Klart ni får!



Någon som undrade via mail om man får lägga till mig på FB. KLART att ni får göra det! Skulle vara kul att chatta med er lite mer personligt. Sånt tycker bara jag är kul. Att lära känna er bloggläsare lite mer :)

Jag heter : Elin Ljunggren
och har denna profilbilden:

En liten idé som slog mig..

När jag var ute i stallet idag så tänkte jag även på en ganska grym sak. Det är att på lördag ska jag ju tävla regionalt för första gången. För er bloggläsare som inte ser mig där kanske vill följa mig via bloggen? Alltså att jag tar med datorn och uppdaterar er på plats? Tex: Nu sitter jag i bilen med mamma på väg till tävlingen... Nu har jag precis gått banan och den var si och så.

Skulle ni tycka att det vore kul? Att under en dag få följa mig och få nya bilder på plats? :)



Om det var tvärtom då?

När jag gick in från stallet idag så flög det upp en liten konstig tanke i mitt huvud...

Tänk om Paddington var en människa? Hur skulle han vara då som person? :)
Jag tror att Padde skulle vara den där killen som alla tyckte om. Han skulle vara en kramgo kille men ändå ha glimten i ögat och busa till det någon gång ibland. En kille man skulle ha kul med! Han skulle hitta på saker hela tiden för det värsta han vet är att vara uttråkad. Jag tror också att han skulle sköta sig bra i skolan eftersom han är så lättlärd och tycker om att arbeta!

Hur skulle Minola vara?
Hon skulle vara en pipinett dam som helst av allt skulle bo i ett slott och ha betjänter som serverade henne vart hon än skulle gå. Hon skulle ha många vänner dock inte falska personer för det tycker hon inte om. Det bästa hon vet är att stå i centrum och vara huvudpersonen i allt, lite sådär bitchig men ändå snäll. Väldigt omtänksam och rädd om sina vänner!

Och då till den stora frågan, hur skulle jag vara som häst?
Jag tror att jag skulle vara den där glada hästen som alltid vill hitta på något med min ryttare. Inriktning hoppning då jag tycker det är kul att hoppa. Jag skulle alltid ställa upp på min ryttare och stötta den så gott det går. Skulle alltid ha lite bus på gång men ändå vara lydig och trevlig att jobba med. Alltid öronen framåt och vara positiv till arbete! :)


Tredje hemligheten är...

... att jag letar tävlingar med Dave. Eller jag ska hoppa en klass och min syster en annan klass. Kommer bli riktigt kul tror jag faktiskt! :) Ni är verkligen duktiga på att gissa hörreni! Så vad kan nu den sista vara? det är en *-*****

Milton ♥

En av världens finaste hästar är nog Milton alltså! Vilket fint ekipage han och John Whitaker var tillsammans. Kritvit man och svans. Han hoppar med en sådan lätthet. Jag är lite avis på morsan som faktiskt har sett de i verkligheten! :)




The other secret..

Den hade ni med gissat rätt på!
Det är nämnligen Dave som jag ska ha på hoppträningen på torsdag! :D

Det är kul att ni är så engagerade nu igen måste jag säga!

Här är en filmsnutt från när jag hoppade Dave häromdagen:


Andra hemligheten...

... får ni veta när jag kommer in från stallet! Mohhahaa ;)

Fortsätt gissa på! Ni är duktiga på det! :D


Åsiktsinlägg

Ibland blir jag bara så frustrerad över att vissa människor tror att deras prestationer sitter i deras märkeskläder. Det jag menar är att om jag skulle komma på tävling med ett ruckel till transport så skulle de flesta människorna tänka att jag inte skulle rida bra - bara för att jag hade en ful transport. Eller om jag inte har de dyraste ridstövlarna eller den dyraste outfiten. Egentligen spelar det ingen roll vad man har på sig eller hur man ser ut för det är väl ändå ryttaren i sig som ska rida och inte kläderna? Ni måste ju ändå erkänna att om ni ser en superfin transport med superfin bil till komma till tävlingsplatsen så skulle ni tro att det var en duktig ryttare? Jag måste faktiskt erkänna att jag ibland tänker så men jag vill inte tycka eller tro så men det är bara en sak som sitter i mitt huvud och jag tror att jag inte är den enda som tänker såhär.

Visst är det kul med märkeskläder och sånt för att piffa upp sig men jag tycker inte om när man skryter om sina dyra produkter och ska visa upp dem för hela världen. Det är ju fortfarande inte märket som ska rida utan ryttaren. Det är samma sak som att säga "åh nej idag har jag inte mitt tur-schabrak". Nehe? men det är väl ändå du som ska rida och inte schabraket? Jag tycker sånt är fånigt faktiskt och ibland gör det mig väldigt irriterad.

Nu säger jag inte att de som har märkeskläder är sånna personer utan det kan förekomma och det är en stor skillnad. Man ska inte dra alla över en kant! Det finns massor med fina vänner där ute på tävlingsplatserna som faktiskt hejar på en fast att man inte känner varandra.

Så det jag ville få ut var : Det är du som ska rida och inte dina produkter!

Svar!


Anonym om Första hemligheten är....:
ska ni sälja fölet sen då ??
Svar: Jag vet att det är fler som kommer fråga detta så lika bra att ta upp det i svar på tal. Såhär är det att detta kommer troligtvis bli en maxad c-ponny och den föds om ett år. Den rids in när den är 3 dvs om 4 år ungefär och då är min lillasyster Sara 11 år. Tanken är att Sara ska få denna ponnyn och ha och tävla med senare när hon är över 13 och behöver ha en c-ponny. Den här ponnyn kommer komma långt med rätt behandling och med rätt ryttare så detta blir Saras tävlingsponny lite senare. Så är det tänkt nu :)

Första hemligheten är....

Ni är duktiga på att gissa och såklart har ni rätt!
Nästa gång Minola brunstar så ska hon betäckas! Vi vet redan vilken hingst som ska betäcka henne och det kommer nog bli grymt gulligt! Hingsten har en avkomma som är 1 år gammal och det fölet är hur mysigt som helst!

Här är några bilder på hingsten. Kulltorps Hampus heter han :)




Här är hans avkomma som heter Maja-Mi :)


Hon är ju bara föör söt den lilla ponnyn!

Ska verkligen bli kul att se hur Minolas och Hampus föl kommer se ut! :D

Vinnaren är......

*trumvirvel*..........
DESSA TJEJER!

Kan inte ta bilderna ifrån er blogg men ni får gå in och kika där!

Motivering: Under denna vecka som jag har läst deras blogg så har jag kommit fram till att deras blogg var värd att läsa! Ett stort plus för bilderna och den fina designen! Massor med trevliga och varierade inlägg. Mysig liten blogg helt enkelt! Gillar den stort! :) Ett stort grattis till er!


Vill ni att vi kör på fler såna tävlingar där jag ska följa era bloggar och sedan dra en vinnare? Isf kommentera :)

Angående bloggsvar!

Nu förstår jag varför några av er inte kunde se mitt bloggsvar. Sajten låg nämnligen nere ett tag under helgen för att de har bytt domän och har uppdaterats. Det ser annorlunda ut men det är jättelätt! Jag ska visa er hur ni ska göra med bilder nedan så ni kan fråga mig saker om vad som helst eller bara skriva lite vad ni tycker om bloggen och så vidare :)


Såhär ser det ut i menyraden!


Där trycker ni så kommer ni fram till detta:

Sen gör ni såhär:


Sen är din fråga ställd och väntar på att bli godkänd och besvarad.
Det är snabbt och enkelt att använda. En superbra funktion att komma närmare bloggaren/bloggerskan. Man kan ställa frågor som "hej vad gör du?" eller aa ni förstår, vad som helst egentligen. Ni får snabbt och enkelt svar så fort jag bara kan! Ni kan även tipsa om bloggar som jag kan läsa osv... vad ni än kan komma på så kan ni skriva det där!

Vill ni med ha chansen att få en sån här i din blogg?
Var då med i min tävling där jag lottar ut två bloggsvar!
Kom till tävlingen HÄR

Secrets ;)

Hihi nu börjar det att hända grejjer hemma hos mig vill jag lova och allt kommer bli så fruktansvärt kul!
Det är fyra stycken hemligheter, ni som är så bra på att gissa saker, kan ni gissa vad det är för något? :D
Kan ge er lite ledtrådar:

Första hemligheten: det handlar om Minola. Nästa gång hon ******** så ska vi ******* henne!
Andra hemligheten: På torsdag är det hoppträning och då ska jag inte bara hoppa Padde utan även ****.
Tredje hemligheten: letar tävling men inte med Padde utan även med ****.
Fjärde hemligheten: Igår fick vi hem en *-*****.

Humm vad kan det vara för något tror ni? ;)


Ny dag, nya tag

Idag mår jag faktiskt väldigt bra. Tror att det kan ha varit att jag pratade med Fredrika igår i tele. Hon får mig alltid att må bättre! Så idag är jag glad och taggad till tusen!

Igår red jag min fina älsklingponny. Red barbacka en stund på kvällskvisten och det var hur mysigt som helst. Han var supermjuk i båda sidorna och var på hugget hela tiden. Han jobbade med rätt saker och var superlätt att lägga honom i låg form och sedan få upp honom igen. En glad Elin lämnade banan igår vill jag tala om!

Vårat veckoshema ser ut såhär:

Måndag: Dressyr, jobba låg form och mjuk i sidorna
Tisdag: Markarbete med lite cavaletti och kanske lite studs
Onsdag: Dressyr , ganska krävande pass!
Torsdag: Hoppträning!
Fredag: Rida igenom honom på banan och galoppera loss honom på ängen
Lördag: Tävling all day long!
Söndag: Vila eller skritt 20 minuter.

Så ser planerna ut för veckan som det ser ut nu iaf me det kan komma att ändras :)

Jag fullkomligt älskar denna bilden, synd att den är så dålig kvalité men kärleken på bilden går inte att beskriva!




Vad vore jag utan dina andetag?

Hur skulle mitt liv se ut om du inte fanns?
Jag älskar dig mer än själva livet, min fin fina ponny!
ingen kommer att förstå, aldrig någonsin.
Det vi byggt upp du och jag, vi tillsammans är det finaste jag har!





Bilder tagna för bara några timmar sedan. Ikväll behövde jag dig mer än allt annat min fina prins.
Jag tror att det är detta som kallas kärlek.

Hjärnspöken

Ibland förstår ni bloggläsare att vissa dagar i mitt liv känns helt upp och ner, till och med väldigt värdelösa. Där mina tankar bara går runt och runt. Känns som om att det finns vissa hjärnspöken i mitt huvud som bara trycker ner mig. Detta är verkligen inte kul och jag vet verkligen inte varför det känns såhär. Attans att denna dag skulle komma just nu då jag behöver självförtroende som tusan till nästa helg. Idag är en sån där dag då jag behöver allt stöd jag kan få för att klara av dagen. Jag vill bara slippa detta tänkande men hur ska jag göra för att ta mig ur det? Jag har ingen aning hur jag ska göra för detta är inget jag kan styra. Jag känner mig bara så meningslös, så otroligt dålig osv..

Jag överanalyserar allting alldeles för mycket och det leder alltid till detta. Tårar som är helt meningslösa men ibland är det skönt att falla till botten, slå sig hårt och komma tillbaka igen. Jag vill bara vara en glad Elin hela tiden men ingen dör felfri. Varför händer detta just mig? Varför kan inte jag ha sånt sjukt bra självförtroende? Jag känner mig så ensam, som om jag vore den enda i världen som existerade. Som om ingen bryr sig ett skit om mig, så känns det. Varför känner jag mig såhär när jag vet innerst inne att det inte är såhär?

Jag blir bara så trött på mig själv. Ett tips till er är att inte skaffa er hjärnspöken som tänker alldeles för mycket.

Det är ni som får mig att ta nya andetag <3

Dagens läsarfråga!

Om jag skulle sluta blogga, vad skulle ni sakna mest med min blogg?



Svar på tal


Anonym om Vem är jag? :):
hur gammal är du? berätta om dina ponnys :D gärna i svar på tal!!


Svar: Hej! Jag är 16 år men fyller 17 nu i sommar. Jag har två ponnys som sagt var, Paddington och Minola. Du kan läsa mer utförligt om dem i detta inlägg! :D


Michelle om Vem är jag? :):
Världens sötaste Elin!! <3<3<3

Svar: aw vad du är gullig Michelle. Du är himla söt! <33


jonna om good old days:
jättefina bilder! :)

Svar: Tack så mycket! :)

Good old days part 2




Börjes Salming. Tänk att jag varit så liten! :o








Shit alltså... detta var inte igår men gud vad kul det är att rota bland gamla bilder!

Elin är tillbaka! :D

Nu är jag tillbaka igen efter allt ståhej under helgen. Har haft en riktigt bra helg med vänner och massor av musik. Tråkigt dock att bloggen blivit lidande men så kan det vara ibland.. Men kul att ni har kommenterat och så medan jag varit borta! Det får mig att skriva ännu mer ;)

Ja igår hoppade jag Paddington hemma för det blev ingen hoppträning i torsdags. Det gick jättebra! Padde har byggt upp ett jäkla självförtroende alltså vilket är jättekul! Nu är det bara hans matte kvar... Vi hoppade inte så jättelänge och inte så jättemycket. Det var bara två enkla räcken på en långsida med en liten böj och sedan en oxer på andra. I slutet låg räckena på 1m och oxern på 1,10m. Han var kanonfin! Dock har jag svårt för att se avstånd men Padde är så snäll och hjälper mig med det. Hoppas det sitter nu på lördag då vi ska tävla regionalt(!) Nu får vi hoppas på att hoppträningen på torsdag kommer gå jättebra! Nu är det hårdkörning hela veckan som gäller! :)


Jag passade även på att rida Minola i förrgår igen! Älskar verkligen den hästen alltså, vilken energi hon har i förhållande till sin kropp. Vissa stunder är hon alldeles tokig och vissa stunder får man sitta och banka fram henne. Hon är en liten one of a kind den där lilla prinsessan! Ska be någon ta kort eller filma oss någon gång så ni får ta del utav det hela. Just nu är det bara uteritter som gäller för oss två för att bygga upp hennes kondition sakta men säkert så att vi sen kan börja jobba lite på banan med dressyren och stärka upp henne igen.


En liten gammal gullig bild på mig och Minola.

Svar



Anonym om Kalmar travet:
kan du nt byta design? haha, konstig fråga.. men hade varit jättekul med ny design! :D /donkan


Svar: Jag älskar min design som jag har nu så jag vill helst inte ändra den men däremot kommer jag att byta ut bilderna i headern inom en snar framtid! :)

good old days

Åh hittade massor med gamla bilder på pappas dator! Minnen säger jag bara!




Statistiken!?

OMG Vad har hänt med statistiken? :O Den bara flyger upp, riktigt kul! Tyvärr kan jag ju inte underhålla er nu men håll ut! :D


Snacka om att bli taggad till att fortsätta blogga när det dröser in läsare och kommentarer!

Kalmar travet

Det blev en riktig flopp för min del. Trodde det skulle vara roligare och så men det slutade med att jag var hungrig och stod och frös dvs inte så jättelyckat. Men jag blev imponerad av hästarna som sprang. Fytusan vilket fint steg de har egentligen.. Men annars så var det mest för små barn. Typ hoppborg, ponnyridning och kasta hästsko. Men min lillebror tyckte att det var kul iaf :)

Nu sitter jag hemma hos min pappa och har inga bilder eller någonting på denna datorn så det kommer inte bli någon mer uppdatering idag. I morgon ska jag på bluesen med två tuffa brudar så ingen bra update under dagen där heller. hoppas ni har överseende med detta!

MÅSTE FRÅGA!
Hur många kan se min "bloggsvarsruta"?! Måste ha hjälp med det annars så kommentera om du ser den eller inte, TACK!

God morgon!

Idag blir en liten spännande och fullspäckad dag! Först skolan nu fram till tio i ett och sen cykla hem och rida Padde. Ska även hinna med att pussa lite på Minola. Sen hämtar min pappa upp mig så åker vi in till kalmartravet där det tydligen är någon slags familjedag. Kommer nog bli trevligt! Ska försöka göra lite tidsinställda inlägg men om jag inte hinner så vet ni orsaken. Ska såklart uppdatera er om min dag senare ikväll!

Ha en härlig fredag mina vänner! :)

När jag är borta får ni underhålla bloggen dvs kommentera, komma med önskemål eller liknande ;)




Slänger in en gullig gammal bild på min söting!

Värt att tänka på..

" Att misslyckas är inget annat än att lyckas med en miss "


Vem är jag? :)

Nu tänkte jag att ni skulle få lära känna mig Elin lite bättre som person.

Ja vad är jag egentligen för en typ?
De flesta skulle nog säga en pratglad och härlig människa som alltid vill andra väl. På min fritid utöver hästarna så brukar jag mest hänga med min ascoola vän Amandha och lite andra goa människor. Jag är en målmedveten tjej som går in till hundra procent i det jag gör. Jag har spelat innebandy sen jag var tio år men nu till hösten ska jag ta en paus just för att jag ska satsa helhjärtat på Paddington de sista två åren jag har kvar. Jag tycker om att stötta andra och faktiskt så är det många av mina vänner som hör av sig när de har det svårt för att prata med mig. Vissa tycker att jag borde bli en psykolog vilket jag tycker är smickrande då jag verkligen tycker om att hjälpa andra människor som har det svårt. Som ni kanske förstår så blev mitt gymnasieval inte så svårt att välja. Jag går ju omvårdnadsprogrammet på Mönsteråsgymnasiet med hästprofil.

Jag älskar överraskningar och spontana saker för det gör mig mer än glad. Jag uppskattar livet mer nu än vad jag gjorde innan och varje dag tar jag som en utmaning. Min familj har stor betydelse i mitt liv och det har självklart min pojkvän med! Visst ni att vi har snart varit tillsammans i 2 år och 5 månader? haha tiden går undan!

Mina vänner värderar jag högt och jag försöker alltid att visa uppskattning mot dem. Jag skulle nog säga att jag är lite översnäll och det kan ställa till besvär ibland men jag är hellre översnäll än dum. Jag är en rolig person som bara älskar att hitta på busiga saker med mina vänner!

På morgonen är jag en liten jäkel vissa dagar. Denna vecka kan jag tala om att jag ställde klockan på 6 och sen snoozade jag till halv 7 då jag stängde alarmet på mobilen men likt förbaskat somnade jag om och vaknade 10 minuter innan min taxi går. Haha galet!

Bland det bästa som finns så är det kramar, jag är nog väldigt kärleksfull haha. Så om ni ser mig så får ni komma fram och hälsa och kramas massor! ;)

Om ni har något ni undrar över om mig som person så får ni givetvis bara fråga på! :)

Det här är jag Elin Linnea Ljunggren till hundra procent!







Aha!

Mikaela om Svar!:
jag var med när det startade och red i ca 4 år där. så vet vem du är mkt väl XD min mamma känner även din mamma sen långt tillbaka.. men vi har inte setts på väldigt länge så förstår om du inte minns mig var ju själv inte gammal när jag red på bätteropp XD men kan ju säga att vi har frida nu iaf ^^


Svar: NU vet jag vem du är! haha ja det var grymt länge sen! :D



lilla fridisen!

:)

linnéa <33 om Kameleont? ;):
oj härre gud på vissa bilder ser man inte att det är samma häst :)


Svar: Haha nej han är verkligen en liten kameleont lilla Padde! :)



Anonym
om Kameleont? ;):
hahah, naw / donkan <3
Svar: hihi! :) <3

Toppen

Alla ryttare som rider har ett mål och det är att ta sig till toppen. Men då är den stora frågan vad menas med toppen och vad är egentligen "toppen"? För vissa kanske deras mål i livet är att starta en klubbtävling. Vissa kanske har som mål att bara ha kul med sin häst i skogen medan vissa har som mål att få så många procent i dressyren som möjligt. Som ni märker är vi väldigt olika och har olika mål med ridningen. Det som kan kännas stort för andra är en vardagsgrej för vissa. Detta måste vi bara inse och acceptera.

