Hemma!!

Inviger mina nyinköpta joggingbyxor, powerwalk med familjen, 7 kilometern! Ska hem till mamma sen efter och antar att jag kommer vara död när jag kommer hem så det blir bara lite gos med mina hjärtan senare ❤

Btw, tack Baggis för helgen, love ya!
Ett stort tack till min pappa för att han körde till Gränna och tillbaka igår samt ett jättetack till Rebecca som ställde upp och körde oss till ullared idag. Älskar er allihop <3


This/that

Att aldrig mer få rida men fortfarande få umgås med hästar/att få rida när du vill men aldrig få klappa/mysa med hästen?

Svar: Eftersom jag skriver detta från mobilen så kan jag inte riktigt göra fetstil på det som jag väljer men det förstår ni nog ändå. Det här är så självklart val för mig, klart jag skulle välja bort ridningen framför att gosa/pyssla om/skämma bort min ponny. Mitt och Paddes starka band kommer inte direkt ifrån ridningen utan från marken. Om inte jag fått ett sånt starkt band med Padde så hade jag inte velat fortsätta med ridningen faktiskt. Det är Padde som lyser upp min vardag från marken och utan den extra energi han ger mig ständigt så hade jag aldrig orkat mig igenom alla mina aktiviteter som hör till min vardag.

Jag förstår mig inte på människor som betalar andra för att fixa deras hästar så att de bara kan ha fokus på själva ridningen. Snacka om att man fått allt om bakfoten då. Stallarbetet är så otroligt kul och framförallt så resulterar det i en fin relation med sin ponny. För mig betyder det allt..

Ta detta inte fel nu, jag älskar såklart att rida också men om jag nu måste välja så skulle det ha sett ut såhär.

Nu tänkte jag faktiskt bolla över denna this/thaten till er, vad hade ni valt och varför? :)


På väg hem

Är i Värnamo nu, hemma om typ två timmar. Wiho


Matpausar

Kinabuffé och salladsbuffé, mums!!


Shoppiiiing


On our way to Ullared

... Fick med mig Baggis upp och nu sitter vi i bilen till Ullared, kul! :)) dock sover hon typ och är jättesocial, hehe...

*detärförmörktföratttabildernumendetkommerunderdagen


Tjeena

Halloj på er! Tänkte bara skriva att elin är dum som kallar mig baggis...


Bil, bil, bil och snart mera bil

Åkte klockan 9 på morgonen, kom hem vid klockan 8 på kvällen. Matchen gick helt okej, spelade lika (4-4) och jag gjorde ett av dem.

Baggis åkte med hem och nu kikar vi film, ska upp om några timmar igen (5 för att vara exakt) för att sitta i bilen i 4 timmar till ullared. Taggad!

Men nu ska vi snart nana, uppdaterar mer i morgon i bilen dit och hem och under tiden. Nattinatti ❤


Vinst igår, nu mot Gränna!!

Vi vann seriepremiären på hemmaplan!! Åh så otroligt gutt det var, ännu goare när jag själv fick göra 2 mål. Självförtroendeboost.

Hade en mysig kväll/natt med mitt <3 också. Därav ingen uppdatering.

Nu sitter vi i bilen mot Gränna för att spela DM match, taggad till max. Nu väntar "bara" tre timmars bilåkande.

Vi hörs definitivt efter matchen!

Ps: longerade Paddis igår innan skolan, gick sjukt bra! Idag får han vila, i morgon får vi se hur levande jag är efter morgondagens bravader. I värsta fall får han vila ifrån ridningen då med.


Nervös?

Vaknade upp idag och var klarvaken, en klump i magen som bara blir större, har svårt att koncentrera mig på det jag ska och klockan är bara 3. Ja, jag är något så fruktansvärt nervös. Stor hall, mycket publik, intro och en jäkla stämning. Jag har blivit uttagen och ska nu bära ett ansvar i min CIBK tröja med nummer #15 på. Divison 2 är ett stort kliv men jag vet också att vi kan klara av detta.
 
Samtidigt som jag är något så otroligt nervös så är jag grymt taggad. Har verkligen som en klump i magen och matchen börjar vid halv 8 ikväll.. Hur tusan ska detta gå, haha. Nä men jag hoppas det går vägen, verkligen.
 
Taggar upp med introlåten som både används i innebandyn och i oskarshamns ishockey. Får gåshud. Ikväll är det vi som springer in i ett mörker med denna låten dunkandes i högtalarna. I´m nervous...
 
 
"Oskarshamn, vi vill och vi kan.
Åh Oskarshamn, i mitt hjärta i min famn
Vi kommer att kämpa, vi kommer att slåss.
Det finns ingenting som kan stoppa oss, Oskarshaaamn"

3 this/that frågor

Ullared shopping/ shopping i kalmar? (passande fråga inför helgen :)
Svar: Hmm...asså det beror sig på vad man är ute efter och i vilken mängd. Om jag är ute för att shoppa kläder så säger jag givetvis Kalmar men om det gäller småsaker eller vintertäcken till hästarna så får det bli ullared.
 

Pojkvän/vänner?
Svar: Om jag skulle ha pojkvän så skulle jag älska mina vänner precis lika mycket som utan. Vänner för mig är starkt och de människor jag kallar för vänner väljer jag aldrig bort samma sak om jag skulle vara riktigt kär, då skulle jag aldrig välja bort honom heller. Det gäller att hitta en balans där ingen av parterna blir uteslutna. Det går inte att välja, det är kärlek på två olika sätt. 
 

En sann vän som du kan prata om allt med/hundra vänner som du inte riktigt litar på?
Den här frågan var i allafall tusen gånger lättare att svara på. Vänskap bygger på tillit och jag skulle aldrig, aldrig, aldrig vara "vän" med någon jag inte hade tillit till. Jag hade hellre varit utan vänner än "vänner" som jag aldrig skulle kunna lita på om jag säger så.
 

Jag och min finfina och vääldigt saknade vän <3

Dagens ridpass

Efter innebandyn så käkade jag, bytte om och gick ut till Paddis. Hästarna har fått stå inne en del idag pga äckelvädret utanför. Borstade sedan och red på den dyngsura banan. Red barbacka idag, vet inte men känns som jag får ihop honom mer och ja allt känns bättre än med sadel? Anyway, det gick till en början lite sådär, han var fin men lite stel. Efter ett tag så fungerade det mycket bättre och i slutet vart han jättefin. Red i ca en halvtimma och körde lösgjorda övningar så som skänkelvikningar, böja och rakställa, ställa utåt, korta och samla. Avslutade när vi var på topp :)
 
*gårinteattladdauppbilderförviharettvärdelöstjävlainternet

Bloggar senate

För det första, TACK för alla tips, återfann min motivation igen och framöver dyker bra inlägg upp. Ni får gärna tipsa om mer! Är öppen för alla förslag :)

Nu är jag på väg till en viktig innebandyträning, vi hörs ikväll!!


Önskeinlägg

Det här händer inte mig ofta men nu har detta inträffat och det stör mig något kopiöst mycket. Det är nämligen så att det är bloggtorka som jag pratar om. Jag vill leverera bra, peppande, stöttande, tänkvärda inlägg och sköta bloggen på ett så bra sätt som möjligt men huvudet står....stilla. Jag har inget vettigt att förmedla och huvudet sprakar liksom inte av idéer. Så nu får ni verkligen hjälpa mig på traven lite!
 
I det här inlägget kan ni skriva vad som helst, ni kan ställa frågor, this/that frågor, skriva rubriker som jag sedan gör inlägg om eller ja vad som helst. Vad vill ni se mer här på bloggen? frågestund? åsiktsinlägg? innebandy? hästarna?. Jag är sugen på att svara på lite this/that frågor faktiskt men då får ni ge mig några kluringar som jag ska motivera.
 

Kolla förresten vad sött, Minola är så stolt över sin gulliga Milton <3
BTW, ser ni hur stor han blivit?! :o
 

When reality is better than your dreams

Godmorgon, verkligen GODmorgon på er alla.
 
Somnade lyckligt och vaknade lyckligt. Hade en toppenkväll igår, better than dreams.
Idag har jag studiedag och det sitter ju faktiskt inte helt fel. Har dessutom bara en dag kvar i skolan sen lägger jag det på hyllan i 5 veckor. Ska bli underbart skönt med ett "litet" break. Ska ha min praktik på hjärtavdelningen, sjukhuset i Oskarshamn vilket kommer bli oerhört spännande och lärorikt! 
 
På tal om rubriken så stämmer den något så fruktansvärt bra just nu. ALLT i mitt liv går så bra som det bara kan och jag mår något så fruktansvärt bra. Det här var länge sedan alla pusselbitar satt på plats. Njuter av stunden och lever i nuet som om det inte finns någon morgondag. Jag vet inte ens om jag mått såhär bra innan i hela mitt liv. Jag ska göra allt för att det håller i sig. Det är nästan läskigt bra allting så jag vet inte än om jag vågar tro att det är sant. Life IS nice.
 
