roligt! Här är filmen därifrån:



Här är ärevarvet!



Sen var det då dags för lagklassen. Våran B-ponny lyckades tyvärr riva ett hinder så pressen satt verkligen på oss D-ponnyer. Stina-Louise går in innan mig och sätter en nolla så hoppet finns kvar. Sen var det dags för min tur och jag har aldrig varit såhär nervös. De runt om mig fick skrika att jag skulle andas, då är det allvarligt. Allt hängde på oss om vi skulle gå vidare till omhoppning eller inte. Men Padde går in och sätter en säker nolla! Kändes så jäkla bra rent ut sagt! Sen så blev vår sista D-ponny med nolla så vi gick vidare till omhoppning!

Här är rundan ifrån lagklassen! :) (älskar Michelles kommentarer, haha)


I omhoppningen sedan så rev vår B-ponny igen så pressen sattes på oss D-ponnys ännu en gång. Stina-Louise satte en nolla i vanlig ordning och sen var det min tur. TYVÄRR rullar andra bommen då jag trycker av han lite stort vilket han inte vill göra men jag hade inget läge alls att kunna justera. Padde var nog lite seg i benen med efter att ha gått så mycket på en och samma dag + att det var varmt ute. Verkligen synd för annars hade vi vunnit men det räckte för en 4:e plats och det är iaf jag nöjd med! Värt att notera var att bätteropps andra lag (bland annat där min syster deltog) vann! :D

Här är filmen ifrån omhoppningen på mig och Paddis :)




Hoppträning

Äntligen är första riktiga hoppträningen avslutad och jag måste säga att det gick riktigt bra idag!

Började med att rida fram honom i skrit och trav. För ovanlighetens skull så var Padde så lugn att jag behövde driva honom i början? Kändes lite lustigt då jag nästan jämt får sitta med bromsen i speciellt när vi är där uppe med så många hästar och så mycket hinder. Han brukar i sådana situationer bli stel i hela kroppen och stum i munnen men idag var han riktigt tvärtemot sig själv vilket ibland är till en stor fördel :)

Vi började med att rida cavaletti på båge och det fungerade bra. Han slarvade lite här och var men efter ett tag satt det fint och han behöll även formen över vilket han inte alls ville innan då han körde upp huvudet och stack. Efter detta så körde vi på med studs på böjt spår och här fick jag verkligen tänka till då han drog sig åt yttersidan så här fick jag verkligen rama in och sätta honom och mig under press men det gick också bra!

Sedan satte vi ihop med lite linjer till oxrar och räcken. En rolig, givande och bra träning för både häst och ryttare. Jobbade mycket med att hålla jämn rytm över och efter hinder. Vi bemästrade detta på ett mycket bra sätt tycker jag. Padde hoppade verkligen med hela kroppen idag vilket är otroligt kul för mig som ryttare! Han är så fin min lilla kille och det roliga är att vi nun under sommaren har fått sånt självförtroende och en knuff framåt att... vi kan ju det här! Känns så härligt att han lyssnar på mig och jobbar på det sättet som han ska jobba på. Det är så kul när man kan se skillnad på honom. Han gör bara framsteg efter framsteg :)

Vill ni se film ifrån idag?!
Mamma var faktiskt snäll och filmade. Om ni är flitiga med kommentarer så kommer den ut i morgon någon gång :)

Tror även att Olivia knäppte några bilder med...

Svar på kommentar

Lovisa om Kvällspromenad

Hej ! Jag undrar en sak .. vf sålde du minola och vart är hon nu ? Köpte du tillbaka henne ?   
Plus att padde är sjukt snygg !
Kram


Svar: Hej! Kul att du undrar saker och självklart ska du få svar! Varför jag sålde Minola är en låång historia. Men för att förklara kort så ville hon inte riktigt som jag ville i hoppningen och jag ville satsa framåt nu när jag bara har 1,5 år kvar på ponny.

Minola är hemma hos mig igen då vi köpte tillbaka henne. Hon som jag sålde Minola till (Fredrika) sålde henne vidare till en annan familj och ifrån dem köpte vi tillbaka henne ifrån.

Vet du? Det tycker jag med, haha! Kul att du tycker om min lilla vackra prins ♥


Busy

Håller på med en sak på bloggen som jag sa innan så kommer det ske en förändring men kan inte riktigt tala om än vad för något. Men jag är upptagen med det nu iaf så därför har jag inte hunnit blogga. Återkommer när jag är färdig!

Kvällspromenad

Tog mig en liten kvällspromenad med prinsen ♥

Meningen med livet

Idag på vår första lektion "Etik och Livsfrågor" så fick vi sitta och fundera på vad meningen med livet egentligen är. Jag blev helt fast i detta ämne med en gång för sånt här tycker jag är kul. Frågor utan egentliga svar. Är det meningen att man ska gå i skolan, man ska jobba för att kunna försörja sig? Alla dessa måsten i livet är inte roliga att leva efter. Tänk om det istället inte fanns någon skola, det fanns inga pengar, inget jobb att gå till där man bara fick göra saker man själv vill hela tiden. Där man inte behövde välja mellan massa jobbiga val och istället bara vara med de man tycker om.

Det finns ingen mening med livet, det finns bara mening i livet. Jag tror att allt som händer ska ske dvs allt har en mening. Det var meningen att jag skulle sälja Minola till Fredrika, det var meningen att Padde inte blev såld till hon som provridit innan, det var meningen att jag tog avstånd ifrån mina vänner.

Jag vill inte vakna upp på ålderdomshemmet och inse att mitt liv har passerat utan att jag har fått leva det på mitt sätt, på mitt vis precis som jag ville. Med tanke på att jag bara lever en gång, EN gång. Det är skrämmande att tänka så faktiskt men så är det och det kan man inte göra någonting åt. Mitt liv är här och nu, denna dag, denna minut och denna sekund.

Att ha ett mål i livet, något man verkligen vill göra eller uppleva tror jag är meningen i livet. Jag har inget större mål i livet än att jag alltid ska vara den jag är. Jag vill vara en unik människa som alltid står på egna ben. En stark människa som kan klara av saker om jag bara vill. Min drivkraft är Fredrika, det är hon jag tänker på varje morgon när jag vaknar. Istället för att tänka negativt som att "åh det är skola idag" så tänker jag "nu är det en mindre dag kvar tills jag och Fredrika ses igen". Tro mig, det går alltid att vända allt negativt till positivt så länge man har viljan att göra det. Det är bara du själv som sätter stopp för dig själv. Allt du vill kan bli verklighet så länge du tror på dig själv till max.


Jag vill kunna blicka tillbaka på mitt liv när jag är äldre och kunna säga att jag varit en bra människa. Att jag alltid har funnits där för mina vänner. Att jag aldrig har svikit någon med vilja. Jag vill inte ångra någonting som jag har gjort och det är mitt mål. Att mitt liv ska vara något vackert utan bekostnad utav andras. Jag vill vara en som man kommer ihåg.

Carpe diem

Trött men glad

En alldeles för trött tjej sitter här och orkar inte riktigt skriva ner resultat idag men av bilden att döma (tidigare inlägg) så vet ni nog en hel del iaf. I morgon lovar jag att uppdatera er direkt ifrån skolan då jag ska dit tidigare.

Går och lägger mig med fetaste leendet på läpparna, underbart att avsluta den bästa sommaren med detta alltså!

Förresten, vad tycker ni nu om det turkosa på Paddington?! :D

Foto: http://emmahellgrenn.blogg.se/

I♥U

Jag är nog sveriges stoltaste ponnyägare just nu ska jag tala om!
Sätter varenda krona i hela världen på att jag har världens finaste Paddington <3

Världens sämsta kvalité med men jag väntar på bilder från andra och då jädrar kommer det bildbomb + resultat. Jag ska bara hinna landa först...

Varning för galen Elin!

Äntligen är allt färdigt i stallet, Padde är strålande vacker och jag är på ett sånt där galet humör som bara jag kan ha, haha! Sitter och peppar upp mig med pepplåtar så jag till och med sitter och gråter?! HUR galet är inte det? Aldrig varit såhär galet pepp någonsin innan alltså. Vet inte riktigt men det känns som att i morgon blir en kanondag. Massvis med bätteroppare som hejar på och rider, en fin Paddington och en fett taggad Elin. Hur awesome är inte det? Sitter och tittar på mina gamla ritter med och blir bara så taggad. Sitter och skrattar åt mig själv så att jag gråter haha ni hör väl bara hur galet detta låter? Får nog ta tag i mig själv innan jag peppas ihjäl, hur man nu kan göra det.