När jag säger att jag vill nå toppen med Padde så menar jag absolut inte att vi ska tävla MsvA eller något sådant. Det viktiga för mig är utvecklingen och se hur långt vi kan komma. Det är de som är spännande och roligt att följa. Mina långsiktiga mål med Paddington är att kunna starta någon Msvb innan min ponnytid är slut. Målen för detta året är att få han mer lydig i dressyren och kanske starta någon lätt dressyr och i hoppningen så är det att gå stadiga regionala L:B för att senare kunna vara med i allsvenskan div 1 till våren. Jag tror faktiskt att vi kommer att lyckas med detta om jag ska vara ärlig om vi får lite stöttning från omgivningen.

Jag sitter och lyssnar på "popular" med Eric Saade och det var det som inspirerade mig till detta inlägg.
Första meningen i låten tycker jag är så bra och peppande.
" Stop don´t say that it´s impossible cause I know it´s possible"
Ingenting är omöjligt om man bara vill och är målmedveten. Ingenting kommer gratis och den enda som kan förverkliga dina drömmar är bara du själv. Vad ni än vill i livet så ska ni kunna bli det, sätt inte käppar i hjulet utan bara fortsätt. Motgångar kommer att dyka upp längs vägen men de som verkligen vill och orkar kämpa skiter i detta, de ger aldrig upp. Man ska aldrig ge upp om det verkligen inte redan är kört och då menar jag verkligen kört. Hoppet är det sista som lämnar människan, tänk på det! Kom ihåg att ni kan bli vad ni vill bara ni orkar kämpa längs vägen så kommer ni enda fram!


Svar!

Mikaela  ([email protected]) om Filmer från Johanna-träningen!:
Vad roligt att se dressyrfilmer :) han arbetar ju jättefint och i låg form lite skillnad mot hoppningen som vi är vana att se ^^ tycker det ser bra ut och du borde verkligen satsa på en dressyrtävling med :) blir så avis på er :) Samt om inlägget om elakheter och mobbining håller med dej totalt. bara för att jag mest rider för att det är roligt skrattar folk åt mig och tycker jag e töntig när jag ställer upp på en liten klubbis på 60 cm när det känns WOW för mig så blir man så ledesen när man själv har klarat det och andra tycker man e fjantig. Minns när jag red i bätteropp som mindre å var den enda som tävlade nelly innan hon blev poppis, hoppade så många L:D med henne och var aldrig felfri men sen plötslig blev jag det och var överlycklig men blev inte placerad och de första man fick höra var men vad är du glad över du blev ju inte placerad..... OCH jag kom runt felfritt och det var målet. Gillar dina inlägg väldigt mkt :)


Svar: Tack så mycket! Det är svårt att tro att han är såhär pass lugn i dressyren när man är van att se honom i hoppningen då han är som en bomb och kan explodera när som helst. Målet just nu är en dressyrtävling när jag fått honom att lugna ner sig och lyssna ännu mer än vad han redan kan. Men gud vad lustigt. Alla som rider är definitivt inga tävlingsmänniskor så det där var väldigt dåligt gjort av de som inte fattade det. Om det känns som en wow upplevelse för dig så är det ju något positivt. Alla är inte på samma nivå men det är det då inte många som fattar. Alla tävlar inte regionalt eller är uppe på Msvb klasserna men som sagt så är det bara få som förstår detta. Jaså red du på bätteropp?! Nu blev jag hemskt nyfiken på vem du är, haha! ;) ( du vet jag suger på att komma ihåg namn, hehe) Och placering betyder egentligen ingenting. Resultaten är verkligen inte alltid rättvisa mot vad man har presterat. Du kom över ditt mål och det är ju huvudsaken, eller hur? Det bästa är om man bara kan koppla bort alla andra och bara rida för sig själv. Men det är lättare sagt än gjort ska jag tala om för dig. Jag tar åt mig så himla mycket om jag får höra något dumt men jag jobbar på det. Tack så mycket, alltid kul att höra! :D

Vet ni vad ni har glömt? ;)

Jo att anmäla er till min bloggsvars tävling! Är det inte några som vill vinna ett bloggsvar eller? KOM IGEN NU! :D
TÄVLINGEN HITTAR DU HÄR!

Sen har ni glömt DENNA tävlingen med (som avslutas på söndag)

Och sen får ni mer än gärna använda frågelådan som sitter uppe till vänster i meny raden! Om ni har en fråga så får ni snabbt och enkelt svar på den där. Eller om ni bara vill vara gulliga och skriva något annat ;)

Nu ska jag och Amandha åka och titta på min lillasyster som spelar upp en musikal. Mer update later on!

Svar

Jessie om Varför?!:
Fy fasen vilket bra inlägg! Vartenda ord stämmer. Jag blev utsatt för sk. mobbing senast igår kväll, om att jag inte förtjänade mina 75% som jag fick i helgens dressyrtävling, och att det borde vara omöjligt för en ponny med så dålig gång att få så höga procent, dessutom av en person som jag känner väl, det var inte ett dugg roligt och jag blev jätteledsen.

Jag undrar om jag får kopiera inlägget och publicera på min blogg? Självklart skriver jag att det är du som har skrivit det samt så länkar jag din blogg! :)


Svar: Det är verkligen inte klokt hur illa vissa människor kan behandla en illa alltså!
Klart att du blir ledsen när du får höra sånt här! Fy så tråkigt :/

Klart att du får kopiera detta på din blogg :) KRAM

Filmer från Johanna-träningen!

Det funkade inte att lägga upp filmer först så jag lägger upp en i taget men här har ni liiite att titta igenom. Hoppas ni blir nöjda! Som ni ser så har vi som sagt svårt för sidvärtsrörelser och övergångar mellan trav-skritt men det är ju därför vi jobbar på med det! ;)
Det blåste väldigt mycket igår så svårt att höra vad Johanna säger men om ni lyssnar riktigt noga så tror jag att ni ska höra lite iaf!














Kameleont? ;)

Paddington skiftar färg som ni kanske vet och har sett. Här är lite olika bilder vinter/sommar!


Mitt emellan vinter/vår

Vinter

Vinter

Sommar

Vår

Sommar


Visst förändras han mycket? Som en liten kameleont ;D

Varför?!

En sak som jag verkligen inte förstår inom ridsporten är varför man ska vara taskiga mot varandra? Vad tjänar det till att trycka ner någon annan? Om ni bara visste hur mycket man kan förstöra för någon med bara en mening, några ord kan betyda så mycket. Bara för att vi tävlar för olika klubbar så behöver man inte vara otrevlig mot sina konkurrenter. Varför inte bara stötta varandra istället och se alla rätt man gör och inte bara påpeka alla fel vi gör? Detta gör mig riktigt frustrerad då jag själv har varit med om detta och vill bara sätta stopp för detta. Det är ren och skär mobbning enligt mitt tycke och de som är mobbare borde få en piska i röven eller liknande. Jag blir så fruktansvärt sur så jag vet inte vart jag ska ta vägen när jag ser eller hör något sånt här.

För jag vet hur det är att bli nedvärderad. Helt ärligt så blev jag inte accepterad för den jag var när jag tävlade Minola. Nu när jag har Paddington så är det en annan sak, nu blie jag mer accepterad och folk börjar att se upp till mig bara för att jag nu ligger på deras nivå. Detta är helt absurt faktiskt och vi hästmänniskor är bara allt för tröga ibland. Varför skulle jag som person vara sämre eller mindre värd bara för att jag inte har en elite ponny? Det låter inte logiskt överhuvudtaget enligt mig och min hjärna kan inte koppla detta alls.

Något jag hatar är alla "jag-vet-bäst" människor för vad vet dem egentligen? Vet de vad jag gör hemma på träningar? Vet de överhuvudtaget om vad min häst behöver? Vet de vad mina mål är och vad jag gör för att komma dit? På tävling visar man bara en pytteliten del av allt hästjobb man lägger. Då tycker jag att man inte ska komma med en spydig kommentar och säga vad man ska göra bättre. Åh jag blir så less på detta, vi hästmänniskor är inte kloka någonstans. Sen finns det ju vissa undantag och gud vad glad jag är över det. Man ska inte dra alla över en kant för så är det verkligen inte! Det är inte det som jag säger för jag vet att vissa personer är helt underbara och hur goa som helst!

Men nu till alla er som mobbar andra där ute, tänk på vad ni säger och till vem ni säger det! Man går inte fram till någon och attackerar någon utan anledning. Tänk på att mobboffret inte har bett om att bli mobbat! Sköt er själv och skit i andra..

Mobbar ni för att det är kul? Eller är det att ni egentligen är avundsjuka? Eller är ni bara såhär för att få uppmärksamhet? Eller är det så att ni helt enkelt bara är dumma i huvudet?

Om någon har svar på varför man trycker ner andra så får ni gärna kommentera eller skriva mail till mig, tack.

Tack!



linnéa <33 om Dagens överraskning!:
vad roligt ser jättefint ut :)

Svar: Tack så mycket! :D Ja det var roligt men mycket att jobba på som sagt.


STOCKHOLMSJENNA - Livet som ryttare i storstan om Äntligen! :D:
snygga! :)

Svar: tack! :D

Paddington - Johanna träning!

Som ni vet kom Johanna (min dressyrtränare) hem och hade lektion hos mig idag för mig och Paddington. Idag gick det inte fullt lika bra som förra gången men jag är sjukt nöjd iaf för idag stämde det som inte stämde förra gången tex skänkelvikningar. Till en början fattade han inte vad han skulle göra och jag var kanske lite otydlig med vad han skulle göra men när jag gjorde rätt så gjorde även Padde rätt. I slutet började detta att lossna riktigt ordentligt och då när jag gjorde rätt så tyckte Padde att det var jobbigt så han saktade av självmant när jag skulle flytta honom, haha. Det var jag verkligen inte beredd på. Som Johanna säger så är han som en helt annan ponny än den han var i höstas. Jag lovar att ni ska få en film från i höstas och jämföra med i nuläget någon gång för det är inte bara som jag säger utan det är verkligen så.

Vi jobbade även med det som Padde och jag har extra svårt för och det är övergångar från trav till skritt. Padde är en sådan häst som gärna taktar och stressar sig igenom skritten för han blir så uppe i varv efter galopp och trav. Detta kommer ni se på filmen lite senare. I slutet var jag iaf nöjd och det är så skönt när jag vet vart jag ska lägga energin på och hur jag ska lösa mitt och Paddes problem. Han är så lättlärd så det kommer nog inte bli några som helst konstigheter egentligen.

När jag skrittade av honom så pratade Johanna med mig som vi brukar göra men denna gången avslöjade hon vad hennes mål är med oss två. Till hösten så ville hon att vi skulle börja jobba med skolorna så som galoppombyte, öppnor och slutor. Ska citera henne " Elin, jag vet inte om du är så intresserad men här har du inte bara en fin hopp-ponny utan även en jättefin dressyr-ponny. Jag vill att du startar lite dressyrtävlingar på honom till hösten för jag ser att ni kan och att ni har kapacitet till de högre klasserna i dressyren så om du bara ger dig tusan på det och antar utmaningen så vet jag att detta blir hur bra som helst"

Detta kommer jag ta som en utmaning och det ska bli så kul att se hur långt vi egentligen kan komma i både hoppningen och dressyren! Mitt mål kan jag med avslöja och det är att tävla fälttävlan någon gång och som ni vet ingår ju dressyren i det. Jag sa det till Johanna och hon tyckte att det lät som en rba idé och hon trodde att han skulle bli en bra fälttävlansponny.

Filmen kommer i morgon för det tar ca 4 timmar att ladda upp klippet här hemma men i skolan går det lättare men film kommer i morgon på morgonen! :D

Dagens överraskning!

När jag ridit färdigt Paddington och sådär så hade jag lovat att ta lite kort på Johanna (min syster) och Dave när de hoppade efter min lektion. Johanna filmade ju nästan hela min träning med Padde så var snäll tillbaka och tog kort. Dessvärre blev det inga bra kort då jag fick i uppgift att rida och hoppa Dave. Jag har aldrig ridit honom innan men det gick helt okey. Innan jag hoppade upp så hade Dave stuckit ut från ridbanan och dragit iväg med Johanna som tusan så förutsättningarna var inte det bästa men såklart vill jag hjälpa min syster så jag satt upp. Jag tycker om problemponnys så detta var kul för mig. Jag började att ställa igenom honom och sen började jag ta några språng med honom. Han var dunder stark alltså, precis som Padde var i höstas så jag bad Johanna att sätta upp oxern på 1,05m för att se om han blev annorlunda efter språnget då. Det blev enorm skillnad och gud vad den ponnyn kan hoppa! Ska tävla honom någon gång så att jag så småningom kan hjälpa Johanna för att hon är verkligen inte van vid dessa typer av hästar så det ska bli kul att hjälpa dem med detta.

Annars var Dave jättetrevlig att hoppa, han hoppade spänstigt och bra!
Och jag veta att jag är efter i sprången och så men som sagt, första gången är alltid första gången!

Äntligen! :D

Som ni vet så skrev jag att jag hade beställt ett paket förra veckan. Det kom hem igår och det var ett par vita ridbyxor som Filippa gissade! Jag provade de såklart med en gång och som Olivia (en vän) till mig sagt så var de jättesköna! De är köpta på Börjes och jag betalade endast 259 :- + frakt för dem. De är knäskodda och sitter perfekt dock lite små i storlekarna i midjan! Men som tur är beställde jag i rätt storlek, pust.

Här är lite bilder på dem ^^



Dagens planer

Först måste jag bara säga en sak till er läsare... Igår var jag allmänt nere och kände mig ensam men när jag då tittade in på bloggen så blev jag verkligen glad. Tänk att det finns så många underbara personer där ute. Ni vet att jag blir fruktansvärt glad av ert stöd. Jag uppskattar er till tusen procent ska ni veta. Bara en kommentar gör mig glad och jag läser dem om och om igen. TACK för ert stöd! <3


Då till dagens planering. Idag är det onsdag och idag kommer Johanna hem till mig och har lektion vilket alltid är lika underbart och givande. Padde och jag har jobbat på läxan ganska mycket och snart sitter det helt får vi hoppas. Ska verkligen bli kul att rida för henne igen, hon är grym! Hon vet precis hur man ska ta Padde och vad man ska göra. Det är inte många som verkligen förstår hur mycket slit jag lagt ner på den ponnyn eller hur svår han verkligen är men det gör hon och hon tar även hänsyn till detta. Så mer update om det senare

Tyvärr hinner jag inte rida Minola idag då men hon ska bli gosad med och som vanligt så får hon medicinen. Men jag kanske kan ta lite kort på henne då det verkar vara uppskattat!

Sen tänkte jag fråga om ni vill se bilder eller film från dagens Johanna träning? Isåfall ska jag försöka fixa detta!

Lite update om tävlingen om bloggsvar: Det måste vara mer än 10 som är med för att jag ska lotta ut bloggsvaren. Så kom igen nu!

Och sen får ni inte glömma min andra tävling! :)

Snart blir det lite nytt på bloggen så ni får hålla utkik!


det är helt stört vad jag älskar denna bilden och hästen!

Svar :)


Martina om Första bloggtävlingen på min blogg!:
Fin blogg! :)


Svar: Tack så mycket! :D
donkan om Dagens ridpass:
oh, så kul att du red milona! vilka söta bilder :D
lilla padde, naw! ;D


Svar: Ja det var verkligen roligt, hon var så nöjd hela passet! :D Tack, man kan inte få fula bilder på söta hästar, haha! ;)


Anonym om NYTT PÅ BLOGGEN!:
ser den nt :( / donkan :)
Svar: Va? Om du tittar till vänster högst upp i meny raden så ska den finnas där? Säg till om problemet kvarstår!

linnéa <33 ([email protected]) om Dagens ridpass:
vaf roligt att du red milona,hon är så söt,

Padde med :D



Svar: Ja visst var det kul! Blir alltid lika glad över att sitta på henne :)
Tack så mycket, kan bara hålla med dig, de är underbart söta båda två! :D
donkan om Planering...:
oh, vad kul! ska bli spännande att se hur det går! lycka till i förskott .. :P :D!!


Svar: Åh tack så hemskt mycket! Ska göra mitt allra bästa så får vi hoppas att det går! :D


donkan om Världens bästa läsare, helt klart!:
haha, naw! vad kul att du uppskattade det!! :D


Svar: Jag uppskattar ALLT ni läsare gör! :D

Första bloggtävlingen på min blogg!

Nu kan jag stolt ha min första bloggtävling här på bloggen! :D

Det ni kan vinna är ett bloggsvar!



Allt ni behöver göra är att:
1. Lägg in bilden nedan på din blogg och länka till tävlingen (kontrolleras)
2. Kommentera detta inlägg med mejladress, länk till vart ni har lagt upp bilden, bloggadress och namn
3. Lycka till! :D
Jag kommer lotta ut två bloggsvar!


Tävlingen avslutas den 12/6-11 och därefter kommer vinnaren upp!

NYTT PÅ BLOGGEN!

Som ni vet var jag med i en bloggsvarstävling och vet ni? Jag vann den! :D

Det är en frågelåda där ni snabbt och enkelt kan ställa mig massor med frågor dygnet runt! Jag svarar på allt och så fort jag kan. :) Den ser ut såhär och sitter högst upp på vänster sida i bloggen!




Verkligen skitbra och smidigt! :)
Hoppas ni använder den flitigt.

Blir tokig

Idag är en sån dag där min hjärna står still så jag vet verkligen inte vad jag ska blogga om. Jag har suttit här nu väldigt länge för jag vill skriva någonting vettigt men nehe jag kommer inte på någonting alls överhuvudtaget. Åh vad jag inte tycker om detta när jag inte kan uppdatera er som jag tycker ibland är det bästa som finns....

så om ni vill ha update idag så får ni allt kommentera vad ni vill läsa om...
snälla rädda mig och ge mig inspiration!!

Tack på förhand.

Innan jag går och sussar...

Så vill jag bara påminna er om tävlingen. Kom ihåg att den hålls för er och det tjänar väl ingenting till att inte vara med? Ni har inget att förlora. Sen är det ju bättre om ni anmäler er snarast för då har ni större chans, för då har jag hunnit läsa bloggen lite mer :) KOM TILL TÄVLINGEN HÄR

Sen får ni mer än gärna lägga till mig på bloglovin! :)
GÖR DET HÄR





Dagens ridpass

Idag när jag skulle ut och rida så hade mamma släppt Minola i trädgården ( det brukar vi göra för att hon ska få käka gräs och snäll som hon är så springer hon inte iväg). När hon hade ätit färdigt enligt henne så ställde hon sig mitt på vägen och solade istället, haha! Vilken skön stil!


Så jag tog in henne och borstade en lång stund. Sen beslöt jag mig för att rida henne idag, vart så sugen på det!
Vi red den såkallade hopprundan som inte är så lång, tar ca 25 minuter att rida. Det var verkligen så mysigt och Minola var pigg som bara den! Tjurade aldrig ihop utan var glad hela tiden, härligt!

Sedan tog jag in Paddington och red ett lätt dressyrpass. Han var stretig idag och var ganska lost i huvudet, tror att värmen tar ut honom ganska mycket just nu när han inte är van än.. Sen vilade han igår med så haf var förstående och red därför inte så länge men vi övade ändå på vår läxa som vi fått av Johanna och det är att göra rena sidvärtsrörelser och det satt idag några gånger! Jag är ändå ganska nöjd med passet, det är bara att köra vidare! :)
Min lilla gulleplutt när jag hade lämnat han i hagen <3

Planering...