Idag ska jag rida Paddis på banan, måste jobba igenom honom ordentligt nu när han fått vila i två dagar. I morgon har jag sovmorgon till 10 över 11, ska se om jag hinner rida honom innan skolan börjar då. Efter skolan i morgon så åker jag nog nästan direkt till Oskarshamn för att spela årets första seriematch i div 2! Sen är det bara att åka hem, sova och ladda om på nytt igen. På lördag klockan 10 rullar bilen mot Gränna som tar typ 3,5 timme att åka för att spela DM match. Ska bli såhäär kul. Snacka om adrenalinklick när man spelar innebandy, I love it. Efter matchen åker jag tillbaka hem med min vän Baggis, lämnar väskan hos mamma, ger hästarna mat och sedan åker vidare mot pappa. Klockan 5 på morgonen på söndag så rullar bilen mot Ullared, OM jag längtar?!
 
Fick min lön idag, fick mer än vad jag trodde att jag skulle få så det är kanoners. Kommer bli mycket inköp på Ge-Kås känner jag, haha! Jag är i behov av så mycket vintersaker då allt gick sönder förra vintern, suck. Men alltid fräscht och kul med nytt! :)
 
Hoppas ni också har en härlig torsdag idag trots det svintråkiga höstvädret!
 

Mitten av veckan

Åhh onsdag idag vilket betyder att jag är leedig i morgon, hade helt glömt bort det haha hur tusan man nu kan råka glömma det. Igår rullade dagen på rätt bra, var inte hemma förrän vid 7 på kvällen och efter det duschade jag, tittade på X-factor och städade lite på rummet. Kikade sedan på en film och slocknade direkt.
 
Idag är planerna följande... att ***** kommer hem till mig och sen ska Padde ridas, han vilade igår. Ska även passa på att avmaska honom så har vi det gjort. Bra dag ;)
 
Nu är det inte mycket plugg kvar heller! Endast två redovisningar, en är idag och en på fredag. Sen är det bara lite frågor jag ska svara på sen tar jag alltså ledigt från skolan i 5 veckor, APU & höstlov. LOVE.
 

Testade den nya instagramingfogningsgrejen. Funkade ju bra haha. Här har ni mig och min look today
 
Hoppas ni med har det bra, ta hand om era nära och kära - det är viktigt. Puss&kram ♥

Filmtime

Förseningen är pga vårat dåliga internet hemma, här i skolan går det på nolltid.
 
Varsågoda, här har ni filmen från tävlingen! :D
 
 

Det absolut bästa med att ha en blogg

En fråga som jag ställer mig väldigt ofta är "Varför tar jag mig tid att ta nya bilder, skriva många inlägg om dagen till människor jag inte vet ett skvatt om?". Även att jag inte har en stor blogg med flera tusentals unika människor om dagen så är bloggen en stor del av mig. När jag startade blogg så visste jag knappt vad det var för något, för mig var det en egen hemsida där man kunde lägga in bilder till inlägg och ett ställe att skriva av sig på. För när jag valde att starta upp min första blogg så mådde jag inte sådär jättebra och ville ha ett ställe att skriva av mig på. Tänkte att "det är väl ingen som vill följa mig ändå" men dag efter dag så droppade det in folk och nu är jag här idag.
 
Jag har fått ta bakslag, fått många onödiga kommentarer och påhopp under mina år som bloggare. Det är ett tufft klimat att befinna sig i till stor del och man måste vara balanserad i psyket för att klara av det. Många bloggare skriver likadant, att de har fått mycket pajkastning i bloggen och då kan man ju fråga sig själv, vad det är som gör att det är värt att fortsätta? För någonstans måste ju de positiva sidorna med en blogg överväga de negativa, annars hade ju ingen i världen skaffat blogg.
 
Enligt mig så är det absolut bästa med att ha blogg är att man möter så många människor och man knyter vänskapsband till människor som man egentligen aldrig skulle träffa om inte bloggen existerade. På söndag är det jag som åker till Ullared med en bloggläsare som följt mig i 2 år, hur sjukt?! Jag pratar dagligen med bloggläsare som numera har övergått till vänner. Jag har tex en bloggläsare som kanske kommer till mig på höstlovet och sover över här. DET tycker jag är hur kul som helst. Det här är en liten blogg men här finns det kvalité och helt ärligt så skulle jag inte vilja ha en jättestor blogg med ständiga idioter som hela tiden försöker klampa ner på allt man gör. Jag mår bra av att blogga just nu och den dagen jag finner mer negativitet än positivitet här, den dagen kommer den här bloggen stängas ner. Får in så många goa kommentarer och många facebookmejl där det tex kan stå "Fin blogg du har :)" - sånt värdesätter jag högt. NI är helt enkelt...för goa av er! Ni som skriver goa kommentarer, ni som väljer att ringa mig/smsa, ni som delar med er av er energi och ni som sprider glädje, det är för ER jag vill blogga och det är NI som gör mig motiverad att fortsätta. Hoppas ni känner er träffade för ni är helt enkelt underbara ♥
 
 

Oj här ekar det tomt... hoho

Oj, hej, tjena, tjenixen, hallå, godkväll - välj vad ni vill ;)

Här ekar det tomt som sagt men har faktiskt hållt till lite här och var, tagit in intryck i från alla håll och bara varit jag, behövt samla mig. Nu är jag på banan igen och kommer blogga som vanligt, mycket som händer i mitt liv nu faktiskt och för en gångs skull så är det bara roliga saker som är på gång!

Dagarna den här veckan är FULLPROPPADE ;)
Måndag: Har powerwalkat med mamma i en timma, pratat med min pappa i telefon i 1,5 timmar, hovslagaren har varit här, skrittat ut på Padde barbacka och sitter nu med arbeten som ska göras.

Tisdag: Träna innebandy! Padde longeras på lina efteråt.

Onsdag: ***** kommer kanske hit och så ska Padde motioneras.

Torsdag: Hoppträning!  Nej, inte den här torsdagen. Jag måste träna innebandy på torsdag då vi har seriepremiär i division 2 på fredagen. Padde ska ridas efter det. 
 
Fredag: Som sagt, seriepremiär på hemmaplan!! Padde vilar då jag måste ha full koncentration på matchen.
 
Lördag: Åka till Gränna och spela DM match! Ska plocka med mig Agnes (läs Baggis) på vägen hem också :D
 
Söndag: Baggis, min syster, jag och min pappas sambo tar bilen upp till Ullareeeeeeed!!
 
Jag har alltså roliga dagar att se fram emot och jag taggar något så enormt till helgen. Åh vad detta ska bli kuul. Dock mycket bilåkande hehe... mer än 16 timmar ska spenderas i bil men äsch med roliga människor så kommer det att fungera.

Jag, baggis och Paddington i somras ♥
 

Söndagmorgon

Gäsp och godmorgon! ♥
 
Visst är det skönt att vakna upp på en söndag och inse att man inte behöver ha ångest för att det är måndag i morgon? Jag är nämligen ledig hela dagen i morgon samt på torsdag då vi har studiedag. Detta är även sista veckan i skolan på 5 veckor då jag ska ha praktik i 4 veckor sen kommer höstlovet i en vecka, awesome. Sen är det ju inte precis många veckor kvar innan jullovet :o Skrämmande hur fort tiden går! Studenten väntar typ bara bakom hörnet haha!
 
Just nu ligger jag i soffan, musik i headsetet och bara chillar. Drack välling till frukost, sååå gott! Funderar på om jag kanske ska titta på någon av alla filmer som jag har på datorn bara för att jag kan och för en gångs skull har tid.
Idag är det inga större sysslor som jag ska göra men det är ändå lite gott och blandat. Ska städa färdigt på rummet, skritta på Paddis, skriva klart ett skolarbete och träna innebandy! Blev ingen match idag då Sävsjö hade annat för sig, trist tycker jag minsann men innebandy blir det iaf och jag är så pepp!
 
BYTHEWAY igår övningskörde jag för första gången med min mamma ner till köpingen. Vår väg är ju en grusväg på 2 km ungefär och sen kör man ut på stora vägen och jag trodde innan att jag inte skulle fixa det men det gjorde jag ju galant! Att köra iväg från en backe var dock lite svårt, måste öva på det men jag får ju inte vara för hård nu, det var första gången och jag klarade av att stanna vid trafikljusen och köra igång efter det sen. Tankade också helt själv, alltså parkerade jag. Sen körde jag in på en väg mot mormor och morfar. Så kul! :D Hoppas mammas bil snart vill bli bra så jag kan köra ännu mer, vill ha körkort nuuu typ.
 
NU ska jag sluta babbla, hoppas ni får en trevlig söndag!

