På G

Har som sagt hopptränat idag men mer om det kommer faktiskt i morgon då jag varken har tid eller ork att skriva om den eller ladda upp filmer. Men i morgon kommer film från träningen upp och lite info om hur det gick osv!

Har lite ideér just nu om vad jag ska skriva om, ingen bloggtorka här inte! ;)
Tänkte göra ett åsiktsinlägg om olika sorters foder och sedan lite mer utrustning.
Så håll utkik! :)

Önskar er en trevlig kväll, kram!


Massa kärlek från oss till er! <3

På G

Har som sagt hopptränat idag men mer om det kommer faktiskt i morgon då jag varken har tid eller ork att skriva om den eller ladda upp filmer. Men i morgon kommer film från träningen upp och lite info om hur det gick osv!

Har lite ideér just nu om vad jag ska skriva om, ingen bloggtorka här inte! ;)
Tänkte göra ett åsiktsinlägg om olika sorters foder och sedan lite mer utrustning.
Så håll utkik! :)

Önskar er en trevlig kväll, kram!


Massa kärlek från oss till er! <3

Just nu

Nu drar vi iväg och hopptränar för första gången utomhus! Hörs senare! :D


Man vill ju inte missa chansen?

Hoppas av hela min själ att jag vinner detta! Skulle passa bra till min nya outfit som jag ska inskaffa ;)

Bilden är länkad! :D

Schabraaaak

Kan man någonsin få för mycket schabrak och tävlingsset?
skulle inte tro det!
Här kommer några snygga i färgen brun. :D


Favoritbild

Detta är en utav mina favoritbilder. Jag kommer ihåg den träningen så väl! Minola skötte sig superduperfint hela hoppträningen och denna gången tränade vi på 5 och 1/2 och så breddade vi oxerna lite efter varje gång vi hade hoppat den. Oxern i sig var inte så hög (90cm tror jag) men hindret blev hela 1,65 m bred(!) Jag trodde aldrig att Minola skulle hoppa den men då tar hon i som in i tusan och hoppar med sådan spänst och såklart så överhoppar hon sig en aning för att inte slå i ;)  Och bilden är allt för underbar tycker jag, den är bara så perfekt! Men som sagt så kunde min sits varit bättre men den är inte värdelös.


Kärlek på bilden! <3

Egentligen borde jag sova men..

Tänkte bara släppa en liten mini-bomb.



Att ja, jag är rödhårig nu. hihi busigt.

nej men godnatt säger jag nu och tack för alla besökare idag, ni är grymma och gör mig glad! :)

Svar


NellieB
([email protected])
om Följ bloggen:
sv. Tack Elin...You rock girl!! =D


Svar: Tack Nellie, du är grym i det du gör, 11 år och rider kanonbra och har en bra hästhållning! :)

30/3



Vila pga jag har ont i halsen (varit hemma från skolan).
Men ut och gosa ska jag göra med dem, det mår mitt hjärta bra utav.
massa kärlek. <3

Följ bloggen

Följ gärna bloggen på:




Hur gör jag?

...när jag lägger upp ett ridpass?

Innan en dressyr/markarbete träning!
Till en början skrittar jag på halvlånga tyglar på Paddington då han annars vill springa iväg när man tar tyglarna lite senare så detta är en bra lösning på det problemet som vi hade. Jag skrittar i ungefär 20 minuter då jag tycker att det är viktigt att mjuka upp hästen innan man börjar trava/galoppera. Jag börjar med att ställa hästen inåt och utåt med huvudet så att hästen lossnar i sidorna så att jag kan börja jobba dem. Jag börjar oftast att rida på en volt men var noga med att inte hästen skjuter in rumpan och bara böjer på nacken, hela kroppen ska vara med i rörelsen.

Sedan går jag över till arbetstrav och börjar jobba form och balans i hästen. Håll en låg och stabil hand och flytta hästen runt skänkeln för att få den lösgjord. Växla tempot mellantrav-arbetstrav-kort trav-lång trav och gör detta några upprepade gånger. Gör även några övergångar till skritt för att se om hästen lyssnar på dina hjälper.

Fatta galopp antingen från skritt eller trav eller både och. Hästen ska lyssna på skänkeln och gå framåt. Gå gärna in på en volt och arbeta därifrån med ställning och böjning men även rakriktning. När hästen går bra med en bra bjudning framåt och blir stadig så kan det lätt bli att hästen börjar hänga lite i handen men försök att bara sitta till och rida med sätet i galoppen. Försök att hitta en rytm och en jämn och fin galopp som du sedan utgår ifrån när du till exempel ska göra förvänd galopp. När du gör förvänd galopp så ska hästen ha en bärig galopp och vara i balans. Detta ställer krav på ryttaren då ryttaren måste vara i bra balans för att tanken med förvänd galopp är att hästen inte ska byta galopp och då krävs det balans både hos häst och ryttare. En annan bra övning är att rida på en åttvolt och byt galopp för då lossnar hästen riktigt mycket i båda sidorna. Om inte hästen kan byta galopp helt rent så rid in på bågen och sakta av till trav två eller tre steg och sen gör en ny fattning för till sist så kommer hästen att förstå att "aha" det är så man ska göra.

Sedan brukar jag sakta av och pusta liten stund sedan travar jag väldigt länge för att det är Paddes sämsta gångart eller snarare sagt det var hans sämsta gångart för nu är den lika bra som de andra och den har blivit det ioch med det att vi har tränat, tränat och tränat. Det finns ingen genväg till framgång!
Sedan brukar jag skritta av eller om jag rider ett långt pass så brukar jag fortsätta lite med galoppen. Jag skrittar av länge och väl i båda varven på först kort tygel och sedan länger jag den helt så att han får tänja ut på steget.






Ny kategori!

Har gjort en ny kategori som heter "Hur gör jag?" och den ska handla lite om tips om träning, tävling, övningar och lite annat tips och trix. Hoppas ni uppskattar det! :)



Svar på tal



hur många gånger i veckan rids dina hästar? :)

Svar: Det är väldigt olika faktiskt från vecka till vecka men Padde brukar oftast få gå 6 dagar i veckan och vila en :)
Minola är inte helt igång så hon går inte mer än 3-4 dagar i veckan.
Men som sagt det beror sig lite på om jag ska tävla på helgen eller inte för då brukar Padde inte få vila en dag den veckan osv :)

Vart hittar man mig?

Jag finns på dessa ställen! :)
http://bilddagboken.se/#/p/main.html?diaryname=ElinochPadde
http://Facebook.se = Sök på Elin Ljunggren
Bloglovin
Blogkeen = NY!
[email protected]

Och såklart här på bloggen ;)


Musik<3

Min spellista på spotify hittar ni här! :D
Elins !






Tävlingar

Här är lite tävlingar som jag ska till :) Syns vi där?

16/4 - Eriksmåla Ridklubb (redan anmäld L:C och L:C) LOKAL
30/4 - Hultsfredsbygdens Ridklubb (L:C & L:C) LOKAL
14/5 - Högsby Ridklubb LOKAL
29/5 - Nybro Ridklubb (tror jag börjar hoppa L:B här men är inte säker) LOKAL


Det är några som är inplanerade just nu. Det är svårt att bestämma tävlingar längre än såhär för jag vet inte hur pass mycket vi har hunnit att hitta varandra men om det går bra dessa tävlingar så börjar jag med L:B igen och sen troligtvis börjar jag att hoppa regionalt till sommaren om allt vill mig väl. Hoppas hoppas!

Är grymt taggad att se hur långt vi kan komma, och hur mycket vi kan hitta varandra. Vill tävla helst nu! :D


Favorit i repris (ska ta nya inom kort)


Att vara hästmänniska

Att vara en hästmänniska skiljer sig ganska mycket ifrån en människa utan en häst. En hästmänniska måste prioritera hästen först innan man kan göra annat. Vi lever ganska stressat då vi inte har mer än 24 timmar om dygnet och vi måste ha hunnit med att mocka, borsta, gosa och rida hästen innan dagen är slut. Skolarbeten kommer ikläm och vi sitter uppe nästan halva natten för att få det att fungera. Jag har från flera utav mina vänner hört " Hur orkar du med allting? Jag menar du håller på med hästen jämt och jobbar och sliter men är det inte störande att inte få något tillbaka? Jag menar en häst kan inte göra samma sak för dig"
Har man ett brinnande intresse för hästar så är detta inte alls jobbigt, detta är ingen hobby, detta är mer en livsstil som vi har valt att leva i. Och det där med att vi inte får något tillbaka är bara bullshit, för jag får så mycket kärlek tillbaka utav mina ponnys som ingen annan någonsin skulle kunna ge mig, hur skulle jag annars orka?

När man håller på med hästar så är man aldrig ensam. Många dömer oss hästmänniskor som töntiga som sitter och travar runt på våra hamburgare. Jag hatar, verkligen hatar folk som har sådana fördomar. Det var som min pojkvän sa när han precis hade ridit. "Elin jag måste verkligen säga förlåt för att jag har kallat dig töntig som håller på med hästar, detta var hur kul som helst och jag hoppas att jag får rida igen" Vi lägger ner hur mycket tid som helst på våra underbara ponnys och det gör vi inte utan en anledning?

Varje dag ute i stallet så förstår jag varför jag sliter så hårt och kämpar trots allt jobb. Man får så sjukt mycket tillbaka. Men det är som man säger " Desto mer kärlek du ger bort desto mer har du kvar".

Visst är det kämpigt speciellt nu på vinter halvåret. Det blir mörkt snabbt, man måste ta på sig alla besvärliga och tjocka kläder, det är sjuktligt kallt och man fryser nästan halvt ihjäl, man måste kolla upp vart man kan rida och inte då det är halt, man måste mocka och lägga in nytt spån, hö och vatten. Detta för mig betyder en riktig vilja och ett brinnande intresse. Vi hästmänniskor kan ta skit eftersom det är alltid någon som säger " Åh du skumpar bara runt på din hamburgare" Jag tycker att det är sådan low class på den kommentaren så det finns inte men någon gång har alla hästmänniskor hört det. Men vafan vi kämpar med en 500kg häst och inte en 1kg fotboll så tänk efter lite innan man säger något. Ridsporten är riktigt tuff och det är en jäkla konkurrens.