Ah jag vill tävla typ nu med mitt nya turkosa set! :D

Förresten, är det någon av mina läsare som man träffar i morgon? Hade varit fett kul! :D

Nej nu ska jag nog ta något lugnande och försöka sova för ska upp klockan 6 i morgon igen!


HÅLL ALLA TUMMAR NI HAR NU DÅ FÖR BÄTTEROPP!! :D


Så glad var jag första gången Minola och jag nollade i allsvenskan för första gången!



Svar

elin :) om Hej, Hejdå:
Jisses vad många rosetter du har ! Hur många har du egentligen ? :O

Svar: Jag har 75 som hänger på väggen och sedan har jag tappat bort ca 10 stycken så runt 80-85 rosetter :) Ska dock tillägga att 14 är lokala rosetter och resten klubb/pay and jump rosetter.

Hej, Hejdå

Har precis kommit hem ifrån tävlingen. Nu ska jag laga mat och sedan ut till Paddis, vi hörs ikväll!

Anmäl er till min lilla bildtävling också, det är viktigt ;)

Jag just nu:



Tidsinställt



Ärligt talat, hur snygg är den här färgen på dessa snygga modellerna? Vissa har dem för att sticka ut men det ser bara ännu lustigare ut vill jag lova. Tycker att dem ser stela ut , typ som ett gips? Jag skulle aldrig i hela mitt liv köpa dessa stövlar i den här färgen. Jag tycker att det är snyggare om man har en basic grund (väst,hjälm,stövlar) tex mörkblå eller svart och sedan kan man istället latcha till det lite med schabrak och huvor och sånt. Nej, jag ger dessa en klar tummen ner! Dagens diss...

Fråga: Vad tycker ni om den här färgen på tretorn? Tycker ni likadant som mig? Eller annorlunda? Tell me! :)

Fullt ös medvetslös!

Skriver detta inlägg mitt i natten precis innan jag skulle sova. För att när ni läser detta så är jag i oskarshamn och tittar på dressyrtävling. Många ifrån bätteropp ska debutera i morgon, ska bli så sjukt kul att följa med och heja på dem. Skulle även filma Michelle och lite sånt jobb. Blir jättekul tror jag allt!

Sen när jag kommer hem så ska allt som jag måste göra, göras och det tar sin tid. Ska försöka få tag i min knoppspecialist så att hon kommer och kan knoppa min lilla ponny med. I morgon bär det av inför allsvenskan och jag börjar faktiskt redan nu att bli nervös men samtidigt är jag förväntansfull och jättepepp!


Skriver mer när jag är hemma! :)
kommentera mycket medan jag är borta så jag blir pepp på att skriva nu då! överraska mig, sånt älskar jag! :D

Sen tycker jag att ni kan vara med i bildtävlingen med!


Ett tips!

När det regnar och ni inte har något paraply till godo så använd fantasin som jag och Fredrika. I vårt fall kom jag på den smarta idéen att ta stolarna över huvudet så vi inte blev blötare än vad vi redan var. Sen får ju alla andra ett gott skratt med! (bilderna är ifrån lilla gubben cup)  Tummen upp för stolar!




Delade åsikter

Skrattade högt när jag såg denna bild. Padde ser liksom jätteglad och taggad ut medan jag gör värsta mördarblicken. Men huuuuuuuuuu så snygg Padde är på den bilden, liksom maffig på något sätt. haha :D


En till film ifrån Vimmerby

Fått ännu en till film ifrån Vimmerby nu. Jag älskar den här rundan trots att resultatet är det värsta som man kan få så är det den bästa runda som jag som ryttare har ridit. Jag måste ge mig själv en applåd här faktiskt. Jag som aldrig brukar säga att jag rider bra men nu gör jag faktiskt det. Padde är bara tramsig men han hoppar så jäkla fint.
Känslan var perfekt, bättre än den finns inte (än så länge)...

Som sagt, resultatet är inte det viktigaste alltid!


Underbara minnen ♥

Ett minne som jag alltid kommer att komma ihåg är Paddes och min första lokala start. Jag hade inga förväntningar alls, inga höga krav. Jag var så nervös när jag satt i bilen på väg dit så att jag nästan höll på att kräkas. En helt ny ponny som jag inte visste hur han skulle reagera ute på banan. Paddington skötte sig exemplariskt och alla fina lovord från alla gjorde mig jättepeppad. Inne på banan satte vi i vår första start en noll-nolla och det ledde till en andra plats. Jag skämtar inte när jag säger att jag börjar gråta när jag ser filmen. Fina killen, åh det var helt underbart! Efter alla motgångar så kom detta genombråttet på första försöket...



Kommer även ihåg första gången jag fick vara först på ett ärevarv med honom. Vi kämpade mot många bra konkurrenter men vi var ändå bäst. Han och jag tillsammans klarade av det. Älskar Paddington så sjukt mycket alltså. Det är med han jag vill utvecklas, han som får mig att vilja och våga tro. ♥


I do believe in us

Bildtävling!

Eftersom sommaren 2011 lider mot sitt slut så har ni säkert hunnit att ta många fina sommarbilder på er och era ponnys. Därför vill jag passa på att ha en bildtävling! Det är mycket enkelt att delta, ni skickar bara in eran finaste sommarbild på dig och din ponny till [email protected]. Glöm inte att skriva med bloggadressen! Så drar jag en vinnare som blir länkad här på min blogg. Lycka till och skicka in nu! :)




Bildtävlingen avlutas på söndag klockan 18:00!

R E G N !

åhh väcktes naturligtvis utav regnet som bara öser ner här utanför. Och jag som hade tänkt att rida barbacka såhär på morgonen men icke då. Får bli ikväll någon gång då jag ändå inte ska göra något speciellt idag, kanske blir mycket bloggning för min del idag då? :D För just nu har jag ingen bloggtorka alls, har mycket att skriva om faktiskt.

Men men , godmorgon på er iaf! :)

zzzzzzzZZZzzzZzZZZzzzzZZZ

Nu ska jag släcka ner och sova, hörs i morgon mina kära vänner! Godnatt alla fina där ute! :)


Nationella tävlingar

Eftersom jag aldrig varit på någon nationell tävling så kan jag inte så mycket om det, inget alls nästan. Men jag kollade lite på internet och såhär stod det om det:

"Nationella tävlingar får innehålla klasser upp till 150 hoppning för häst samt Svår hoppning för D-ponny (Msv A för c- ponny, msv b för b-ponny)."

Om det är någon som har koll på nationella tävlingar så kan ni bara kommentera det här så lägger jag upp det :)

Regionala tävlingar

Nästa steg är regionala tävlingar. Här behövs precis som på lokal nivå, pass och ryttarlicens men här behövs en hästlicens också. Den löser man precis som ryttarlicensen på internet men enda skillnaden är att den behövs aldrig förnyas. Man behöver inte ha tävlat eller kvalat till regional nivå utan vem som helst kan åka på den.

På regional nivå så finns klasserna LC,LC+5,LB,LB+5,LA,LA+5 och MSVB. Dock så är det väääldigt ovanligt att det finns LC på regionala tävlingar men det kan förekomma.

PÅ regional nivå väljer banbyggaren lite svårare och "knixigare" banor. Svårare tekniskt om man säger så. En stor skillnad mellan lokal och regional är att på regional tävling så måste hästen veterinärbesiktigas innan start.


Lokala tävlingar

Vad är det som gäller på lokala tävlingar?
Jo för att få tävla lokalt behövs inga meriter alls. Här kan vem som helst åka förutsatt att man har ryttarlicens. Ryttarlicenser löser man innan och de håller i ett år och sen måste man förnya dem. Hästen eller ponnyn måste ha pass som innehåller slutmätning och vaccination. Om man är över 13 år så behöver man ha gått en grönt kort kurs och klarat av provet innan man får tävla. Om man är under 13 så får man tävla på någon annans.

På lokal nivå finns klasserna LD-10, LD,LD+5,LC,LC+5,LB. Man anmäler sig till en tävling via TDB (tävlingsdatabasen) och viktigt är att titta upp när anmälan går ut så man slipper betala efteranmälningsavgift.

På lokal nivå så brukar banbyggaren bygga lite enklare banor för det är den lägsta nivån av tävling om man bortser ifrån klubbtävlingar och dylikt. När du kommer till en lokaltävling så går du först och anmäler dig i sekreteriatet och där brukar du få visa vaccinationsintyget så ha passet med dig. Sen går du banan för din klass.