Svar på kommentarer

Vem är Detroit? Kan du svara i ett inlägg? :)
 
Svar: Detroit är en storhäst som jag är fodervärd på eller hur man nu vill uttrycka det. Det är min storasyster som äger honom och hon har nu lånat ut honom till mig på obestämd framtid. Eftersom han bara är 3 år och uppsutten på ca 30 gånger nu så rids inte han kontinenturligt men några enstaka gånger då och då. Detroit även kallad för "Toi" är 159 cm i manken, men han är högre i rumpan vilket innebär att han fortfarande växer så han slutar väl runt 160 -165 skulle jag gissa på. Tog hem honom efter beskrivning, utan att ens ha sett hästen innan varken på bild eller i verkligheten. En ren chansning med andra ord. 
 

 
 Jag kommer ihåg att jag har sett dig tävla på Minola för länge sedan, är det också din eller vems är det?
Svar:
Åh vad kul! Ja, Minola är min ponny det med. Vi tävlade för några år sedan nu, tror det var 2009 som vi var som mest aktiva. Dock hade vi inte några större framgångar men vi kämpade på så gott vi kunde. Minola varken rids eller tävlas nu längre då hon fått föl och har tyvärr blivit otroligt smal efter det, vi gör så gott vi kan för att "göda upp henne" igen. Sen ska hon komma igång och ridas i allafall.
 
 
 

Torestorp 22/9-12

Efter innebandyn igårkväll så kom jag hem vid halv 11 på kvällen... tog lite längre tid än vad jag hade förväntat mig så då struntade jag faktiskt i att rida eller fixa iordning någonting. Det enda jag gjorde var att mocka, fylla på vatten, la in halm, fixade hö, la upp kvällsmat till Padde och tog in honom. Sen gick jag in och stendäckade i min säng. Innan jag somnade så kom jag på att min mobilladdare låg i mormor&morfars bil så den dog ju under natten men eftersom jag förmodligen har en helt egen väckarklocka inbygd i skallen så vaknade jag ändå på det klockslaget som jag ställde mobilen på, visst är det lustigt?! Tog mig en dusch och sen gick jag ut, red Padde en stund på banan och fixade allt inför tävlingen. Åkte härifrån vid 10 och var där i perfekt tid.
 
Jag skojar inte om jag säger att det regnade KONSTANT hela dagen = pissblöt ryttare och ponny. Tyglarna gled ur handen, det droppade vatten i ögonen och banan blev tillslut full med vatten. Trots omständigheterna så gick det helt sjukt bra. Kan inte komma ihåg sist Paddington hoppade såhär bra, helt allvarligt talat.
 
Första klassen var en LB bed A1:a vilket betyder att man först går in och rider en grundhoppning, är man tillsammans med en eller fler 0:a så blir det omhoppning. Padde var helt suveränt fin på framridningen, gick fram bra till bettet, tuggade på och rullade i en bra form. Mycket lösgjord och fin i båda sidorna. Samma sak på framhoppningen, han hoppade i alla lägen, långt och nära. Men han ställde alltid upp på mig, hur vi än kom och DET är då fasen inte alla dagar han gör det. De senaste gångerna har vi fått stopp för att han kommer fel på hinder, han vill inte hoppa för stort, då stannar han hellre. Idag hade han en helt annan inställning, hoppade ALLT och vägrade att stanna. Det kändes bara så ruskigt bra.
 
På banan var han lika fin trots lite titthinder. Kombinationen var oxer in och räcke ut, ganska kort såg den ut att vara och Padde brukar alltid ha problem med att få plats då han är så stor. När jag fick Padde så var kombinationer någonting han hade lite svårt för men med lite träning så bemästrar han dem jättebra! NOLLADE grunden och var vidare till omhoppning.
 
I omhoppningen sedan så var han lika fin och framåt. Jag valde att satsa lite ändå, kommer man till omhoppning så tycker jag man ska köra på (dock inte så hästen kan komma till skada givetvis!). Padde hoppade det jag styrde på och jag var jättekoncentrerad hela tiden, planerade vägar och red där jag hade tänkt. Kom fel på en oxer på en linje men Padde valde att hoppa och fick då frambommen med sig men det gjorde absolut ingenting!
Resultatet i denna klass blev alltså 0+4 fel. (Kanske ska säga att de även höjde 5-10 cm i omhoppningen i denna klassen då det var den bedömningen) SÅ nöjd!
 
Den andra klassen var också en LB fast denna gång med bed A:0/A:0.
Padde var exakt lika fin och hoppade på bra, kom lite fel men han rättade till det. Underlaget hade hunnit bli otroligt tungt till denna klassen, vattenpölar överallt och sanden var som bly. Vi gick in och hoppade som vanligt, var nolla enda fram till sista hindret i grunden som var ett maxat räcke på linje. Padde kom lite för nära och orkade inte helt enkelt att lyfta på tassarna så vi petade den men jag var lika glad för det, förstod varför han petade och ja, tror inte jag kunde begära mer av varken honom eller av mig. Som ni kanske redan vet så rider jag för att få den där grymma känslan och inte efter antalet fel på hinder. Känslan idag var GRYM. Slår vilken rosett i världen som helst ;) Resultatet är alltså 4 fel i denna klass.
 

print ifrån en av filmerna <3
 
Någon som vill se film?

Life is a rollercoaster

Jag vet inte vart jag ska börja eller hur jag ska försöka formulera hur jag känner mig just nu. När jag satt på bussen in till matchen så var jag så nervös att jag blev illamående, helt spyfärdig. Det här med prestationsångest är ingenting jag ens önskar min värsta fiende, det är hemskt. När vi började spela så kändes det lite sådär bra, inte bra och inte dåligt. Sen när vi kom in i matchen, så släppte allting. Jag hittade spelet igen, det som varit helt försvunnet under alla träningar. Vanligtvis så klarar jag inte av att arbeta under press men jag vet inte vad som hände. Jag satte mina löpningar, jag hade tajming, jag la passen precis där de skulle och jag har aldrig varit så nöjd över mig själv någonsin. Fick spela de två första perioderna, sen sattes min femma på bänken med anledningen att våra tränare hade fått ut det som de ville av oss. Att få så mycket beröm när man mått så dåligt, det var eufori på riktigt. Vi vann matchen med 6-5 och min femma låg bakom 4 av dessa mål. Jag satte inget själv men jag gjorde en eller två assist, ett var så dösnyggt, önskar att jag hade det på film så jag kunde blicka tillbaka på detta om det skulle skita sig längre fram. Me just nu är jag så lycklig upp över öronen, ska verkligen leva på detta på hur länge som helst. Svävar bland molnen långt där uppe någonstans. Om detta är en dröm så väck mig för tusan inte..
 
 
 
 

Högsta volym!


På väg mot match

Sitter nu i bussen på väg mot O-hamn, aldrig varit såhär nervös innan... det är idag jag har min chans att visa vad jag kan och vill. Blir nästan illamående av nervositeten. Sätter i hörlurarna och kopplar bort en stund. Vi hörs förhoppningsvis ikväll igen!


Life is a rollercoaster, just gotta ride it


It´s friday

Godmorgon allesammans! :)
Jag mår bättre idag, prestationsångesten har dämpat sig lite och idag är en ny dag med nya tag. En sista chans att visa vart jag hör hemma, ska göra allt för att ta den chansen så redan nu laddar jag upp med mina pepplåtar. Tog till och med, med mig min telefonladdare så jag kan lyssna på musik hela dagen för det är det enda som peppar upp mig något ruskigt bra. Vid 19:30 smäller det, hemmaplan, mycket publik och ett otroligt tempo. Hoppas ni håller alla tummar och tår för mig just där och då, jag kan behöva det!
 
Men förövrigt så vet jag tusan hur jag ska hinna med allt ikväll...Jag slutar vid 4 idag, ska samlas vid kvart över 6 i Oskarshamn, bussen går tio över 5. Alltså ingen mening med att jag åker hem efter skolan men sen kommer jag väl hem ikväll runt halv 10-10. Då ska jag liksom hinna fixa allt inför i morgon då jag ska tävla. Padde MÅSTE ridas idag så det kommer nog bli en sen kväll ikväll med alldeles för lite sömn. Men som tur är så behöver jag inte åka så tidigt då jag startar de sista klasserna. Vi får se om jag hinner lösa detta helt enkelt!
 
Näe nu ska jag tagga vidare med bland annat dessa låtar i hörlurarna:


"You shoot me down, but I wont fall, I´m titanium"
 

"What doesn´t kill you makes you stronger"
 

" You can hate but never break me, this is what I´m made of "
 
 

När prestationsångesten tar vid..