En vanlig dag för mig är att jag kommer hem runt fyra tiden och sen äter jag mat sedan byter jag om och går direkt ut till stallet. Mockar och rider mina hästar. Kommer in runt 8 och då gör jag resterande saker så som skolarbete och sedan lägger jag mig. Jag hinner inte med så mycket annat i mitt liv och visst ibland saknar man att man valde bort umgänget men jag är med mina bästa vänner varje dag men för mig är det sociala viktigt. I skolan träffar man vänner och så men jag saknar att kunna umgås med vänner. Det är tufft att säga till en vän som inte har eller har haft häst att "nej, jag kan inte vara med dig för jag måste rida och fixa iordning i stallet" men har man valt att ha häst så är det såhär. Man umgås mer med hästmänniskor från tex klubben osv.

När jag prioriterar saker så är det alltid så att hästarna kommer på första plats. Det är som ett måste men tro inte att jag inte tycker om att vara med dem för det gör jag, så jävla mycket. Det är dem som får mig att orka gå upp på morgonen, de är de som får mig att orka skolan och de är dem som får mig att aldrig ge upp. Utan dem skulle jag bara vara en vanlig människa. En ryttare utan en häst är bara en vanlig människa men en häst utan sin ryttare är alltid en häst.

Jag har valt detta livet och det är bland de bästa jag någonsin har valt.
Padde och Minola, jag älskar er så sjukt mycket, underbara ponnys!!
Tack för att jag får vara jag, ElinLinneaLjunggren.



...

En häst kan låna ryttaren den fart och styrka som hon eller han saknar
men endast den kloka ryttaren minns att det bara är ett lån.



Börjes Salming

Ni som har följt min blogg har nog sett att jag har nämnt en ponny som heter Börjes Salming? Nu tänkte jag berätta lite om honom.

"Börje" som han kallades var min allra första ponny född 1998. Han var 128cm i mankhöjd alltså en b-ponny alldeles lagom till mig som var 6 år. Börje är ett gotlandsruss som vi köpte på en auktion på börjes tingsryd eller ja min mamma gjorde det. Det var inte bara jag som red in honom men mestadels och jag var som sagt bara 6 men det gick bra ändå! Dock var det andra som lärde honom grunderna och att hoppa. Han var en riktigt envis ponny som har gjort att jag är så pass sadelfast som jag är idag, hehe. Räknade alla gånger som jag trillade av på honom och det är hela 62 gånger! Helt galen siffra men så var det, han ställde sig och bockade tills jag låg på backen, han gav sig inte men det gjorde inte jag heller. Ibland var vi riktigt oense och många gånger har jag bara velat ge upp med honom men det gjorde jag då inte, han var en sjukt härlig liten plutt. Varje hopptävling kom vi hem med rosett, dock startade jag aldrig någon lokaltävling på honom vilket jag verkligen ångrar! Jag menar ponnyn kunde vända på en femöring, ingen hade en chans att slå honom i omhoppningarna. Han var grym och hoppade nästan alltid på det jag styrde på. Med Börje hoppade jag upp till L:B på tävlingarna (80cm) och hoppade ett hinder på 1m. En ponny som har lärt mig jättemycket på. När jag blev förstor på honom så tog min lillasyster Ida över honom dock klarade hon inte av att han bockade så som han gjorde så vi beslutade oss för att sälja honom tyvärr. Vi sålde honom till en som kunde sälja han vidare och nu tror jag att han bor i Finland och jag hoppas att han har det bra där!


Jag tog denna bilden på en annan bild så ingen bra kvalité och datumet stämmer inte, bilden är från 2005 tror jag.


Min fina lilla skrutt! :)

Kan se om jag har några fler bilder på honom, tror inte jag har det här på min dator och inte på mammas heller men jag tror att min mormors dator har mycket bilder på Börje, ska åka dit och ta med mig ett USB så ska ni få se mer på honom, man kan inte sluta titta på honom, så sjuktligt söt! :)

29/3- Dressyr



För första gången på väldigt länge så hade jag tid till att rida min lilla pärla. Hon har ju tappat så mycket muskler. Lite surt att jag jobbade i 4 år att få upp hennes muskler och när jag lämnade iväg henne i våras så var hon sjuktligt snygg och nu när jag köpt tillbaka henne igen så ser hon ut som när jag köpte henne för första gången, tråkigt att behöva börja från ruta 1 igen. Minola har iaf fått ett nytt kraftfoder som heter Krafft Muskler och det innehåller protein som gör att muskler byggs lättare. Så idag testade jag att rida med gummisnodden. Minola är som en liten unghäst, lika vinglig och så men det gick verkligen kanonbra idag! Hade nästan glömt bort hur fin hon är! Hon lyssnade väldigt bra på min skänkel idag (vilket hon inte alltid gör) och gick verkligen framåt med egen bjudning. Tanken är ju att hon ska bli så stark i sig själv att hon orkar bära upp sig själv utan gummisnodden, men just nu är den till stor hjälp!
Kanske blir en liten dressyr ryttare nu istället? haha nej men någon tävling skulle vara kul! :)



29/3 - Dressyr och lite bus



Ibland förstår jag faktiskt inte hur Paddington fungerar. Idag när jag skulle hämta Minola så sprang Paddington till mig och bara ville att jag skulle ta in honom och detta var riktigt lustigt för att de senaste veckorna så har han bara sprungit iväg och lekt med mig men idag när inte ens han skulle in, DÅ kunde han komma. Kanske lite avundssjuk min lilla Padde? Hur eller hur så red jag honom på banan. Tränade mycket på förvänd galopp vilket till en början inte gick speciellt bra då han har kommit på att han istället bockar till och skjuter mig framåt i sadeln som en liten katapult. Visst är det kul med hästar med humör som min ridlärare sa, haha! Tror att han var sur på mig för att jag red Minola före honom, hihi. Igår övade jag mycket på att byta galopp, red på en åttvolt och det gick jättebra! Han är så söt när han ska byta galopp då han drar ner huvudet en bit och sedan hoppar han upp i luften och trycker iväg. Han har så mycket bus i sig vilket han har visat nu de senaste dagarna. Förra hoppträningen var han med sån, han bockade lite innan hindrerna och emellan och ja gud vet allt vad han styrde med men kul hade han! ;)
Men i slutet av dagens ridpass så var han jättefin och lugn även idag. Härlig känsla! :D

Blogga själv vs Blogga tillsammans

Detta är något som jag faktiskt ofta tänker på. Jag uppdaterar inte alltid jättemycket men jag är själv och om jag hade haft någon att blogga med så skulle det förhoppingsvis vara mer uppdatering och så fort jag uppdaterar så stiger unika besökare. Så tänk då om jag hade haft en bloggkompis, då hade det varit ca dubbelt så mycket med besökare och ännu mer kommentarer osv..

Men det finns ändå mycket positivt med att blogga ensam. Bloggen blir inte rörig och den blir mer personlig då man lär känna en person och inte två. Man får följa en hela tiden med sina ponnys och då lär man känna de mer och ja ni fattar nog poängen?

Bland de största bloggarna så bloggar dessa tillsammans med någon, Dressyrmupparna, TeamSL och lm&hb.
De som bloggar själva är, JohannaGB, Nellie Berntsson, Sara Carlsson och Johanna Torudd.


Så vad tycker ni, blogga själva eller blogga tillsammans med någon? :)



Omgivningen

Fick ett mail utav en läsare som ville se hur omgivningen ser ut hemma hos mig och ni vet att jag ställer upp på era önskemål så här får ni ett inlägg direkt från skogen :) Förresten, om ni vill nå mig så gör ni det på [email protected] eller så lägger ni bara in en kommentar.



Detta är då mitt stall. Ni som inte vet om detta så var faktiskt detta en ladugård innan så vi har gjort om jättemycket och nu är det ett komplett stall. Till sommaren kanske vi ska börja måla i det röda som ni ser har försvunnit väldigt mycket. Kommer bli kanonsnyggt tror jag! Till vänster kan ni även skymta ridbanan. Och i gluggen finns vår höskulle.


Såhär ser det ut invändigt. Vi har 5 boxar men på bilden är det bara fyra men mittemot den vänstra boxen längst fram så finns det en till där Padde står. OBS på bilderna är stallet skitigt och stökigt.

I gången där min syster står i finns trappan upp till höskullen dessutom vårat spån. Den träfärgade dörren är ingången till våran sadelkammare, där har vi alla våra saker.