Sen hämtar du hästen och sitter upp, rider fram och så. Det finns alltid en framridning (eller ja, nästan alltid) och såklart en framhoppning. Hur man lägger upp "träningen" innan själva ritten inne på banan är upp till var och en. Men jag brukar föredra att bara skritta länge och väl på framridningen och kanske trava lite. Galoppen och det kan man fixa på framhoppningen.


Såhär ser en lokaltävling ut för det mesta :)

Era önskemål, min lag

åhhh, snälla, skriv om olika tävlingar.. alltså, hur går det till när man tävlar lokalt? när får man börja rida reg.? o NAT.? hade vatt JÄTTESNÄLLT :D


Svar: Klart jag kan skriva om det!
Skriver ett inlägg när jag kommer hem ikväll om det! :D




Första hoppträningen!

Åå vilken skön känsla det var att vara tillbaka där uppe igen! Har verkligen saknat det och det verkade Padde med ha gjort. Hoppade på mitt pelhambett idag och jag är verkligen så nöjd. Vi började med att travhoppa och så fort Padde såg ett hinder så blev han så fruktansvärt glad så att han bara hoppade på stället. Lycklig häst och lycklig ryttare, kan det bli bättre?! Han kändes jättefin även att det inte var på några högre höjder så var han ändå jättefin. Hoppade linjer och så småningom en hel bana. Gick jättebra och det finns inte så mycket mer att säga, haha :) allt känns så bra och positivt tills på söndag nu! Ska bli så galet roligt.

Min ridlärare tyckte att det såg bra ut och så. Hade en bett diskussion med henne och vad hon tyckte och sådär. Hon tycker att det är okey att jag betslar upp Padde vid hoppning då han ändå är så pass gammal att det är svårt att lära honom att gå lugnt på tredelat och när jag kommer upp i klasserna så är detta nödvändigt. Fast att både Anna-Lena och jag är skeptiska till såna här bett så känns det ändå bra. Jag ska inte rida med detta i vardagen för då är risken att han blir stum. Alltså ska jag bara ha detta när jag hoppar uppe i bätteropp och på tävlingar. Hemma går han så bra på det tredelade för här känner han sig säker så hemma kan jag hoppa med det tredelade. Så ser planen ut för oss nu och jag tror att det kommer fungera super! :)

Fotografen var på plats så här är några bilder från idag!

Testade nya Boj schabraket och det var supersnyggt och även praktiskt!


Guldvärda

Av ungefär 80 läsare (som statistiken visar just nu) så har 3 stycken orkat kommentera, dåligt? Men ni som har kommenterat är så guldvärda så det finns inte! Ni har hjälpt mig jättemycket och jag lovar att börja skriva mer om det som ni vill. Vill även tacka för alla fina ord om bloggen, tack tack tack! Det är såna som ni som gör mina dagar! :) Desto mer kommentarer jag får, desto mer blir jag taggad till att blogga ännu mer. Och på senaste tiden har min uppdatering varit bra och det har även ni varit. Team power- yeah.

Ni ville att jag ska skriva mer om träningstips och det ska jag såklart börja göra mer. Om ni har någonting som ni vill ha tips om så bara kommentera så ska jag se vad jag kan göra! :)

Och ni som inte har kommenterat har fortfarande chans att göra det, det betyder som sagt mycket för mig som bloggar....

Deal...

Uppdaterar inte förren just DU har kommenterat och svarat på DESSA (länk) frågor så får vi ju se hur länge jag är borta..


Minolas föl.

Vi betäckte Minola den 10:e Juni så fölet är lite drygt 2,5 månader! Jag som är sååå himla nyfiken tittade upp hur stort fölet är och så. Jag tycker att det är så mysigt och jag lovar er att jag kommer nog att bosätta mig ute i hagen när fölet kommer! :D

2,5 månader: Könet är nu tydligt, du kan se små bulor som formar skapet om det är en hingst, du ser ingenting alls om det är ett sto. Fostret är nu ungefär lika stort som en ekorre.


Vill att DU svarar!

Vad vill ni se mer utav i min blogg? videobloggar/mer träningstips/mer outfits eller annat?
Vad tycker ni är kul att läsa om?
Mina ridpass/mina videos eller annat?

Eftersom ni är grymma på att kommentera nu så vill jag att alla svarar på dessa frågor och var ärlig!

Det är vi tillsammans som gör bloggen bättre..

Svar på tal om allsvenskan

Fråga: om man väljer L:D i förklassen är det ju inte avd A? då är det ju clearround?
för LD brukar ju va clearround eller?


Svar: Ja LD är clear round och då kan man ju inte välja avd B. Man får alltså hoppa LD som förklass! Däremot får man inte hoppa LC förklass som avd B! :)

Hämtat paket!

ÄNTLIGEN med stora bokstäver så har jag fått hem mina BOJSAKER.
Blev jätteglad och snart ska jag se om det passar till prins Padde. Det som var med var ett fleecetäcke, en huva och ett schabrak. Huvan var väldigt ovanlig men det tror jag kan bli snyggt med ett guldrigt strasspannband? Det ska införskaffas iaf. Sen var schabraket och fleecetäcket grymt fina och färgen var lovely!
Kommer ju se ut som om jag är sponsrad, haha.






Vad tycker ni om dessa produkter?! :)

Ajjabajja Elin!

Här snackar vi om att ha en riktig stolsits alltså och som gräddet på moset så rider jag i foppatofflor, utan hjälm och utan väst. Nu ligger jag så illa till...


Allsvenskan div 2

Tänkta ta och berätta vad det menas med att man hoppar allsvenskan för er som inte riktigt har koll på vad det är för något. Vi tar det från början.

Allsvenskan som det heter är en tävling i tre omgångar där man tävlar i lag där klubbarna möter varandra. I laget inår 4 ryttare (ifrån samma klubb då såklart). Klubben får anmäla fler än ett lag! Div 2 går i en L:C hoppning. Lagen delas upp i olika zooner. De två bästa totalt av tre omgångar går till finalen som går i Vetlanda där man möter 1:an och 2:an ifrån alla zooner. Tror att det finns fyra eller fem zooner så det blir ca 8-10 lag som tävlar mot varandra där.

Innan lagklassen så är det som en vanlig lokal hopptävling med L:D & L:C som förklass. Man får välja helt själv vad man vill hoppa som förklass men en viktig punkt är att man inte får hoppa avd B i förklassen för då får man inte vara med i lagklassen. I själva lagklassen så rider man som vanligt en grundbana först och de lag som har minst fel går vidare till omhoppning. När man sedan räknar poängen så räknar man bort det sämsta resultatet. Tex om jag skulle ha 4 fel och alla andra i laget 0 fel så slutar ändå laget på 0 fel för att mitt resultat inte räknas. Det finns lag som bara har 3 ryttare i laget men då får man inte räkna bort något.

För att få vara med i allsvenskan div 2 så får man inte ha startat L:A med sin ponny och man ska ligga på L:C nivå och såklart ha en klubb att tävla för.

På söndag drar det igång och jag är mer än laddad redan nu! :D




Undrar ni något mer? Kommentera så svarar jag :)


Kulltorps Hampus

Här är några bilder på hingsten som vi betäckte Minola med. Alla bilder tagna ifrån --->http://mikahampus.blogg.se
Hoppas det är okey att jag tog bilderna Mikka! Annars säger du bara till (:










Bonusfilm

Eftersom ni varit så sjukt duktiga på sista tiden med att kommentera vilket glädjer mig så mycket så får ni nu en bonusfilm på min dundersöta bästa vän :)


Okey, här kommer det!

Haha här kommer det efterlängtade klippet! Jag dör när Fredrika försöker prata engelska alltså. Och till er som inte förstår att hon är riktigt flummig här så är hon det, haha fast det är ju bara sån som hon är! :) Anledningen till att jag inte pratar med henne på detta klipp är för att hon hade sagt en sak som jag inte tyckte om och då straffades jag med att inte prata med henne ;)


Inlägg av Fredrika !

Heej !
nu undrar ni säkert varför det är jag som skriver här på Elins blogg. men det är så här att elin har fått ett par komentarer tex : "är det fredrika som köpte minola?? iså fall,vrf sålde hon henne igen? "
Och JA det är jag som köpte Minola. och vrf jag sålde? ja du... Jag sålde henne för att jag inte hade tid med henne när skolan började för det var så mycket läxor och prov och sen så var jag väldigt trött. jag kunde komma hem ifrån skolan och gå och lägga mig och sova till kl 7 på morgonen och endå inte känna mig riktigt utvilad. så Mamma och jag gick till läkaren och tog blodprov och kollade blodtrycket men läkaren visste inte riktigt men han trodde att jag gick in i en så kallade depression. så att det var drf som jag sålde henne för att jag inte orkade med...