Nu ni bloggläsare händer det mycket! För några minuter sedan så anmälde jag mig till 2 sommarcuper med Paddington + Gemla tävlingen.

Det första meetinget går av stapeln 2,3,4 Juli och den cupen hålls i Tingsryd. Den heter Börjes cup och är en regional tävling. Första dagen ska jag tävla L:B. Andra dagen L:B och sista dagen L:B. Jag har aldrig varit på meeting förr när man har sovit över med hästen någonstans så jag längtar som en liten gris dit! Ska verkligen bli riktigt kul med mina fina lagkamrater med! Mer om detta lite senare när det börjar dra ihop sig..

Det andra meetninget är i Vimmerby den 29,30,31 Juli och är känt under namnet "Lilla gubben cup". Första dagen är en lokaltävling där jag ska tävla L:B. Andra dagen blir det L:B & L:B och sista dagen L:B. De andra dagarna är då regionala som ni ser. Åh vad jag längtar! :D

Sen har vi då tävlingen i Gemla den 5 Juni. Min första regionala tävling någonsin! Är nervös men ändå känns det bara bra på något vis. Vi är äntligen där efter mycket slit!

Så nu mina kära vänner hinner jag inte sitta här mer, nu blir det hårdträning med Paddington!
Ska verkligen bli sjuktligt kul att äntligen komma igång - på riktigt! :D

Hörs mer efter passet!

Förresten, några av er som ska till dessa tävlingar!? Hoppas vi ses där! :D

Världens bästa läsare, helt klart!

När man loggar in på bloggen ibland så möts man av så gulliga saker. Titta här vad en läsare har skrivit om mig på sin blogg!

Elin - jag följer Elin för att hon är så otroligt duktig, och himla söt.. hon engarerar sig inte bara på hur många antal bloggläsare hon har, utan hon är så.. ohhh svårt att förklara.. hon visar tacksamhet (hehe) och man får svar på allt väldigt fort, haha, bara för att jag tröttnar på alla bloggar när jag nt får svar xD.. iaf, hon har två dundersöta ponnyer, Milona och Padde, med Padde tävlar hon och tränar hoppning! Hennes blogg e bäst, så in o kika vetja!


Du är ju bara allt för gullig Dominika! Du vet verkligen hur man får mig glad. Kramar i massor till dig min fina läsare! :D

23 Maj

Den här dagen väcker minnen. För ett år sedan mådde jag inget vidare överhuvudtaget.
Jag satt i soffan och bara väntade på att tiden skulle gå eller helst stå stilla, frysa för några månader. Men sånt händer ju inte i verkligheten. tyvärr. Den här dagen skulle jag hopptävla på Minola på Bätteropp, en klubbhoppning som skulle bli det sista vi gjorde tillsammans. Sista gången jag fick höra " På banan ska vi ha Elin Ljunggren och Minola". På banan kändes allt så bra men efteråt brast jag ut i gråt. Många frågade om jag hade ramlat av eller skadat mig på något sätt. Men svaret var det att jag skulle saknar Minola alldeles för mycket. Jag visste att om en timme skulle hon vara borta för all framtid.

Jag kommer så väl ihåg hur jag kastade mig om halsen på Minola när vi gick i mål på 4 fel i 90cm den här dagen. Efter rundan gick vi in i skogen och gömde oss, jag ville inte att någon skulle se hur dåligt jag mådde. Att veta att detta var sista gången uppe i bätteropp, sista gången vi tävlade och var ett team och sista gången vi red hem från bätteropp på grusvägen var förjävla jobbigt. Jag har aldrig gillat slut och detta var inget undantag.

Men det var bara till att samla sig när Fredrika skulle komma och ta över henne. Jag klarade mig väldigt länge trots att jag hade klumpen i halsen. Men när papprerna var påskrivna och hon stod där i transporten och fattade nada så brast jag ut i gråt. Jag stängde dörrarna till transporten och viskade "jag älskar dig" till Minola. Sedan rullade transporten iväg och när jag inte kunde skymta den längre så slängde jag mig ner på backen och kände mig helt förstörd. Vad hade jag gjort...

Även idag kommer jag ihåg allt och det är faktiskt läskigt att det var exakt ett år sedan. Ett helt år sedan...


"Tävling"

Tänkte köra på en sån där bloggtävling som några av er hade önskat.

Regler: Du kommenterar detta inlägget om att du vill vara med och ange din bloggadress eller bilddagboksadress.

Såhär går tävlingen till: Efter det att ni har kommenterat så kollar jag på eran blogg och följer den en vecka. I slutet av denna vecka (söndag) drar jag en vinnare av dem som varit med. Jag ska alltså följa eran blogg fram tills på söndag och sen välja vinnare. Vinnaren presenteras här med bild, länk och motivering till varför.

Så passa på nu och anmäl er! :)

Jag vill ha massor med tips på bra bloggar vilket jag tror att de flesta av mina läsare har!



Film

Här kommer några snuttar från hoppträningen som jag lovade! :D


svar!



Anonym
om 1 år sedan..:
varför fick ni tbx minola när du sålt henne till fredrika?



Svaret hittar du HÄR

....och vart försvann Elin?!

Godkväll bloggen.
Idag har jag inte kunnat uppdatera av diverse anledningar men hoppas ni har överseende med detta!
I morgon är allt som vanligt igen angående uppdateringen och sen har jag en rolig sak till er med! :)

Godnatt, vi hörs mer i morgon!

100 procent Elin Linnea Ljunggren.

Vart försvann bakbenen?!



Fucking Perfect!

Vet inte hur jag ska börja detta men...... jag är så totally grymt underbart GLAD! :D

Paddington och jag var felfria i båda klasserna idag! Han var riktigt jäkla fin faktiskt. Jag kunde reglera honom som jag ville, kunde lägga honom rätt på hinder MEN jag kunde inte komma ihåg banan! Jag hoppade fel hinder i 1m klassen men fick hoppa vidare ändå då det var klubbhoppning. Så det kommer att stå 0-ute i resultatet men på hinder var vi helt felfria! Jag kanske borde gå en liten kurs om hur man kommer ihåg banan? Jag menar det var samma bana i 90 och 1m men ändå hoppar jag fel? Men efter hinder nummer 8 så var jag så fruktansvärt lycklig. Denna nolla betydde så mycket för mig, den gav mig självförtroende och det lär behövas inför den regionala premiären.

Om ni kollar på filmen, ser ni att Padde helt av sig självt börjar att gasa efter hinder nummer 8? alltså sista i grunden. Jag börjar fundera på om han räknar hindrerna? För han tänder på som en tok i omhoppningen, haha!
Vi vann båda klasserna iaf! ;)


Kanske inte världens mest snygga runda men det är vår bästa runda hittils! :D

Svar


donkan om Svar:
jaha, okej! va kul att det går åt rätt håll!
kommer du tävla/träna henne så som du gör med padde då? du hade ju hoppat jöttehögt med henne, typ 130.. lr har jag helt fel för mig? :)

Svar: Ja verkligen! Nej det kommer jag inte att göra. Vi kommer mest att hoppa hemma på skoj men kanske att jag tar ut henne på någon L:D innan jag fyller 18. Men vi får helt se vad Minola vill. Ja det stämmer att vi har hoppat 130cm här hemma men Minola är speciell, kan inte riktigt förklara men hon blir en helt annan häst på tävling än vad hon bli när man hoppar hemma.
donkan om Uppfödare?:
kommer wojtek från polen?
min kusin heter Wojtek, och han är polsk.. jag själv är ju från polen men iaf.. har för mig att Wojtek är ett polskt namn.. :)

Svar: Ja det stämmer! Hela Minolas släkt kommer från Polen, alltså polska araber vilket enligt mig är dem allra finaste! :)


molly ([email protected]) om Mot klubbtävling!:
riktigt riktigt snygg är du & din blogg också för den delen.. Hoppas allt är bra med dig (:
Checka gärna min blogg <3

Svar: Tack för komplimangen, du är fin du med!
Ja allt är verkligen superbra med mig. Det ska jag göra! :)


Mot klubbtävling!

Nu ska jag iväg till bätteropp som ligger bara 2,5 km ifrån mitt hus, väldigt smidigt! Nu vid kvart i tio ska vi bygga bana sen hoppar jag nog inte förren vid 2 någon gång gissar jag på. Ska bli så roligt men jag är även lite nervös... det går inte att säga annat om. Men nu ska det ta mig tusan gå! :D


Ha det så bra idag underbara ni. Ni börjar bli mer engagerade nu, verkligen jättekul!


får en galen bild på Padde bara för att han är lite extra gullig.

Svar


donkan om Min underbara lilla kille:
vrf rider du aldrig minola mer? :(


Svar: Jag vet att det inte bara är du som undrar detta men det är väldigt enkelt varför jag inte rider henne just nu. Som ni vet går hon ju på medicin och då vågar jag inte riktigt rida henne. Jag vill att hon ska äta upp sig innan jag sätter mig på henne. Jag vill bara att hon ska må bra först och så. Men nu börjar det gå åt rätt håll med henne och redan nu efter ungefär en veckas medicin mår hon mycket bättre och har blivit tjockare och det glädjer mig riktigt mycket! Nu ska vi bara avmaska henne med. Nu har hon fri tillgång till hö ute i hagen och sedan får hon meicinen, krafft och betfor. Men jag gosar mycket mycket mycket med henne! Vi har jämt så kul ihop och som sagt så älskar jag henne så otroligt mycket så ingenting får hända henne. Men snart kommer jag rida henne igen! :)

Fredrika Malm ♥

sitter och tänker på min underbara vän just nu. Som ni kanske märkte så bor hon tyvärr i andra delen av världen eller det känns så iaf. I ord skulle jag aldrig kunna förklara hur mycket jag saknar henne. Det är det nog ingen mer än jag som förstår. Tänk att avstånd ska få förstöra såhär mycket, det är en sak jag verkligen hatar. Min lilla blondie, hon älskar jag så fruktansvärt mycket! Min allra bästa vän, du är bland de finaste jag har!

Vissa låtar förknippar jag med Fredrika, här är dem!





Fredrika, om du inte visste det så har du en stor betydelse i mitt liv!


Min underbara lilla kille

Idag kom vi hem sent ifrån Kalmar, runt halv 8 tiden och jag var inte det minsta pepp på att rida men sen gick jag ut och ropade på Padde och då kom han springandes till mig. Då kunde jag inte riktigt stå emot så jag tog in honom och gick sedan in och satte på mig ridkläder. Han får mig så lycklig, han tar luften ur mig varje dag! Blev en uteritt i det varma vädret. Padde fick galoppera och lattja lite. Vi red även till en äng i slutet och galopperade där. Hoppade även två diken bara för skojs skull och det var så supermysigt.

I morgon ska vi hoppa på klubbhoppningen uppe i Bätteropp. 90cm & 1m . Detta är superbra träning för oss och jag ser fram emot det. Hoppas på att 1m klassen går bra och helst av allt en noll-nolla :D


Ska be mamma filma det så i morgon kan ni vänta er en film!
Ska även fixa filmerna som amandha filmade från igår + alla bilder jag inte fått än så i morgon kan det även bli en bildbomb! Håll utkik ;)


Jordens undergång...

donkan om Berättelsen om Minola del 2...:
HUH, jag överlevde! men kanske nt länge till, det är ju "jordens undergång" imorgon.. börjar faktiskt bli lite läskigt, vissa lägger ner allt för att dom tror att dom dör imorrn, och den där gubben är läskigt säker på det! men men!
riktigt roligt att läsa detta var det! :D


Svar: Hahaha! Men jag hörde att den där gubben hade tagit fel år? Så jag är inte det minsta orolig faktiskt! Jag menar han är typ 90 år och säkert lite senil. Bara för att han dör snart så betyder inte det att vi gör det, haha! Nej men seriöst, han har sagt det så många gånger innan och jag har iaf inte gått under eller dött än. Men den som lever får se, HAHAH där fick jag till det ;)

Shopaholic

Jag känner mig faktiskt som en liten shopaholic... haha!
Och bättre är det väl inte att veta att jag ska köpa hur mycket som helst de närmaste månaderna.. men det är bara gutt!

Idag var jag som sagt för första gången inne på cheval och de hade så superfina saker där inne så jag fick spader. Jag provade ut storlek i tretornstövlarna och de satt grymt skönt måste jag säga så det blir ett par sådana för min del (om jag nu inte hinner ändra mig igen). De hade även fått in de nya scapa schabraket dock bara i röd färg men inom de närmsta veckorna ska de ha de andra färgerna med! det var snyggare i verkligheten vill jag då säga! Kan inte bärga mig snart, jag vill ha mitt turkosa scapa nu på direkten, helst igår! Sen kollade jag även på ett par turkosa boots som jag med ska köpa nästa gång vi åker in dit.

Sen som ni vet så beställde jag även en sak idag via internet med. Hoppas de är lika snygga i verkligheten som på bild! Sedan som ni vet så väntar jag ett annat paket med... åh jag älskar att få nya saker! :D

Sedan tog vi oss en tur inne på hööks. Där var det meningen att vi skulle köpa ett tävlingsset till Sara och Teddie. Vi hittade ett gulligt rött schabrak med stjärnor på. Ska ta kort på det i morgon så ni får se! HUR gulligt kommer inte det bli? hihi. Sen hittade jag lite smått och gott som är bra att ha:


Berättelsen om Minola del 2...

Jag tror jag skrivit detta innan men gör det igen så inte Dominika inte dör av nyfikenhet, haha! ;)


Minola som jag många gånger skrivit om att hon är en fantastisk hopp-ponny, det stämmer till 100 % men även inte.
Grejen är den att hon inte förstår att hon har kapaciteten för de allra högsta klasserna. Hon hoppar med sådan lätthet och herrejisses vilken spänst hon har! Men varje tävling åkte jag hem gråtfärdig. Det gick nästan aldrig bra för oss. Uteslutna i 90 % av de klasser vi startat tror jag, det var inte många gånger jag gick runt banan med henne. Efter ett tag började alla tröttna på henne och av massor av påtryckningar från alla håll och kanter så bestämde jag mig för att sälja henne. Jag ger nästan aldrig upp vilket jag tror att många av er förstår vid detta laget men nu blev det för mycket. Jag hade två år kvar på ponny och allt jag ville var att det en dag skulle lossna för mig, att jag skulle bli en av dem som kommer på placering, en av de som rider div 1 laghoppning och så vidare. Jag älskar Minola över allt annat och min kärlek till henne gjorde mig blind och jag blundade för sanningen. På 4 år så fick vi runt 10 lokalrosetter, ja ni kan ju själva räkna ut hur bra det gick. Vi skulle inte komma längre och då var det bäst att hitta en ny liten ägare som ville ta över min prinsessa.

Bara efter några dagar vi satte ut annonsen så kom det en och provred. Hon var vuxen och ville ha en livskompis att älska och ha kul med. Den här tjejen var västern intresserad och hon testade Minola på det och hon var faktiskt riktigt duktig! De passade ihop faktiskt men jag kunde knappt titta på när hon red. Jag började gråta så fort jag såg Minola under denna hemska perioden då jag visste att inom en snar framtid så skulle inte hon vara min längre. Men den här vuxna tjejen hörde inte av sig och det blev inget av med detta..

Då ringde det en tjej ifrån Högsby och ville komma och provrida Minola. Den här tjejen var runt 14-15 år och hade precis börjat hoppa på riktigt och ville ha Minola till hoppning. Jag var riktigt skeptisk till detta då jag inte sålde henne som en tävlingsponny. Minola blir riktigt osäker med de personer hon inte gillar och den här tjejen fick inte ens över Minola över ett 40cm hinder för Minola var inte van vid henne och hon ogillade denna flickans sätt att rida. De passade inte alls bra ihop faktiskt så det blev inget här heller..

Jag hade nästan gett upp hoppet men sen ringde det en helt underbar person från Skåne som ville komma och provrida henne. Jag var riktigt skeptisk till detta först då det är riktigt långt dit och jag skulle aldrig kunna få se henne. Men de kom hit och provred och redan när de öppnade dörren så kändes allt så rätt. De var så snälla mot Minola och Minola verkade att trivas. Såklart är det Sabine och Fredrika jag pratar om. När Fredrika skulle börja rida Minola så såg jag att de verkligen matchade varandra. När de sedan skulle skutta över ett 50cm hinder så var jag riktigt nervös just för att Minola hade stannat med den där flickan ifrån högsby och jag ville bara att det skulle fungera mellan dem två. Men vad hade jag att oroa mig för? De klarade det så galant så! Jag bara stod vid sidan av och hoppades av hela mitt hjärta att de ville ha Minola. En sak jag ska göra klart för er är att jag ALDRIG skulle sätta Minola i en transport ca 35 mil ifrån mig om jag inte visste att hon skulle få det bra! Detta kändes så rätt enda in i hjärtat.

Som ni redan vet så köpte Fredrika Minola bara två dagar senare. Minola blev kvar i Fredrikas ägo tills någon gång i Augusti eller September. Alltså bara ca 3 månader. Och orsaken vet jag faktiskt inte? Iaf är det såhär det såg ut och Minola hamnade hos en annan familj. Där påstod de att hon var halt och oridbar även att Minola gått igenom två veterinärbesiktningar? Jaja jag förstår fortfarande inte vart de fick de ifrån. Minola hade aldrig varit skadad i hela sitt liv. Men iaf så fick vi köpa tillbaka Minola därifrån för en liten summa pengar. Vi är så glada att de kontaktade oss innan de la ut henne på annons!

Så vi åkte och hämtade hem Minola igen och nu är hon i min ägo! Och det kommer hon att vara tills dagen hon dör! Jag skrev en gång : Minola en dag kommer vi att vara tillsammans igen och bara vara sådär lyckliga igen som bara vi kan. Jag älskar dig och jag lovar att en dag kommer vi vara tillsammans igen!

Ja vad ska jag säga? Jag tror att det är detta som kallas ödet... våran saga har inget slutoch tack gode god för det! ♥


Kalmar

Mamma och jag tar oss en sväng till Kalmar nu. Sitter i bilen med datorn i knät bara för att jag ska kunna uppdatera er och svara på frågestunden, haha! Idag har jag beställt ett par ******** så det känns skönt nu! Kan ni gissa vad det var? ;) Kommer hem om ca 3 dagar. Sedan väntar jag på ett annat paket med med massor av fina saker. Ska bli spännande att få hem det och prova på Padde! :D

Nu ska vi in till Cheval hästsport (har aldrig varit där inne) sedan ska vi till hööks och köpa ett tävlingsset till sara som hon ska ha på Teddie i morgon på klubbhoppningen. Han kommer bli så söt! Bild kommer senare.

Kramar i massor till er!

Svar på frågestunden!

Jag kände att dessa frågor kan ni få ett bättre svar om jag tar det skriftligt. För jag vill visa med bilder och sånt. Hoppas ni inte blir jättesura på mig för det. Här är svaren!

1. vilken är den trevligaste hästen du ridit?

Svar: Den trevligaste hästen jag ridit. humm denna fråga var svår faktiskt då jag ridit så många olika ponnys. Men om jag för tillfället skulle säga den trevligaste så skulle jag säga Paddington!

2. vilken är den minsta hästen du ridit?


Svar: Jag har faktiskt fått hoppa upp på Saras shettis då han en gång vägrade att gå framåt dock så red jag bara ett varv då jag är way too stor!

3. vilken är den största hästen du ridit?

Svar: Det är nog Markoolio som mäter 165 i manken tror jag!

OBS, det är Olivia som rider han på bilden!


4. hur gammal var du när du började rida?

Svar: Jag har nog alltid suttit på hästen om man säger men jag började rida på riktigt när jag var 4-5 år och red då på ridklubben udden på något som kallades ridlekis!