Ridbanan, den är 20*40 stor. Lagom och bra! Ligger väldigt mysigt om jag får säga det själv :)


Min söta stallkatt Sessan :)


Såhär ser det ut hemma hos mig, kan ta och göra en videoblogg och visa er runt lite om det skulle vara intressant? :)


En sådan där lista

Vad har du för färg på dina ridbyxor? Just nu har jag ett par beiga, snart dags för nya!
Har du ridstövlar eller ridskor? Jag andvänder mig utav ridstövlar
Vad är din favorithäst för ras?
Har ingen riktig favorit men jag tycker att araber är läckra! (som min lilla prinsessa, hihi
Anväder du chaps? Nej det gör jag då inte.
Vad har du för storklek på din hjälm? 58 tror jag, big head you know
Hur högt har du hoppat? 135 med Minola :)
Hur bra tycker du ditt stall är från 1-10? 9
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? Jo men det gör det väl, har mina rosetter och hoppbilder i ramar.
Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd? Absolut.
Har du ridit en hel svarthäst/ponny? Ja det tror jag nog att jag har.
Har du ridit en fjordning? Japp
Har du ridit en shettis? Ja det har jag.
Har du ridit en travare? yesbox
Du har hoppat högre än 50cm? nej, aldrig? fast så har jag ju det, hehe
Du rider dressyr i bland? Väldigt ofta :)
Du andvänder alltid hjälm när du rider? Ja det har jag alltid!
Du kan stallreglerna? Haha det är jag som sätter dem så inte så svårt att kunna dem ;)

Har du en speciell favorit häst/ponny?
Paddington & Minola - såklart!
Du rider mer än 4 gånger i veckan? Ojah!
Du bor nära ett eller flera stall? Ja det gör jag, ridklubben är bara 2 km ifrån.
Du går på ridskola? Nej men gjorde det innan.
Har du ridit ute i skogen på en häst? Jag bor i skogen så aa det har jag.
Du har ridit ute i skogen på en ponny? Samma som ovan
Du brukar rida i ridhus eller paddock? Ja i våran paddock precis utanför stallet.
Har du haft sommarhäst? Ja det har jag faktiskt haft, en c-ponny vid namn Kesella.
Har du ridit mer än 1 år på ridskola? Ja!
Tycker du om att hoppa? N E J ?- jag älskar det
Tycker du om att rida dressyr? Beror sig på vilket humör jag är på men oftast så är det kul
Har du ridit in en häst/ponny? Ja det har jag
Vad är det högsta du har hoppat med ponny? 135 cm :)
Vad är det högsta du har hoppat med häst? 120 cm :)
Vilken färg tycker du mest om på hästar? Skimlar är göö snygga!
Hur många hästar har du haft? Börjes Salming, Minola och Paddington alltså 3.
Rider du för någon privattränare? Ja eller det är genom skolan men hon kommer hem och har lektioner på min ridbana så det kan man väl säga att jag gör.
Hur länge har du ridit? Sen jag var 3 år alltså snart 14 år.
Vad fick dig att börja rida? Min mamma har alltid varit hästintresserad så jag hade inget val, haha!
Har du tävlat? OM jag har.
Isf, hur höga klasser? Tävlat upp till 100cm (L:B)

Har du egen häst?
Ja, två stycken
Isf, vad har du för sadlar?
Jag har en Santa cruz sadel som är sjukt skön!
Vad har du för träns? Ett mörkbrunt från hööks
Hur många täcken har du? 7 skulle jag gissa på
Hur många benskydd har du? 3 par
Hur många vojlokar/schabrak har du? mer än mina fingrar kan räkna :)
Hur många grimmor har du? 6 stycken
Hur många grimskaft har du? ingen aning faktiskt.




Bockelibockelibock!

Hästarna var mer än glada idag när jag skulle ta in Paddington. Kul att se att de har så kul tillsammans och kan hålla på såhär. Aa ni får se själva (:

Kan tillägga att Paddington var väldigt lugn idag när jag red, hahaha! Ser ni när han bara exploderar från ingenstans? Tänk er då att sitta på honom när han gör så, det är verkligen en aha upplevelse. Älskar Paddingtons försök till bock med, så sjukt söt! :D

fucking perfect

Idag har jag tänkt tillbaka, tillbaka till första gången jag träffade Paddington och vilken resa vi verkligen har gjort tillsammans, hur mycket jobbigt vi har gått igenom men även hur underbart vi har gjort det till. Träffade Padde för första gången den 22:a Maj 2010 i Hässleholm. Han stod där i hagen och vid första ögonkastet så var jag fast vid honom.

Första bilden som togs på mig och Paddington. då hade jag precis hämtat hem honom från hagen och min första tanke var " shit vad stor han är" och " herregud vad fin". Han tog luften ur mig redan på videon som var till hans annons på hästnet.

Borstade honom länge och väl. Han var så mysig och jag kunde inget än att tycka om honom. När jag sedan hoppade upp på honom, ja herregud vilken obeskrivlig känsla. Jag åkte hem med ett leénde på läpparna ihopp om att han skulle bli min.

första gången uppe på Paddington

Några veckor efter det så tog jag tåget ner till Hässleholm och stannade över helgen. Hann rida honom två gånger och sedan testade jag att longera honom med vilket han är riktigt duktig på! Allt kändes så rätt med allt. Ingenting kunde bli bättre. Ringde mamma när jag satt på tåget och sa " hej mamma, jag har bestämt mig, det är han eller ingen" och där var det klart, han skulle bli min! Tågresan hem tog inte så lång tid som jag trodde.

Den 18:e Juni dvs efter min skolavslutning så skulle vi åka och hämta Paddington. Från överlycklig till deprimerad på några timmar, ääe fyfarao vilken jobbig vändning det blev när Mona ringer och säger att Padde inte gått igenom besiktningen och att han är halt. Dock så valde jag att ta hem honom fast då endast på prov.

Paddington i transporten på väg hem till mig

Efter ett tag var Padde bättre och jag började att rida honom som vanligt. Jag var jättenoga med att kolla febern och klämma lite för att se om han var öm i benet vilket han verkligen inte var.

Första gången hemma

Efter ett tag blev han halt igen, bara någon vecka innan jag och min familj åkte till Kroatien. Jag skulle inte få rida honom på ett bra tag ca 2 månader och det sved i hjärtat. Det var jättejobbigt att se Padde vara i sjukhagen som inte fick vara så stor tyvärr. Han blev smalare och smalare, tappade sjukt mycket muskler och tillslut såg han ut såhär.

här ser ni sjukhagen eller en bit utav den med.

Han såg så uttråkad ut där han stod men jag var hos honom från morgon till kväll. Jag höll koll på honom vad han än gjorde. Jag var hos honom så han inte skulle känna sig så ensam och det hände att vi hade lite vattenkrig, haha. Att skvätta ner mig var det roligaste han visste. Vi fyllde på vatten hela tiden då han dricker som tusan och när vi fyllde på i det rosa spannet (på bild) så tog han tag i de handtaget och hällde över sig. Vatten är Paddes specialitet, han fullkomligt älskar det. Och i somras var det så varmt (runt 30 grader) så vatten gick åt.

Nästa gång inne på ATG så friskförklarades Paddington och jag var så sjukt glad över detta. Så jag satte igång honom försiktigt och efter 3-4 veckor så startade vi vår första lilla hopptävling på Bätteropp. Då kändes det att allvaret började men icke, några veckor efter så blev han halt igen. Denna gången var den absolut jobbigaste gången för då började alla tvivla på om han verkligen kommer att bli bra. Min ridlärare sa det " näe Elin såhär kan du inte ha det, lämna hem honom så ni inte köper ett problem". Men jag vägrade inse att Padde var ett "problem".

Denna gång blev det boxvila med 20 minuters skritt varje dag. Detta tyckte inte Paddington om, han ville ut till sina kompisar. Så en dag kom en kiropraktor från Ungern till Bätteropp (han brukar komma var 3 år tror jag) och då passade vi på att kolla upp Paddington med eftersom att han inte hade ont i benen och han var inte heller svullen eller öm (vilket de blir när de är halta). Han tog tänderna först och de blev superfina och bra. Sedan så frågade han mig vad jag skulle ha honom till och jag svarade " Jag ska tävla hoppning med honom är tanken men just nu gör jag ingenting eftersom att han är halt på två ben" Han bara vände sig om och skrattade åt mig. Jag blev rent ut sagt förbannad på honom först för jag tyckte inte alls att det var kul men så säger han " Hahaha, han är inte halt, han är ju förfasen igenlåst i korset precis som en rostig gammal bildörr".

Och så var faktiskt fallet, han blev frisk efter detta och vi behövde inte längre fara till ATG hästklinik som de stamkunder vi varit under sommaren. Sen dess har han varit helt frisk och kry. Livet leker för honom och han blir så himla fin. Att se utvecklingen är helt underbart, både hans och min. Vilken jäkla resa vi har gjort egentligen. Jag måste ärligt säga att jag mådde riktigt piss hela sommaren pga detta, jag kände en oro i själen hela denna sommaren. Men lättnaden slår allt, när jag faktiskt förstod att han blir bra igen. Vi har gått igenom så mycket, han & jag. Och jag ångrar inte en sekund, jag ångrar ingenting.

Ibland är jag faktiskt stolt över mig, just för att jag aldrig ger upp. Hur jobbigt det än är så blir allt bara bättre. Idag är jag så sjukt jäkla glad över att han står 20 meter ifrån mig. Jag ser honom varje dag och jag är lyckligare än någonsin.


Fucking perfect too me


Supermegausel uppdatering ..typ

... men så kan det bli när man inte har internet eller dator. Men nu ska jag ta tag i det igen. Just nu sitter jag i skolan på bibliotekets dator för jag glömde min i Tommys bil igår (smarthead)! Men så är livet och så typiskt mig. Så idag kan jag inte uppdatera eller göra min svenska läxa färdig, blir galen snart.. typ. Så detta innebär att i morgon börjar jag blogga som vanligt igen. *Gilla*

Ha det bra så länge och ha en bra vecka!


Fair play cup

I helgen är det en innebandycup i Kalmar och jag ska med och coacha F14 tjejerna. Ska verkligen bli kul!
Varför jag berättar detta är att det kan bli lite ont om uppdatering tyvärr.. men om jag får så tar jag med internet eller om någon har med sig och är snäll och lånar ut. Vi får helt enkelt se :)





Sånt som bara inte händer!

Blev en stor chock när jag gick ut till stallet nyss och skulle släppa ut mina hästar.
EN ASABALLASNYGG BOJ TRANSPORT!
- trodde inte mina ögon.
åhåååå vad jag älskar min mamma! TACK <3




Om man köpte boj transporterna på mässan så fick man välja tillval för 8000:- och detta är ett tillval.
Jättepraktiskt att ha en delad dörr speciellt på sommaren!

De där mjuka kuddarna är också tillval!
Sen fick vi välja mellan en hård och mjuk vägg men beslutade oss sen för en hård vägg, mycket bättre och stabilare för hästen!

Sen fick vi en "cam" med på köpet! :)

suddig och dålig bild men så ser den ut och sitter i taket på hästtransporten, väldigt praktiskt och bra då man ser exakt vad hästen håller på med!

Sadelkammare! :D

Klädkammare! :D

Väldigt smidigt att ha ett "hönät" där framme när man ska iväg på meeting och måste ha med hö. Då slipper man ha det i bilen, då kan man bara ha det där framme! Samma sak gäller krubborna, väldigt bra!