Men men nu vet ni ....

Resultat hit och Resultat dit...

Någonting som jag kan irritera mig väldigt mycket på är de ryttare som kan stirra sig blinda på sina resultat.
Som jag säger, resultaten är inte det viktigaste, de är bara dina misstag på ett papper. Jag struntar faktiskt i resultaten bara jag känner att jag och Padde gjorde bra ifrån oss. Min värld går inte under om det står en fyrfelare på pappret. Jag tar det med en nypa salt och tittar på ritten igen. Vad vi gjorde bra och respektive dåligt.

Resultat är bara en statusgrej som man kan visa upp för andra men känslan inne på banan kan bara du känna.
Är det verkligen så viktigt att det alltid står en nolla på pappret? För att man kan visa upp det för andra och säga att det gick bra? Jag rider hellre snyggt och prydligt och får fyra fel än att rida hafsigt och går nolla. Man tävlar ju ändå mot sig själv hela tiden eller i alla fall så gör jag det. Jag vill utvecklas och få en härlig känsla inne på banan. Ta inte detta fel nu men jag vill såklart gå nolla men jag går inte under om jag får en fyrfelare så länge det känns bra för mig.

Resultaten är nästan aldrig rättvisa så därför har jag slutat att bry mig om dem. Jag lägger gärna upp en video när vi får 4, 8, 12 eller 16 fel här på bloggen, inga problem bara jag är nöjd med insatsen.

Tänker avsluta detta inlägg med världens finaste kommentar som jag fick för bara en stund sen!
emelie ([email protected]) om Minolas och min underbara resa:
jag kände verkligen att jag behövde kommentera detta.
Borde finnas fler som dej, som inte bara bryr sej om resultaten osv. Jätte bra! All cred to you ! :)


Tack så sjukt mycket, blev verkligen jätteglad över denna fina kommentaren! Tack igen snälla du! :)

Kort presentation!

Eftersom det är så många nya personer som har börjat följa min blogg så vet jag att många har frågot hit och dit så jag tänkte ta och presentera mig själv och mina hästar.


Mitt namn är Elin Linnea Ljunggren och jag har fyllt 17 år i år. Jag bor en bit utanför Kalmar i en liten byhåla som heter Mönsterås där jag även studerar. Jag går omvårdnadsprogrammet på Mönsteråsgymnasiet med inriktning häst. Jag har två egna hästar och bor på en hästgård med eget stall. Jag har ridit i 13 år ungefär nu men har bara ägt 3 egna hästar varav två som jag har nu då. Jag är en sprallig tjej som försöker att se det ljusa i livet och mitt motto är "don´t dream your life, live your dream". Förutom hästarna så gillar jag att vara med vänner och spela innebandy dock så måste jag lägga bandyn åt sidan nu då jag satsar fullt ut på min sista ponnytid. Jag är en väldigt öppen person som älskar att vara social så tveka aldrig att prata med mig för jag är alltid trevlig tillbaka! :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Detta är då Paddington som jag för nuvarande tävlar hoppning med just nu på L:B höjd. Padde som han kallas till vardags är en Irländsk Import född 1998 alltså 13 år. Han mäter 148,0cm i manken och är därmed en maxad D-ponny. Paddington kom hem till mig i början av juni 2010 men han har inte varit min förren i maj detta året så jag har inte haft honom sådär jättelänge. Han är verkligen min drömponny! :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detta är min andra ponny Minola. Minola är ett sto född 1996 och hon är av rasen arabiskt fullblod. Hon är 145,2 cm i manken och är också en D-ponny. Minola och jag bär på en väldigt annorlunda historia som ni kan läsa HÄR.
Har hoppat mycket med denna tjej innan men nu rider vi bara väldigt kravlöst bara för att ha kul. Minola blev betäckt i år med Kulltorps Hampus så i maj nästa år så är tanken att vi ska ha en liten fölis här hemma! :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Om det är mer ni undrar så bara kommentera, jag svarar på så mycket jag hinner! :)

Noll koll

Nu får jag börja om på mitt veckoschema tycker jag då nästan ingenting stämmer längre. Fick även en kommentar om att dressyrtävlingen inte är på fredag (hur jag nu har fått för mig det?!) utan den är givetvis på lördag. Herregud idag är inte hjärnan på min sida känner jag men såna dagar får man ha ibland :)

Iaf idag så red min lillebrors vän Minola så hon var redan motionerad. Sen beslöt jag mig för att Padde fick vila då jag inte har mått sådär jättebra idag. Men han var lika glad för det när jag tog in och borstade honom.

Onsdag: Rida ett lugnt dressyrpass på Padde och Minola ska vila.
Torsdag: HOPPTRÄNING :D Minola ska gå en runda i skogen
Fredag: Dressyrpass Paddington och Minola vet jag inte riktigt än hur det blir.
Lördag: Ett lugnt pass på Padde och Minola ska ridas på banan. Sen ska jag putsa, smörja, tvätta och sånt som ska göras innan tävling. Kanske följa med på dressyrtävlingen om jag har tid.
Söndag: Ska tävla allsvenskan DIV 2 :D Längtar sååå galet mycket så ni anar inte!



Nu kom jag även på mig själv med att jag faktiskt har vunnit två gånger i mitt liv, haha asså dags att vakna snart Elin! Jag vann ju på Killbarry Dave med i våras! :D

Jag
Nu när jag kom tillbaka hade två utav mina inlägg försvunnit?! Dålig stil alltså, ingen aning om varför. Tycker att det är jättemärkligt att dem bara kunde försvinna så.. hmm. Men iaf så kunde jag se kommentarerna och ingen har listat ut vad det är jag har fått hem! Hämtar ut alla saker i morgon så ni får bild på det men fortsätt gärna att gissa på! :)


It´s a sunny day my friends! :)

God morgon på er!
Idag överraskade solen mig när jag vaknade dessutom med klarblå himmel. Underbart att sommaren fortfarande håller i sig även om den har gått på tok för snabbt. Jag ska i alla fall inte gå ut och lägga mig i solen, haha! Har fortfarande ont efter min snygga bränna som jag fick häromdagen. Men men det finns ju tusen andra saker som man kan göra t.e.x gå ut och rida två fina ponnys? Det tänkte jag göra iaf! Ladda kameran ska jag med göra så kanske ni får se bilder senare! Låter väl helt okey ändå ? :)

Schemat för denna vecka ser ut som följande
Idag: Rida båda ponnysarna. Minola ska få gå ett dressyrpass och Paddington ett litet intervallpass.
Onsdag: Padde ska få gå ett dressyrpass och Minola ut i skogen.
Torsdag: Ska hoppträna med Paddington uppe i bätteropp för tränare = underbart! (ska även rida på pelhambettet då så får vi se vad hon tycker om det) Minola ska få skutta lite hon med :)
Fredag: Ska följa med några ifrån klubben när de ska tävla dressyr, ska bli riktigt roligt! Sen ska Padde få ett lugnt skritt och joggingpass och Minola ska få ett dressyrpass.
Lördag: Smörja, bada Padde, packa och ja allt som ska göras innan tävling. Tänkte även ta en tripp till oskarshamn på kvällen för att titta på mitt gamla innebandylag som spelar match.
Söndag: Nu smäller det! Första omgången i allsvenskan div 2! OM jag är laddad? Svar JA :D

Min vecka kommer inte bli annat än bra och jösses vad jag längtar tills hoppträningen på torsdag. Har saknat det väldigt mycket nu under sommaren faktiskt. Men nu drar det igång och jag måste verkligen säga att jag tycker om det!






Lekte lite (a)

Original:


Fixade:




Dagens ridpass

Bytte tillbaka till det tredelade idag då dressyr stod på schemat! Min lillasyster hade tydligen hoppat på banan innan mig så därför stod det hinder över hela banan vilket kan få Padde att lägga energi på fel saker. Han måste lära sig att kunna gå lugnt bland hinder med så jag struntade faktiskt i att ställa tillbaka hindrerna så Padde fick lite miljöträning samtidigt för det är alltid nyttigt. Skrittade fram i 20 minuter ungefär och han var lugn och jobbade på bra. Travarbetet var fint och harmoniskt vissa delar och vissa var lite mer motiga men tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd. Galoppen kändes nästan lika fin som igår när jag red på pelhambettet så där var jag nöjd. Avslutade när det gick som bäst. Han fick mycket beröm när han gjorde rätt och lyssnade på mig, lite gulligt av honom att vid varje gång jag sa "braa" så fick han öronen framåt, haha :) Så idag är jag ändå nöjd med honom även att det är så mycket mer som ska stämma men allt tar sin tid..