Jag har aldrig varit tjejen som fått möjligheter eller fått saker serverat, alltid fått slita och kämpa för all min "framgång". Såväl som i innebandyn som i ridsporten. Fått lägga om hela mitt schema efter innebandymatcher, tävlingar och sånt som jag tycker är kul. Förra hösten gick jag upp vid 4 på morgonen vissa dagar för att rida innan skolan så jag kunde träna innebandy på kvällen. Den här hösten skulle bli riktigt bra för min del, mycket matcher och mycket tävlingar men det finns ett hinder på vägen. Det enda som får mig att backa några steg är att jag "lider" av prestationsångest...
 
Jag vet så jäkla väl att det alltid kommer finnas människor som är bättre än vad jag är men ändå mår jag skit när jag inte kan komma upp i samma nivå som "de andra". Jag missunnar absolut inte någon sin framgång, inte alls och jag vill inte att ni missuppfattar det heller. Men det är just det där, att känna sig i underläge, att aldrig nå enda fram som gör att jag känner mig totalt.....värdelös. Jag vill inte känna mig så för jag gör ju alltid det bästa som jag kan av mina förutsättningar för just den dagen - mer kan jag inte göra. Det är en sak att bli petad för att man inte är tillräckligt bra men att inte ens ge någon en chans att visa att man kan och då petar en, då blir jag riktigt arg/ledsen och besviken.
 
Förra säsongen i innebandyn så gick allt så himla bra, inte en match gick utan att jag tog poäng, det rullade på så jäkla bra helt enkelt. Vann till och med poängligan i mitt lag och kom på 8:e plats över alla spelare i alla lag. Men nu har jag inte haft en enda bra träning där allt stämmer där jag känner mig nöjd. Försökt att intala mig om att "det går bättre nästa träning" men idag brast allt, efter träningen grät jag av ren och skär prestationsångest. Träningen gick inte dåligt men inte toppenbra som jag hade velat. Vi har två lag i år, ett i div 3 och ett i div 2, jag kämpar och sliter, tar åt mig all information och försöker för att få en av de gyllene platserna i div 2. Vi har 3-4 tränare som sitter på läktaren, de studerar varenda millimeter man springer vilket gör att alla misstag man gör känns likadant som om jorden skulle gå under. Missar jag ett skott, springer för slött eller slår en felpassning så får jag en inre panik som bara stiger mer och mer efter varje miss jag gör. Den här hösten kommer jag präglas av prestationsångest så det bara sjunger om det, tråkigt nog.
 
När paniken så småningom slår över till adrenalin så tappar jag allt, spelet fungerar inte och jag gör sämre ifrån mig. När adrenalinet är slut, det är då prestationsångesten tar vid. För hur jag än gör så fungerar det inte och det är så frustrerande. En inre röst i hjärnan som ifrågasätter mig "Elin, vad håller du på med, du kan ju det här, börja visa det då" - typ.
 
Jag vet att jag KAN det här och det är just det som gör mig så frustrerad, varför kan jag inte bara få lyckas någon jävla gång?
 
Tar nya tag, andas in långa andetag, sover på saken och kör JÄRNET i morgon då säsongens första hemmamatch går av stapeln. Nåde mig om jag inte gör bra ifrån mig, då får frivillig slå mig...HÅRT
Önskar mig ett liv där ingen prestationsångest existerade, där jag fick rum att bara vara jag..
 

Hästarna today

Eftersom Padde lekte rövare idag så valde jag att skita i honom för stunden och tog därför in Detroit och red honom istället. Det gjorde jag nog mycket rätt i. Red på banan en stund och gosh vad unghästar lär sig snabbt! Idag kunde han flytta för skänkel, han kunde korta/länga traven och det kändes inte lika skumpigt liksom. Det börjar ta sig nu, sakta men säkert vilket är oerhört kul att uppleva. När vi skulle galoppera så tog han skänkeln mycket bättre idag än vad han gjorde gången innan. Då stod det ett hinder på 50 cm ungefär på spåret och vet ni vad han gjorde? Han drog mot hindret och jag valde att inte dra honom åt sidan så han fick hoppa - men det gick vingligt. Över kom han utan problem, bestämde mig då för att ta det två gånger till och dessa gånger vinglade han inte alls, han taggade på och hoppade något så otroligt högt. MASSA beröm fick han och efter det rundade vi av passet som var på 30 minuter långt + fram&avskrittning. Tror det kan bli något av den hästen...
 
 
När jag nu kom hem från innebandyträningen så bestämde jag mig för att longera Paddington vilket gick väldigt bra. Han var riktigt fin på linan och gick i en bra form. Hela kroppen var i rörelse och det gick bara så himla bra. Mot slutet när han travade av så längde han på steget och började frusta lite med sänkt huvud, duktiga lilla killen.
 
Nöjd med båda hästarna idag ♥
 
Nu ska jag börja skriva deepshit... bland de ärligaste jag någonsin skrivit...

När jag kommer hem...

... så kommer ett ärligt och djupt åsiktsinlägg.


Morning sunshines

Det mysigaste på morgonen är väl ändå att få gå ut till hästarna, ge Minola mat och gosa med de andra pållarna. Dock kom jag på en sak när jag var ute, det börjar bli kallt hörreni! Bara på den korta stunden som jag var ute så  började jag frysa om händerna, det är mysigt i och för sig men jag har inte direkt saknat kylan. Igår när jag red hem från hoppträningen var det också sådär kallt och alldeles kolsvart, såg förtusan ingenting vilket kanske inte är så jättebra när man har en mörkrädd ponny som blir rädd för precis allting som han inte ens ser, haha!
 
Idag blir en rolig dag! Först ska jag bara ha två lektioner i skolan, sen hem till morfar och fråga om vi kan övningsköra lite, tanken är att jag ska köra hem till mig isf efter en stund. Hemma ska jag rida hästarna, om jag hinner så får Detroit också gå men vi får se hur länge det tar innan jag är hemma det vill säga. Padde är det mest fokus på nu som ni kanske förstår, vi ska vara fit for fight de sista månaderna på tävlingsbanan.
 
Sen efter detta så ska jag på något sätt komma ner till köpingen för att ta bussen till Oskarshamn och lite innebandyträning. Eftersom hoppträningen flyttades till igår så kan jag ju faktiskt träna idag med! Vi har match i morgon som jag ska vara med på, så känns bra att få en till träning då den i tisdags gick åt pipsvängen. Jag har liksom inte lyckats något vidare på träningarna hittils men jag tror det ger med sig snart, får jag iaf hoppas på.
På lördag är det hopptävling igen, två LB klasser = längtar något otroligt!
 
Bra dagar framför mig och livet rullar på OVANLIGT bra faktiskt! Jobb hör av sig, innebandyn drar igång på riktigt, Padde går kanon, skolan går bra, vännerna, familjen och ja nästan alla pusselbitar är på plats. Härligt när livet rullar på så bra som det faktiskt gör! :D
 

Gotland i somras med mina underbara syskon ♥

Hoppträning 19/9

Innan ridpasset var Padde till salu för ett tag men efter var han väldigt dyrbar igen.
Idag var en sån dag då Paddington bara ville jävlas med mig då han sprang ifrån mig i hagen och skulle leka. Har aldrig någonsin sett han bralla så mycket eller springa så fort. Samtidigt som jag var arg på honom för att han inte lyssnade så var jag ändå väldigt rädd att han skulle göra sig illa då de går på gräs och det hade regnat någon timme innan. Medan jag hade panik så hade Padde jäkligt roligt då han busade upp Milton och Detroit då han fick två lekkamrater. Då var han otroligt billig för ett tag kan jag säga er. Tiden gick och Padde gav aldrig upp utan han sprang, sprang och sprang och lekte latjolajban. Jag kan knappt bli arg på honom när han gör såhär för jag vet ju att han bara gör det av glädje och det är underbart att se han så glad. Hade man använt Paddington som energikälla så hade vi kunnat avveckla alla kärnkraftverk/vindkraftverk/vattenkraftverk för han har då energi så det räcker till hela Sveriges befolkning. Hur tusan ska man kunna få honom trött?!
 
När han kom in (till slut efter lite mutning med mat) så var han redan svettig och helt uppe i varv. Borstade, sadlade och red upp iaf. Kom i tid som tur var. Idag var det en lydnadsbana skulle man kunna kalla det. Hoppade för första gången inomhus och åh vad jag har saknat det, det är trots allt väldigt mysigt att flytta in. Vi skulle hoppa knixiga vägar och bibehålla en bra rytm i hästarna. Vi som ryttare fick arbeta mycket, planera och tänka om hela tiden. Tycker det är så kul med såna här övningar! 
 
Padde gick bra, var något stark emellanåt och taggade på alla hinder han såg men han var fin och kontrollerbar. Jag kunde reglera honom någorlunda bra i allafall. Över hinder var det inga som helst problem, han hoppade fint, han varken petade eller stannade någon gång under träningen. Vi hoppade bana på 90 cm och det flöt på mycket bra. Trodde att Paddington skulle vara död efter detta passet med tanke på att han sprungit som en tok i hagen innan men icke då... det ska till ett mirakel innan den ponnyn blir trött.