5. red du på ridskola då, lr fick du en egen häst direkt?

Svar: Jag gick på ridskola som sagt var tills jag fyllde 6 år då jag fick Börje.
vad är det högsta du har hoppat med padde?

6. vad är det högsta du har hoppat med Minola?

Svar: Det högsta jag hoppat med Minola är 130 cm!

7. vad är det högsta du har hoppat med padde?

Svar: Jag har hoppat 1,15 med Padde som högst!

8. visst är jag duktig på att skriva frågor, och att kommentera? hahah (a)


Svar: Ja du är allt bra duktig! Du är alltid så himla gullig! :D

9. Vad är det högsta du har hoppat? :D:D:D

din blogg äger!! Puss och kram skumbanan!

<33333


Svar: Det högsta jag har hoppat är 1,30m med Minola! Tack så mycket, vad du är gullig! Puss på dig <3

10. Har du någon gång viljat sälja din häst för att du har varit så arg på den? :)

Svar: Nej alltså inte riktigt så att jag skulle vilja sälja den men Minola har jag varit ganska le på många gånger!

11. Vad hände med "Veckans Ekipage"??:)

Svar: Jadu Mikka... det har jag bara glömt bort! Tack för påminnelsen!

12. Har du tävlat på Nybro Ridklubb någon gång?
Har du någon tävling inplanerad där? (:

Svar: Ja många gånger har jag det! Nej inte för tillfället men jag kommer säkert dit fler gånger! :)
Här är en film från Nybro, dock gick det inte så bra...


13. kan du inte skriva om alla hästar du har haft? inte bara egna, dom du har haft på foder också.. om du haft ngn xD ?

Svar: Jag har faktiskt inte haft någon foderhäst så har inget att skriva om (:

14. Har du egen häst/ponny?
Isf vad heter den? :)

Svar: Tror du är en ny läsare. Jag har två egna ponnys som heter Paddington och Minola! :)

Knasbollen nummer ett

Han är allt bra charmig min lilla plutt! ♥






1 år sedan..

21 Maj 2010 - Första gången jag träffade Fredrika. Hon var och provred Minola då denna dag för exakt ett år sedan. Det var en underbar dag men ändå jobbigt. Minola och Fredrika passade verkligen som handen i handsken och det var bara så underbart skönt att se Minola må så bra med någon annan. Men ändå jobbigt att veta att hon inom en snar framtid skulle lämna mig. Men denna dag kommer jag aldrig att glömma!



22 Maj 2010
- Mamma, jag och Johanna åkte ner till skåne av två olika skäl. Dels skulle vi lämna hem Johannas låneponny Nexie i Malmö eller straxt utanför. Det andra skälet var att vi skulle åka och titta på Paddington. Efter att ha lämnat hem Nexie så åkte vi till en tävling där Ronja var och tävlade. När Ronja hade hoppat färdigt sin klass så ringer Sabine (Fredrikas mamma) och säger att de har bestämt sig för Minola och att dem skulle komma i morgon och hämta henne. Sen åkte vi hem till Mona och Ronja för att provrida Paddington. Det var inte det lättaste jag gjort men absolut bland de roligaste jag gjort! Där satt jag på min drömhäst och var allmänt lycklig efteråt. Det var denna video som jag föll för:

tror jag kollade på den 40 gånger om dagen i sträck, haha! ;)

Första gången på Paddes rygg.

23 Maj 2010
- Dagen då Fredrika hämtade Minola. Var glad för hennes och Minolas skull eftersom de passade varandra så bra. Jag visste att jag lämnade Minola till en helt underbar familj. När hon stod där i transporten och papprerna var påskrivna och jag skulle säga hejdå så brast allt. Mitt hjärta kändes tungt och jag minns det som igår. Fredrika bara stod och tittade på mig, jag ville inte gråta för att inte göra henne ledsen eller att hon skulle få skuldkänslor men det är inte lätt att hålla känslorna i styr speciellt inte när det gäller Minola.


Det hände otroligt mycket år 2010 under Maj och Juni månad. Händelserikt är bara ett av orden. Blod svett och tårar. Men så underbart allt slutade! Fredrika är numera min bästa vän och Paddington är i min ägo och även Minola! :D

Livet leker

Nu är det inte långt kvar till skolavslutningen. Inte heller långt kvar till min debut på regional nivå. Inte så värst lång tid tills meetinget i Tingsryd. I juli kommer Fredrika och stannar hela juli ut. Vädret är riktigt varmt och skönt med klarblå himmel. Igår fick jag besked om att jag fått sommarjobbet jag sökte. Ni är duktiga på att kommentera på bloggen igen och det gör det hundra gånger roligare att skriva och uppdatera mer. På lördag ska Padde och jag hoppa på klubbhoppningen 90cm&100cm. Ska även passa på att duscha honom då han tycker att det är de bästa som finns. Minola och Padde springer till mig i hagen så fort de ser mig. Paddington och jag busar och har så sjukt kul ihop. Nu kan jag säga att Paddington är min dvs i min ägo. Vi är bättre än någonsin förr. Två riktigt bra ridpass i veckan. Vårat mål är inte så långt bort. Jag fyller snart 17 år och snart ska jag börja övningsköra. Jag har världens bästa pojkvän och för er som inte visste det så har vi varit ihop i snart 2 år och 5 månader.

Denna listan kunde blivit längre. Mitt liv kan omöjligt bli bättre!
Mitt liv leker som aldrig innan. Är så lycklig och som sagt just nu svävar jag på rosa små moln. underbart! :D


En liten påminnelse bara! Klockan 12 idag är der för sent att ställa frågor så har ni någon mer fråga så är det bara att köra på! :)

det är verkligen kul när ni är engagerade! Stor kram till er underbara läsare! :D

åh vad jag älskar er!

Svävar på lätta rosa moln

Detta inlägget börjar med att jag säger att jag är sjukt stolt över vad min ponny har förändrats och jag älskar honom så sjuktligt mycket! Sitter och är tårögd när jag tänker på dagens hoppträning och på dressyrträningen igår, han är så sjukt jäkla fin! Jag skulle verkligen ljuga om jag sa annat.

Idag var hoppträningen riktigt rolig!
Det var massor av kombinationer av olika slag men olika avstånd. Vissa var det 2 galoppsprång emellan och vissa var det ett. Paddington som har svårt med kombinationer klarade av detta galant och UTAN nedslag! Alltså en helt felfri hoppträning! Vi breddade och höjde hinderna tills det var uppåt 1,05m ungefär och detta flög vi över. Padde var lätt och spänstig och gick på de beräknade avstånden. Padde blir lätt stressad när han går in på en linje för då ser han mer än ett hinder i taget och vill gärna lite för mycket. MEN idag kunde jag kontrollera och reglera alldeles själv! Känns så otroligt bra i kroppen och Padde är fräsch och fin. Anna-Lena berömde oss duktigt efter hoppträning. Hon var nog lika förvånad som jag själv över Paddes lugn.

Så nu blir det ändrade planer hörreni!
Jag skulle ha åkt på Ölandshoppet och hoppat L:C & L:B lokalt men byter nu och åker till Gemla och hoppar L:B & L:B på regional nivå! Min första regionala tävling! kommer vara så sjukt nervös att jag inte kommer kunna stå på benen men gud som jag längtat efter detta! :D

Amandha filmade hoppträningen. Den kommer upp så småningom när jag fått den/dem och tittat igenom!


gammal bild från förra hoppträningen!

JATACK!


Bilden är en länk! :)

I morgon..

I morgon klockan 12 är det deadline för min frågestund så passa på nu!

Här kommer ni till frågestunden!



Som det ser ut nu så kommer det inte bli ett videoinlägg med svaren då det inte är så många som har kommenterat. Lutar åt att skriva svaren här istället..

Vad tycker ni?!

Anonym om Hej alla glada läsare! :D:
du kanske kan göra så att du väljer veckans blogg?
man anmäler sig på söndagen i en kommentar så läser du alla bloggar i en vecka, så väljer du en av dom :D


Svar: Gillar den idéen faktiskt! Men frågan är om några skulle vara med på det ? :/
nästan alla läsare vågar inte kommentera så vet inte om det blir något.




Vad tycker ni? JA/NEJ?

Får jag över 10 kommentarer så kör vi på det varje vecka! :)

Fullt ös medvetslös!

Det var ingen som vågade på sig en gissning om vad Padde och jag skulle hitta på ikväll. Det var nämnligen så att vi tränade dressyr för Johanna! Sist hon hade lektion för oss var i höstas nästan precis efter igångsättningen. Redan då tyckte hon att Padde gjorde framsteg och var superfin. Idag tappade hon nästan hakan och bara tittade på mig och sa " Elin redan nu ser jag skillnad, bara det att du kan hoppa upp utan att han rusar iväg är bra gjort!" Så ridpasset började med massor av beröm. Sedan jobbade vi på och när Johanna såg oss sist var inte Padde lika stark i sig själv och sprang mest i traven utan eftergift så även här var hon nöjd, riktigt nöjd om jag får säga det själv.

Vi jobbade mycket med att ställa honom utåt, raktrikta, halvhalter, sidvärts och tempoväxlingar. Han stretade som vanligt på sidvärtsrörelserna men det blev bättre och några steg fick vi till. Detta är bara att jobba vidare på. Allt annat satt nästan klockrent. I galoppen blev han dock lite stark men efter ett tag gick det med bra.

Jag älskar verkligen att rida för Johanna. Hon ger mig bra tips på saker jag ska förbättra och hon är på mig HELA TIDEN. Jag erkänner att jag just nu är såå trött att jag knappt kan skriva detta. Mina ben värker och Padde orkade knappt äta sin krafft när han kom in. Det förklarar nog hur mycket vi får jobba. Kommer ha en så go träningsvärk i morgon tror jag men åh vad kul detta är! Hela tiden fick jag beröm över vilket jobb jag har gjort på honom. Johanna tycker som jag att det inte är samma häst. Det har verkligen skett en förändring, jag skulle ljuga om jag sa annat.

Skönt med en tränare som verkligen ser oss och tror på oss! Johanna och jag är inne på samma tänk om vilka mål vi har osv. Kan inte beskriva glädjen. Jag har svårt att ta in positiv kritik men när Johanna säger det känns det så bra. Jag sitter bara och småskrattar hela tiden och berömmer honom som en liten tok. Vi har så kul ihop och det är nog vår nyckel till framgång.

Du är perfektion för mig Paddington ♥


svaris


Anonym om Svaris:
då är lb - en meter.. gud vad litet det såg ut xD
var det verkligen en meter? :D


Svar: Ja det är en meter och tro mig det var inte litet! Mamma står väldigt högt upp och filmar, hon hittade en backe som hon ställde sig och filmade på därför ser det litet ut :)

Surprise!

Ikväll ska jag göra en sak med Paddington som vi inte har gjort på länge! Ska bli jätte roligt och jag hoppas verkligen att det går bra! Någon som kan gissa vad jag ska göra? Såklart blir man länkad! :D


Jag dööööör

Just nu är jag heeeelt såld på färgen turkos! Detta blir lätt mina nya inköp så fort jag får pengar! :D



Funderar faktiskt på att köpa tretorn stövlarna, ett par svarta. Har alltid tyckt att de är snyggast och passar till allt!

Svar



Anders Larsson om "Liten" inköpslista!:
Hej!
Läste någonstans att du använt Klimche är i stort behov av en bra hästchiroprakter har tidagare använt
Klimche men trodde att han slutat.
Min fråga är kan du hjälpa mig med hans telefonnummer?Tacksam om du vill mejla eller ringa mej på [email protected] eller 0703372000.
Tack på förhand!
Anders

Svar: Hej Anders!
Du har rätt, jag har använt Klimche och som sagt han är grymt duktig!
Jag ska höra med min ridlärare i morgon om hans nummer! Jag skickar ett sms till dig när jag vet någonting om när han kommer till Sverige igen och de!
:)

Hej alla glada läsare! :D

Idag tänkte jag köra på en läsar-dag! Det är en sak som jag själv kommit på eller jag har inte sett det någonstans innan! Hoppas ni är lika taggade på detta som jag, ska bli grymt kul att se vad ni vill att jag ska skriva om.

Det går till såhär!
Ni skriver bara i en kommentar här till detta inlägget om vad ni vill läsa om och så kommer jag skriva ett inlägg om just era önskemål! Så kom igen nu mina fina läsare, ge mig idéer och inspiration. Ni vet om att min blogg inte är liten men ändå inte jättestor så ni kan vara med och påverka denna blogg och detta är en ypperlig chans för er! kom igen nu och visa att ni är intresserade och vill att jag ska uppdatera bra! :D


Detta ska bli spännande! Hoppas ni har roliga idéer! :D

Kram Elin

Svaris



Anonym om Filmerna från tävlingen!:
är nt padde en d-ponny? :O
Svar: Jo det är han? :)

Något jag är riktigt stolt över!

Det är faktiskt min "nya" hoppsits! Innan vågade jag inte ens visa kort från tävlingar eller träningar för jag tyckte att det såg förjävligt ut. Allvarligt så såg de verkligen hemskt ut och jag skäms enda upp till öronen när jag ser dem. Jag har alltid fått höra "sänk hälarna eller lägg bly i dem för de är väldigt mycket efter i språnget". Min hand har också varit riktigt dålig innan likaså min blick. Här är några skräckexempel på hur man INTE ska sitta!



Jag säger bara HERREGUD. jag skäms verkligen MEN det jag vill visa är att ibland stämmer inte allt och ingenting är omöjligt att förändra! Jag har aldrig fått något gratis, jag har alltid fått jobba och nöta bort det dåliga. Det tar tid vill jag lova så ta det lugnt och tänk på vad det är som du ska förändra och försök att i varje ridpass tänka på det och förbättra det.

Såhär ser det ut nu, 3 år senare av massor med jobb!



Jag är verkligen nöjd att kunna titta på de nedersta bilderna. Glad över att allt slit har givit resultat. Glad över att jag inte har gett upp även om det många gånger kändes hopplöst och meningslöst att ens försöka.

Hv Polo

Förövrigt tycker jag att HV POLO har producerat många tuffa saker till både häst ohc ryttare. Detta blev dock en riktig besvikelse tyvärr. Tycker att det ser plottrigt ut och bara allmänt fult. Den där solen passar inte alls in, nej inget som jag skulle lägga mina pengar på. Men smaken är som baken, vad tycker ni? :)


är detta värt pengarna?
Pris 1299.-

"Liten" inköpslista!

När jag var ute i stallet kom jag på en massor med saker jag måste inhandla

* Nya tyglar, mina är för långa och de är dessutom inte speciellt sköna.
* Nya stigläder för just nu har jag två olika, skitfult verkligen!
* Spray färg till mina stigbyglar som ska färgas som ni vet
* Flugspray
* Kyllera (till meetingen i sommar)
* Benlindor (inget måste men vill ha ett 4-pack till)
* Nya vita ridbyxor som jag är i behov utav då mitt lilla missöde på tävlingen, HAHA!
* Nya ridstövlar!

Vill ha saker
* Det turkosa nya scapa schabraket
* Turkosa boots
* Nytt träns, börjar bli trött på mitt pullarträns alltså att bara ha det, vill ha ett "vanligt" att variera med


Kanske ska köra på Ove Sundbergs bortförklaring när jag är och handlar med mamma. När man står och betalar och ska ta fram plånboken så säger jag " AJAJAJ!! The plånkan is at home!" HAHA! Nej men detta blir dyrt och bra, haha (: Får ta och spara till en sak i taget

Lyckorus!

När jag idag ropade på Padde som stod längst bort i hela hagen så trodde inte jag att han skulle komma. Men han tittade på mig, slutade äta och sprang till mig - det har aldrig hänt innan! I stallet var han allmänt gosig och stod stilla när jag hämtade sadeln och tränset. Stod och gosade jättelänge idag med min Padde. Känns så underbart att kunna säga min Paddington, bara känslan av att han är ett brev på posten bort från att vara i min ägo är helt underbar!

Igår fick Padde vila då jag spenderade hela dagen hos min underbara vän Amandha och Stina-Louise. Därför min dåliga uppdatering men nu kör vi igen!

Idag red jag och Padde ut en sväng på kvällen. Sommarkänslor i luften, det luktade sommar och allt är grönt här uppe i skogen nu. Paddington var rysligt fin idag. Han ökade när jag bad honom, han stannade upp när jag ville och jag flyttade även honom i sidorna då han ibland blir så spänd i galoppen att han blir stum i sidorna men idag lyssnade han kanon! Känns så bra att vi nu har blivit ett team efter nästan ett helt år av blod, svett och tårar. Det har verkligen varit så. Så många tårar och ångestfulla dagar till dagar som denna, känns ibland så som att jag är över molnen.

Fick ett sånt där lyckorus i kroppen idag när jag var ute och red. Tänk hur långt vi egentligen har tagit oss. Är så himla glad att just jag har fått chansen att äga en sån här helt fantastisk ponny! Känns så overkligt.


Hur ska man uttrycka sig i ord?

Åh idag var Paddington så otroligt underbar. Han är så mycket bättre än alla andra, så jävla fin! Finns ingen som är bättre än han. Han är världens finaste ponny asså!!!!!



Erkänn att ni reagerade på det där meningarna? Det gör jag också!
Har på ett flertal bloggar läst samma mening fast med annat namn då såklart vilket jag inte nämner som ni kanske förstår. Jag stör mig verkligen på dessa meningar för det finns en sak jag inte tycker om och det är "han är så mycket bättre än alla andra" - den meningen är jag allergisk mot.

Det är okey för mig att tycka att sin/sina häst/hästar är bäst i hela världen för det tycker man annars vore det konstigt enligt mig. Men det är så stor skillnad på att tycka och att säga. När man går runt och säger " åh titta min häst är vackrast i hela världen" så tycker jag att det blir jobbigt och faktiskt lite bitchigt sagt. Det är en sak att tycka och en annan att uttrycka sig i ord. Om man nu vill gå runt och säga detta så kan man åtminstone formulera om den meningen till "min häst är fin enligt mig". Det är väldigt stor skillnad på vilka ord man använder och man måste tänka på till vem man säger det till. Vissa tar väldigt illa upp och vissa inte. Alla är vi olika.

Däremot så är det bättre att säga att sin häst är bäst i hela världen än att säga att den är fulast i hela världen.
En sak jag verkligen inte förstår är att om jag nu till exempel skulle säga att Padde är finast i världen så skulle alla titta snett på mig och blänga lite och tycka att jag är skrytig och så vidare. Men om jag däremot skulle gå runt och säga att Padde är fulast i hela världen så skulle folk reagera och säga "nej, hur kan du säga sånt". Förstår ni vad jag menar? Hur ska man uttrycka sig för att inte låta bitchig? Om jag nu tycker att min hoppträning gick skitbra och Padde var jättefin så får jag väl skriva det utan att det tas på fel sätt? Tycker att det är komplicerat ibland faktiskt att finna ord som inte kan missförstås.

Vi hästmänniskor alltså, ibland vill jag bara spy på oss, fyyy på oss.

Svar


nelli om Medan jag är borta....:
kan du inte visa oss ditt hus/rum när du videobloggar nästa gång??
skulle vara kul om du höjdhoppade med padde nån gång o filma ??:))

Jo det skulle jag kunna göra! :)
Det ska jag försöka med någon gång, kul att du kommer med förslag! (:
KRAM

Filmerna från tävlingen!

Nu har jag äntligen internet igen så jag kan uppdatera! Kul att så många följer mig trots dålig uppdatering.
Här är filmerna från helgen, är fortfarande lycklig över att jag klarade av att ta steget och gå upp i höjderna. Nervositeten har släppt lite men ni ska veta att jag var rädd och nervös när jag gick banan men tillslut tog viljan över nervositeten och det gick mer än bra!