Min dag kunde inte börjat bättre!! :D
Tack än en gång, världens bästa mamma!

Så olik sig själv

Ett problem när man ska ta kort på Paddington är att man alltid lyckas få honom i en lustig vinkel där han verkligen inte ser ut som sig själv. Han blir aldrig rättvis på bild vilket är synd dock får man en chock när man ser honom på riktigt då man tycker att han är grymt fin. Fått flera kommentarer från de tävlingar vi varit på om att de tycker att han sticker ut och är jättefin. Han är snygg att titta på, han tar luften ur mig varje dag. Fina ponny.

Här kommer bilder som är tagna ur en väldigt lustig vinkel.


okej, Paddington har stort huvud men iiinte såhär, haha! ;)



Svar


Emma om 39 dagar:
Gud vilket snyggt träns! :)


Svar: Tack så mycket, tycker också att det är jättesnyggt och det sitter jättebra på Padde med! :)

så klockren!

Tystnaden som uppstår när en dvärg säger "När jag var liten...."


Tyckte den var så klockren, haha!


24/3 - Hoppträning!



Ännu en torsdag med ännu en härlig hoppträning är avklarad dock är jag på mycket bättre humör än de förra gångerna. Det är nämligen så att idag, just idag stämde nästan allt mellan mig och Paddington. Vi hoppade först en grundbana och sedan en omhoppning på samma höjd, vi fick bara pusta lite emellan och sen köra. Paddes och min höjd låg på 1m (L:B) och idag var mitt mål att försöka hitta avstånd. Alla småstopp vi lyckats att få är 98% mitt fel då jag inte riktigt lärt mig att lägga Paddington rätt på hinder vilket inte är så lätt med tanke på att han blir en helt annan ponny på tävling osv... dessutom så vet man inte vilket tempo man kommer i och om jag tänkt rida på 4 galoppsprång tillexempel och jag känner att nej 4 var för lite så är jag ganska sen att hitta en alternativ B lösning och detta har ställt till lite problem innan men som sagt isag stämde det och detta behövdes verkligen för det mentala. Han lyssnade på varenda liten hjälp idag och för första gången på länge så har detta varit en stoppfri hoppträning. Min ridlärare var även mycket nöjd med oss idag, alltid lika kul att höra att det går framåt och med Paddington så har det verkligen gått framåt sakta men säkert! Idag får vi känna oss lite extra duktiga :)




Tack!

Jag tyckte att båda hade så gulliga och bra kommentarer så jag kunde inte välja så båda "vinner"

Stina om elinlinnealjunggren.blogg.se:
Bloggen är fin, vettiga inlägg med bra innehåll. Du skriver moget och det känns värt att läsa!




Filippa om elinlinnealjunggren.blogg.se:
För att du har Minola och för att jag älskar din blogg. Den handlar mycket om dina hästar som jag älskar att läsa om. Tummen upp för en bra blogg! (y)


Tack så mycket båda två, blir verkligen superglad för sånt här!

39 dagar

Siffran 39 går runt om och om igen i mitt huvud just nu. Kan inte tänka mig att det faktiskt snart är dags. Detta kan bli den absolut bästa dagen ever eller kan den förvandlas till det värsta som skulle kunna hända... hoppas på det förstnämnda!


och ja, det handlar såklart om Paddington men mer får ni inte veta förren om 39 dagar.

Åh älskade Paddington <3

elinlinnealjunggren.blogg.se

Jag är väldigt nyfiken på hur folk ser på min blogg, om den är bra, intressant, dålig osv..

Frågade ponnysanning (en stor skvallerblogg) vad de tyckte om min blogg och fick till svar:
"Jättefin och bra design. Varierade och bra/kul inlägg. Enda som fattas är mycket fler bilder"

Jag försöker ha minst en bild i varje inlägg men jag vill kunna släppa lite fler bildbomber oftare. Jag är bara otroligt dålig på att ta bilder och få det att fastna på bild men ja, jag ska bättra mig på den fronten! :) Speciellt nu när det snart är sommar, då lovar jag er mycket fler bilder.

Men eftersom jag är så nyfiken så tänkte jag fråga er varför just DU läser min blogg?
den bästa motiveringen får självklart en länk! :)



Hur gör jag? del 2

Eftersom det inlägget om hur jag gör på tävling så tänkte jag skriva hur jag gör dagen innan tävling.

Jag brukar oftast vilja gå ut lite senare på eftermiddagen och fixa i ordning alla grejer för att om jag tar in Padde och borstar och rider vid ca 1 så kan han inte stå inne från klockan 1 och om jag släpper ut honom så blir han skitig igen så då måste man göra om borstningen och det är bara ett extra jobb. Det första jag gör är såklart att fixa iordning boxen väldigt noga, lägger in mycket spån så att han inte ska få några onödiga kissfläckar för det är aldrig kul. Sedan tar jag in honom och borstar och gosar med honom och sedan rider jag då såklart.

När jag rider honom dagen innan tävling så rider jag mycket lösgörande på banan så som skänkelvikning, ställa inåt och utåt, rida på rakt spår, rida på böjt spår, tempoväxlingar, kolla broms och förvänd galopp. Inte så jättekrävande pass utan mer ett "kontrollerat" pass så jag vet vart jag har honom dagen innan. När jag ridit färdigt så tar jag in honom och så borstar jag av honom och om det är på sommaren så duschar jag honom annars så brukar jag bara ta det värsta + benen. När det är färdigt så brukar jag sätta på honom fleecetäcke och ställer honom i gången för att knoppa.

Hur jag knoppar och vad jag tänker på + lite tips kommer i ett enskilt inlägg någon gång framöver då jag även kan med hjälp utav bilder visa er steg för steg hur jag gör.



När Paddington är färdig så brukar jag fixa med mig själv och utrustningen. Först så rengör jag lädret med en tvål och sedan så tar jag läderbalsam på. Sen börjar jag att packa ner allt i en stor kasse och sen kollar jag även så att jag har nummerlapp + pass. Sedan fixar jag lite småplock så som fixa höpåsen och transportgrimskaftet. Kollar även så att transporten är okey. Jag försöker även att packa in så mycket som möjligt dagen innan tävlingen med då det är skönt att kunna sova ut lite längre dagen efter.

När jag är färdig i stallet och allt praktiskt är färdigt så går jag in och kikar lite på datorn. Då kollar jag startlista och på hoppfilmer på mig och Padde där nästan allt stämmer. Så ser jag framför mig hur fin runda vi kommer att göra och hur ärevarvet ser ut. Detta är bara för att få upp mitt självförtroende så jag vågar rida på och hitta ett bra go i honom. Bra mentalt vill jag lova! Och vet ni en liten hemlis om mig? Jag drömmer 9 av 10 gånger på tävlingen natten innan, varför vet jag inte men det brukar vara så, lite smågulligt, haha!

I lördags (dagen innan Nybro) så var jag ute från klockan halv 4 till klockan halv 11 på kvällen alltså 7 timmar och det kändes i kroppen riktigt ordentligt när jag kom in men är man inte bäst så kan man ju alltid vara finast? :)

22/3


Vila.

Ordinary girl


I´m just an ordinary girl
Sometimes I´m lazy
I get bored
I get scared
I feel ignored
I feel happy, I get silly
I choke on my own words
I make wishes, I have dreams
I still want to believe that anything can happen in this world
for an ordinary girl

Trött

Idag är jag trött vill jag lova er, fytusan! Vet inte riktigt varför då jag haft en näst intill perfekt dag på jobbet, har inte skrattat så mycket på länge :) Men ändå känner jag mig lite trött och hängig. Padde får en välförtjänt vilodag idag också. Har inte så mycket att säga eller skriva just nu, ska försöka hitta lite fantasi om vad jag kan blogga om så att inte bloggen blir tråkig eller inte läsvärd. Återkommer senare! :)


tävling hos Sara :)



Bilden är länkad! :)
http://cheval.shop.textalk.se/sv/?affiliate=2844

Huh vad glad jag skulle bli om jag vann dessa, sjuktligt snyggt!

Groda?

Funderar på hur Padde tänker när han hoppar ibland,
ser ut som om han kör på "the frog style" , HAHA! :D


men han lyckas alltid vara lika fin oavsett vilket :)
snabb med frambenen är han med.

Svar



Felicia
om Guldkant i vardagen:
måste verkligen säga att jag gillar din header starkt! väldigt söt är den :)


Svar: Tack så jättemycket! :)



Guldkant i vardagen

Vet inte varför men hela denna dag har jag haft ett stort, brett leénde på läpparna och känt mig allmänt lycklig.
Kan det ha varit för att tävlingen igår kändes jättebra?
Eller är det för vårvädret?
Eller är det för att helgen kommer att bli bättre än bäst?
Eller är det för att jag snart tar en tripp till Fredrika?
Eller är det för att jag ska umgås med Lajsa på onsdag? (var evigheter sen sist)
Eller är det för att Paddingon var så sjukt underbart fin idag i dressyren?
Eller är det för att jag har världens vackraste pojkvän?
Eller är det så att det är en blandning utav varje?


Med ett leénde på läpparna

Tävling!



Tänk vad glad jag skulle bli om jag fick vinna något utav detta?
Sjukt fina saker och nu är det bara att hålla tummarna! :D

(Bilden är en länk till tävlingen)

Vilken passar bäst?

Nu när vi ändå är inne på det där med outfits, så tänkte jag fråga.
Vilken outfit tycker du passar bäst på oss?! :D
blir glad för svar! :D



1. Grön-Orange



2. Brun-Orange



3. Vit-Blå-Gul



5. Marinblå-Röd-Vit







Outfit röd-vit-marinblå

Jag invigde min nya hjälm, min väst, min kavaj, mina benskydd, mitt schabrak och min huva igår på tävlingen. Gjorde även ett tappert försök att knoppa Paddes man som tog närmare 2-3 timmar att knoppa men han var så sjukt fin i det! Han blev som en helt annan ponny ;) Iaf så satt allting jättesnyggt och detta blir min favorit-outfit för tillfället :)


kolla på bakskyddet, det ska vara rött egentligen men blev så skitigt på framridningen (N)

ingen bra bild men min lillasyster som har tagit..