Mamma var tyvärr på föräldramöte så hon kunde inte vara med där uppe, så ingen film. Alltid ska det komma något emellan, suck.
 

Längtar inte alls...


Innebandybilder

Min tränare hade tydligen kul på läktarn igår som både filmade och tog kort på oss under hårt arbete, haha!
Kan ni kanske hitta mig? ;)


Filmen har ha laddat upp på vår sida på fb, men den lär ju stanna där, haha! Top Secret ;)
 

All I need is you



I love you








 

Louise and my Paddington

Det är inte varje dag jag sätter upp en ny ryttare på min speciella ponny. Det är inte många som jag skulle sätta upp på honom heller för den delen då han är sjukt stark och het, inte pigg utan het. Man måste ha en känsla för att rida honom, en lugn och sansad ryttare som inte stressar upp sig när det börjar gå lite fort. En ryttare som ser Padde som individ och inte som en ponny i mängden, det är så superviktigt.
 
Anledningen till att Louise, som aldrig ens suttit på min ponny innan, fick tävla honom var för att det var kris i allsvenskalaget. Vi har två anmälda lag och pga mycket sjuklingar som inte dök upp så var det så illa att vi nästan var tvungna att stryka ett av våra lag, vilket hade varit riktigt tråkigt. Det behövdes ett ekipage för att få starta. Då kände jag att jag kunde låna ut min ponny då jag visste att Louise fanns på plats. Louise har ridit pigga ponnys innan dock kanske inte så fullt starka som Padde är men hon hade ändå vanan. Som ryttare är Louise väldigt bestämd, konsekvent och rider med mycket ben, så som Padde vill bli riden med andra ord. Därför valde jag att låna ut min ponny med så kort varsel.
 
Louise klarade uppgiften på ett ypperligt sätt måste jag säga! Det var även mycket lärorikt för mig att agera coach från marken och bara iakta min ponny därifrån. Hatten av för Louise! Om det skulle behövas så skulle jag kunna låna ut honom till Louise igen, utan problem. Jag kände mig trygg hela tiden i situationen med Louise på Paddes rygg och Padde verkade trivas med henne med. Han ställde upp så mycket trots att han kom fel vilket inte är vanligt alls. Därför petade han två räcken med henne, men han hoppade iaf och inte ett enda stopp på hela tävlingen.
 

Nöjd ryttare, coach och ponny







Godmorgon onsdag!

Träningsvärken var inte så farlig idag som jag trodde den skulle vara faktiskt, haha vad skönt. Vaknade idag av ett sms av min hopptränare vid 6 på morgonen, (så jäkla go) och hon skrev att hoppträningen var flyttad tills idag vilket inte gör mig någonting alls, så idag blir det hoppträning. Eftersom min mamma är hemma så kanske hon vill följa med och filma? Ska iaf fråga henne då ni verkar uppskatta filmerna.
 
Någon påminde mig om att lägga upp bilderna från tävlingen på Louise och förklara varför hon fick tävla Paddington, tack för det! Har bara inte hunnit sätta mig och fixa de bilderna men de kommer snarast möjligast! Promise you
 

Ändrade planer

.....hur stor är sannolikheten att just idag så kom en inhyrd tränare och körde ett jäkla fyspass för magen?! Bra när man redan hade en sjuklig träningsvärk sen innan, kommer nog få rulla ur sängen i morgon (y)

Anyway, kom på att ett stort arbete väntar på mig där hemma vilket betyder att Padde får vila idag men det gör inte så mycket.

I morgon spelar inte jag match utan fick istället vara med på fredag när det vankas hemmamatch!

Sitter på bussen hem nu, är hemma om en timma, då blir det en feting dusch, té och en jäkla massa plugg.


By the way, här ser ni ramarna som jag köpte och förstoringarna som jag framkallade. Fina ponnypluttar ❤


Här ska det vara en rubrik

Hej alla goa och glada!
Idag har jag verkligen haft fullt upp efter en otroligt skön nattsömn. Vaknade av ett sms idag på morgonen, blev lite lätt förbannad men tittade på smset och då stod det att mina kläder jag beställt från Nelly.se hade kommit in på posten vilket fick mig på bättre humör.

Sen har jag städat mitt rum vilket tog ett x antal timmar och det är mycket kvar att göra men har kommit en bit på vägen iaf. Nu sitter jag på bussen mot innebandyträningen efter att ha cyklat 6 km ner i racerfart för att hinna med, haha. Träningsvärk i magen har jag också dragit på mig så idag kom jag inte ens upp ur soffan, great! Benen är som gelé men det ska gå iaf har jag bestämt.

Sen när jag kommer hem så ska jag rida mitt fläskberg (Paddington), kommer dö i sängen ikväll känner jag.

I morgon är det match som gäller, ska bli så kul om jag nu kan röra mig ;)

Men nu måste jag kika framåt så jag inte kliver av på fel ställe, hade ju vart förjäkla pinsamt. Vi hörs mer om jag överlever! :)


ZzzZzZzzZZ

Har gått och blivit en sengångare tror jag, sjukt trött hela tiden. Passade ypperligt med en dag ledigt i morgon, ska passa på att unna mig en sovmorgon i morgon.

Fytusan vilken hård träning vi hade idag på specialidrotten. Först crosstrainern i 30 min. Sen jägarsits x3 ala 1:15 min, krokodilgång, plankan ala 0:45 sek x3, armhävningar statiskt x3 och sen mycket mer. Kände knappt mina ben ett tag, de bar mig inte -sjukt läskigt! Men uhh så gutt efteråt ;)

Gick en promenad med Padde idag på en timma, så mysigt!

Nu ska jag sova faktiskt då jag som sagt är galet trött, natti <3


Gasa, bromsa, växla, tuta & KÖR

Lyckoruset som spreds inom mig när mamma ringde nyss och berättade att mitt körkortstillstånd hade kommit! Jag postade brevet liksom bara för en vecka sedan och nu har jag redan fått det, jag som hade räknat med 4-5 veckor, haha. Nu blir det åka av ska jag säga er, är så jäkla taggad på att ta upp allt som hör till körkort att göra, det är de enda hindret i mitt liv just nu känns det som. Kan nog inte förklara med ord hur bra den dagen då jag tar körkort kommer att vara.
 
Har redan nu börjat titta lite i teoriboken på kvällarna, har även laddat ner ett antal appar med körkortsteori. Tror inte jag kommer ha några problem med att fixa körkortet faktiskt då jag alltid haft lätt att lära mig saker plus att jag kört bil sen jag var 12 år gammal, dock bara på ängar och på vår grusväg. Kan redan växla, backa, parkera, starta i backe och det grundläggande men jag har aldrig kört i trafik men det är de som jag kommer lära mig nu.
 
Åh, ikväll ska jag försöka locka med mamma att köra lite i köpingen (a) BARA FÖR ATT JAG KAN
 

Kalmar hästsports klubb

Förberedning:


Jag, min lillasyster och gulliga Sara (som jag fick låna stövlarna utav!)


Framridningen:


Framhoppningen:


På banan:



Detta var bilderna på mig, de på Louise och Paddington kommer senare!

 
Paddington var jättefin på framridningen, as you can see, men blev något spänd inne på banan därav kom dessa två (skit)peten men det gör mig ingenting för om man jämför torsdagens hoppträning med igår så var det en otroligt stor skillnad. Jag är NÖJD. Vi har ju inte varit igång och hårdtränat nu på ett tag så det är mycket att jobba på tills nu på lördag då nästa tävling är!

Gääääääsp

Sorry guys att jag inte la upp bilderna igår som jag faktiskt lovade (bitchslap in my face). Nä men jag somnade.. haha var fruktansvärt trött igår och hade huvudvärk så det bara sjöng om det. Men jag har nu på morgonen redigerat bilderna så de kommer upp när som helst.
 
Har funderat på en sak över helgen... varför är fredagen så nära måndagen men måndagen så långt ifrån fredagen? Tycker det skulle vara typ tvärtom. Den här måndagen så ska jag rida båda pollarna när jag kommer hem. Slutar vid 4 idag, surt med 3 timmars rast innan sista lektionen men vad gör man. I morgon har jag däremot självstudier hela dagen (= ledig dag) och då ska jag passa på att städa rummet, rida hästarna och börja sätta upp mina foton på väggen.
 
Men vi hörs snart igen goingar! :)

Ni får en söt bild på Minola så länge, gör nog inte så mycket va? ;)

Svinbra!!

Stina-Louise och Padde red runt banan med två nedslag, såå stolt över Louise och inte minst över min superstar. Detta är ingen ponny som man bara sätter sig upp på och tävlar ska ni veta. Grymt gjort!