L:C

Sparade ljudet för att om ni lyssnar noga så är det två tjejer som står bredvid mamma och bara öser beröm över Padde. Lyssna när Padde drar till tredje hindret då är det en som säger " åh vilken gullig galopp, kolla vilken söt lite ponny" haha såååå söta! Undrar om de läser bloggen? ;) We like you girls!

L:B

Tar helt och hållet på mig stoppet. Båda var trötta av värmen då vi inte alls är vana att solen ligger på så mycket men jag tycker att vi gör det bra. Padde är i hindrerna men jag tror som sagt att han var lite seg i benen. Mina ben var som spagetti efter tredje hindret så jag var döslut till sista hindret. Skönt att vi kom över 1m gränsen, nu känns det lite bättre att kunna anmäla sig till Börjes cup i början av juli som är en regional cup.

Snabbt inlägg!

Har inte tillgång till internet ikväll så därför ingen uppdatering! 
Men i morgon kommer massor med bilder och filmer. 
Hörs då!
PÅMINNELSE! 
på fredag avslutas frågestunden så passa på nu! :)

Har du verkligen alla hästar i stallet, Elin?

Idag har jag som sagt varit iväg på tävling med Padde. När jag hade gått banan till min första L:C så skulle jag gå och ta ut Padde. Jag fixade iordning mig först och sen skulle jag ta på Padde tränset men vet ni vad? Jag hade glömt bettet hemma på Paddes boxdörr och där fanns ingen som kunde låna ut ett bett för alla bätteropparna skulle hoppa den klassen. Jag fick lite smått panik där ett tag faktiskt då jag skulle starta den klassen. Men jag löste detta genom att stryka mig i den klassen och byta till L:B!! Så åkte mamma hem och hämtade bettet. Men när jag skulle ta ett steg i mina vita tävlingsbyxor, ja vad tror ni inte händer? JO de spricker i rumpan! snacka om pinsamt! Så mamma fick även hämta mina byxor som jag köpte häromdagen, haha galet!

Hoppade först en L:C bana och det gick jättebra! Jag var helt felfri men vet ni vad? Jag glömmer sista hindret i omhoppningen! Om jag bara hade svängt hade jag vunnit klassen, störande om något! Jag som aldrig har glömt en bana innan men någon gång ska väl vara den första antar jag. Men men felfria var vi iaf och jag var supernöjd! Det är ju inte Paddes fel att inte jag har alla hästarna i stallet! haha ;)

Sen var det då dags för vår andra start. En L:B bana som vi bara startat en gång tidigare där vi blev uteslutna pga dålig ridning. Idag föll nästan allt på plats och jag var mer än nöjd när jag lämnade banan! Han rev inhoppet i kombinationen dock och sen fick vi ett stopp på hinder nummer 7 för att jag lägger ner handen och inte driver tillräckligt, tråkigt nog men jag var helt slut! Solen gassade på väldigt bra idag! Härligt men ändå lite segt, tror Padde blev lite seg utav det i denna klassen men som sagt är nöjd med min lilla plutt!

Film och bilder kommer ikväll när jag har fixat iordning dem, håll utkik! :D
En dag jag sent kommer glömma helt enkelt! HAHA!

Medan jag är borta....

Så kan ni alltid göra detta!

Fråga mig om vad som helst i min frågestund, klicka här för att komma till den!

Ni kan även passa på att kommentera detta inlägg och vinna en länk!

Även kommentera detta om vad just du tycker!

Sen kan ni också passa på att kommentera vad som helst, tips om förbättring är alltid välkommet!



Allt på plats

Nu är jag och min hjälpreda Amandha färdiga i stallet. Allt är packat och klart och i morgon rullar bilen vid tjugo över 8. Padde är superfin och står och käkar hö inne i boxen. Ska snart ut och kolla till honom och kanske ge honom mer hö om så behövs. Har inte mycket mer att säga.... eller just det!

Idag red jag på ängen för första gången med Padde. Det är en stor äng så jag hade lite att rida på om jag säger så. Jag valde att rida där för att han skulle kunna få ett längre steg och mer tryck från rumpan. Han jobbade på jättebra och la sig inte i handen så många gånger. Fick ut allt jag ville och det känns bra. Släppte han sedan en gång för att han skulle få sträcka på sig ännu mer vilket uppskattades till tusen. Full kareta, haha!

Nu ska jag snart sova men ska bara peppa upp mig lite med peppmusik och lägga upp mina vita ridbyxor :)
Hörs mer när jag kommit hem i morgon!


nu kör vi en favorit i repris! :D

Frågestund! :D

Eftersom jag fått så pass många läsare så tror jag att de har lite frågor till mig så därför kör vi på en till frågestund!
Fråga mig vad som helst, varje fråga är välkommen och ALLA frågor kommer upp i ett roligt videoinlägg.
Kom igen nu, sitt inte och grubbla, bara ställ frågan till mig! :D


Avslutas om en vecka alltså på fredag den 20/5-11!

Läsarfråga!

Vad tycker ni om min uppdatering?
Bra/Rolig/Tråkig/För lite/ För mycket ?



"Våra hästar"

Fick ett önskemål om att presentera våra hästar, vet att jag gjort detta förut men har som sagt fått många nya läsare så här kommer "våra hästar".


Namn: Toranaga (Tore)
Ålder: 11
Kön: Valack
Ras: Korsning Irish cob & Arabiskt fullblod
HAR PÅ FODER!

Detta är min lillasysters Idas ponny som hon tränar och tävlar med. Har gått L:C felfritt och även medverkat i allsvenskan div 2 i höstas. Är en riktig charmknutte och personlig ponny. Hög rang i hagen och går och nyper de andra hästarna, inte så snäll där ute men en pärla i stallet. Är ganska överviktig, haha som mamma säger "lilla köttfärslimpan" dock är det bara på skoj för er som inte förstod det. Ida är 12 år i år


Namn: Killberry Dave
Ålder: 16
Kön: Valack
Ras: Irländsk Import
HAR PÅ FODER FÖR EV. KÖP!

Jag har inte så mycket att berätta om Dave då jag inte känner honom eller vet vad han har gjort tidigare.. Men kommer skriva om honom så småningom! Detta är min lillasyster Johannas ponny! Johanna är 15 år i år.


Namn: Paddington
Ålder: 13
Kön: Valack
Ras: Irländsk Import
ÄR MIN EGNA PONNY!

Kort om Paddington: Han har med tidigare tävlat upp till L:A med bra resultat. Har även startat en fälttävlan och en dressyrtävling. Paddington är nog den charmigaste ponny som jag någonsin träffat, han gör saker som jag aldrig sett någon annan göra. På pappret står det att han är 13 år men i hans sinne är han snarare 3-4, haha! Han är en liten klippa att ha och göra med. Jättepersonlig! Snäll mot andra hästar med, även att han är störst av alla i hagen. Men är man störst får man vara snäll ;)


Namn: Minola
Ålder: 15
Kön: Sto
Ras: Arabiskt Fullblod
MIN EGNA PONNY!

Minola och jag bär på en historia. Om ni bläddrar lite i min blogg så har jag skrivit det utförligt.
Minola har tävlat upp till L:B med endast 4 fel. Hon har ett otroligt psyke. Är försiktig men genomsnäll och en klokare häst finns inte att få tag i! Hon har ett hjärta utav renaste guld. Hela familjens lilla pärla är hon!


Namn: Fernando
Ålder: 27
Kön: Valack
Ras: Korsning russ och arabiskt fullblod.


Fernando har gått de högre klasserna i hoppning som ung men hoppar nu på ungefär 50-60cm. Är pigg och glad för sin ålder. Minola har gått med honom sen hon var 1 år gammal så han är som en pappa för henne och de älskar verkligen varandra, kan inte gå utan varandra. Just nu är det Ida som rider honom lite då och då pga åldern.


Namn: Johnny Walker (Teddie)
Ålder: 17 ? (tror det)
Kön: Valack
Ras: Shetland


"Teddie" är min minsta lillasysters ponny. Sara som hon heter är 7 år i år. Hur det kommer sig att han kallas teddie är för att Sara ville det, haha! Teddie är en väldigt gullig shettis och han är en bra första ponny. Tro det eller ej men han går på tygeln så fort man tar tag i dem. Shettisar har tendenser till att vara små och tjocka men Teddie är riktigt fin faktiskt. Gullig att hålla på med och är som Minolas lilla bäbis i hagen :)

Fredagen den 13:e

Jag hatar verkligen denna dagen alltså, tidigare år har det alltid hänt något. Tänkte ta och berätta några minnen jag har sedan tidigare år.

"Ett innebandy minne jag har är när vi skulle åka och spela match, fredagen den 13:e. För det första körde vi fel och hamnade någon helt annanstans så ja vi blev sena. Väl där hade min tränare glömt matchstället så vi fick spela i ett gammalt sunkigt ställ. Våran målvakt hade glömt sina knäskydd så hon fick vira papper runt hela knäna. Vi förlorade matchen (första matchen vi förlorade den säsongen!). Sen körde vi fel väg hem igen. Snacka om pinsamt!"

"Ett hästminne jag kommer ihåg fredagen den 13:e är när vi hade vår nordsvensk Donner så red min storasyster tillsammans med en kompis på honom. När de kommer tillbaka från uteritten så ser Jennie (min storasyster) en grävling som håller på att jaga hennes katt. Snacka om att hon blev rädd!"

Det är vad jag kommer ihåg ifrån denna otursdag, fredagen den 13:e!

Har ni några minnen ifrån något hemskt, läskigt eller pinsamt som har hänt er under fredagen den 13:e ?
Släng dit en kommentar och berätta gärna! :D

Svar till Karro!


Karro om Film:
Ser ut att vara en superfin ponny som minst sagt vet vad han vill - hoppa :) Mycket finare andra rundan än första! Roligt med någon som "vågar" ta med mindre bra klipp också på sin blogg och inte alltid bara visar upp den där fasaden som säger att man alltid är bra och perfekt, för så är det ju inte, inte för någon :)

Kika gärna in hos mig, läs och kanske lämna en kommentar :)


MVH Karro
Svar: För det första, tack så mycket! Ja han tycker verkligen att det är kul och dessutom är han riktigt duktig på det han gör. Ingen rider 100% hela tiden, alla har något de måste jobba på. I min blogg vill jag inspirera andra att inte ge upp trots hur jobbigt allt än är och hur långt bort drömmarna än är så ska allt gå! Inget är omöjligt och det vill jag visa upp. Kul att det uppskattades! Det blir så fel signaler till de yngre om man bara visar när det går perfekt. Klart jag kikar in till dig! Du verkar vara en klok tjej! :) Kram!


Karro om Mot toppen...:
Åh jag känner igen mig så väl i det du skriver! Jag känner precis likadant med "min" lille krake.. Jag är för feg för att våga hoppa upp steget högre även fast jag vet att om vi bara ger oss fan på det så kommer det att gå vägen, med bravur! Men jag låser mig också och blir orolig och nervös och rädd o tänker "tänk om.." och då skiter sig ju allt bara..

Ska debutera en meter om två veckor. Måste ladda fullt med mentalträning tills dess.. :P Stör mig också på det där "bara en meter". Och iofs, för vissa är det väl "bara", men för oss som verkligen kämpat oss dit är det ju inte alls så bara :)


Svar: Kul att vi tänker så lika och har samma åsikter! Äntligen en som förstår hur jag känner det hela. Det är verkligen inte kul att låsa sig för då kommer man ingenstans. Jag blir bara så stressad när hindrerna kommer upp på 1m - 1,10m även att jag vet att min ponny klarar det galant så är det småsaker som jag måste tänka på och jag är rädd att lägga honom fel på ett sånt stort hinder. Jag är inte rädd för höjderna men jag blir stressad inombords men jag antar att de känslorna försvinner när man börjar bli van. Det svåra är att ta steget bara och göra det! Jag tror att du klarar det galant tjejen! Vi får peppa varandra ;) Mentalträning är som sagt mycket viktigt. Ett tips till dig, som jag brukar göra innan tävling, är att kolla på videos ifrån träning respektive tävling och då ser man vad man gör för fel och vad man gör bra. Och så tänker man sig ritten framför sig, så kommer det gå superbra för dig! Du måste höra av dig sen hur det gick! :)


Karro om Mental träning:
Word! Finns så många som beter sig så galet illa.. men det värsta är nog kanske ändå när domare sitter och ser på jävelskapet men inte säger ett ord!

Var på en tävling i september förra året där en liten tjej satt på en stor, svart häst. Hon höll in hästen som bara den så de kom i superdålig smyg-galopp mot första hindret. Hästen hade inte en chans att hoppa så den stannade. Piskpiskpisk.

De kom igen, samma sak, mer pisk.
Tredje gången, samma sak, och då fick hästen både ordentliga slag och sparkar och domaren SA INGENTING! Min tränare som stod i publiken däremot röt till rejält ut över ridbanan..

När ungj*veln gått ut från hoppbanan piskade hon upp hästen, hela vägen därifrån till transporterna (hon trodde det inte skulle synas då det var "bakom" lite träd och sådär), fortfarande inte en jävel som sa något. Sedan när de försökte SPARKA in hästen i transporten som stod två platser från våran så sa de som stod emellan oss ifrån rejält och gav dem en avhyvling..


Sjukt att sånt får ske öht..
Svar: USCH! Jag far verkligen illa av sånt här!! Det är hur hemskt som helst att bestraffa ett djur som bara gör sitt bästa. I detta fallet visste inte ponnyn eller hästen vad den skulle göra och då är det inte den som ska ha pisk utan ryttaren! Om jag hade varit på den tävlingen hade jag gått rakt fram till domaren och sagt till, nästan skällt ut henne! Sånt här ska inte hända. Hemskt att inte domaren sa till alltså. Det är så man får mardrömmar. Sitter här nu och börjar nästan gråta av hur hemskt och illa vi människor behandlar våra "älskade" hästar. Hästar är individer och har lika mycket rätt som oss människor. De är inga tävlingsmaskiner som går som klockor.... men alla har svårt att förstå det tyvärr!



Film

Här är filmen från hoppträningen igår:

Mot toppen...

Jag måste erkänna att jag är väldigt rädd för min framtid inom ridningen. När jag var liten ville jag nå toppen, bara ha den viljan att bli bäst. Nu är jag inte långt därifrån endast några veckor till innan jag startar LB som för mig inte är någon skitsak. Om jag fick radera en mening så vill jag radera denna "Jag ska bara med och hoppa en LB", jag far så illa av den och det låter så nedlåtande mot oss som inte riktigt är där än. Just nu känner jag mig trygg på den nivån jag ligger på för tillfället. Det är där rädslan tar över viljan. Att ta steget till nästa steg, till nästa nivå. Som jag sa Paddington är redan där och det är hans klasser egentligen men jag är bara halvvägs än så länge. Jag vet att Padde inte har några problem med de höjderna för enligt mig är han en toppen ponny! det är här allt börjar på riktigt, vår resa tillsammans för det är här vi ska vara, han&jag.

Det är nu jag ställs på prov. Känns som om jag har press på mig från alla håll och kanter fast det har jag egentligen inte, bara inbillning och det får mig att må dåligt. Jag vill mer än allt i hela världen ta mig till toppen med min Paddington och innerst inne vet jag att detta inte kommer bli några som helst problem. Det största problemet sitter i mitt huvud. Jag måste lära mig att ta det lugnt, inte stressa upp mig och bli upprymd för då kommer jag aldrig att klara av detta. I mitt huvud går tankarna "tänk om...." hela tiden och jag vet inte vad jag ska göra för att få bort dem ur mitt huvud.

I höstas var jag så nära på att ge upp efter alla ATG besök. Men något sa mig att inte tappa hoppet förren han låg död framför mig. Ibland är jag så nöjd med mig själv , för att jag aldrig ger upp för nu står jag här med min fina ponny och bara väntar på att ta steget till nästa nivå. För någonting som jag hatar är när folk ser ner på mig, trycker ner mig och allmänt skiter i mig. Många verkar tro att jag är okunnig om saker men hallå? jag kan mer än vad ni tror och det ska jag visa för er en vacker dag. Man ska aldrig tro något man inte vet om någon, allt blir bara så fel då.

Mot toppen, dit ska vi. Hårdträning är det som gäller men mellan all hårdträning ska vi ha så himla kul tillsammans, han&jag. Vi börjar bli ett team nu och det är så sjukt härligt att känna så. Han sprider glädje och positiv energi så jag blir alldeles lycklig inom mig. Nu ska jag bara ta mig fasen på att vi klarar av nästa nivå och att allt ska flyta på!
Det är nu jag behöver mer stöd än ever...


Hoppträning

Idag blev det en riktig teknik bana som vi inte haft på länge. Hoppade inte alls högt, de högsta låg på 90cm tror jag. Padde var jättefin i början men blev tyvärr mycket hängande i tyglarna ett tag. Jag vet inte vad jag ska göra då för det sista jag vill är att sitta och dra i honom. Jag rider så mycket jag kan med sätet, jag försöker alltid göra det bästa för oss båda. Men det är så sjukt svårt när han blir så stark. När han ser ett hinder så taggar han till på det och blir stel som en pinne och bara sticker, då sitter jag där och vet inte vad jag ska göra. Första rundan gick verkligen skitdåligt, ingen bra rytm alls men som tur var hoppade vi den en gång till. Där gick det mycket bättre och det känns bra att få avsluta på bästa möjliga sätt faktiskt. funderar på om jag ska testa att hoppa på ett pelhambett någon gång framöver bara för att se hur han reagerar och om det blir bättre för oss då.

I slutet pratade jag länge med min ridlärare om mina mål och sådär. Hon tyckte inte alls att det såg skit ut idag, hon tycker att Padde har förändrats så mycket från i höstas så hon var nöjd med oss. Sen berättade jag att mitt mål just nu är att kunna följa med på Börjes Cup i sommar men tänka sig, det hade hon redan räknat med! Det trodde jag aldrig men kul ska det bli. Blir hårdträning för oss framtills dess då det är på regional nivå och jag har aldrig i hela mitt liv startat regionalt, det blir en utmaning som jag är villig att anta! Padde är redan där, just nu är jag halvvägs.

Bilder och film kommer att komma upp så fort jag har fixat iordning dem!

Hööks

Hej bloggen. Blev tyvärr sen update idag igen men som jag nämnt tidigare så är jag verkligen i behov utav nya ridbyxor så efter skolan idag så åkte jag, mamma och Amandha till Kalmar. Visste redan vilka byxor jag ville ha så jag tog och provade dem. Älskade dem från första ögonkastet, var verkligen jättesköna och snygga! Måste även säga att jag tycker att personalen där inne är fantastisk, de är supersnälla och hjälper mer än gärna.

Jag förstår faktiskt inte att många folk tycker illa om hööks affärerna bara för att de härmar andra märken. Men jag tycker att det är bra. För tänk de som aldrig har råd att köpa de dyra märkesschabraken eller andra "härmade" produkter. Detta är bra för dem och jag tycker inte att det är fula schabrak heller. Jag älskar hööks schabrak, de finns massvis med snygga set och jag tycker att kvalitén är godkänd. Hööks får hiss av mig!

Som ni kanske har förstått så är det dessa byxor som jag har köpt:


Sen köpte jag även en flughuva nu när insekterna börjar komma fram så är det mer än behövligt.

Svarisar


donkan om Svar:
kan du nt skriva om alla hästar? i ett inlägg? :D

Svar: Jo det skulle jag kunna göra, kanske kommer upp i morgon om jag har tid! :D

har du två lillasystrar? du har en liiiten som har den där söta schettisen, denna systern har jag aldrig hört talas om xD

Svar: Nej jag har tre lillasystrar. Sara är den där lilla som rider på shettisen. Johanna är det på bilden med Dave, om du kollar lite längre bak i bloggen så finns hon med. Sen har jag Ida med som jag inte nämnt så mycket men kan göra det i ett annat inlägg när jag ändå gör det med hästarna.