Kameran dog så fick inga bilder från idag tyvärr :/ Men jag lovar att jag ska bättra mig med att ta nya foton så länge det finns någon som kan/orkar ta kort på mig så att säga :)


En gammal men ovisad bild tagen i April 2011 ♥

Ser Padde ut som en fisk?!



Nu ska jag iaf gå ut till "fisken" och rida, se u later on, on my blogg of course! :D


Nytt Träns

Jag har även varit på jakt efter ett fint och stilrent träns. Jag hatar verkligen att köpa nya träns för jag är så himla velig till vilket jag verkligen vill ha. Sen vet jag ju inte vad Padde skulle vara fin i. Tjockt? Smalt? Platt?. Ja ni, det har inte varit lätt alls faktiskt. Har till och med frågat min ridlärare för jag inte vet helt säkert haha :) Men nu så har jag bestämt mig för detta tränset!



En sak jag tycker är riktigt fult på detta är pannbandet men vet ni?
Det byter jag bara ut mot mitt blingbling så blir nog detta jättefint på Paddington (tror jag iaf)! :)

Så det ska jag beställa inom den närmaste timmen så jag förhoppningsvis hinner få hem det innan söndag då allt detta ska invigas.

Shopping @ Kalmar

Hemkommen ifrån Kalmar nu, blev inte så länge där inne idag men jag hittade det jag skulle! Här kommer lite bilder på vad jag köpte :)


En turkos tävlingströja på Cassels för 149 :-
(är dock ingen rättvis färg på bilden, den är lite mörkare i verkligheten!)
Valde att ta några storlekar större för att dem var så korta nertill. Lite kul att jag provad S och den satt bra dock kan den bli kort om man hoppar och så. Sen går jag och köper en XL tröja, haha! ;)

---------------------------------------------------------------------------------


Och så något som jag aldrig i hela mitt liv trodde att jag skulle köpa. Ett rakt gummipelhambett!
Sedan köpte vi till deltorna och gelgrejen så han inte får ont, det är viktigt!!
-------------------------------------------------------------------------------------------

Sen är det något som jag glömt att visa er! Något jag köpte för inte så länge sedan faktiskt :D

Ett turkost Lamicellschabrak och bling bling pannband!
Har ju varit på jakt efter en turkos outfit innan och nu är den helt complete!
Känns mer än gutt! :D

Fick inte mer dessa på bild då de ligger i stallet men köpte även ett par turkosa boots till detta setet.


Vad tror ni om detta på Paddington?! :D

Right now

Så ska jag lägga ner datorn och lägga mig och sova då jag ska upp tidigt i morgon. Vi ska lämna hem lilla Dave till Aline och sedan ska jag och mamma till kalmar för att bland annat kolla på ett bett (gummipelham).


Medan tiden jag sover så vill jag att ni kommenterar och riktigt SPAMMAR DETTA INLÄGG! För då får ni se något kul, något annorlunda. Haha skulle vara kul att visa för er! Men som sagt upp till er! :)


Introduktionsfilm



EDIT: När ni ska ta bort ljudet så klickar ni inte bara på okej utan klicka i rutan där det står MUTE och sen OKEJ.

Hoppas ni förstod lite iaf!

Bett dilemma

Idag ville jag testa något som jag länge velat testa på Paddington. Nämligen att byta bett fast det alltid varit emot min vilja. Har aldrig ridit honom på ett lite starkare bett innan så jag var väldigt förväntansfull. Jag red med ett rakt gummipelhambett som ändå inte är allt för starkt, det är snällt men det tar på ett annat sätt. Började då i skritt och med en gång började Padde att koncentrera sig på uppgifterna som jag gav honom. Mina småsyskon lekte och stojade bredvid ridbanan vilket brukar få Padde att tappa koncentration på arbetet men inte idag. Han fortsatte jobba och brydde sig inte alls om barnen bredvid.

När han var uppvärmd och skritten kändes bra så började jag att trava. Cirkulerade runt på lite åttvolter med övergångar. Nu lyssnade Padde verkligen med en gång när jag bromsade honom med sätet och tog ytterst lite i munnen. Skrittade några steg och sen över till trav igen. Han jobbade verkligen upp sig i form i traven. Brukar ju rida honom i lång och låg form men idag körde vi på kort och hög form. När han var uppvärmd och tillräckligt mjuk så hade jag lite markarbetsövningar så som upphöjda cavaletti och bommar. Han var lyhörd och framåt men ändå lätt att få tillbaka.

Efter detta började jag att galoppera och jösses vilken häftig och mäktig känsla det var! Han blev liksom mer bärig och fick verkligen ta i. Jag bara satt och log, den där känslan alltså, herregud! Så jag testade att hoppa ett 95 cm räcke bara för att se hur han var på bettet. Och jag säger det igen, herregud. Jag skämtar eller överdriver inte när jag säger att han blev häftig att rida. Som en liten studsboll som bara ville iväg men ändå så att jag snabbt kunde få tillbaka honom och hitta avstånd. Han hoppade upp sig riktigt bra med. Istället för att lägga energi emellan hindrerna så la han den över hindret och det kändes mer än bra. Han var busig, glad och framåt på ett positivt sätt. Några bocksprång och så vidare men han trotsade inte mot bettet eller blev stum! Vilket är toppen för min del!

Nu kommer bara det där bett dilemmat. Jag fick en helt annan känsla med pelhambettet än med det tredelade. Han fick mer go i hela kroppen och jag hade lättare att lägga honom på hindret. MEN som jag skrev så är detta helt emot min vilja. Jag har alltid velat ha ett tredelat och har kämpat på med det. Men nu när jag har testat detta så känns det bara så rätt att ha då både han och jag accepterade detta. Jag får rida mer med sätet och slippa ta i honom så mycket i munnen. Han har ju hoppat på ett pessoabett tidigare och det är mycket starkare än gummipelham. Men han fungerar ju jättebra på gummipelhamet så jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Om jag ska hoppa på pelham och rida dressyr på tredelade?! Måste verkligen ta upp detta med Anna-Lena och prata igenom vad hon tror om detta. Kanske ska ha det på hoppträningen på torsdag? Så hon får se hur det ser ut.

För det kan vara så att jag måste byta till ett lite starkare bett när jag kommer upp på LB & LA höjd ändå. Då det är jag som måste ha full kontroll och känsla i ridningen. Vi får helt enkelt se vad hon tycker att jag ska göra för det står still i huvudet på mig...

Finaste Paddington innan borstningen idag :)

Film från Vimmerby

Här är söndagens film ifrån vimmerby. De andra filmerna kommer upp så småningom!

Vad tycker ni om vår runda? Jag är mer än nöjd iaf


Utvärdering

Nu har jag haft mina nya stövlar ett tag så tänkte ta och utvärdera dem.
Mountain Horse Richmond High Rider.

Detta är bland dem bästa ridstövlarna som jag någonsin har haft på mig. Dem sitter riktigt snyggt på och dem är även praktiskt framtagna. Som ni ser så är det en "räfflad" undersida där man ska ha stigbygeln och den är till för att man inte ska glida bak med skänkeln och det hjälper mer än vad man kan tro. Min skänkel är numera stabil och åker inte långt bak alls. Dem är lagom långa i skaftet och sitter lagom så man inte får skav bak i knäväcket. Första gången när jag använde dem så fick jag knappt på mig dem och när de var på så började foten att pulsa. Det var inte alls skönt. Men som tur var så var detta bara första gången vilket jag antar att alla stövlar är i början. Nu är dem en dröm att rida i. Lädret är mjukt och riktigt behagligt. Lätt att putsa och göra rent.

Hittar ingenting som är negativt så detta är en solklar hiss ifrån min sida. Rekommenderar dem till alla! Tjejer som killar, spelar ingen roll. Jag köpte mina på City Gross och de gick på 2800 :-

5 av 5 möjliga!

Såhär ser de ut på mig :

Svar på tal

Anonym om Ni vet, allt har en mening:
när fick du dom stövlarna du har på bilderna? :o sjuukt fina! :D

hur mycket köpte ni padde för??



Svar: Jag fick dem när jag fyllde år. Tack det tycker jag med ;)

Jag köpte Paddington för 38 000 kronor.

Fredrika videobloggar, ja/nej?