Nu är vi på väg hem, bilder kommer lite senare samt en större utvärdering!


"jag känner mig som en kung här uppe"


Kolla banan!!

Älska anläggningen här i Kalmar! Banan ser ut att vara bra för Padde så nu håller vi tummarna!!


Tävling

Har hoppat Paddis nu, väääldigt stark och otroligt hoppglad. Två ner men är nöjd, berättar mer sen för nu ska jag gå banan med Stina-Louise för hon tar min ponny i allsvenskalaget ;) Hon har aldrig suttit på honom så kan bli spännande!


Lördag (?)

Fick en smärre panik idag när jag vaknade vill jag lova, trodde det var skoldag och jag hade försovit mig men tittade på mobilen och fick ett litet minne av att det faktiskt var lördag idag och kunde lyckligt somna om igen. Bara för att det var lördag idag så unnade jag mig en vitlöksbaguette tillsammans med ett mumsigt té, mysigt sådär i min ensamhet. För ingen i familjen var hemma men när jag käkat färdigt så kom de hem, MED mamma också!! ♥
Så nu är hon äntligen hemma och jag kan ha lite koll på henne ;)
 
Sitter nu och chillar i onepiecen och kikar på masterchef på tv. Tittar faktiskt nästan aldrig på tv men nu mot hösten/vintern tycker jag att det är mysigt.
 
Idag ska jag fixa iordning allt som tillhör tävling, rida, smörja läder och lite fix och trix. Så har lite att underhålla mig med idag iaf, tror även kanske att Toi ska få sig ett skrittpass ute också.
 

Varning, charmig ponny på ingång






 
Här kommer en favorit i repris, hur kan en sån söt sak bli så ful?



I only miss you when I´m breathing

Skönt att höra att du mår bättre mammsi, hoppas du får komma hem snart för jag saknar dig väldigt mycket.



Vill även passa på att tacka alla er som stöttat min mamma i det här, jag vet att hon är mycket tacksam för ert stöd.

Black heart

i don’t like it when you break me honey
why’d you have to do that?
tell me when you make these tears keep fallin’
do you feel like a man?
 
daddy i’ve fallen for a monster
somehow he’s scaring me to death
i love him like mad
mamma he’s the best i ever had

daddy i’ve fallen for a monster
he got a black heart
 


Let´s talk about us

Dagligen rullar det in elaka kommentarer om oss två, vi som individer och oss som team. Det finns en anledning till att jag vill granska kommentarerna innan de publiceras då jag själv tycker att det drar ner på stämningen här på bloggen vilket är något jag inte strävar efter. Paddington är en ponny som man antingen älskar eller hatar då han inte ser ut som alla andra, beter sig inte som alla andra - han är sin egen. Bara för detta vill inte jag höra elaka saker om honom men tyvärr finns det inramade människor som bara accepterar hästar som är under kategorin "normala", suck. Jag har aldrig sagt att ni måste älska min ponny men snälla, knip igen dina taskiga kommentarer och behåll de för dig själv för jag har inget behov att få höra att han ser ut som skit osv. Alla kränkande kommentarer tas ändå bort lika fort som de kommer in, så gör dig inte det besväret.
 
När jag får kommentarer om mig själv så rör det mig inte ryggen för jag är så pass stark i mig själv att det bara rinner av mig men när ni istället går till attack mot min Paddington, den som jag älskar högst här i livet, då gör ni mig fruktansvärt irriterad. Ni känner inte ens min ponny, ni vet i stort sätt ingenting men ändå är det ni som vet mer om honom än vad jag själv gör, utifrån erat tycke. Jag skriver inte alltid allt vi gör i stallet som att vi tex gosar i minst 20 minuter innan ridning och sånt men bara för att det inte skrivs så gör jag det. Skriver ju tex inte att jag går på toa varje dag men jag gör det ändå.
 
Jag gör allt för den här ponnyn, mår inte han bra så gör inte jag det heller. Jag tar hand om honom som om han vore mitt barn, så var inte oroliga för att jag aldrig tar hand om honom som någon så fint kommenterade igårkväll. Jag gör mitt yttersta för att han som individ ska må bra, inte göra som alla andra bara för att utan jag ser han som en individ och vet att han mår bra av vissa saker som tex att vara ute så länge som möjligt. Men bara för att Padde mår bäst av det så betyder inte det att just din häst mår bra av det som Padde mår bra av. Vi är olika, hästarna är olika och alla är unika individer där ingen är den andra lik. Kom i håg det.
 

Show some respect before you lose mine. 

Freaky friday

Vilken hemsk natt jag fått genomlida inatt alltså... vill aldrig mer ha det så. Vaknade vid 3 inatt med en förfärlig mensvärk så fick traska upp och käka tabletter sen lägga mig igen men det hjälpte ingenting. Låg i mer än 2 timmar med otroliga värkar i nedre delen av magen, låter typ som jag är gravid nu men det är jag verkligen inte haha!
 
När tabletterna sedan hjälpte så somnade jag och vaknade upp vid 11 tiden, lagom snurrig i huvudet och ont i magen. Vi hade sovmorgon idag till 20 i 1 men jag kände snabbt att jag aldrig skulle orka gå till skolan, inte ens för två lektioner. När jag skulle gå in till köket så smällde jag i en hylla då jag gick rakt in i den, helt snurrig alltså. Nu ligger jag och fryser i soffan, ska hämta mitt täcke och sen bara ligga här tills jag mår lite bättre. Padde måste röra sig efter hoppträningen igår så han inte blir helt stel, så hoppas jag ska kunna orka med en skritt-tur i skogen iaf. 
 
Lagom kul att bli "sjuk" på en fredag, jäkla onödigt känner jag men får göra det bästa av situationen. Åka ner och köpa mig något gott till kvällen kanske och sen bara chilla framför tv/datorn.
 
Hoppas ni är friska och mår lite bättre än vad ja gör i allafall!



Synd att man alltid måste bevisa

Haha byter färg?! Om du tittar på huvudet så ser du att han inte alls byter färg! x) att han har annan färg på skinnet det konstigt om han inte skulle ha.
 

Svar: Hmm, tycker det är ganska kul hur du kan avgöra hur han ser ut bara genom att se en bild som inte ens var från i vintras. Intressant med människor som ska komma och förklara hur min häst ser ut och inte som om jag inte visste det.Paddington byter färg även på huvudet vilket du kan se på bilderna nedan. Hans skinn är grått vilket även bidrar till att han blir ljusgrå om vintern. ALLTSÅ byter han ju färg? Från gyllenbrun till ljusgrå, det är väl ändå att byta färg? Många hästar blir oftast bara ljusare/mörkare när man klipper dem men Padde byter helt färg. På våren blir han typ prickig med olika färger för att sen övergå till gyllenbrun på sommaren igen. Så går det runt.
 






 


 

Och såhär ser han ut på våren!

 
 

Vinterpäls - i september?!

På bara nåra dagar har min Paddington numera aká pälsboll fått hur tjock päls som helst. Padde får inte lång päls utan han får istället mycket tät päls och idag efter hoppträningen så var han blöt. Nu börjar det bli kallt om morgnarna samt om kvällarna så det känns som att det snart är dags för klippning av min ponny. Nästa vecka någon gång innan torsdag så tror jag att klippningen får äga rum, kanske på tisdag när jag har självstudier hela dagen (självstudier = ledig) ;)
 
Längtar faktiskt tills jag ska inhandla vinterkläder att ha i stallet samt nya täcken, nu är hösten här liksom. Känns lite sådär att börja klippa hästen redan i september, men måste man så måste man. Padde kommer må mycket bättre om han blir klippt redan nu, vägrar riskera att få en förkyld ponny! Så snart ryker pälsen vilket innebär att Padde kommer förvandlas till en grå ponny! Han byter färg när han blir klippt, ganska coolt ändå.
 

↑ Sådär grå blir han om vintrarna!


Stark, förjävlig och alldeles underbar

Fick på några ögonblick byta om till stallkläder, hämta in hästen, borsta honom, sadla och rida iväg mot hoppträningen. Kom i tid i allafall. Valde att hoppa på mitt raka gummipelham eftersom jag inte varierat med det så mycket och hoppades på en positiv reaktion och helt ärligt så kommer det bettet att skrotas för, fyfan vilket helvete jag fick rent ut sagt.
 

Som grädden på moset skulle vi träna på lydnadshoppning, BRA tänkte jag för det är precis det vi behöver träna på då han ibland kan ta saken i egna händer och helt enkelt skita i att jag sitter där uppe. På uppvärmingen kickade han ett par gånger men det brukar han ju göra liksom, det är Padde-style och så han faktiskt gör. Sen bröt helvetet loss och vi var tillbaka på ruta ett igen. Visst att övningen var svår och verkligen inte alls lätt för en minst sagt stark ponny. Började hoppa vattenmattan och fick ett stopp direkt, sen var han som en spänd pilbåge efter det men hoppade gjorde han. Efter hindret så drog han som aldrig förr, hade inte EN CHANS att sätta tillbaka så efter varje språng var det staketet som räddade mig. Kände mig totalt värdelös hela träningen då jag inte kunde göra någonting, hans vilja går liksom inte att övervinna - det bara är så.
 