Inför lördag

Nu har startlistorna kommit ut till tävlingen i Högsby i helgen. Äntligen är jag nöjd med mina startnummer! Ser lovande ut än så länge, hoppas av hela mitt hjärta att det går bra idag på hoppträningen och att Padde fortsätter att sköta sig i det tempot som jag vill. Ska verkligen öva på att lägga han rätt på hinder!

Såhär ser startlistorna ut, ganska bra va? :D
Första klassen!

Vet inte varför den blev så suddig men aja, ni ser iaf ;)

Andra klassen!


Jag älskar att antingen starta långt upp eller långt ner. Jag tycker inte om att vara på mitten. Fördelen med att vara först är att om man får till en bra omhoppningstid så sätter man de andra ryttarna under press och då kan de lätt få något nedslag. Fördelen med att starta långt ner är att man har god tid att värma upp och behöver inte stressa. Dessutom har man sett några rida och om de har bra tid eller inte osv.. om man ska rida på säkerhet eller satsa lite.

Inväntar paket!

Åhh jag vill bara att mitt alldeles för sena paket ska komma snart! Ska bli sjukt snyggt till Paddington faktiskt tror jag. Hoppas att de kommer någon gång denna vecka eller i början av nästa. Vill ha det NU! :D

Tror ni att ni kan lista ut vad det kan vara för någonting? ;)
den här gången får alla som gissar rätt en länk!






Dagens markarbete

Idag tog jag tummen ur och byggde upp en studs och la ut en cavaletti. Har tänkt göra detta länge men eftersom han har varit så fin i dressyren så har jag bara velat rida det. Men idag blev det ändring och markarbete stod på schemat. Red fram länge och väl i alla gångarter och han var som vanligt riktigt fin. Sedan "hoppade" jag studsen ca 6 gånger för jag ska ju hoppträna i morgon, detta var bara tänkt som en spänst markarbetsövning. Han skötte det mycket bra faktiskt. I en studs för d-ponny så ska avståndet emellan ligga på 3m ungefär. Jag kortade en aning för Padde skulle hoppa upp sig ordentligt. Hindrerna låg på 65cm, alltså lite högre än vad man brukar ha i en studs och det är bara för att han ska ta i, annars springer han bara igenom den.

Här ser ni hur det såg ut!

Rekommenderar denna övningen till alla hoppryttare som vill öva spänst. Jag gör detta för att när Padde kommer lite fel på hinder så har han svårt att hoppa av därifrån och gilla läget. Detta måste han kunna göra för att jag inte alltid lägger honom 100% rätt på hinder. Så detta är nyttigt för styrka och spänsten!

Svar


Sandra om En liten överraskning:
en häst till varför ska ni ha så många? ni måste vara jätterika

Svar: Hej Sandra. Det är såhär att vi äger "bara" tre egna hästar. Minola, Padde och Teddie är våra egna de andra har vi bara på foder inklusive Dave så det kostar inte lika mycket som att köpa om du är med mig? Det kostar inte något för oss att ha hästarna uppstallade för vi har eget stall. Vi har så många hästar vi behöver. Min lillasyster Ida har en ponny (på foder), Johanna har en ponny (på foder) och jag har Minola och Paddington. Minola fick vi nästan gratis tillbaka. Om jag nu vore så rik (som jag verkligen inte är) så skulle jag väl ha lite mer märkeskläder? Jag skulle inte behöva spara i evigheter för att kunna köpa någonting. Jag skulle haft mer tävlingsset och haft riktiga eliteponnysar. Ja du förstår nog.... jag vill inte förknippas som bortskämd för enligt mig är jag inte det. Eller det beror sig ju helt på vad man relaterar till.

Dave

Jag ber så mycket om ursäkt för min sena uppdatering men jag blev kvar i stallet ett bra tag längre än vad jag trodde. Och jag kom inte hem förren vid klockan halv 6 så ja ni kanske förstår...

Men iaf bättre sent än aldrig så nu kör vi!
Jag tycker ni är jätteduktiga på att gissa er till saker. Antingen är det ni som är grymma eller så är det jag som gör för lätta saker, haha! Alla som gissade, gissade alldeles rätt. Det är nämnligen så att mamma var och hämtade en ny ponny till min lillasyster Johanna. Han var jättefin faktiskt och han har blivit Paddes nya spring.kompis i hagen.
Här är en bild från idag när Johanna red honom för första gången.


Vinnaren av länkningen är denna läsare!

Tävling igen!


tryck på bilden!

Kommentarer

Varför är kommentarer så viktiga för mig?
Det är nämnligen så att jag tycker om att höra kritik, vad som är bra och dåligt. vad jag kan förbättra och göra bättre. Detta är även som en slags bekräftelse att ni verkligen läser allt i mina inlägg. Dessutom är det kul att höra er synpunkt på olika saker för jag tycker att det är kul att ni tar del utav min blogg och detta är definitivt ett bra sätt att göra det på. Ni kan påverka så mycket. När jag kommer hem från skolan och loggar in så är det alltid lika kul för mig om det är mycket kommentarer som jag kan bearbeta mig ifrån så bloggen blir bättre. Jag känner lite att varför ska jag lägga så mycket tid på att blogga (som jag faktiskt gör!!) om inte ni ens kan ta er ca 2 minuter att skriva en kommentar? För ni måste ju ha synpunkter på saker, ingen är neutral. Det är kul att föra en diskussion med er och höra era åsikter. Jag lägger som sagt ner timmar på detta, ni behöver bara lägga några minuter.

Jag försöker att uppskatta era kommentarer så mycket jag kan, jag svarar på allt och det vet ni.


så ska det se ut

Tittar ni på ridsporten?

Är ni lika beroende som mig när det gäller ridsporten på tv? Hoppning, dressyr eller fälttävlan, spelar ingen roll, allt är lika kul! Fälttävlan är bara grymt kul att titta på, jag blir så inspirerad av de som rider. Dock blir jag riktigt tävlingssugen! :D

EUROSPORT

 

Onsdag 18 maj kl 20:05

Superligan i hoppning, La Baule, Frankrike, (efterhand)

Onsdag 18 maj kl 21:05

Kentucky Three-Day Event, fälttävlan från USA (efterhand)


Bänka er framför tv:n då! eller läs min blogg, haha! ;)





En liten överraskning

I eftermiddag klockan 6 ungefär kommer jag att berätta en sak som händer idag, väldigt roligt faktiskt!
Det är nämnligen så att just nu är mamma och hämtar **** mer får ni inte veta förren ikväll men ni får gärna gissa! :)



vad kan det vara? gissa rätt och få en länk!
De som gissar rätt kommer jag att dra en lott om vem som vinner länken så kommentera duktigt nu! :)

God morgon sötisar!

Idag är en sån där varm sommardag igen och det är bara så underbart härligt. Ännu bättre är att det bara är 22 dagar kvar i skolan innan skolavslutningen och att vi knappt har något att göra i skolan nu. Paddington blir bara finare och finare. Minola mår redan bättre av medicinen. Hoppträning i morgon och tävling på lördag. Ja, mitt liv rullar på väldigt bra nu faktiskt! I Love It! :D

Ni är ganska roliga faktiskt om jag får säga det själv. Ni tittar och läser min blogg och ni är ganska många nu men det är bara några få som kommenterar, haha! Som om ni inte hade några synpunkter, typ men jaja. Kommentarer uppskattas ALLTID.

Nu ska jag kila iväg till min första lektion. Ni får ha en bra dag så hörs vi mer sen (under lektionen, haha)

Här är en nästintill live bild



!

Som jag har letat runt efter ett bloggsvar! Hoppas nu att jag tar hem det där för det vore väldigt bra för er och för mig! :)


bilden är en länk!

Nya ridbyxor!

När jag skulle byta om till stallkläder idag insåg jag att jag verkligen är i behov av nya ridbyxor! ALLA var det hål i och det var verkligen inte skönt att rida i, haha!

funderar på dessa, vill ha ett par mörka ridbyxor som sitter snyggt och som är stilrena och kan användas till allt!


Sen är det faktiskt så att jag är i behov av nya vita tävlingsbyxor, funderar på dessa



Vad tycker ni? Hiss eller diss? (:

Alla idéer försvann?

Det är ganska konstigt för igår hade jag massor med idéer om saker jag skulle skriva om i bloggen men när jag väl ska sätta mig ner och skriva dem så är de helst plötsligt borta, puts väck! Därför skulle jag verkligen uppskatta om ni har några idéer som ni vill läsa om, det skulle hjälpa mig enormt mycket faktiskt!

Dagens ridapass liknade det jag gjorde igår. Lösgjörande i lång och låg form, känns jättebra!


Dagens ridpass

Trotsade min huvudvärk och gick ut och red Padde idag eftersom han fick vila igår och det är tävling i helgen så var tvungen trots sprängande huvudvärk. Red dressyr på banan och egentligen var det inte tänkt att jag skulle rida länge men passet sträckte sig upp till en timme lite drygt. Han var så fin och då är han så rolig att hålla på med så då glömmer jag lätt av tiden men det gör egentligen ingenting. Är jättenöjd med honom, han är så fräsch just nu i kroppen och i steget och bjudningen. Red i en låg form eftersom massören tycker det då han är lite spänd i halsmuskeln. Min lilla kille! :D

Tog tyvärr inte med kameran ut så blev inga nya bilder idag tyvärr. Får se när jag hinner med att fota lite eller om någon har tid att fota oss. Vill ha mer dressyrbilder, det är alltid kul och nyttigt!

Så länge får ni en riktigt gammal bild på oss från i höstas.

favorit i repris!

Kärt barn har många namn?

Detta brukar Paddington få heta med jämna mellanrum ;)

Nu ska jag få er att skratta!

Björn Gustafsson är sååå min humor! så klockren!


Rätt svar!

Vad duktiga alla var på att gissa!
Svaret är: Jag har gjort svansen tjockare och lockigare. Jag har suddat bort en röd inflaggning. Jag har tagit bort nummerlappen. Jag har suddat bort en bom och jag har tagit bort en knopp.


Alla gissade rätt men den som var snabbast var Amandha Karlsson!

Amandha och Mirra på kortet

Vill ni att jag fortsätter med lite sånna småtävlingar ibland? :)



Sammanställning

Tack än en gång för hjälpen med bilderna!

Den bilden ni vill se förstorad på min vägg är..

Bild nummer 4:a !

Tips om massage!

I dessa filmer tipsar jag er om hur man kan massera hästen, hoppas ni förstår vad jag menar :)




Mental träning

Hästsporten är tuff, det går inte alltid helt vågrätt utan det är mer likt en bergochdalbana. Hästar är individer liksom oss människor och det måste vi ta hänsyn till. Hästar har dåliga dagar och det har vi med. Det stämmer inte alltid till 100%, faktiskt så gör det nästan aldrig det. Många ryttare har svårt att ta motgångarna och därför är den mentala träningen viktig. När jag var och tittade på den regionala tävlingen igår så fick jag se en sak som fick mig att nästan börja gråta. Det var en tjej som jag tror hade ramlat av så gick hon ut från banan med hästen och satt upp en bit därifrån och började spöa hästen så enda in i tusan. Sporrar den i sidorna och ber den dra åt helvete. Jag mådde så illa utav den situationen men det var inte bara jag som sett detta så några sa till överdomaren och de hade ett rejält snack efteråt. Det är sånt som bara inte får hända, att all ilska går ut över hästen då det nästan aldrig beror på hästen på regional nivå. Då är det små små detaljer som ryttaren måste göra korrekt, man ställs mer på krav.

För att förebygga att sånt här händer så tycker jag att i varje förening ha en såkallad mentalträning. Speciellt om man ska rida i ett lag senare för då är det mycket press det handlar om och om det går käpprätt åt skogen så måste man kunna hantera detta på ett bra sätt så ingen blir lidande. Där är lagkamraterna viktiga också. Jag är glad över att min klubb stöttar varandra i allt vi gör, vi finns där om någon skulle vara ledsen eller besviken. Så borde det vara i många fler klubbar tycker jag. Den mentala biten är riktigt viktig för oss ryttare!


Om jag känner att jag är trygg och känner mig säker i en situation så är det klart att jag presterar bättre. I vissa lägen har jag lätt att bli stressad av vissa situationer men jag kan hantera det på ett bra sätt och det är jag så glad över. Minsta lilla jag blir sur på Padde eller Minola så stannar jag upp och räknar till 10 och andas lugnt så ilskan rinner av mig. Jag hatar att bestraffa mina hästar för jag får så dåligt samvete efteråt och det är inte kul alls.

När allt inte stämmer till 100%, räkna till 10 och börja om, mitt tips till er!

Finn fem fel

Kör en liten minitävling här på bloggen och den som först gissar alla rätt får en bild upplagd på min blogg med en länkning! Så kom igen nu! :)



Den översta bilden är korrekt och den undre är det fem fel på, lycka till! :)

Ett önskemål

donkan om Bilderna från idag:
ohgud! såååååå fina bilder! vilka sötingar du har till hästar, och vilken urgullig syster!
har du nt fler bilder när din lillasyster rider henne sen den dagen? hade varit kul att se bara! :D

Svar: Åh tack så mycket! Jag har faktiskt inte fler när hon rider Minola, jag hade fullt upp att borsta och fixa iordning Paddington då men Sara har en egen liten shettis som jag har bilder på, lägger upp dem! :)







Det ska börjas i tid ;)

Äntligen tillbaka!

Som ni märkte så kunde jag inte uppdatera igår som så många också hade problem med. Tråkigt då jag hade ett gäng bra inlägg och just nu när bloggen går så bra. Men vad gör det med lite fler inlägg idag istället? hoppas ni inte blir sura på mig då det är blogg.se som strular. Blev jättearg igår för jag ville verkligen uppdatera er men men.

Igår fick jag i allafall in en superfin "idolbild", det lättade upp stämningen något enormt och jag blev jätteglad!
Bilden kommer ifrån denna söta läsare
Att det kan finnas såhär fina läsare där ute!

dock heter hon ju Minola

Tidsinställt!



När ni läser detta så är jag på tävlingen och har ingen tillgång till internet så kan inte hålla er uppdaterade men självklart hörs vi lite senare! Så ni inte tror att jag har avlidit eller något, haha skämt och sido ;)

Så länge får ni mer än gärna kommentera detta inlägg för ska sammanställa när jag kommer hem!

Buenos noches

Nu tänkte jag gå och gosa ner mig i min säng för att i morgon ska jag följa med och heja på bätteropp i div 1. För närvarande så ligger vi 4:a inför sista omgången som går i Kalmar i morgon. Heja oss eller Hajmat som vi säger ;)

Tack för alla besökare idag, verkligen kul att komma över 100 unika och en hel sida full med kommentarer. Tog en stund att få in bilderna (därför är jag uppe just nu) men är grymt trött. Min lillasyster "råkade" ju väcka mig idag vid halv 10. Jaja, idag har det varit en av de bästa dagarna på länge, faktiskt den bästa sen jag åkte från Fredrika.

Den här låten beskriver min dag idag och dessutom är den grymt bra!


Dagens bästa citat:
"Oroa dig inte om människor pratar "bakom ryggen", det betyder bara att du är ett steg före dem och att de står exakt i rätt riktning att kyssa din röv!"


Godnatt!

Galet !



Tack för det nya rekordet! :D

Bilderna från idag



Kärleksfull Paddington <3





Hur gullig är inte Minola när min lillasyster som är 1,20m lång kan ta in henne helt själv?
Minola tar ner huvudet så hon får sätta på grimma och sen följer hon så fint med. underbara häst!




Hon får till och med borsta henne själv, Minola står bara och njuter!

Till och med rida själv på henne på banan.
Från en livrädd ponny till en helt underbar ponny som vågar lita på nästan alla.
Vilken förändring på ponny, jag är så stolt över henne!




Min första ponny

Hade en liten länktävling lite tidigare idag och rätt svar är såklart mitt lilla gulliga russ Börjes Salming!
Sofie var snabbast med svaret och vinner länken!

Tänkte berätta lite om Börje från början till slut.
Sommaren år 2000 fick jag min allra första ponny och då var jag 6 år. Fick han som födelsedagspresent faktiskt. Mamma köpte honom på tingsryds auktion och den 1 juli hämtade de honom. Jag kommer ihåg att jag satt inne och tittade på svanprinsessan på tv när pappa kommer in och ber mig följa med ut. Jag totalvägrade så till slut bar pappa mig ut, haha. Därute stod en transport och en b-ponny och betade på trädgården och min mamma höll i honom och mammas kompis var med. Jag trodde att det var mammas kompis häst så jag gick in igen men vände på klacken och sprang ner till mamma och hästen. Då förstod jag att det var min häst som stod där ute!

Börje var bara 3 år när han kom till mig och var alltså inte inriden. Jag tog hjälp utav flera olika personer som hjälpte mig att rida in honom men jag gjorde även mycket jobb. Jag var ju endast 6 år och hade bara ridit på ridlekis tidigare så jag kunde egentligen inte så mycket förutom lite grunder. Börje visade sig vara en snabblärd ponny som var väldigt busig. Jag vet inte hur många gånger jag ramlade av honom, jag har fått bita i gruset ett flertal gånger vill jag säga men jag är egentligen tacksam för det för jag har alltid varit tuff och har bara skakat av mig allt och hoppat upp igen efter avramling. Börje lärde mig mycket och jag han.

Några år senare startade jag min första tävling på honom. 30&40cm klass och det gick jättebra, två clear rounder. Börje älskade att hoppa och hoppade riktigt bra alltså. Vilken kapacitet ponnyn hade! Dock kom vi aldrig ut på lokaltävlingar och än idag ångrar jag det riktigt mycket. Kommer inte ihåg varför jag inte tävlade ute på honom, om jag hade gjort det hade jag haft många rosetter med mig hem. Han kunde vända på en femöring och rev nästan aldrig. Åh vad jag ångrar detta!

När jag var färdig med Börje så tog min lillasyster Ida över honom. Han bockade och bockade med henne och Ida vågade inte rida på honom tillslut så då bestämde vi oss för att sälja honom. I nuläget vet vi inte vart han är och det är sorgligt faktiskt. Jag skulle mer än gärna vilja träffa honom igen, en av mina drömmar.

Hittade lite bilder på honom. Han är den mörka hästen :)



Syns det att de är helsyskon? ;)

Dagens dressyrpass

Idag var en sån där härlig, riktigt härlig dag i stallet. Ett strålande humör och två underbart fina ponnys. Jag måste få lov att säga att jag är stolt över båda två för det är jag, riktigt stolt och tacksam! Tog faktiskt med mig kameran ut idag och tog bilder i hagen på dem, så jag tänkte bjuda på några :)


så självklart går det inte att ladda upp bilder för blogg.se strular (som alltid, blir lika sur varje gång) men jag ska försöka men då kommer de i ett enskilt inlägg senare!

Tillbaka till ridpasset. Idag var han lika geléaktig som han var i torsdags, riktigt trevlig var han. Lugn och sansad och lyssnade jättefint på mig. Gick i en stadig form hela passet även i traven och som sagt så gick han lugnt i låg och fin form. Mamma kom ut i slutet av passet och tappade nästan hakan när hon fick se honom. Hon brukar inte vara med mig när jag rider dressyr hemma men när hon sist såg honom så var han väldigt stark, springig och jag fick verkligen jobba och hålla i honom. Då kändes det inte kul men som sagt hans utveckling och förändring betyder mycket. Mamma stod nästan och skröt för sin kompis bredvid och försklarade lite för henne (då hon inte kan något om hur hästar ska gå och så) Kul att se mamma så glad och mallig över min lilla plutt. Jag satt och småflinade hela tiden, herregud vilken skillnad sen i höstas! Mamma och jag pratade även om en sak som är väldigt roligt och när tiden är inne ska jag berätta för er, men tills dess får ni vara lite nyfikna ;)

Här är två filmer i början av passet, han var mycket finare sen men han är fin där med.