Är det någon som är sugen på att få se och höra när Fredrika videobloggade ifrån Vimmerby?! Jag lovade ju er att hon skulle videoblogga och det gjorde hon med. Där visar hon oss runt och försöker att intervjua mig om hur jag tycker att det har gått och så. Vi säger väl 20 kommentarer på detta inlägg så lägger jag upp det! Galet kul är det iaf och jag skrattar varje gång när jag ser det men samtidigt fäller jag en tår då hon inte längre är hos mig. Men men kom igen nu så kommer hon ut här på bloggen! :D


Jag och Fredrika på gotland, åh snälla ta mig tillbaka!!

Min drömhäst

elin :) om God morgon + frågestund:
villken är din drömhäst? Asså ras och färg? :)


Svar: Jadu vilken svår fråga. Men när jag var liten ville jag ha en häst som var gråskimmel med fyra vita och jämna strumpor. Så läckert! :)

SM

HÄR kan ni se SM live! Det är riktigt spännande måste jag säga! :)

Videopad

Fick ju en fråga om i vilket program som jag gör mina videos. Det heter Videopad som går att laddas ner ifrån internet. Det är lätt att förstå trots att det är på engelska. Väldigt simpelt att använda och riktigt roligt dessutom!

Vill ni ladda ner detta programmet? TRYCK HÄR

Här är några videos som jag gjort i det programmet:





Godnatt/Godmorgon?

Vet inte vad man ska säga men nu går jag till kojs. Vi hörs av mer i morgon mina små söta bloggläsare! :)
kommentera duktigt nu då, så lovar jag er att lägga ner några fler timmar på bloggen varje dag! Deal?!



Citat

" Om några står och snackar skit bakom din rygg så betyder det bara att du är ett steg före dem och att dem står i rätt riktning att kyssa din röv"



Perfekt egoboost citat!

Grillmästare?!

Var ju och solade idag som sagt var.... lyckades att somna på mage och vaknade upp såhär.
Hur kunde det gå till?!


Ni kan nog förstå hur mycket det där sviiiiiiider!!

Svaren

Här har ni svaren ifrån frågestunden, enjoy!
(om ni undrar varför jag är lite hes så är det sen Veronica Maggio konserten, haha)


Ni vet, allt har en mening

Medan min video laddas upp med alla svaren på youtube så tänkte jag svara på en fråga som många har ställt mig. Och den frågan är varför jag valde att köpa Paddington och ja, det tänkte jag berätta för er här och nu.

Menningen med att jag ville ha en annan häst än Minola var för att vi hade fastnat och kom liksom aldrig upp ur den svackan. Nu låter det som att jag bara gav upp men det ska ni ha riktigt klart för er att så var det inte! Vi hade kämpat i 4 år tillsammans med riktigt usla tävlingsresultat om jag får uttrycka mig så. Många var på mig och sa att jag förtjänade något bättre och att vi inte skulle komma någonstans ändå. Jag kommer ihåg hur sur och ledsen jag var över att dem sa så om min Minola men idag är jag dem evigt tacksam... Men det ska vi inte gå in på mer nu...

När jag letade en ny häst så var skulle det vara en maxad D-ponny med mycket motor i som älskade att hoppa. En som hade lite mer erfarenhet men ändå ingen läromästare. Ponnyn skulle vara mellan 9-13 år då jag bara hade två år kvar av min ponnytid så ville jag inte ha någon ungponny utan en som jag kunde ha kul med och kunna tävla högre med. Och med facit i hand, hur bra stämmer inte detta in på Paddington?!

Jag satt uppe nätterna långa och tittade på hästnet, blocket.. aa you name it! Men så en dag när jag kom hem från skolan så hade mamma hittat Padde på annons och tro mig när jag säger att jag blev kär vid första ögonkastet. Så sjukt fin ponny som sticker ut och som uppfyllde alla mina kriterier. Annonsen hette "HET irländare" och bara det fick mig intresserad. Mamma var lika kär som jag i honom så vi ringde men när vi ringde så fick jag var det ett mardrömsscenario för mig då dem sa att en annan hade varit och provridit honom och hon stod och velade mellan Padde och en annan häst hon hade provridit. Jag gick här hemma med en klump i halsen och var riktigt nervös. Det enda jag hade i mina tankar var den där fina ponnyn med ett utseende - to die for! Sen en dag så kom det där mailet som vi väntat så länge på och i det stod det att den där tjejen hade valt den andra hästen så Padde var kvar för försäljning. Gissa hur glad jag blev? Så mamma mailade att vi ville komma och provrida honom och då skickade dem tillbaka att vi lät som en bra familj och hade det rätta hemmet men de skrev också att "tänk på att han är riktigt het och stark. Ingen häst man bara sitter upp på men kom gärna och provrid så får vi se".

Dagen kom och vi åkte och provred Paddington. Tog hans grimma och grimskaft och följde med och hämtade honom i hagen. Första blicken när han kom där springandes så var jag fast vid honom. Det kändes bara så himla rätt. Som om han alltid varit min.

Här är vi på väg till stallet. kommer ihåg hur stor jag tyckte att han var då ;)

När jag sedan väl satt i sadeln så var det som en dröm för mig trots att han var stark som ett bi. Det gick ganska bra när jag provred ändå, som sagt så är han svår och man hittar inte honom med en gång. Man måste känna honom innan och utantill innan. Så Ronja och Mona var nöjda och vi likaså. Vi bestämde att jag skulle komma ner över en helg för att kunna rida honom fler gånger så vi verkligen visste att det klickade. Så några veckor efter det åkte jag ner dit igen. Denna gången gick det mycket bättre än första och jag kommer aldrig glömma Ronjas kommentar efter att vi hade hoppat "Ni passar så bra ihop Elin". Åh den kommentaren levde jag på i dagar och månader alltså!

Kommer ihåg att jag messade med Mamma och Olivia när jag var där nere och jag bara skrev hela tiden hur rätt det kändes med honom och mamma blev spammad med smset " vi måste köpa honom!!".

Dagen kom och Padde skulle veterinärbesiktigas. Som ni redan vet så gick han inte igenom den. Han var halt och behövde bli behandlad i lederna. Min dag kunde bokstavligt inte bli sämre. Men envis som jag är så bara skulle jag ha honom, det var han eller ingen. Så mamma och jag bestämde oss för att ha honom hemma för behandling så jag åtminstone kunde pyssla om honom. Och så blev det, han följde med oss hem iaf.

Vi har gått igenom så mycket att jag inte ens ska försöka börja förklara allt. Ni kommer ändå aldrig kunna förstå vilket band vi har tillsammans. Vi har jobbat, slitit hårt som fasen för att ta oss hit, där vi står idag.


Då är den stora frågan, varför vill man ha en halt ponny när man är 16 år och har 2 år kvar?
Och varför köper man en ponny som är så stark att man får köra upp honom i staketet för att stanna?
Och varför köper man en ponny som inte har stabila tävlingsresultat?
Och varför köper man en ponny som man får göra halt på för att kunna korta tyglarna?
Och varför köper man en ponny som har blivit paniksåld 2 gånger innan?


JO för att det kändes så jävla rätt rent ut sagt. Det är han eller ingen och så är det bara. I början var många väldigt skeptiskt mot mitt nya köp. Många som tyckte att han var för svår för mig. Många som började tvivla. Men till alla er, jag har inte tvekat en sekund på denna underbara ponny. JAG har alltid vetat att han kan. JAG tror på honom. JAG tror på oss tillsammans. JAG kommer ALDRIG att ge vika och säga att jag valde fel. För mer rät än såhär blir det inte. Och nu står vi här, han & jag. Starkare än någonsin. VI två och ingen annan. Vi har ingenting att bevisa så länge vi har varandra och tror på det vi gör. Paddington är speciell men han är så min.

Jag älskar dig min fina ponny! ♥


Alla kan förbättreas till det bättre, tro mig, jag vet

För ni ska veta att den dagen jag bara kan blicka tillbaka på min ponnytid så kommer jag vara sjukt stolt över mig själv, att jag gick min egna väg och valde med hjärtat.

Hemma igen

Nu är jag hemma och precis inkommen från stallet. NU ska ladda upp videobloggen så ni får den ikväll! :D

Håll utkik!

Spontant!

Vilken kväll det var igår måste jag säga! Veronica Maggio är definitivt bland de bästa. Då det var strul med bussarna hem från kalmar igår så var jag hemma runt 2 tiden. Eller inte hemma utan hos mormor där jag skulle övernatta. Igår fick jag en förfrågan av en saknad vän att följa med till öland för lite sol och bad vilket jag såklart inte tackade nej till. Så jag fick ställa klockan på 6 i morse för att sedan ta cykeln hem som är ca 6km. Nu sitter jag här, trött är bara förnamnet för jag har inte kunnat sova sen i tisdags. Men inget jag deppar ihop för precis.