Sen har han inte hoppat på 2 veckor heller så det är inte konstigt att han var så taggad. Men att han ska sticka så och jag kan bara sitta där som en myra på honom, som ett sandkorn i Sahara liksom det är inte speciellt roligt.
MEN saken är den att jag inte var arg/besviken eller ledsen på honom när jag red hem för han hoppade hinderna jättebra, inga krux alls över dem - han kom långt och hoppade därifrån vilket är mycketmycketmycket ovanligt när det gäller Padde. Träningen gick dåligt men jag är inte missnöjd ändå. Nu skrotar vi det bettet och kör på det tredelade på söndag så hoppas jag att han coolar ner sig ett par grader!
 

Lunchar

Med fina vänner i växjö city och käkar kinamat, bättre än skolmaten ;)


På bussen

Tidigt godmorgon inlägg idag. Lååååång skoldag idag från halv 8 till 6 ikväll. Ska på studiebesök hela dagen idag i ingen mindre ort än Växjö. Sitter på bussen nu med Liza som jag sov hos inatt, mysigt.

Men vi hörs under dagen! :)


Mamma ❤


Planerar hösten 2012

Många tycker att det är tråkigt när hösten kommer, sommaren tar slut, skolan börjar, det blir mörkare och temperaturen sjunker. Men jag är inte en av dessa! Jag tycker bara det ska bli mysigt med hösten, höstkläder är bland de roligaste att shoppa. Vinterjackor ska köpas både till stallet och till vardags. Nya vintertäcken ska inhandlas och allt blir liksom, nytt. Vintern ser jag faktiskt också fram emot då jag förknippar det med jul, då man ska köpa julklappar, gran ska huggas samt pyntas, familjen samlas, julmat serveras och julbaket drar igång. Kommer bli så mysigt! :D
 
Sen kommer jag att ha en fullspäckad höst med BARA roligheter att göra, älskar det. Mycket innebandy kommer det att bli, ska börja övningsköra på riktigt och förhoppningsvis ta mitt efterlängtade körkort, mina sista riktiga tävlingar med Paddis ska göras och lite sånt. En bloggläsare kommer maybe på höstlovet till mig och innan höstlovet kanske en annan bloggläsare kommer hit med. Tycker det är så kul, att man genom bloggen kan knyta band med människor som man annars aldrig skulle kunna träffa. Sen måste jag planera ett besök ner till mina älskade/saknade vänner i skånelandet. Längtar!
 
En hel höst med saker som jag älskar att göra med vänner som ligger mig varmt om hjärtat, kan ju inte klaga precis!
 


ljunggrenelin


Tävlingen på söndag

Äntligen är det dags för lite tävling igen! Det är faktiskt mamma som har anmält mig dit, lite som en surprise men det tackar jag absolut inte nej till. Ska komma ut på så många tävlingar som jag bara kan de resterande månaderna som finns kvar av detta år. Kul när hon är engagerad!
 
På söndag ska jag iallafall tävla, bara en klass då den andra klassen är med allsvenskan i. Orkar inte vara kvar för att hoppa en till LC avd B, känns bara onödigt. Jag gillar verkligen Kalmars anläggning, den är bara något/några år gammal och de har otroligt bra underlag, ni vet sånt fiber? Det är jätteviktigt för mig att det finns bra underlag där jag ska tävla, det är något jag väljer tävlingar efter. Sen har de fina hinder med, så känns bra att återvända dit.
 
Vi ska alltså tävla en LC klass, bara för att få in känslan igen. Har räknat ut att det var hur länge sen som helst som jag fick hoppa omhoppning också och det ska jag banne mig göra på söndag, vad Padde än säger om saken. Nej men jag ska verkligen rida bra, inte slarva och framförallt inte bli stressad!
 
Stövelproblemet är även det löst, underbart snälla Sara lånar ut sina tretornstövlar till mig på tävlingen!
Tusen tusen tack!! ♥
 
Sist vi var i Kalmar såg det ut såhär:

Klockren bild här över, Padde får syn på ett hinder och jag säger åt honom att vänta, vems vilja tror ni är starkast? haha ;)

Kommer ihåg hur nervös jag var förra tävlingen när jag blickar tillbaka. Då var jag med i laghoppningen, som sista man. Kom 3:a i förklassen utan att behöva satsa mycket. Sen var det lagklass och jag var tvungen att nolla som sista man, den pressen är tuff vill jag lova. Men Padde och jag klarade det, tillsammans! :D
 
 Eftersom youtube knasar och inte vill lägga upp de klipp som jag vill så får jag väl länka de iallafall ifall ni vill se rundorna sen sist. Det kändes så lätt då, allt var så lätt. Det var underbart...
 
 
Förklassen, kommer 3:a --> http://www.youtube.com/watch?v=9bsaxcJfgK4&list=UU86DUiqst34xTX5l1CmJ33Q&index=67&feature=plcp

Lagklassen, nervös filmare där kanske? haha! --> http://www.youtube.com/watch?v=d5MaQCriCZo&list=UU86DUiqst34xTX5l1CmJ33Q&index=65&feature=plcp
 
Prisutdelningen i förklassen --> http://www.youtube.com/watch?v=HNZn5Eqs2lE&feature=relmfu

Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går ♥










Mamma, min älskade mamma ♥

Det kändes så konstigt igår när jag kom hem från innebandyträningen för det kändes så tomt. Idag på morgonen var det likadant. Mamma har varit borta innan men inte på det här sättet... Bara att veta att du snart ska opereras gör ont i hjärtat men samtidigt är jag så glad för din skull, du vill göra det här för din egen skull, för vår skull. Ditt nya liv börjar idag och jag är med dig längs vägen, vägen mot din frihet. Det är en stor förändring du gör men du väljer alltid rätt väg och jag vet att du alltid gör det rätta. Hoppas det går bra för dig idag, vet inte när du ska bli opererad men jag håller tummarna för dig hela dagen, älskade mamma.
 
Jag älskar dig så mycket mamma, du var vacker, du är vacker och du kommer bli vacker! ♥
 
Tycker alla ska gå in HÄR - på min mammas blogg och önska henne ett stort lycka till. Hon kommer att blogga om sin operation och allt som innefattar det, även om sitt nya liv. Läsvärt! Jag är så sjukt stolt över dig!!
 


Godmorgon!

Åh idag känner jag mig sådär pigg igen, gick faktiskt upp vid 5 idag och tog en powerwalk - var helt död den tiden men efter blir man jättepigg. Måste passa på nu när det inte är alltför kallt om morgnarna! Det är verkligen jätteskönt :D
 
Idag har jag inga större planer alls faktiskt, vilket innebär mycket tid till bloggen. Så om ni har några frågor eller om ni vill läsa något speciellt så får ni lämna en liten kommentar så ska skriva efter era önskemål. Ni kan tex kommentera en rubrik som jag ska fortsätta skriva på. Ni får fria händer helt enkelt.
 
Ska iaf rida Paddington idag - med martingalen. Mer om det senare såklart! :)
 
 
Milton bebis får stå för bilden! pussgurkan..

Poooooowerwaaalk


Kvällsinlägg

Det är ett under om jag kommer upp ur sängen i morgon på morgonen, annars får jag väl be min syster hämta liften - haha. Nä men har haft fullt upp nu idag efter skolan. Kom hem, red Paddington vilket gick bra idag! Min syster skulle ha tagit kort men kameran drog sig ur i sista stund och ville laddas så inga bilder på ridpasset togs men jag vet att min syster fotade de i hagen, så nya bilder kommer iaf. Efter det var det bara in och byta om, sätta sig i bilen och åka mot Kristdala (ja, vi tränade där idag).
 
Innebandyträningen då... vi fick vara i en annan sporthall 2,5 mil ifrån ordinarie då de ska ta bort en reling i A-hallen. Har aldrig spelat i den innan och den var som alla sa, i minsta laget. Men det var inte det värsta... de hade inte satt på ventileringen i hallen så det var som att spela i en bastu ärligt talat. Utan att överdriva så måste det varit ca 30 grader där inne. Efter varje moment så stod vi fastklistrade vid dörren som var öppen, som dränkta katter ungefär. Men jag är nöjd med denna träningen trots värmen! Vi kör ju "ganska" hårt nu eftersom det fortfarande är försäsong, snart drar serien igång och då måste vi vara fit for fight då vi gått upp i en högre serie. Love it!!
 