Svar

Känner att det blir många svar på tal nu men jag gör mitt bästa och försöker att engagera mig, hoppas att detta är okey för er och att det inte blir jobbigt eller störande.

donkan om Marknad och ridning:
undrar samma sak som ngn ovan.. får man skicka in "idolbilder"? och en sak till.. får jag länka till din blogg, liksom typ tipsa om din blogg och skriva lite vad jag tycker om den och så? på min blogg då :)

Svar: KLART att man får! Det är bara roligt för mig! :D


donkan om Gullunge!:
jag tycker det är så himla kul att läsa o kommentera din blogg, du verkligen engagerar dig.. och visar sån glädje till dina läsare!
och du skriver intressanta och roliga inlägg, och lägger upp fantastiska bilder! du har två underbara hästar, och jag hoppas av hela mitt hjärta att Minola går upp i vikt! :D


Svar: Du är jämt lika gullig! Jättekul med sånt här! Tacktacktack! :D


alice om Morgon-inlägg:
varför han ni lämnat tillbaka honom? Bara undrar för jag hade honom ett tag med :)
Svar: Som jag skrev. De ville ha alldeles för mycket pengar för honom och han är inte värd så pass mycket än då han bara kan grunderna. Han skulle kunna bli så sjukt fin dressyrhäst med en som ska passa honom. Johanna och Persan passade ihop men Johanna är mer för hoppning och som du kanske känner till så är han mer lämpad för dressyr :)

Olivia om Barbacka ridning, bra/dåligt?:
Jag rider barbacka ibland, men max 1 gång/vecka. Det är kul :) , men till skillnad från att rida med en sadel(som har ryggrads frihet) så belastas ryggraden när man rider barbacka, även om man rider hästen "rätt". Därför försöker jag begränsa barbacka ridningen.


Svar: Ja precis! Håller med dig. Jag brukar MAX rida 2 gånger i veckan barbacka för att som du säger för att han inte ska bli belastad för mycket med tryck (sadel) eller belastar ryggraden för mycket. Så en kombination av dessa är helt att rekommendera! :)







Barbacka ridning, bra/dåligt?


När jag var liten förknippade jag barbacka med flängridning, ingen aning varför men så var det. I nuläget vet jag att det inte är så eller det beror sig på hur man lägger upp det. Innan var jag emot det men nu är jag för det. Jag rider barbacka 2 gånger i veckan ungefär och varför jag gör det är mycket enkelt.

När man rider barbacka så ställs balansen på prov och man tränar även upp den. Man måste rida mer med benen för att hålla sig kvar och när man sedan går över till att rida med sadel så får man (iaf jag) en bättre och stabilare sits. Det är även skönt för hästen att någon/några dagar i veckan vara utan sadeln för det är ändå som ett tryck på ryggen mer eller mindre. Det en ryttare söker är en stabil och lugn hand med bra balans så man inte stör hästen. Desto mer säte man rider med desto bättre. Det man gör på träning följer även med på tävling.

Jag rekommenderar att någon gång i veckan rida barbacka. Antingen att man rider på banan eller att man rider ut. När man rider ut barbacka så är det för att bara ha kul ihop och inte ha några som helst krav.




Chockad eller blev jag chockad?!


Linn Olsson ([email protected]) om SJÄLVKLART!:
Tack för en väldigt fin kommentar Elin, eloge till DIG!

Kramar Linn

TeamSL

Snacka om att jag blev chockad. Nu har både Linn Olsson och Nellie Berntsson besökt min blogg och kommenterat. Sjukt glad jag blir av det! Tack så mycket! :D Kram!

SJÄLVKLART!


Detta har inget med inlägget att göra men jag tänkte fråga om man får skicka idolbilder till dig och vart skickar man då? (a)


Svar: Det är klart att man får göra det, skulle vara kul om någon vill det. Om det är någon som mot förmodan vill skicka en "idolbild" till mig så görs det på min mail: [email protected]!

Marknad och ridning

Äntligen har vårmarknaden kommit till stan så jag ska ner dit med min lillasyster och handla lite eller iaf titta lite. Eftersom det är ett underbart väder så går vi ner dit och sen ska jag hem och rida min lilla pärla. Jag är på ett strålande humör idag vill jag lova och lite är tack vare er! Mina gulliga läsare som bara blir fler och fler, det betyder och är riktigt kul. Hoppas ni vet om hur mycket jag tycker om er, speciellt ni som kommenterar positiva saker och ni som vågar dela med er av eran åsikt när jag lägger upp åsiktsinlägg och så vidare. Skulle kunna prata eller skriva om detta hur länge som helst men nu börjar jag bli lite tjatig, haha!

Blir ett dressyrpass på Padde idag tror jag eller så tar vi och rider ut så han får springa och sträcka ut sig lite!
Vädret är så lovely så tror nog mest på det sistnämnda :)

Sen ikväll blir det mer bloggning, vi hörs då!

Så länge kan ni ju försöka att klura ut vilken häst jag rider på bilden, den som gissar rätt först får en länkning!
en ledtråd: min första ponny
Ni hittar svaret någonstans i bloggen och denna ponny kommer det ett inlägg om senare ikväll.

OBS: datumet på bilden stämmer INTE

Gullunge!


donkan om 6/5-11:
naw, såfin bild! :D
säger det en än gång, din blogg är underbar!


Svar: Aww ja, han är allt bra gullig :D
åh tack, du anar inte hur glad jag blir över dina kommentarer! Tack och kul att du tycker det!


Alltid kul att logga in på morgonen och få sånt här stöd från er!

För trött

Förlåt för tråkig uppdatering idag men har varit så trött och just nu kan jag inte hålla ögonen öppna. Så det skulle inte bli så bra inlägg iaf. Det är inte så att jag inte har några ideér för det har jag fullt av. Med detta inlägg säger jag puss och godnatt så hörs vi i morgon! :)


6/5-11

Dagens ridpass var ett lätt och inte så krävande heller. Det enda jag bad Padde om idag var bjudningen framåt med ett jämt stöd i munnen. Har inte så mycket mer att säga om detta passet faktiskt. Skrittade fram och av väldigt länge och jag är nöjd med honom. Tänkte ta med mig kameran ut men lyckades inte hitta mitt minneskort (a) Men filmkameran följde med, får se om jag lägger upp ett videoinlägg som jag spelade in idag, haha!

Så länge får ni en gammal bild på en charmig ponny


Kan även passa på att tala om en rolig sak. Som ni kanske vet så är Padde väldigt glad i vatten, inte bara att dricka då utan även bada i det. Så idag satte vi ut ett gammalt badkar istället för att ha tunnor och vem var först i tror ni? Paddington såklart! Först var han en aning "rädd" för det men när han såg att det var vatten i och att jag höll i vattenslangen så blev han galet busig! Han slängde med huvudet upp och ner och runt och ja allt som man kan tänka sig. Han lyckades att skvätta ner både mig och sig själv. Jag stod och skrattade åt honom så länge, han är duktig på mycket (enligt han själv ;)

Sånt som gör mig glad!


Gårdagens unika besökare!


Hur mycket ni kommenterar!

Svar på kommentarer


donkan om Hoppträning 5/5-11:
haha, naw så söt! haha, jag älskar hans lilla bockande xD

Svar: Hihi ja han är allt bra charmig, lilla Padde! Tyvärr tycke rinte min rygg om hans bockande men jag tycker att det är ganska roande vissa gånger då jag vet att han bara brallar för att han tycker att det är kul och han tror sig själv vara så duktig, haha! :D


Sofie ([email protected]) om Livsfarligt:
Jag förstår dig precis, hjälm borde vara ett krav, även inom dressyr, western, voltige, ja alla grenar där den nu inte används! Men mskador kan inte ens en väst skydda emot. Läste i häst och ryttare idag att dom flesta inte ens är testade för avtrillningar! Vad ska dom då skydda emot, endast trampningar? Tex min nackskada, som jag fick i samband med en avtrillning, hade inte en väst skyddat, första gången jag fick skadan fast lindrigare hade jag tillochmed väst.
Anledningen till att jag inte rider med väst själv är för att jag får svårt att andas, har testat fler västar men det går helt enkelt inte. Men jag tycker att ryttare på internationell nivå verkligen borde ha väst, det är ju inga små hinder eller lugna hästar direkt!
Bra inlägg!!
Svar: Javisst är det helt sjukt! Hur kan en hatt skydda dressyrryttarna om de skulle ramla av?!
Ja jag såg det med, riktigt skamligt faktiskt. Men det beror sig på vilken typ av väst man har med. Det finns vissa speciella för ett visst specifikt ämne men som du säger, de borde verkligen kolla upp sånna saker då det är sjukt viktigt och det är ett skydd för sitt egna liv. Nej precis, jag tycker att de på Elite nivå borde skärpa till sig även att det inte är snyggt eller att det inte alltid är behagligt så är det ett livsviktigt skydd!



Fakta om ridskador

* Ridning på ridskola är inte speciellt skadedrabbat och de skador som förekommer är i regel lindriga
* De flesta och de allvarligaste skadorna inträffar då ryttare rider utomhus ensamma utan ledare
* 75% av skadorna inträffar i samband med ridning, avfallningar och endast 25% vid hantering av hästarna
* 13 000 personer söker läkarvård för att de har skadats av någon av Sveriges 360 000 hästar. Mer än hälften har skadats i samband med ridning
* Antalet ryttare som skadas i samband med tävling eller ridning i trafik är påtagligt få.

Källa: "Häst & Ryttare"


Morgon-inlägg

God morgon på er eller ska man säga god förmiddag?
Idag har jag en ganska chill dag i skolan, börjar vid halv 12 och slutar vid tio i 1 och då har jag bara en mattelektion, känns gutt! Anledningen till att jag är uppe såhär tidigt är för att jag släppte ut Padde och Tore och fodrade osv.. Hjälpte även mamma att lasta Persan som tyvärr lämnar oss idag. Vi har bara lånat honom och idag var det dags att lämna hem honom då de ville ha riktigt mycket pengar för honom vilket vi inte är villiga att betala för en häst som inte kan sådär mycket. Men jag kommer att sakna honom jättemycket precis som Johanna (min syster) gör.

Idag är jag på ett mycket bra humör faktiskt. Solen lyser och det är varmt, tummen upp på det! Idag ska även Padde och kanske även Minola ridas vi får se, jag slutar ju tidigt. Sen ska jag hinna blogga , har massor att blogga om, är full av idéer som jag hoppas att ni gillar. Nu ska jag in i duschen och sedan sätta mig på cykeln och cykla ner till skolan, visst är jag duktig? det är ju ändå 6 km dit och 6 km hem ;)

Bara för att jag kommer sakna den lilla efterblivna gulliga ponnyn Persan så får ni en bild på honom.


Hoppträning 5/5-11

Idag fick vi faktiskt användning av vår fina transport då det spöregnade när jag skulle rida upp till ridskolan så mamma var snäll och körde mig upp istället. Blev glatt överraskad över den bana som vi skulle hoppa, såg verkligen kul ut!

Fick rida fram ganska intensivt men jag tog det ganska lugnt ändå. Idag kändes det som att jag satt och red på en geléklump. Padde var verkligen mjuk och fin i sidorna och han stressade inte upp sig så idag emellan övningarna kunde jag skritta honom i form och det är stort för att vara Padde vill jag lova. Så allt kändes verkligen toppen redan innan vi började att hoppa. Hoppade linjer efter linjer och vi skulle rida på ett x antal galoppsprång och tänka sig, Padde och jag fick runda och fina språng på de beräknade avstånden.

Idag var han riktigt fin över hinder och han hoppade med spänst och vilja och då ska jag tala om att det är kul att heta Elin och rida på honom! Satt och smålog mellan alla hinder, var verkligen jätteglad och på topphumör och det kände nog Padde av. Dock som ni kan se på filmen så kickar han och idag gjorde han det riktigt ordentligt! Jag pratade med Anna-Lena om detta med att han gör så och varför. Om det är något som stör honom eller om han bara gör så av ingen som helst anledning. Hon svarade att han gör nog så för att ladda upp och tagga upp sig själv för det ser inte ut som om han gör det för att vara elak utan han blir bara taggad och så länge han inte gör det precis vid hindret så ska jag inte göra så stor affär av det vilket jag inte gör. Det enda jag kan göra då är att sitta och rida framåt.

Ni får se själva på filmen. Jag är riktigt nöjd över bådas insatser idag! Jag är faktiskt nöjd med mig själv idag, jag tycker att jag rider bra och förståndigt. Något jag tänkte på när jag såg filmen var mina skänklar, vad stilla jag håller dem! jag som alltid haft problem med skänklarna innan, kul att det har blivit så mycket bättre! Padde ska med ha massor med beröm då han var superfin och hoppade som en liten tok! :D

Fick ett litet missförstånd på ett räcke som han river, lite klantigt sådär utav mig.
och på en linje blev han ruskigt stark, tror ni ser vilken.


Ps: visst är det ett lovely väder asså? just love it... haha eller också inte ;)

Psst.... visste ni en sak?

Att jag har nog de allra finaste läsarna som finns! Ni är galet underbara allihop. Jag är så tacksam för att ni trycker på elinlinnealjunggren.blogg.se varje dag och kommenterar så bra som ni faktiskt gör. Det är såå roligt för mig och det puschar mig verkligen framåt, tack till er!

Den här kommentaren är hur gullig som helst och helt ärligt blev jag så glad att jag blev tårögd, ni är så fina!

donkan om Bilder från Hultsfred!:
så sjukt fina!
måste bara säga att jag ÄLSKAR din blogg.. när jag läser storbloggarna, jovisst det är kul.. men du visar sån glädje till dina läsare! och då är det så kul att läsa o kommentera! :)
Svar: Jag är riktigt tacksam att ni läser och kommenterar och det ska ni veta! Därför engagerar jag mig mycket i att svara på alla kommentarer som jag får! KUL att det uppskattas. Och tack så mycket än en gång, du är grymt gullig!
:D <3

Tidsinställt!



När ni läser detta så börjar min hoppträning (troligtvis). Återkommer med film senare om jag får med mig kameran så att säga och om mamma vill filma. Så länge kan ni kommentera detta inlägg tycker jag. Behöver all hjälp jag kan få! Tjingeling så länge! Hörs senare... kram Elin&Padde

Liten kort presentation

Eftersom jag har fått så många nya läsare så tänkte jag faktiskt göra en liten presentation om vem jag är och sådär.

Elin Ljunggren heter då jag och jag fyller 17 år i år. Jag studerar på mönsteråsgymnasiet till undersköterska. Jag bor ungefär 5 mil norr om Kalmar i en liten håla som heter Mönsterås. Min familj och jag bor utanför själva köpingen alltså på landet med egen gård och stall. Som ni kanske har märkt så har jag två egna hästar. Minola och Paddington heter dem och dem skriver jag mestadels om här i bloggen. Utöver det har vi några hästar till som är mina systrars.


Paddington är en valack född -98 Import Irland. Jag tävlar hoppning med honom på lokal nivå just nu men siktar högre och i sommar är tanken att komma ut på regionala tävlingar och cuper. Vi har fått en bra början tillsammans och hoppas på att kunna utvecklas mer ihop med varandra.


Minola är ett sto född -96. Minola är ett arabiskt fullblod med toppstam! Har tävlat i hoppning med henne men just nu är siktet på att bara ha kul med varandra, kanske starta någon enstaka tävling. Ni kan läsa mer om vår resa i bloggen.

undrar ni mer är det bara till att kommentera för jag svarar alltid

Livsfarligt

En sak som jag diskuterade med en klasskompis igår var att varför måste inte dressyrryttarna ha varken hjälm eller väst när vi hoppryttare måste ha det? Visst att det kanske sker mer olyckor på hopptävlingar än vad det gör på dressyrtävlingar men tänk om det skulle hända någonting? Tänk om hästen helt plötsligt blir rädd för något, någon plast eller paraply eller ja vad som helst och flyger upp i luften utan att man som ryttare är med på det. Då är det minst lika farligt som att an hoppryttare skulle ramla av.

Enligt mig är väst och hjälm obligatoriskt! När jag är ute på tävlingar (hopptävlingar)och ser de som är över 18 år och rider ungponnys utan väst så är min första tanke : så oansvarigt! Vilken förebild är man om man rider utan väst?
Ute på lokaltävling finns det ryttare från 8 år och uppåt och de tar in alla intryck de får. Om de då får se en ryttare rida utan väst, vad tror ni inte att de börjar göra då? Jo de tar av sig västen som är ett livsviktigt skydd som kan rädda liv. Såklart har de de på tävlingarna men hemma tar de av sig dem...

Bara för att man är 18 år så betyder inte det att "jag kommer inte ramla av för nu är jag 18 år och myndig" men detta symboliserar det verkligen fel och skickar fel signaler till de yngre. Varför ska barn på 8år och upp till 18 år ha väst för när vi kanske bara tävlar upp till 1m när elite ryttarna tävlar 160cm utan väst? Det är nästan farligare för dem dels för att de sitter på en större häst och har längre ner till backen och dels för att det är fler bommar i hindrerna vilket gör att man kan få fler över sig osv..

Jag kommer så väl ihåg när jag var liten och gick på ridskola. Vilken respekt jag hade för de som var ute och tävlade, de som hade fina hästar och utrustningar. Jag ville vara som dem, prata som dem och jag tyckte till och med att jag var cool som vågade hälsa på dem, haha! Så är det för de små ryttarna nu också och jag försöker att vara en bra förebild. Visst rider jag inte alltid med väst men jag gör det inte så att andra ser det... Dock är jag rädd om mig själv och använder västen nästan jämt. Någon enstaka gång har jag inte den men då rider men det är bara för att jag har ont i ryggen och om jag vet med mig att jag ska rida länge så har jag inte den på mig. Men det är inte okej att rida utan väst!

Så jag vädjar till er alla för eran egna skull. Var ett bra föredöme för andra. Använd väst och rädda liv!



Fråga till er läsare! ♥

Tänkte fråga er om ni vill se film från hoppträningen senare?!
Isf ska jag flörta lite med min mamma så kommer den upp ikväll tillsammans med en utvärdering, kan även måla upp övningen och tipsa er lite?

Bjuder på en gammal film från när vi hoppar teknik:

I tankarna på Elin

God morgon bloggen!
Igår var en sån där härlig dag både i och utanför bloggen. Som ni vet blev Paddington besiktad och gick igenom så nu väntar vi bara på avtalet sen är han min -på riktigt. Känns väldigt bra faktiskt! Sen igår var det verkligen jättekul att blogga då läsarantalet höjdes en aning vilket alltid är lika kul! + att det är många som lämnar kommentarer, mer sånt!

Igår kände jag mig inte helt frisk så då fick båda pållarna vila men det har de inte dött av. Idag är tankarna att Padde ska hopptränas i Bätteropp som varje torsdag. Minola vet jag inte riktigt då vi ska hämta ut medicinen till henne snart. Men men det är sånt som kommer att märkas. Jag ska i alla fall ta in henne och borsta och gosa (sånt som vi är bäst på ;)

Nu börjar min första lektion så nu måste jag kila men jag lägger nog upp något inlägg då och då. Älskar att blogga som ni kanske märker av den braiga uppdateringen? :)




Tack!


Anonym om Medicinering:
kan ju rekomendera lucern och krafft rehab funkde jättebra på mitt smala halvblod som inte ville gå upp i vikt trots mkt hö och allt.