Får se när jag kommer hem ikväll, fall jag hinner spela in video med svaren eller inte. Ska även rida när jag kommer hem så en fullspäckad dag men sånt gillar jag! Som den galna person jag är :)




Gårdagens ridpass Paddington

Red som sagt ett ganska rejält dressyrpass på honom idag vilket var mer än behövligt! Trodde att han skulle vara som i förrgår då han bara sprang och sprang utan någon som helst kontroll men det gjorde han inte. Han var hel lugn och jobbade väldigt fint. Höjdpunkten på ridpasset var defintivt galoppen! Vad har hänt här egentligen?! Kändes som att jag svävade samtidigt som han tog hjälperna och jobbade i en låg och lugn form. Såhär bra har aldrig galoppen varit tidigare då han gärna blir lång och springig. Stolt och lycklig pilot på ryggen och en fin häst på marken. Bättre än så blir det inte. Lycka! :D



Inte hemma

Var som sagt inte hemma igår vilket jag inte är idag heller då jag ska in till kalmar snart igen för ännu en stadsfest där Veronica Maggio spelar, det kan man bara inte missa, eller hur? Så jag kan inte blogga idag heller och med det så kan jag inte göra en videobloggning heller men den kommer i morgon istället med ALLA svaren. Så jag förlänger bara frågestunden så ni kan ställa mig massvis med frågor tills jag kommer hem igen!


Vi hörs i morgon!


God morgon + frågestund

Nu har jag vaknat och sitter här med stallkläder för jag ska snart ut och rida mina två hästar. Padde ska få ett rejält pass på banan då han var riktigt springig och stark igår när vi red ut. Men nu ska han minsann få jobba min lilla bus. Minola vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med faktiskt, det är sånt vi märker.

Planerna för idag är att först rida nu då och sen ska jag iväg hela kvällen på Rix Fm festival som just nu anländer till kalmar. Ska gå med min proffsfotograf Amandha och sen tillkommer det väl fler under kvällen. Så idag kan ni inte räkna med så mycket uppdatering tyvärr. Men det ska bli kul ändå :)

Sist jag var där så satt jag i Erik Grönwalls knä samtidigt som han skrev autograf på min tröja, snacka om tur man hade då. Vann även en tröja. Vi får väl se vad kvällen har att bjuda på. Ska iaf bli kul att träffa mina vänner som jag inte har sett på hela sommaren!


Kom på en sak nu. Ni kan ju fråga mig saker om vad som helst, alltså en liten frågestund. Så kommer alla svar upp i video? Frågestunden håller på tills i morgon klockan 09:00 så passa på nu! Kommer svara så ärligt jag bara kan!



Wild horses

♥♥
Jag älskar dig


Killen med kollen!

Var det någon som sa underbart steg?! herregud vad den ponnyn får till det ibland!

broken heart...

Hannis om Ett sommarminne del 1:
Varför fick inte din pojkvän följa med? :(


Svar: Blev riktigt ledsen av denna kommentaren för jag och min pojkvän har gått skilda vägar för ca 2 veckor sedan. Riktigt tråkigt men så är det och jag försöker gå vidare då vi troligtvis inte kommer att hitta tillbaka igen. Så nu vet ni det, därför jag var deppig ett tag med. Det är inte lätt att bara glömma bort då vi trots allt var ihop i 2,5 år och lite därtill. Vill helst inte prata om detta då jag försöker lämna det bakom mig. Vi är inte ovänner, vi har pratat och är ändå nära vänner. Det blir nog bäst såhär även att det tar emot. Han kommer alltid ha en plats i mitt hjärta, min första riktiga kärlek...



Tävlingsresultat Vimmerby

Första dagen (fredag) : Hoppade den lokala L:B denna dagen. Paddington kändes jättefin och skötte sig fint på framhoppningen samt inne på banan. Satte en underbar nolla i grunden men dessvärre petade 2 stycken i omhoppningen men det är inget jag hakar upp mig på för känslan fanns där till 100 procent. Ska se om jag lyckas få tag i filmen då min lillasyster glömde filma med vår kamera. Men jag tror bestämt att Mikka filmade så får höra med henne :) Alltså 0-8 i resultat och jag hamnade precis i mitten av alla starter 13/26 = nöjd Elin.




Så såg vi ut på fredagen, det bruna var inte så fult på honom ändå?! (har bara fått för mig det, haha)

Andra dagen (lördag) : Upp och hoppa, dags för två regionala LB:er. Padde höll sig ovanligt lugn på framhoppningen här med och det kändes faktiskt väldigt bra tills vi kom in på banan.... Såg att banbyggaren hade tagit med alla läskiga hinder som fanns såsom vattenmattor, svelandplank och massa annat. Jag stressade upp mig själv och Padde. Fick 1 stopp och 1 pet i grunden, visst det är inga dåliga resultat för att vara oss två med tanke på alla läskiga hinder men fick en utskällning av min ridlärare senare som heter duga. Den behövde jag verkligen, den fick mig att tänka om. Hon sa bland annat att jag inte skulle stressa upp mig så mycket i onödan på Padde då han lätt blir stressad själv. Det var bara att torka tårarna och på det igen sen (hade ju en klass kvar)

Andra LB:n gick betydligt bättre och bättre än så har jag nog inte ridit på länge! Här kom en helomvändning för min del. Tänkte verkligen på vad Anna-Lena hade sagt till mig och tog till mig det på ett bra sätt. Försökte att hitta harmonin inne på banan vilket jag lyckades med och jag är så förbannat stolt över både Padde och mig måste jag säga. Vad än det dåliga resultatet visar så är jag mer än nöjd. Det var en lång grundbana på hela 9 hinder med 10 språng tror jag. Fick ett retligt stopp på tvåan där Padde blev lite tittig. Sen var sista hindret vattenmattan (som ni säkert vet så hatar han vattenmattor) och där stoppade han med så blev ju utesluten men sen vände jag och försökte en gång till och där fick jag över honom så i mitt huvud så tog jag mig runt banan.




Min duktiga lilla ponnie <3

Sista dagen (söndag) : Hoppade en L:B idag regionalt. Kom in med en bra känsla ifrån framhoppningen och den höll även i sig på banan. Gjorde precis som min tränare sagt åt mig "du måste börja rida mer på känsla och inte bara tänka losgiskt, gör det som känns bäst och tänk inte för mycket". Det tog jag till mig och red som jag gjorde den förra rundan. Detta var den bästa rundan för helgen tror jag. Jag kan titta tillbaka på den med glädje. Banan byggdes ju på kvällen innan så jag gick banan på kvällen samtidigt som banbyggaren var där. Jag frågade om vattenmattan skulle vara med och han svarade att han inte visste det än. Då suckade jag till lite sådär och då frågade han om det var jag som hade den där fina ponnyn som var rädd för vattnet och då sa jag att det var jag. Då gav han mig tips på hur jag skulle göra om han stod emot osv, sjukt trevlig! Sen när jag var inne på banan och skulle starta så red jag förbi honom och då sa han "lycka till nu och kom ihåg vad jag sa igår". Blev verkligen peppad till att ge järnet på banan fast med lugn. Vattenmattan var på hinder nummer 2 så jag ville verkligen inte att vi skulle stanna ut oss på den. Men när jag rider an på det så reagerar inte ens min häst? När jag visade honom det innan start så backade han undan och vägrade ta skänkeln, han var rädd så att han skakade. Men ändå ställde han upp på mig och hoppade. Älskar verkligen min ponny när han är såhär!! Dock får vi ett stopp på 4:an och det är en ryttarmiss då jag inte får upp bogen på honom ur den tajta svängen så då vågade han inte hjälpa mig. Men han ville verkligen hjälpa mig där men insåg att han inte kunde trampa om där. Så vi går imål med 4 fel och flaggan i topp! :D

Kommer film och mer bilder när jag fått filmerna och bilderna från alla personer :)

Medan jag var borta del 3

Den 28:e Juli rullade bilen mot Vimmerby för sommaren sista meeting "Lilla gubben cup". Åkte hit på torsdagkvällen och lastade av Padde och fodrade honom. Vi var uppstallade i ett mysigt stall ca 5-10 minuters gångavstånd till tävlingen (där vi campade). Padde stortrivdes där och blev helt kär i hästen som stod bredvid honom. Han är alltid så lätt att ha med sig på meeting, min lilla kille.