Vad tycker ni, var detta fint på Paddington? :)



svar



sara om Galet mycket besökare!:
hur många besökare har du varje dag? :) kul blogg


Svar: Tack så mycket för komplimangen!
När jag startade bloggen så hade jag ingen aning om att det faktiskt skulle vara såhär många som skulle läsa den eller kommentera men nu så har jag runt 70 unika och 150 sidvisningar per dag i snitt ca. För mig är det stort då jag bara trodde att ca 6 stycken skulle läsa. Men jag tycker att det är galet kul :)

Nybro Ridklubb 20/3-2011

måste bara börja inlägget med att jag verkligen älskar att sitta på Paddingtons rygg, känna att han jobbar med mig och att vi börjar bli ett team. Det är något så underbart och den känslan jag hade idag är nästan helt obeskrivlig.

L:C
Tog ut honom en bra stund för att kunna rida fram honom ordentligt. Skrittade ca 15 - 20 minuter och sen började jag trava lite och herrejösses vad fin och stabil Paddington har blivit! Gick verkligen jättefint och lyssnade på mig, varenda liten sak jag gjorde uppmärksammade han och innan framhoppningen så kändes allt så prima. På framhoppningen så kan det hända att han känner sig "trängd" och kan bli skärrad. Idag på framhoppningen så var det verkligen folk överallt (nybro har ett jättelitet ridhus där man hoppar fram) så jag trodde att han skulle bli spänd men nehe, ännu en överraskning från Paddes sida, han gick som om han inte gjort annat! Så framhoppningen gick jättebra och många lov ord ifrån min tränare (Anna-Lena Eriksson). På banan så var han lika fin, avslappnad till en början. Sen när man börjar galoppera igång honom så blir han så laddad och det ser jag bara positivt på. Han vill så mycket och allt på samma gång eller iaf så känns det så. Han vill iväg och vill hoppa allt och mycket. Men har man viljan så är hälften vunnet som man säger. Ett pet på 3:an annars en bra runda, dock så tänder han på fel hinder ibland men annars inget större fel :) Han tycker att L:C är lågt och det känns som om han bara går över hindrerna? Men som sagt är nöjd med honom! :)

L:C+5

Framridningen såg likadan ut här, blandat med skritt och trav. Framhoppningen däremot var så magisk. Allt stämde och han hoppade mer än bra! På banan var han med fin men till 4:an så hittar jag inget avstånd och vi får ett retligt stopp. Men annars så är jag mer än nöjd med denna runda, känslan i kroppen var grymt bra! Han sprang inte bara över hindrerna utan han tog i och hoppade upp sig jättefint. Är så nöjd med min pluttis! :)

Efter jag hoppat så pratade jag med min tränare igen och hon bara stod och log. Hon sa att " du har gjort ett bra jobb med honom, alla dressyrträningar som varit jobbiga har givit ett bra resultat. ni börjar jobba ihop och att ni fick detta stoppet är inte hela världen. det har blivit en förbättring med 50 % på denna tiden, bra jobbat!"

De där orden var de som snurrade i mitt huvud hela vägen hem och de kommer jag bära med mig så länge.
Är verklugen kul att höra att folk verkligen ser hur mycket arbete som ligger bakom allt detta. Och jag vet att allt bara kommer bli bättre, när vi lär känna varandra på riktigt!

Här är en video som jag klippt ihop från idag :)
- underbarafinaochälskadepaddington 




Svar


.. om Ska man se ner på andra?:
Det är inte sant. Jag rider på nat nivå och jag och mina kompisar (på samma nivå) brukar följa med våra kompisar som startar sin första tävling på lokalt.
Och alla är snälla mot andra. Du har nog den uppfatnigen pga att du har fördomar för de som tävlar högre än dig. Och enligt de jag har läst på din blogg har du inte hoppat reg eller nat. Så varför tror du att det är så?(;



Svar: För det första så sa jag inte att ALLA är sådana så varför tar du åt dig om det inte stämmer på just dig?
Sen säger jag att jag har sett sådant på tävling och då la jag upp ett inlägg om att jag inte tycker att det ska vara så, jag säger inte att det alltid är så eller drar alla över en kant. Jag vet också att det finns snälla människor som hoppar på den nivån, det är inte så men jag tycker bara inte att man ska se ner på andra. Nej det stämmer att jag inte tävlat regional eller nationellt än så länge då jag bara haft Padde ett tag och i morgon är våran 4:e tävling så nej vi har inte kommit så långt än! Men jag har klubbkompisar som jag följer med som tävlar de klasserna och på de tävlingarna så kan det hända att man ser folk som ser ner på andra, därför vet jag hur det kan se ut.
Detta är min åsikt och såhär tycker jag. Mvh Elin



Arg om Snobbar? NEJTACK:
Varför har du denna uppfattnig!?
Vet du vad jag tror. Att du är jävligt avis och vågar inte inse att det finns ryttare som rider bättre änn dig! Och när det går bättre för någon som har köpt en fin hjälm eller nåt så säger du..
`Fan vad bortskämd! När den ponnyn börjar stanna får hon en ny!´
Och något som gör mig jävligt förbannad är (I mitt fall så är man bortskämd om man bara bor tillsammans med sina båda föräldrar, har en familj och vänner.)
Vad vet du om det!
Och nästa gång du lägger ut ett sådant här inlägg..
Ta fakta!!!!


Svar: Har jag någonsin sagt eller uttryckt mig om att jag rider bra? aldrig någonsin skulle jag skriva något sådant om mig själv, aldrig. Alla ryttare har brister, även jag och det är jag så väl medveten om! så du ska bara inte uttrycka dig om detta när du inget vet. OCH NEJ jag är inte avundssjuk på de som är bortskämda, inte en chans förstår du! Jag tycker endast synd om dem! om jag var det så varför skulle jag väl inte inte skriva ut det på bloggen?! Jag är ärlig och detta är mina åsikter som jag lägger ut på min blogg. Du verkar inte förstå att alla har olika åsikter? Detta är ett åsiktsinlägg inte något jävla fakta-inlägg. Som jag skrev, detta är min blogg, mina åsikter och jag kommer aldrig ändra på mig själv eller mina åsikter. Tack för mig! Mvh Elin


Ska även tillägga att det var samma person som skrev dessa. diss på de som är anonyma och inte vågar stå för vad de tycker. Och jo jag respekterar andras åsikter men detta var inga åsikter utan bara klagomål. Tråkigt att vissa ska klanka ner på andra men jag tar inte åt mig för jag står för vad jag säger eller skriver! :)


17/3 - Padde <3 vår ?

Det var hur härligt som helst att idag få bygga bana i vår paddock! Sanden var mjuk och fågelkvitter i luften! Så himla mycklet vårkänslor och det är så underbart. Och inte nog med det - Paddington var också hur fin som helst! Har aldrig gått bättre för oss än vad det gjorde idag vill jag lova! Allt stämde verkligen och kändes så superbra!


Men nu hinner jag inte uppdatera mer för nu är det jobb på gång, skriver mer om detta i morgon kväll! :D


Galet mycket besökare!

Idag har ni varit flitiga och tittat på bloggen vill jag lova, kan det vara för att jag varit flitig med kanske? ;)
En blogg går ju runt så, jag skriver och ni tittar/kommenterar och så går det runt och cirkeln är sluten.
Bra jobbat, ni glädjer mig jättemycket! Tack för all peppning jag får via mail och fb! :)

I morgon ska jag och Paddington hoppträna hemma för första gången på riktigt, så spännande det ska bli! :)
hoppas vi får till en riktigt bra träning så det känns bra inför söndag!

Nu ska jag faktiskt sova, tror detta var mitt 12:e inlägg idag, haha men det är bara kul :)

Så godnatt alla bloggläsare, välkomna tillbaka i morgon igen!


Reflexer

Haha min syster skulle ta kort med sin kamera och det enda som man såg var min lamicell hjälm, här kommer lite fail bilder på det ;)


När jag släppte tyglarna så tvärnitade Padde och var "tvungen" att klia sig på benen och jag tappar såklart balansen och ser ut som en fågel, xD


reflexerna syns iaf men ser ut som om jag har två horn xD

Haha bra att man syns iaf! ;)



16/3 - markarbete



Hade som sagt markarbete idag som gick ut på lydnad över småhinder.
Röd = Galopp
Gul = Trav
Blå = Skritt

så såg några utav övningarna ut och den var verkligen jättebra för mig och Padde. Han lyssnade jättefint på min skänkel och min hand. Höll en ganska passiv hand och jobbade mer med benen (så är helt slut nu). De där hindrerna (stavning) var 60 cm, de ska inte vara högre än så! Jag valde att ha 60 cm bara för att Padde ska ändå hoppa upp sig på något så han inte bara springer iväg för mig vilket han inte gjorde idag! Han var faktiskt finare än på länge och skötte sig jättebra! Mellan hinderna så har jag gjort en ruta och inne i den är tanken att man ska göra halt eller sakta av till skritt ett par steg för att sedan göra nästa anridning. Detta bör tränas om man har en häst som gärna vill tagga till och dra iväg lite för mycket som Paddington. Padde har svårt för linjer för då blir han stressad och vill alldeles för mycket och då är detta en kanonträning. Dock fick jag han aldrig ner i skritt mellan hindrerna och jag ville inte pressa honom till det då heller då det är första gången vi gör övningen. Men jag fick ner han i trav två eller tre gånger, annars kom han fint tillbaka i galoppen. Lyssnade verkligen jättebra, precis som igår, åhhh vad jag hoppas att detta håller sig tills på söndag! :) Ska bara försöka lossa honom i högersidan då han fortfarande är stel i de varvet.