Svar: Tack så mycket för tipset! Det är verkligen hemskt när de är så undernärda!

Bilder från Hultsfred!

Var fotografer runt hela banan i hultsfred och nu hittade jag en fotograf som jag tycker är bra och som fick tre bra bilder på mig och Padde!


snyggt vi matchar hindret va? :)

Matcha dina whitaker saker!

Som sagt, jag älskar Whitaker saker! <3

Medicinering

När veterinären ändå var här så passade vi på att fråga om hur vi skulle göra med Minola. Som jag har berättat så ser hon förjävlig ut i kroppen just nu och vi vet inte hur vi ska göra för att få henne att bli tjockare. Så då tyckte veterinären att hon skulle gå på medicin. Kommer inte ihåg vad det hette tyvärr men det var mot magsår som tydligen skulle vara vanligt hos hästar. Så vi hoppas nu på att Minola kommer må bättre och bli tjockare!

det enda jag vill är att hon ska må bra!


Finner inga ord


Anna om Videoblogg:
Jag måste bara säga en sak Elin... Jag tycker att du tar hand om dina hästar såå bra och du skriver moget och väldigt intressant. Älskar verkligen din blogg och jag läser den flera gånger varje dag. Mycket bättre än storbloggarna... du gör ett fantastiskt jobb. Och sättet du möter läsarna på är helt underbart. Du är min förebild! YOU ROCK GIRL! KRAM ANNA! <3


Svar: Jag finner inga ord för hur glad jag verkligen blir av detta! Blev nästan lite tårögd faktiskt, det kom så plötsligt. Det bästa som finns med att blogga är att mötas utav sådana här trevliga och underbara läsare. KRAM tillbaka på dig, fina och underbara du! :D

Svar


carolina om Videoblogg:
men har ni inte typ två shettisar med?? när jag åkt förbi erat hus påväg till bätteropp såg jag dom i en hage hos er
???:)

videoblogga gärna mer!!;D

Svar: Hej Carolina! Visst har du sett rätt, det går två shettisar hos oss också. Den ena är våran shettis "Teddie" och den andra är mammas kompis häst. Vi har bara henne för att hon inte har någon annanstans att vara eller någon att gå med så därför är hon hos oss :)

Jag ska försöka att lägga upp mer videobloggar, måste bara få fingret ur och göra det!
Har ni några speciella önskemål om något jag kan videoblogga om? bara kom med förslag isf!


Här är Frida, mammas kompis shettis och min lillebror Elias :)

Här är Teddie och min lillasyster Sara :)

4/5-11 - en alldeles underbar dag!

När jag satt i skolan och hade precis ätit upp min "goda" soppa så ringer mamma och säger att veterinären kommer idag vid 12-1 tiden och frågar om jag kan åka hem och hjälpa till. Jag blev upplockad utav mamma och åkte hem med en stor klump i magen som jag förvisso har haft under en väldigt lång period.

Vi började med att springa på rakt spår och sedan gick vi över till longeringen. Paddington var verkligen på topphumör och var ruskigt pigg så han sprang på så fint och bra. Sen tillbaka till rakt spår igen för att sedan utföra böjprov (vilket jag var mest nervös för) men icke sa nicke, han var klockren!

Så nu mina damer och herrar så är Paddington min - på riktigt!
ÄNTLIGEN!


MIN fina lilla kille <3


Nu behöver jag er hjälp igen!!!

Snälla gulliga ni! Ni hjälpte mig jättebra med Minolas bild men jag ska ju förstora en på Padde med så SNÄLLA UNDERBARA hjälp mig nu-igen!

1.


2.


3.


4.


5.



Videoblogg

Den här spelades in igår och skulle egentligen lagts upp igår men hade inget internet då, men bättre sent än aldrig?

Sammanställning

För det första TACK så mycket för alla kommentarer som ramlade in om bilderna! Verkligen till stor hjälp för mig.

Och den bild som ni läsare tycker att jag ska förstora på Minola är.....

Bild nummer 3!


Snart ska jag lägga upp bilder på Paddington som ni får hjälpa mig att välja där med, hoppas ni kommenterar lika mycket på dem bilderna!

Svar


Anonym om Bästa starten på vår resa:
ska du köpa han eller satsa på stor häst snart eftersom du blir 18 om 2 år???

Svar: Det är såhär att jag ska köpa honom. Jag älskar att tävla ponny och vill inte gå miste om mina sista ponnyår. Häst kan jag tävla hela mitt liv om jag så vill. Men jag förstår vad du menar. Kan kännas lite onödigt för vissa men som tur är har jag systrar som förmodligen är redo att ta över Paddington sen och två år är ändå en ganska lång tid. :)

Minolas och min underbara resa

Då jag fick ett önskemål om att jag skulle skriva detta inlägg så gör jag naturligtvis det, tack för tipset!

Det hela började en dag i Juli år 2006 då mamma som vanligt kom hem från jobbet och hade med sig tusen annonser på olika hästar till mig. Jag hade säkerligen tittat igenom ett 40-tal på olika jättefina hästar men ingen föll mig riktigt i smaken trots att de var ämnade till hoppning. Jag sökte en hopphäst som jag kunde ha roligt ihop med. Mitt i högen ser jag ett arabsto som det egentligen inte var något speciellt med. Manen hängde ner till knäna, kroppen såg förfärlig ut och helt omusklad. Men det var något som jag såg i den hästen, det fanns något där. Så jag bad mamma att ringa och samma dag åkte vi över till Öland.

Från första stunden jag såg Minola så var jag fast, hennes ögon sa mig någonting som ett rop på "ta mig härifrån". Minola hade gått som promenad häst då hennes ägare hade blivit skadad så hon inte kunde rida och då stod Minola i ca 2 år utan någon som red henne. De ville inte sälja henne så därför lät de henne bara vara. Så jag satt upp utan större krav. Jag var 13 år då och Minola var 10 år. Allt fungerade så bra, Minola var pigg och hoppade med glädje. Ägarna hade aldrig sett henne så glad innan. De sa flera gånger att vi passade så bra ihop och mitt val var mycket enkelt trots att mamma tyckte att jag valde fel.

Några dagar senare stod jag där och skulle lasta min älskling. Hon följde med mig hem och till en början var hon ett rent monster. Jag vågade inte gå in och borsta henne, jag vågade inte ens hämta henne i hagen. Hon kickade mot mig och var rent utav förjävlig. Jag tänkte många gånger för mig själv att den här hästen skulle jag lämna hem, för vad är meningen att ha en ponny som man inte vågar rida eller ta hand om? Dock fick hon en andra chans av mig och den tog hon tillvara på.

Minolas förflutna vill jag inte ens tänka på, så fort hon ser en lina eller ett spö blir hon livrädd och springer för livet därifrån. Hon måste ha blivit misshandlad tidigare i livet eller iaf hårt bestraffad därav gav jag henne den tiden som hon behövde. I början gick inte ens Minola över en bom, hon totalvägrade att lyssna på mig. Det var som att rida in henne från början igen så jag fick lära henne grunderna igen. Vår första hoppträning på bätteropp kommer jag alltid att komma ihåg. Den gick så dåligt, hon lyssnade inte och alla undrade vad jag hade köpt. Anna-Lena var tvungen att ta fram longeringspiskan för att hon inte ens gick nära ett enda hinder inne på banan. Och som ni kanske förstår så flög Minola rakt upp i luften när hon fick se piskan men över det lilla 30cm hindret kom hon över. Jag var så nära på att ge upp så många gånger men något inom mig sa åt mig att kämpa. Kärleken övervinner allt.

1-2 år senare kom jag ut på min första lokaltävling med henne och den gick över förväntan och rosett med hem.
Sedan började vi dala lite fram och tillbaka precis så som Minola var. På träningarna tränade vi 1,10 - 1,20 m men på tävling ville hon oftast inte alls. Hon stod emot och ställde sig nere i ett hörn och tjurade ihop. Jag visste inte vad jag skulle göra och det visste inte ens min ridlärare så vår situation var verkligen inte den bästa. Jag fick höra så många gånger " hon kommer aldrig bli någonting, lämna hem henne eller sälj henne för hon kommer inte vara kapabel till det Elin vill göra". Varje ord i den meningen är så fel, det bevisar bara hur tröga folk verkligen är ibland. En sak som jag är nöjd med över mig själv är att jag inte ger upp förren jag verkligen inser att det är kört.

En mening jag kommer ihåg så väl var när vi hade stannat ut oss i båda klasserna i Lenhovda så kommer Anna-Lena fram till mig och säger " Elin tänk på ditt bästa nu, nu har du kämpat så länge med denna ponnyn och du är värd något bättre" Vadå värd något bättre? Minola var ju det bästa jag visste

Efter 3 år började Minola att lita på mig och varje dag i 4 år var hon min bästa vän. Den som alltid fanns där för mig och den jag alltid kunde lita på. Det var bara jag som fick ta in henne från hagen, det var bara mig hon litade på. När jag kommer hem från skolan så springer hon till grinden och gnäggar. Hon älskar mig och jag henne. Vår kärlek till varandra är så stor så jag har inga bra ord för att kunna förklara mig. Starkare vänskap har ajg aldrig varit med om. Hon var det bästa jag visste, det finaste jag hade och den mest underbara och härliga ponnyn jag visste.

Men sen kom det en dag då jag gav upp. Minola och jag hade kommit långt i vår utveckling. Vi var inte bäst på resultatspapperet men vi fann varandras hjärtan och det betyder allt för mig. Men nu fick det räcka, vi skulle inte komma längre tillsammans och jag hade bara 2 år på mig i mina ponnyår så jag hade inte något annat val än att sälja min pärla för jag kunde inte både baka kakan och äta upp den om ni förstår?. Den 23 maj 2010 såldes min älskling till Fredrika. Jag kan berätta mer om det i ett annat inlägg om det vore intressant?


En dag när jag kom hem från skolan säger min mamma till mig " elin kom inte hit, du vill inte höra detta"
Då hade Sabine (Fredrikas mamma) skickat ett mail om att de inte kunde ha kvar Minola och de skulle sälja henne. Jag sprang till mitt rum av ren ilska och allt slutade i tårar. Det enda jag ville var att Minola skulle ha det bra. Hon förtjänade all kärlek hon kunde få. Så Minola såldes vidare till Fanny&Filippa.

Minola passar inte med alla och tydligen fungerade inte detta och de påstod att Minola var halt men hon hade gått igenom båda veterinärbesiktningarna så vi vet fortfarande inte vad de snackade om för Minola var helt frisk, det var inget fel på henne. Mamma och jag gav upp och en dag körde vi ner och hämtade Minola igen. Vi kunde inte se henne lida såhär så det bästa för henne var att komma tillbaka till oss. Och nu står jag här med min älskade Minola igen, den som altlid funnits där genom hela mitt jobbiga tonårsliv.

Jag kommer ihåg att när jag skulle sälja henne så skrev jag
"Var stark Minola och jag lovar dig att en vacker dag så kommer vi vara tillsammans igen och ha det bra igen tillsammans"
Jag är verkligen glad över att jag höll detta löfte. Nu står vi här, hon&jag. Och jag kan inte önska något annat.

Kärleken övervinner allt








Jag älskar dig min fina prinsessa, mer än allt annat

Diss/Hiss

Jag vet inte riktigt om jag ska hissa den nya huvan från Whitaker eller inte. Jag tycker att själva huvan är ganska ful när man bara ser den men jag vet ju inte hur den ser ut när den kommer på. Man kan inte alltid döma saker innan man har provat det och jag tror faktiskt att den blir riktigt snygg när den kommer på!


Tänk vad snyggt detta passar ihop med Union Jack schabraket från Whitaker! :D
Kan göra en outfit till detta någon gång.


Nästan så jag blir sugen på att köpa detta.
Huvan kostar : 349 :-
Schabraket kostar: ca 500 :-

Självklart!


Thea om Bästa starten på vår resa:
skulle du inte kunna skriva såhär om dina andra hästar också? hade varit kul! tänkte mest på minola eftersom du verkar ha gått igenom mycket med henne.

Svar: Tack för tipset, det ska jag göra! Era önskningar är min lag ;)

Bästa starten på vår resa

Jag har funderat väldigt länge och har tänkt länge på att skriva detta inlägg som ska handla om min och Paddes start tillsammans. Allt började så otroligt lustigt egentligen...


18 Juni var datumet vi hämtade honom. Som många vet så var det på min skolavslutning som vi var och hämtade honom. Mona (paddes ägare) ringde och sa att han inte hade gått igenom veterinär besiktningen och stämningen låg på botten men jag var verkligen inställd på att det var Paddington som jag ville ha. Många säger att man inte ska ta första bästa hästen man provrider men konstigt nog så har både Padde och Minola varit de första jag provridit och för de två föll jag pladask för. Paddington fick följa med hem ändå för min vilja var så stark..

Vi byggde en liten sjukhage till min lilla älskling och varje dag på sommarlovet var jag med honom minst 10 timmar om dygnet. Fick fylla på vatten en gång i kvarten till honom. Jag var där ute och borstade honom och bara gosade. Han började att lita på mig mer och mer, tycka om mig mer och mer. Till sist när han ser mig komma med vattenspannet så tog han tag i kanten och hällde det över sig och ibland över hela mig. Som vi busade med varandra, han&jag.


Eftersom jag var ute hos honom så himla mycket så började vi känna varandra på ett väldigt bra sätt, från grunden.
Vi litade på varandra från marken och när jag väl fick börja rida på honom blev vi snabbt vänner. Vi gick igenom en sådan sjukligt svår sommar tillsammans med veterinärbesök varannan dag (kändes det som!). ATG blev som vårat andra hem och känslan i magen var inte den bästa men den ponnyn ville jag ha mer än något annat. Gång på gång inne på ATG var han halt men ingen visste vad det berodde på. Han hade ingen puls och var inte öm eller svullen. Det var verkligen hemskt att inte veta vad det var som var fel på honom. Min mamma hade nästan tappat hoppet om oss tills den dagen kom då han friskförklarades. Detta höll dock inte länge då han efter en lugn igångsättning blev halt ännu en gång.. Nu började alla tveka på mig, min ridlärare var nära på att bara ta Padde och köra hem honom till Hässleholm flera gånger...

Denna sommaren har drabbat mig riktigt mycket psykiskt och om jag ska erkänna så känner jag alltid igenom Padde varje dag innan jag rider. För jag är så j*vla orolig över att det ska komma tillbaka igen..
Är riktigt nojig med detta som ni kanske har överseende med?

Än idag tror jag att även att vi fick den värsta sommaren och den värsta tänkbara starten så tror jag att vi blev starka utav detta och lärde känna varandra på det bästa sättet. Även att det sved att inte kunnat rida på hela sommaren och en bra bit utav hösten så tror jag att vi fick den absolut bästa tänkbara starten och nu står vi här, han&jag. Min fantastiska lilla ponny, vad vi har gått igenom egentligen...<3


Du bara ska vara min om jag så ska dö på cupen

Paddington 2/5

Red ut på vägen idag utan några som helst krav. Det enda jag ville få ut med ridpasset var att båda skulle ha riktigt roligt och försöka få honom lite mjukare i munnen. Detta lyckades vi med galant! Verkligen supermysigt med såna här pass då man bara kan latja och ha kul emellanåt! Jag tror faktiskt att dessa passen betyder lika mycket som de där underbara dressyr passen på banan dels för variationen och dels för att man bara ska ha kul och har man kul tillsammans så kommer allt bli så mycket roligare!



Har du sett Bobby?!

hittade denna texten, och det låter ju bara helt otroligt hemskt,

så självklart sprider jag vidare detta till dem jag kan nå och hoppas

att ni alla gör det samma så kanske någon känner någon som vet

vart deras häst har blivit gömd, jag hoppas de hittar honom!

 

 

"Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid

namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv)

Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11. När vi talade om för henne att

vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var

varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga

hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mellan

kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan

inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon

rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med

honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något,

tveka inte att kontakta oss!





För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning

född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under

de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada.

Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips

av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning

för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde

inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne

och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand

om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att

det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid

över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby

har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett

sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta

beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många

olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och

kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga

och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden

klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra

hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi

har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom

trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom.

Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar

med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av

honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra

hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han

sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har

så känsliga hovar.




Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast

varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till

Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten.

Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja

till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade

detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd

och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra

med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var

redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag

på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina

övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till

klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när

vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan,

men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts

Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille

Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om

saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.


Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon

påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa

upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal

med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade

sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i

vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet

som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem

Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget,

inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en

timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom

då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa

ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en

myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss

innan ärendet är utrett.


Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står

som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt

sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som

betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva

hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd

och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta

för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar,

hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom,

vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne

och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i

Dalarna, eftersom hon har kontakter där.




Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart

man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på

mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″


Svar


Tjoohoo :) Jag rider ju Islandshäst, jag förstår vad du menar och jag tycker själv att jag är för stor för min Islandshäst, men det är ingen som tycker att jag är de, det är mer så att hon är en självsäker dam som vet va hon vill. det har ju inte med saken att göra.
Jag vet att vi i stort sätt har benen i backen när vi rider, men hade vi haft hoppläder så hade vi ju inte haft benen i backen ;) jag tycker att det beror på hur man har stig läder och vilken stil man rider :) Men jag tycker inte heller att någon utifrån ska kommentera och säga att man är för lång, det kan man hålla för sig själv. Om man ska lyssna på någon om sånt så är det en ridlärare man rider för eller en instruktör tycker jag :) annars som du säger märker man på hästen när den tycker det blir jobbigt. men jag tycker inte att hon ser för stor ut på Minola, jag tycker det ser bra ut :) jag red ju D-ponny innan, jag är 170 cm så jag hade nästan fötterna i backen på henne också :P Kramar Annie Bannie :D <3


Svar: Jag håller helt klart med dig Annie! Ja det är klart att stigbyglarna har en inverkan på hur lång man ser ut och så vidare. "Islandsridning" blir ju att man har långa läder och det är de som jag tycker ser riktigt hemskt ut ibland. Jag tycker dock inte att ungdomar ser stora ut. Det värsta är att se en vuxen på ca 175-180cm sitta och rida runt på en häst som är runt 130-140cm i manken. Kul att du delar med dig av synpunkter Annie! Kram! :D <3

Random prat

Sorry för en mega usel uppdatering idag men jag var/är riktigt trött alltså. I morgon börjar skolan igen och jag sitter här med en ganska sjuk ångest faktiskt... vill verkligen inte. Skulle vilja ha lov på heltid så jag hade kunnat göra annat viktigt som jag vill göra och inte bli tvingad till. Skolan tar upp för mycket tid av mitt liv men nu är det bara 2 år kvar snart sen är jag fri - resten av mitt liv! Längtar tills den dagen då jag tar studenten.

Det är inte så att jag inte klarar av skolan för det gör jag och jag har höga mål med mina betyg. Jag menar ifall jag vill läsa vidare senare i mitt liv så ska jag då för tusan ha behörighet till det. Japp så är det .

Nog pratat om skolan.. Idag fick Padde vila och likaså Minola. Jag var för trött och de behövde verkligen en vilodag (eller de busar ju som tusan i hagen, haha!). Den här veckan ska Padde få gå lättare pass då han denna vecka har gått stenhårt. Så nu blir det en "avlastningsvecka" med mycket skritt ute i skogen men även lite på banan.

Denna vecka kanske allt förändras för mig och Padde. När tiden är inne så kommer jag att berätta för er men tills vidare blir detta en hemlighet. fast jag tror redan att många vet.

Slutpratat om detta nu, nu väntar snart sängen på mig. Ska bara läsa ca 100 sidor i min svenska bok. blää.
Godnatt alla underbara bloggläsare, vi hörs mer i morgon (om jag har en tråkig lektion och så vidare) haha!


RSS 2.0