Såhär bodde Paddington :)


Och såhär bodde vi :) (vi sov i det blåa tältet och min ridlärare i det andra)


Den 29:e Juli var det dags för tävling. Var uppe och morgonfodrade vid 7 och joggade Padde i ridhuset som var där då vi inte skulle tävla förren sent på eftermiddagen. Efter ett tag släppte jag honom i ridhuset och lekte lite med honom, här är två filmer som visar detta. Kärlek på hästen :) <3




Svar

Sara om Medan jag var borta del 1:
fin häst! Hur stor är han? :) ser riktigt maffig ut:)


Svar: Paddington mäter 148,0 cm i manken! Så han är en maxad D-ponny. Tack! :)


Medan jag var borta del 2

Den 27:e Juli så åkte Minola och jag ut på en liten pay and jump igen och denna gången så hoppade vi 80cm. Fredrika hoppade också Minola fast i 70cm. Det gick jättebra och ponnyn var på bra humör! 0:a i båda klasserna utan problem. Det var även Fredrikas första tävling på henne, det var så kul att se dem tillsammans! Dock tror jag inte att jag lägger ut filmen när de hoppar. Jag vill inte att ni ska sitta och kommentera deras första runda faktiskt. De båda var nöjda iaf. HÄR skriver Fredrika hur hon upplevde hennes första tävling.

Här kommer lite bilder :)

Minolas tanke " åh en kamera, bäst att posa!"

Så fina!

Min lilla prinsessa :)

Så söt så man smälter!

Okey Minola, hur tänkte du här egentligen?!?!

hoppning - på Minolas egna vis! hahaha kolla bakbenen :o

EDIT: Tack Sofie för att du tog bilderna! :)
Här är film från min runda på henne :)

Filmen 22/7-11

Här kommer filmen ifrån Uddens Superhelg som jag skrev om innan.
laddar upp dem även att det är långt ifrån bra men det verkar ni ju gilla?
För det går inte alltid bra för alla eller ser bra ut.


Ett sommarminne del 1

Den 24:e juli åkte jag, mina två systrar, Fredrika och Marcus (min systers pojkvän) till Liseberg och campade. Var verkligen jättemysigt måste jag säga. Mitt motto inne på Liseberg var "Jag kommer inte dö iaf" haha och det gjorde jag inte heller även att jag åkte ALLT där inne. Till och med Atmosfear, ni vet den där nya attraktionen (?) även att jag är höjdrädd så bestämde jag mig för att åka den och till min stora förvåning så fick jag med mig Johanna, Marcus och Fredrika upp i den. Den är 146 meter hög och går i en hastighet av 110 km/h så man var lite smått skraj när man satte sig i den. Marcus hade redan varit på liseberg en gång innan och åkt den så när vi var riktigt högt upp så trodde jag att vi snart var uppe på toppen men då hör man Marcus "jaha då var vi halvvägs". Jag tror ärligt talat att jag aldrig varit så rädd och bättre blev det inte då Fredrika satt bredvid mig och skrek "mamma, mamma. Jag vill ner men inte snabbt" haha hon är ju för söt. Men ner kom vi, jävligt snabbt men vi klarade oss och jag är riktigt stolt över att jag åkte den.

Här är en bild när vi sitter i Atmosfear. Från höger: Jag, Fredrika, Marcus & Johanna

Ja ni ser ju själva, fyfarao vad hög den var och där uppe satt vi. OMG

Som sagt åkte vi allt annat med förutom en som jag inte får åka pga min rygg.
Lägger upp lite bilder + bildtexter ifrån denna göteborgsresa.

Lisebergsbanan

Världens sötaste människa, nämligen min bästa vän Fredrika

Johanna och Marcus :)

Ser ni mig och Fredrika?! Vi sitter näst längst fram, detta är i loopingen på kanonen.

Flumeride som vi blev väääääldigt blöta utav.

Hahahhahahhahahhaahhah dör lite grann....

Sen sist men inte minst en film som min Fredrika har gjort som handlar om lite allt möjligt. Och ja, det är helt okey att skratta, det gör jag med ;)

Medan jag var borta del 1

Jag skrev ju här i bloggen att jag skulle tävla på Ridklubben udden den 22:a Juli och det gjorde jag också. Har nog aldrig berättat hur det har gått så tänkte göra det nu. Hoppade L:C och L:C lokalt.

Första L:C

Framridningen: Det fanns typ ingen framridning(!) så fick rida fram inne på framhoppningen och det är inte sådär jättebra för Paddington faktiskt då han blir riktigt stark redan från början och då slutar det med dragkamp och det vill jag verkligen inte. Men men vi kämpade oss igenom framhoppningen som faktiskt gick bra på och över hindrerna.

På banan senare så var han jäkligt stark och bara ville hoppa allt på en gång. Jag fick jobba förbrilt med att försöka lugna honom men inte hålla för mycket i handen och efter denna runda så kan jag göra klart för er alla att mina ben skakade, som jag fick jobba! Hittade ingen känsla alls i denna runda, den sög ganska hårt om jag säger så. Hittade inget avstånd alls som ni kommer att se. Var ruskigt sur på mig själv för det då jag vid detta laget borde kunna det? Men ibland kanske det är bra för Padde att få klara av det själv med? Aja resultatet blev 4 fel då han river 3:an. Och det är nog första gången som jag riktigt känt att det var hans fel, han liksom nonchalerade att det stod ett hinder där? Men med tanke på att vi har hoppat regionalt L:B innan så kan jag förstå honom, L:C är inte så högt för oss längre.

Andra L:C

Framhoppningen: Var lika taggad här och bara ville iväg. Jag som pilot kunde inte göra så mycket utan lät honom springa på med hopp om att han skulle tröttna på det vilket han inte gjorde, haha. Men tog inte så många språng utan gick ut ganska snabbt då han blev stissig utav de andra.

På banan så hade jag ett bättre flyt och la honom för det mesta rätt på hinderna. Men det gick på tok för snabbt för att jag ska vara nöjd. Han lekte och hade sig mitt lilla bustroll och ibland är sådana rundor riktigt roliga :)
Omhoppningen är något jag tar med mig, den var riktigt bra! Vände snävt, sprang snabbt och så vidare. Men när jag gick i mål så trodde jag att jag var felfri men det visade sig att sista bommen i omhoppningen föll och därmed 4 fel. När jag kom hem så tittade jag hur jag skulle komma om jag inte rivit, såklart så hade jag vinnartiden med god marginal. Känns väldigt surt faktiskt.. men vi tar det med en klackspark och går vidare! :)

Här är några bilder som Amandha har tagit.




omhoppning vare ja! haha älskar bilden...



Har även en film på ingång men det tar som sagt en stund att ladda, såklart lägger jag upp den när den är färdig :)

Då kör vi!

Nu har jag mycket att göra, mycket att skriva och dela med mig utav. Kommer massvis med filmer och text fast i uppdelade inlägg så det blir lättare för er att läsa. Jaha då är det bara dags att ta tag i detta nu då. Förväntar mig massvis med goa kommentarer nu då, då alla dessa inlägg kommer att ta mig hela dagen. :)


Dessutom kan jag snart släppa en stor bomb här på bloggen, längtar tills jag kan berätta för er!

Ledsen..

...är precis vad jag är just nu och har varit hela dagen. Är även ledsen att jag bröt mitt löfte om att börja blogga idag, hoppas ni inte blir allt för ledsna om jag säger att jag börjar i morgon istället? Det tar på krafterna mer än vad man tror av att lämna sin bästa vän... fy.


<3

Om sanningen ska fram...

Så har jag saknat er sjukt mycket! Era goa kommentarer och att blogga. Nu har jag haft bloggen i snart 7 månader och den har bara växt och växt. På vägen har jag träffat nya människor som ligger mig varmt om hjärtat. Att få den responsen som jag brukar få. Jag har bara er att tacka. TACK



Sånt som värmer

alice om Snabb hälsning:
Så fin blogg! :)


elin :) om Snabb hälsning:
Hej !
Jag ville bara säga att du har en jättebra blogg, och ja, jag gillar dina hästar dom är jättefina :)
Och shit vad många rosetter du har !

donkan
om Snabb hälsning:
ääääntligen är du tbx! :D <3


Karro
om Bloggpaus:
Hoppas du mår bättre snart, tänker på dig! :)
BÖRGA BLOGGA IGEN!! :D saknar digh asa mycket!


Ni betyder mycket för mig!

Snabb hälsning

Hej säger jag ifrån soliga och underbara Gotland!
Jag kommer att börja uppdatera som vanligt från och med tisdag igen och då har jag m y c k e t att visa och berätta för er! Tro mig, galet mycket!


Har gått och blivit brunhårig igen, trivs bättre såhär :)


Padde hälsar att han mår toppen!


Och det hälsar Minola med!

RSS 2.0