Här kommer en liten filmsnutt från idag när vi hoppar hindrerna, ser dock mycket mörkare ut på filmen än vad det var annars skulle jag aldrig utsätta oss för detta :)

Markarbete

Idag står markarbete på schemat och lydnad är temat.
Haha jag är en ganska bra poet ;) nej skämt och sido, det kommer ett inlägg om det senare ikväll + en liten skiss på min "bana" eller vad man ska kalla det och lite tips på vad som är bra med just den övningen :)

Känner mig lite nere just nu, förkyld och ont i halsen. Hoppas verkligen jag kan vara helt frisk på söndag då jag både ska hopptävla och spela match! Jag brukar aldrig bli sjuk faktiskt så detta känns lite konstigt men jag överlever :)

Nu ska jag ta mig lite och äta så får vi se om jag mår bättre sen då jag ska ut till stallet och pyssla lite med Padde och Minola. Tror min syster rider på henne idag, vore toppen då jag inte har sådär mycket kraft kvar idag känner jag. Men ikväll ska jag blogga, huh vad jag ska blogga!

Våren är här och mitt blogghumör har kommit tillbaka, underbart! :)



Svar


Angelina om Schema:
Brukar dina hästar aldrig vara ledig någon dag i veckan ? :p
Undrar bara, intressant hur andra lägger upp det med vilodagar och så. :)


Svar: Jo det brukar de få men när jag ska tävla på helgen så går de hela veckan. Paddington är en het ponny som behövs ridas (lite extra nu när han är lite tjock, hehe ;) så han går varje dag när det är tävling på helgen. En vanlig vecka för mig utan tävling så brukar de få stå 1-2 dagar men inte mer då Padde blir galen att rida efter så mycket vila. Dock så brukar de inte få vila 2 dagar i streck!

Men dagen innan tävling så brukar jag bara ha lite lydnadsövningar så som halt, gå fram på skänkeln, rakriktning och lite lösgörande. Och sen brukar jag lägga in ett ordentligt skrittpass i början utav veckan för att få de att slappna av, detta gäller även dagen efter hopptävling :)

Hoppas det var ett bra svar, jag varierar mig väldigt mycket i min ridning och ibland lägger jag även in någon uteritt, vissa helt kravlösa och vissa lite mer krävande. :)


Videoblogg på G?!

nu sitter jag här i min säng och vill göra en videoblogg som ni också ville se mer av? :)

Men jag har ett probem.... jag vet inte VAD jag ska säga och jag kan ju inte bara säga något för det är inte kul för er att lyssna på så aa BOMBA mig med ideér boktstavligt talat om vad jag ska prata om, om det ska bli någon videoblogg ;)




svar


Sofie
om Hur gör jag?:
Intressant och kul inlägg, alltid intressant att veta hur andra gör.:)

Svar: kul att det uppskattades! :)

STINA om Schema:
Sv; Tack! Desamma <3
Du har verkligen jättefina hästar, var stolt över dem!! :D


Svar: För det första : ett jättetack! :) och ja, jag är riktigt stolt över dem :D

Värmande kommentarer är alltid välkomna såsom kritik (negativ som positiv)! :)




Schema



Så ser mitt schema ut denna vecka, underbart säger jag! :D

Hur gör jag?

Jag tänkte förklara lite vad jag gör på tävlingsplatsen från när jag kommer tills jag åker, hoppas detta är lite intressant i allafall ;)

På morgonen så går jag upp och ut till stallet. Börjar med att borsta av hästen och sedan lägger jag på ett fleecetäcke (bara på vinterhalvåret). Sedan packar jag iordning mina saker så som väst, hjälm, stövlar, sadel, träns, martingal och täcken. Sedan brukar jag ta på transportskydden och lasta honom.

När vi är framme så brukar jag öppna dörren fram till transporten så att Padde får luft och ventilation inne i transporten. Sedan tar jag fram passet och så går jag och mamma till seketariatet och anmäler oss. Sedan möter vi upp bätteropparna (för oftast så är vi inte själva på tävlingen utan fler från klubben) så sitter jag där en stund och tittar på hopptävlingen.

Sedan går jag och mamma banan tillsammans. När jag går banan så är jag noga och går den så många gånger jag kan för att få till alla detaljer som man måste tänka på. Första gången jag går banan så går jag bara för att se hur den är och komma ihåg den. Sen går jag den en andra gång och då är jag mer noga och detaljerad, då kollar jag avstånd och hur hinderna står för Paddington taggar till på allt han ser och när han väl laddar för ett hinder så kan det lätt bli att han tar fel hinder så det är en sak som jag måste kolla! Sedan går jag igenom svängarna och transportsträckorna. När jag är färdig med detta så om jag hinner så går jag en runda till för att jag ska komma ihåg den.

Efter det att jag har gått banan så tittar jag på startlistan och om jag startar långt ner så går jag bara och kollar så att Paddington har det bra i transporten så går jag in och tittar på tävlingen en stund innan vi ska ta ut Padde. En sak som jag måste göra är att se någon annan rida banan innan jag ska hoppa den för då kan jag lätt se hur svängarna är osv..

Sen när det är sisådär 25 (=50 min) starter tills jag ska starta så går vi ut och lastar ut Paddington och tar på honom alla saker och jag klär om till tävlingskläderna. Sedan hoppar jag upp och skrittar fram på framridningen.

På framridningen så brukar jag vanligtvis bara skritta men kan hända att jag travar fram väldigt länge där ute med, det beror sig helt på hur Paddington känns. Om han är riktigt känslig och spänd så försöker jag att trava honom ganska mycket för att just släppa spänningarna. Jag rider ungefär ett dressyrprogram fast utan galopp på framridningen men ibland även bara skritt.

På framhoppningen så brukar jag skritta även här en bra stund sen travar jag igång ca 5 minuter innan jag börjar att hoppa det lilla krysset i trav. Jag tar det några gånger från båda håll sedan lägger jag in galopp och tar det från båda håll igen. Sedan skrittar jag en stund för att inte få han sådär stressad som han lätt blir när det är mycket omkring honom. När det är ungefär 2 kvar tills det är min tur så tar jag räcket 2 gånger och oxern 2 gånger , sedan går jag till insläppet och kollar banan och ryttaren innan mig.

På banan så visar jag lite hinder och tar det lugnt innan jag får startsignal, då börjar jag så smått korta tyglarna och få igång galoppen innan jag rider igenom starten.

Efter banan så går jag ut och skrittar honom ett tag vid transporterna och sedan lastar vi honom, ger han mat och klappar om honom. Om det inte är ärevarv såklart för då väntar jag utanför ;)

Sedan går jag och sätter mig på läktaren och äter och analyserar första klassen, bra respektive dåliga saker.
Sedan går jag banan igen inför andra klassen och sen gör jag likadant som jag beskrev till klassen tidigare.
Dock så tar jag ut Padde lite senare när det är typ 15 starter till då han redan är uppvärmd och har sakerna på sig. Annars ser det likadant ut.

Efter klassen så lastar vi honom och åker hem förhoppningsvis med bra resultat ;)

I bilen hem sitter jag och mamma och analyserar tävlingen så jag vet vad jag behöver träna på osv ...

såhär ser min tävlingsdag ut för det mesta, undrar ni något om varför jag gör vissa saker så är det bara att fråga, det vet ni :)


Förr förra tävlingen i Nybro :)

ännu en tävling


Som vanligt så klickar du på bilden för att vara med och tävla :)

Bloglovin!

Glöm inte att följa min blogg via bloglovin, då blir jag glad :)



klicka på bilden för att följa :)




15/3- äntligen!



Äntligen kom årets första ridpass på ridbanan och gud vad kul det var!
Även att det hann bli ganska mörkt när vi red så gick det jättebra.
Skrittade fram länge och väl, Padde gick på tygeln jättefint och arbetade verkligen som han skulle.
Rakriktade, ställde och böjde lite försiktigt då han bara har gått på rakt spår näst intill hela vintern!
I traven så jobbade jag med formen och med hans undertramp. Han har en tendens till att bli lite loj och bara springer ibland men inte idag. Gjorde lite sidvärtsövningar och red mycket på volt just för att få honom att släppa lite i båda sidorna, vilket han gjorde! Efter en stund så ville han gärna hänga lite i högerhanden dvs han blev stark i höger (den sida han är stelast i) och han ville gärna gå med rumpan lite innanför spåret (skulle behövt ha ett dressyrspö och bara petat lite på honom) men annars var traven med jättefin, lugn och sansad!

Samma sak i galoppen, väldigt lugn och Padde lyssnade på varenda liten "hjälp" som jag gav honom. Övade förvänd galopp väldigt mycket då han var så balanserad och lugn (man måste ju passa på ;).

Så sjukt skönt att kunna rida på banan igen, äntligen säger jag bara! :D

Tävling


klicka på bilden för att komma till tävlingen!

12/3



Johanna hoppade henne idag för första gången på länge och hon sa det att hon var pigg och framåt. Stod på bakbenen då och då och bjöd mycket på hinder. Verkligen kul att höra! Minola har fått tillbaka livsglädjen och hoppglädjen igen, det betyder enormt!

12/3



Vila.

Zelma

Det är någonting som är i vägen när jag ska blogga ;)



Visste ni detta?!

Om mig:
- Att jag är född i Visby och kan prata gotländska?
- Att jag tänker alldeles för mycket?
- Att jag är livrädd för getingar?
- Att jag har ridit sen jag var 3 år?
- Att jag nästan aldrig ger upp?
- Att min bästa årstid är sommaren?
- Att alla mina riktiga vänner slutar på bokstaven A?
- Att jag jämt är negativ mot mig själv?
- Att jag spelar innebandy utöver hästarna?



Om Padde:
- Att han blir lätt stressad och stark när man rider honom?
- Att han är livrädd för plastpåsar!?
- Att han beter sig som en liten bebis i trotsåldern i boxen?
- Att han bara kan explodera från 0 till 100 på knappa sekunden?
- Att han blev importerad till Sverige när han var 6 år? (han fyller 13 i år)
- Att han har panik sålts för han har varit omöjlig att rida på?
- Att han har varit med och vunnit Div 1 för hässleholm?
- Att han är världens mysigaste ponny? (enligt mig)
- Att han skiftar färg? (på sommaren är han brun och på vintern är han grå)


Om Minola:
- Att hon lätt kan bli tjurig när man rider?
- Att hon är väldigt försiktig när det gäller människor? (hon litar inte på många)
- Att hon inte tycker om när man spänner sadelgjorden?
- Att hon är dammallergiker?
- Att hon har en jättefin stamtavla?
- Att hela hennes stamtavla är från Polen?
- Att hon älskar när man pysslar med henne?
- Att hon verkligen kan förstå mig, vad jag än vill?
- Att hon är en riktigt klok häst? ( hon anpassar sig väldigt bra)
- Att hon var brun när hon var liten?



Svar



Emma om "eftertuggning" :haha så sööt

Svar: Ja, han är allt bra charmig ;)

Melodifestivalen 2011

Nu kommer ett riktigt "ohästigt" inlägg men jag hoppas bara att det är okej med lite variation dock inte för mycket ;)

Melodifestivalfinal snart och jag måste bara säga att jag nästan skäms när jag tittar på detta, herregud så otroligt dåligt det har blivit! För några år sedan satt jag fastklistrad vid tv:n och hejade som en galning på min favorit, idag är det inte samma sak. Det är alltid några låtar som sticker ut och alltid är det några som låter helt okey. Jag har bara kollat en enda gång på programmet i år och det var i lördags då det var andra chansen och jag fastnade verkligen för en låt då! Hoppas av hela mitt hjärta att den låten vinner för då kommer vi långt i eurovision senare kan jag lova er. Släng Linda Bengtzing i väggen, här kommer The Moniker! :D

Oh my god! - The Moniker



Denna låten får mig på ett strålande humör och framträdandet är sjukt bra gjort! Tittar ni på melodifestivalen? Vilken är eran favorit? :D

Boj transport



Detta är något jag verkligen måset hissa, Boj Transporterna!
De har så otroligt bra och genomtänkta finesser som tex bakdörrarna och tillvalen.
Tänk om Agent som gick bort då han fastnade under bommen i en vanlig transport med bommar, tänk om han hade åkt i en boj istället, då hade han fortfarande varit med oss. Mamma och jag kollade mycket på boj på mässan under GHS och vi sa det, om vi ska köpa någon transport så ska det vara boj! Även att boj kostar lite mer än de vanliga så är de så mycket säkrare än de andra! Dessutom tycker jag att de är snyggare med ;)

så detta släp får betyget MVG utav mig!

It´s a sunny day!

Gud vad skönt och mysigt väder det är ute idag! och som grädde på moset så är jag ledig från jobb och sånt idag så snart ska jag passa på att ta en riktig skrittrunda med Paddington så han får tänja ut ordentligt och släppa spänningarna. Nu ska jag bara försöka tänka positivt med honom så jag inte går och gräver ner mig i denna svacka, för alla har sina dåliga stunder och det har även vi. Så nu ska jag ut och kanske så följer kameran med och knäpper av lite kort! Ikväll bär jag mig av till Mörlunda för lite innebandy match så hinner inte blogga men kanske kan fixa lite tidsinställda, den som lever får se :)



Take care


Svar på tal



Varför grät du då?

Första gången så kändes det som om att hoppet om oss släcktes och då började jag gråta för jag vet ju egentligen att vi kan, vi har bara fastnat.

I slutet grät jag för att han var så fin och mitt hopp började tändas igen.

det var väldigt känslosamt för mig.
de som står mig närmast förstår mig och varför jag är sådan, tyvärr inget jag gärna tar upp i bloggen.

Hoppträningen

Började i tårar och slutade i tårar...

Redan idag på uppvärmningen så kände jag att Paddington var spänd och blev lite springig dvs att han blev stark som bara den och min första tanke då var "jahapp nu går dets om förra gången" och då började jag gråta för jag vet egentligen hur awesome han är och hur bra vi kan bli men nu går allt bara utför tänkte jag. Men när vi började hoppa igång på linjerna så gick det till en början bra men sen när vi satte ihop banan så var det en annan sak. Banan låg först på 1m och då fick vi ett stopp och 2 pet och jag var så missnöjd och allt bara kändes skit. Vi hade ingen rytm och ingen go feeling i kroppen. Sen började jag skritta honom lite för jag trodde att jag hade hoppat färdigt för då hade de höjt banan till 1,10m-1,15m men icke! Min ridlärare säger bara att jaha elin, din tur. Då var det bara att bita i det sura äpplet och verkligen försöka. Och vet ni? Denna rundan var mycket bättre än den första. Visst fick vi ett stopp men det var väldigt dåligt relaterat för jag vågade inte trycka av honom så tidigt på en 1,15 oxer precis och hade han tagit ett till galoppsprång så hade han kraschat i hindret så jag är glad att han stannade där, för då räddade han mig och sig själv. Men annars en felfri runda och min ridlärare var mycket nöjd med oss därefter. Då började jag gråta igen men denna gången för att det gick så pass bra, rundan var inte helt 100% , oh nej! Men den var så mycket bättre och det väckte mitt hopp igen väldigt mycket. För jag vet att vi kan, han & jag.

Som min ridlärare sa, det är väldigt svårt för mig att hålla igång honom helt nu när jag bara har kunnat rida på vägen fram och tillbaka på rakt spår. Han behöver så mycket markarbete och så mycket dressyr! Lydnad helt enkelt och jag tror att när banan börjar mjukna så kommer allt bli så mycket bättre igen och till sommaren så kommer allt att flyta på!
Jag får bara inte tappa hoppet nu.


vi kan och vi ska. Du&Jag. tillsammans klarar vi allt.

Eftertuggning

En sak som är speciell med Paddington är att han eftertuggar maten eller godiset man ger honom, hih så gulligt! :)
och ja, Fredrika pratar lite med sig själv i bakgrunden, haha så söt hon är och grymt saknad <3


hahahahahahahhha

Hittade ett klipp på datorn när jag ska rida min systers häst Persan som är en aning busig och envis.
Han får något slags vinterknäpp på vintern och är nästan omöjlig att rida men det gick väl hyffsat ;D


Skillnad?!

Jag satt nyss och kollade på gamla bilder på mig och Paddington och först nu ser jag en riktig skillnad på oss, riktigt roligt att det går såhär pass bra som det gör idag!


titta vad liten och vad mycket muskler              Relativt ny bild fast han är finare i dagsläget.
han tappade under sommaren, helt sjukt!     Ingen bra bild alls men man ser iaf skillnaden, kolla bara rumpan! :o
Juli 2010 Januari 2011


Första gången uppe på Paddington        Bara några månader efteråt
Maj 2010 Augusti 2010




Första klubbtävlingen 80 cm                            

Första lokala hopptävlingen!

Elin hissar!





Mamma inhandlade en sån här under mässan på GHS. Det är en vattenpåse kan man säga som rymmer väldigt mycket vatten. Den är bra att ha när man ska fylla på vatten i hagen!
1.Först så lägger man en liten gummiplatta i botten utav skottkärran (sådan ingår)
2. Sedan fyller man på vatten i påsen
3. Sedan kör man den ner till hagen och öppnar locket.
4. Sedan så vinklar man bara skottkärran framåt och då fylls vattnet på.

En väldigt smidig uppfinning för alla som mig med rygg och axel problem. Istället för att konka en massa hinkar fram och tillbaka (som tar väldigt hårt på ryggen och axlarna) så kan man använda en sådan här! :)
En stor tumme upp på denna!

Snobbar? NEJTACK

Detta är något jag velat ta upp länge för det är något som verkligen stör mig när jag är ute och tävlar. När man är och tävlar så finns det sådana riktiga skräckexemplar och det kan vara att man har en jättefin och ärlig häst men man själv kan verkligen inte rida, det är som att "pappa betalar för min leksak". Sen när man är ute så ska alla med dyr utrustning vara så sjukt otrevliga också, inte alla men mestadels. Som när man går banan så ser man många bitchblicka en och tittar snett som att "ingen idé att du startar för jag har redan vunnit". Bara för att man har dyr utrustning och tävlar lite högre så behöver man verkligen inte se ner på andra och dumförklara de som är "sämre". Jag gjorde ett sådant åsiktsinlägg om detta och det kan ni läsa HÄR

Jag själv har aldrig blivit bortskämd när det gäller saker till hästen, oh nej! Vill jag ha något så går inte jag och frågar mamma om hon kan köpa det utan jag sparar. Som till GHS så hade jag sparat under en ganska lång period då jag visste att jag behövde en ny hjälm och väst + att jag ville kunna hitta lite nytt. Jag köper ALLT själv till mina ponnys förutom kraftfoder eller tävlingar.

Bortskämd, vad är det?
I mitt fall så är man bortskämd om man bara bor tillsammans med sina båda föräldrar, har en familj och vänner.
I dagens samhälle så är nästan alla föräldrar skilda och det är verkligen jättetråkigt. Jag själv har skilda föräldrar sedan jag var 6 år. Men om man kommer till saker så är det väl att ha en egen häst, en transport, engagerade föräldrar och dyr utrustning.

Många skulle säga att jag var bortskämd när jag var liten då jag faktiskt fick min första b-ponny i 6 års present. Men som sagt, han var helt oinriden och jag jobbade som fasen med honom så ingenting kommer gratis. Samma sak med Minola och med Padde. Jag visste innan jag hämtade Padde att det skulle bli mycket jobb men med en sådan lättlärd ponny så visste jag att vi skulle lösa det och en prickfri häst ville jag verkligen inte ha. För hur kul är det i slutändan om man bara kan gå in på banan och vinna hela tiden och inte ha något att kämpa för eller kunna utvecklas? Man utvecklas bäst på det lite komplicerade hästarna som man får jobba med även att det många dagar känns tungt och jobbigt så är det de bästa.

Detta är mina åsikter som jag står för men jag respekterar även andras!
Take Care

Motvind gånger tusen.

Oturen har slått ner i bätteropp riktigt ordentligt nu, 2011 har ställt till mer problem än vad vi trodde.
Idag kom även beskedet att Rebeckas ponny Jenka kommer att vandra vidare till de gröna ängarna..
Jenka har haft en envis ligament skada i drygt 1 och ett halvt år nu och nu fanns det inte mer de kunde göra för henne. Tycker att det är ett riktigt tufft men klokt beslut utav Rebecka även att det svider och är sjukt tungt!

Jenka & Rebecka


Sen skrev jag ju om att Agent avled i förrgår och det är många som undrat varför?
Det var så att han åkte själv i en vanlig transport och när de skulle lasta av honom så började han stegra sig och på något sätt lyckades han komma under bommen med ryggen och i ren panik så försöker han ställa sig upp och knäcker då någon kota i ryggen. När de sedan skulle försöka få ur honom ur transporten så ramlar bakdelen ihop och de får nästan praktiskt taget lyfta in honom i en box där veterinär kallades dit. Veterinären kunde inte göra så mycket på plats utan ringde en djurambulans ner till Helsingborg. Sent på kvällen ringde de och sa att skadorna var för stora för Agent och de var tvungna att avliva honom.... tänk hur fort det kan gå? Från startklar div 1 till utdömd på bara några timmar, helt sjukt!

Stina-Louise & Agent


En stor eloge till mina duktiga och starka lagkamrater som kunde fullfölja tävlingen trots det mardröms scenariot som hände. hela laget kämpade och hamnade till slut på en tredjeplats! DET är starkt gjort!

Sen för ett tag sedan så gick Jenkas dotter bort, Toycie 4 år gammal. Hon fick tarmvred och dog inne på ATG hästklinik i Kalmar i början utav året.

Emma & Toycie

Så detta resulterar i att vi har fått avliva 2 hästar och snart en tredje inom loppet av mindre än 3 månader....

vi har det sjukt jobbigt just nu och en sämre start på detta året hade varit helt omöjligt
Hela klubben sörjer dessa underbara ponnys.







Uppfödare?

För ett tag sedan så satt jag och tittade runt lite om min ponny Minolas bakgrund. Ville se om jag kunde få tag i hennes uppfödare och prata lite om hur hon var som föl och om hon kunde skicka lite bilder och berätta om hennes föräldrar för hon har en jättefin stam! Så detta skulle vara kul tyckte jag så jag kollade runt lite och efter mycket letande så fick jag fram Minolas uppfödares hemsida så jag skickar mail till henne och jag fick faktiskt svar! :D

Såhär skrev hon:
Jättekul att ni älskar denna häst. Av alla araber jag haft så är hennes föräldrar Wojtek och Minette de som stått mig närmast. Enormt personliga och väldigt gosiga. Minette har nu hamnat i Offerdal hos en tjej som heter Moa Swedenmark och Wojtek vet jag inte om han är kvar i Klimpfjäll.

Skicka gärna bilder på henne.


Ingela Brändström



Minola, precis nyfödd!                Minola 14 år gammal!


Minolas mamma Minette!            Minolas pappa Wojtek!


Paddington videobloggar!











Detta med videobloggning var nog kanske inte det roligaste han har gjort iaf ;)

Har lärt honom tricket "Tack, tack" och det går ut på att han ska lyfta framhoven på kommandot "tack,tack". När han väl har gjort det så får han moroten, hästen lär sig då alltså att tacka för godiset man ger. Inget nödvändigt så men väldigt kul när de väl kan det. Padde är som sagt väldigt lättlärd så det gick på mindre än en vecka så kunde han det ;) Det är ganska bra att träna lite trick och sånt när man vill ha en lyhörd häst i ridningen! Så ett litet tips från oss ;)

Mål 2011

Träning: Mitt största mål med Paddington på träning är att få honom lydig. Han har svårt för att koppla hand&skänkel och det ska då tränas också, dessutom att få honom stadigare och samlad så han inte bara "springer". Ska även försöka att stärka upp hans spänst och styrka inom hoppningen. Detta kommer vi öva bort genom mycket markarbete och dressyr med bommar. Lydnad är ju ändå som A och O inom ridningen!

Tävling: För detta året så har jag som mål att gå stadiga L:B på regional nivå. Detta ser jag som ett rimligt mål för oss då han har gått LA innan. Allt handlar bara om att vi ska hitta varandra och att jag ska vänja mig vid höjden. Då menar jag inte att jag tycker att 1m banor är läskiga utan det att jag inte har hoppat det så många gånger och jag måste bara få in känslan av att det här klarar vi!





7/3



Det är så skönt att kunna rida på dagtid vill jag lova er dock fick vi ingen sol idag när vi red ut i skogen. Det är fortfarande lite snö och is på banan så jag vågar inte rida där än iaf med tanke på att vad som helst kan hända (det märkte vi igår) så just nu är jag mer än rädd om lilla Padde. Han var som väntat vääldigt pigg då han faktiskt har fått vila hela helgen då jag har varit hos pappa och firat min lillebror och ja, jag tyckte att det kan vara bra för honom också. För ibland så är det faktiskt så att man behöver komma bort när man har det jobbigt, padde och jag kom ju in i en "testperiod" förra och förr förra veckan och efter hoppträningen i torsdags så kände jag att vi behövde lite paus dock inte så länge, bara lite. Och ja, detta resulterade väldigt bra! Han var ju då pigg som jag skrev men väldigt reglerbar och bärig i sin galopp idag, (den som kan bli ganska springig ibland) så det känns jätteskönt! Blir som att börja om igen och då hoppas vi att vi får en lika bra början som förra gången dvs placering i vår första start (L:C). Ska ju bara starta L:C och L:C+5 då jag känner att jag inte behöver stressa, vi har ju ändå 2 år på oss! Så nu hoppas vi på en ny bra start och att det kommer släppa! :)

Efter ridpasset så var Paddington otroligt gosig, så här kommer lite gosbilder på min gosponny!

Matte, jag vill ha mer mat, jag är HUNGRIG!! ;)
Så får han den där hundögonsblicken med, haha!


Sen har jag även fixat en videoblogg som kommer komma upp i morgon kväll för nu ska jag iväg och jobba till klockan halv 10 och sen sover jag hos min mormor för jag börjar igen vid 7 på morgonen och slutar 4 så ja, jag hoppas ni har överseénde för detta! Men kul att ni fortfarande följer mig även om uppdateringen har varit kass. Dels för att jag inte haft tid och dels för att min motivation har inte funnits men nu är jag mer pepp än vanligt så nu jäklar ska bloggen bli på topp igen! :D Håll utkik!
Och om det är något NI vill att jag ska skriva om, det kan vara åsiktsinlägg om något eller ja, vad som helst! Kom med förslag nu, var inte blyga ;)


RIP

Livet är då fan inte rättvist.
och Louise min fina vän, be strong. Jag finns här för dig som så många andra också gör!



<3!

Hästar är djur och inte tävlingsmaskiner!

Tänk dig att du står på en tävlingsplats. Ryttare efter ryttare har ridit och fått en bra och snabb omhoppning och så kommer sista ryttaren in och har sådan press på att vinna. Ryttaren lägger upp ett bra och jämt tempo och hästen hoppar tills hinder nummer 5 då den stannar och besvikelsen är så stor hos ryttaren så den tar spöet och slår hästen ett par gånger på rumpan..

Detta var ett fall som jag bara hittade på men som jag har sett hur mycket som helst utav på tävlingar. Jag tycker det är helt absurt att man ska slå hästen för att den gjorde fel eller ja i 9 av 10 fall så är det ryttaren som gör fel men ändå så går besvikelsen ut över hästen/ponnyn, hur fel är inte det? Jag mår riktigt illa när jag tänker på detta.
För hästar är djur och inga tävlingsmaskiner som man bara sitter upp på och tror att man kan göra som man vill på.

Tyvärr så finns det sådana "hästfolk" vart man än är någonstans där tanken om en andra plats inte finns. Går man in och får en 4 felare så är det helt plötsligt hästens fel och man borde få en ny ponny. Då tycker jag att man ska tänka om. Tänk hur mycket din häst/ponny ställer upp på dig egentligen?! Först ska den stå inne och stå stilla för att man ska knoppa hästen och sen ska den vara inne hela natten. Sen ska den stå i en transport lydigt och fint tills man kommer fram. Sen ska den värmas upp och hoppa fram för att sedan ställa upp på sin ryttare i själva tävlingen. Detta är det då inte många som tänker på då de är alldeles för upptagna av sig själva och sådana hästmänniskor borde då verkligen inte ha någon häst.

Det är inte okej att tippa en häst heller. Med det menas det att man lägger till spöet vid varje hinder och på transportsträckorna. Sådant tycker jag att domarna borde titta mer på för tyvärr så är det fler och fler som gör detta. Sist jag var på udden så kom det in en tjej (som jag tycker rider väldigt aggressivt och väldigt taskig mot hästen) och när hon fick startsignal så daskar hon till hästen 3 gånger på rumpan , INNAN STARTEN OCH HON FICK INTE VARNING! och dessutom så tippar hon hästen hela tiden runt banan, tyvärr gick hon in och vann, det förtjänade hon verkligen INTE. Sen när en klubbkompis till mig hoppade så stannade hästen en gång och då gjorde inte hon något utan bara vände på igen men även då stannade hästen och då la hon till spöet EN gång på rumpan och DÅ säger domaren till?! SHAPEUP alla domare säger jag bara!

Tänk på hur mycket din häst gör för dig, den lever efter dina villkor och gör precis som du ber den att göra. Den är född och uppväxt med dina villkor och vad du vill få ut utav den. Det är inte hästarna som bestämmer om de ska bli hopphästar eller dressyrhästar utan det är vad du som ryttare vill göra!


Älska din häst för den som den är och straffa den inte i onödan, det vinner ingen på!


GHS genom mina ögon!


jobbjobbjobb!

Ja som sagt har jag börjat jobba nu eller aa praktisera och iförrgår fick jag ett sjukt jäkla pass från halv 2 till halv 10 så var det bara hem och sova för att sedan börja vid 7 igen nästa dag och sluta 4 så ja igår var jag sjukt trött och ont i huvudet. Så förlåt så otroligt mycket för detta men jag är inte mer än människa, jag gör så gott jag kan!



RSS 2.0