Nog om det... väl hemma så tog jag mig en fetingdusch, ansiktspeeling, kroppspeeling, hårinpackning (som jag ska skölja ur snart), ansiktscremé, satte mig i gossefotöljen och gjorde chaité. Livskvalité! Jag måste börja prioritera mig lite mer i mitt vardagsliv än vad jag gör och nu när jag ändå liksom hade tid över (mycket ovanligt) så passade jag på att göra allt detta nödvändiga för att kroppen och knoppen ska må bra :) Känns underbart och ska bli skönt att gå och lägga sig ren.
 
Nu tänkte jag faktiskt ta och besöka min säng, krypa ner, gosa in mig i duntäcket och borra in huvudet i kuddarna. Vet ni förresten att jag sover med hela 4 kuddar? 3 under huvudet och 1 som jag typ... håller i. haha! Anyway, tänkte bara chilla lite med musik i öronen, njuta lite av livet och koppla bort allt ett tag - det är viktigt att göra ibland.
 
Så godnatt med er nu goingar, i morgon kommer fler porträttbilder upp samt nya bilder som min syster tog idag, don´t miss it! Godnatt

Ett riktigt I-lands problem som måste lösas

Åh jag har riktiga problem, på riktigt nu alltså. Som ni vet så gick mina underbara, bästa stövlar sönder i dragkedjan förrförra torsdagen innan hoppträningen. Nu på torsdag ska jag lämna in dem på lagning till en i Oskarshamn men problemet är att jag ska tävla på söndag... och har inga andra stövlar eller chaps (stav).
 
Antingen blir jag tvungen att köpa ett par nya, kanske ska haka på trenden med tretorn falsterbo?Ne men jag vet faktiskt inte alls vad jag ska göra. Tror då inte att stövlarna hinner bli färdiga innan söndag... Ridskorna jag rider i är för stora, alltså ingen idé att köpa chaps. Vet inte om jag vill lägga ut tusenlappen på ett par nya stövlar heller när jag ändå får tillbaka mina så småningom. Åh, vet inte alls vad jag ska göra :/
 
Hur eller hur löser det sig nog... på ett eller annat sätt!

I only need you when my heart is beating










Tisdag!

Hallihallå på er, fick bli ett försenat godmorgon inlägg idag då jag var för nervös på morgonen. Kroppen har varit stressad hela natten och jag har knappt fått någon sömn, pga ett prov.. det känns inte alls bra med prestationsångest, den tar död på mig. Men klarade provet galant, 18,5/20 poäng är inte illa pinkat ändå! L-Ä-T-T-N-A-D
 
Idag ska jag hem tidigare då vår psykologilektion är inställd vilket betyder att jag hinner rida innan min innebandyträning ikväll. Min syster kommer även hem och sover hos oss inatt. Träffade henne nu på morgonen utanför skolan och hon sa att hon tog med sig sin kamera så hon kunde fota mig och Paddis. Ikväll vankas det ridbilder med andra ord, det var ett bra tag sen sist!
 
Nu ska jag börja med ett stort arbete i Sjukvården så jag inte halkar efter och får ännu mer prestationsångest.
Hoppas ni får en underbart bra tisdag! :)
 





Pluggproblem!

Att jag alltid haft lätt i skolan är ingen nyhet, jag är ett läshuvud och min standard är liksom på VG nivå och när jag anstränger mig så brukar det oftast bli ett MVG. Har aldrig haft problem med att sitta och plugga på prov eller skriva kilometerlånga inlämningar, förrän ikväll. Jag har läst, läst och läst om alla operationer som finns (har prov i sjukvård i morgon) men ändå fastnar ingenting?! Vad ska jag göra?!

Har lämnat plugget en stund och tänkte ta upp det igen om några minuter, käkade ångestglass precis nyss och hoppas det hjälper! Lär få vara uppe hela natten om jag ens ska ha en chans nu när jag är skittrött. Men att vara trött när man har PANIK är inte att rekommendera. Aaaaah skjut mig någon.

Brukar det här hända er? Eller är jag den enda i världen som får såna här tillfällen?
Får ju panik när jag inte kan mina grejer, blä. Kommer se ut som ett levande frågetecken i morgon.
 
 

Rätt svar

Nananananana.... ingen hade alla 4 rätt men det var mycket bra gissat! :)
 
Alla trodde att tröjan var inköpt i söndags men den köpte jag gången innan jag var i Kalmar så det var en liten kluris. Det som var nytt var alltså: örhängena, byxorna, pannbandet och tränset!
 
By the way, vad tycker ni om tränset på honom? Själv tycker jag att det var skitläckert!!

Dagens ridpass

Hur ska man förklara det här passet då... hmm....
Stundtals svinfin och hälften av tiden över marken!
Redan ifrån början när jag kortade tyglarna så for han iväg, studsade upp och ner. Han ville väl bara liva upp den tråkiga dressyrstämningen antar jag genom att köra lufthopp i vartannat steg. Han har aldrig varit såhär busig innan men nu när han stått 4-5 dagar (pga getingsticket) så har det blivit så. Padde fick showa av sig och sen började vi ridpasset. Efter en stund när spänningarna släppt så blev han jättefin, då avbröt jag efter en stund och gick in. Man måste ju sluta när det är på topp ^^
 
Red kanske i 35 minuter men det fick räcka, tog en galopp fram och tillbaka på ängen för att få bort lite av hans energi vilket aldrig fungerar för den här ponnyn kan springa tills han stupar, knäppispaddisen!
 

Vill hoppa NUUUU! abstinensbesvär, jao.

Det här med att fälla elaka kommentarer

Redan sen barnsben har min mamma varit på mig, tillrättavisat mig och lärt mig att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Om jag någonsin säger något om någon annan så får jag alltid en arg blick av mamma och jag vet att det är FEL att skriva skit om andra/hänga ut någon. Jag har ALDRIG hängt ut någon i min blogg och om jag skulle göra det så skulle min mamma personligen ta bort min blogg. Samma sak gäller om jag kommenterar elakt till någon annan. Innan jag skaffade blogg, för 2 år sen nu så vet jag att mamma och jag hade ett samtal om hur jag ska beté mig. Hon har full koll på mig även att jag nu är 18 år och hon litar på mig så vill hon ändå dubbelkolla. Jag ska inte behöva ta skit i min blogg och jag har all rätt att säga ifrån om någon skriver falska saker om mig här eller någon annanstans - det är MINA rättigheter.
 
Vad som inte hör till mina rättigheter och egentligen inte till någon annans heller är att uttala mig kränkande mot någon i min eller i en annan blogg. Jag går ofta in på bloggar som provocerar men jag har aldrig blivit provocerad av något som någon har skrivit, tar helt avstånd till det. Skulle aldrig falla mig in att kommentera elakt heller. Men sen finns det ju dessa idioter som bara ska klanka ner och förstöra genom att kommentera elakt om någon eller vara "viktigpettrar" som vill styra allas liv för man själv vet bäst. Hur kan man lämna en elak kommentar? Jag skulle haft ett fruktansvärt dåligt samvete om jag skulle lämna kommentarer som innehöll negativa saker. Min fråga är: Varför lämnar man ens en sån kommentar?!
Ingen av parterna tjänar på det, ingen ingen alls. Det enda som kan hända är att bloggaren blir ledsen/förbannad och att den som kommenterar känner sig.....ehm... vet inte men typ... stolt?
 
Mitt tips till er som vill lämna elaka/kränkande kommentarer lyder: Blir ni provocerade eller tycker något är fel, ta 10 djupa andetag och lämna sidan istället för att få ett raseriutbrott och skriva hemska saker. Alla är inte likadana och fungerar inte på samma sätt. Bara för att din häst inte fixar att bli riden på samma sätt som en bloggares kanske gör så ger det dig INGEN rätt att klanka ner på andra för att de har andra åsikter/värderingar än vad du har. Visst att yttrandefrihetslagen/tryckfrihetsförordningen finns MEN snälla, använd sunt förnuft.Vill du fortfarande yttra din åsikt? Vänligen formulera det på ett bra sätt så man inte tar illa upp.
 
Bättre att hålla käft och spela idiot än att uttrycka sig och bevisa det.
 
 
 
 

Tävling - gissa de nya inköpen!

Har ju förvisso inte sagt vad jag shoppade då jag faktiskt har funderat på en tävling här där ni får gissa vad ni tror att jag har köpt utifrån en bild. Det är 4 saker som jag köpte i söndags som finns med på denna bild, men vilka?
Alla som gissar rätt får länk, den som gissar rätt först får en extra länk. Lycka till!
 
 

Nothing compares to you



Paddington

Då var det måndag igen

Hej på er alla glada och morgontrötta människor! :)
Idag försov jag mig, skulle tagit en pw på morgonen men vaknade av ett sms från en bloggläsare men det funkar ju det med. Får gå en ikväll mellan allt plugg sen istället. Nog om det, helgen har varit grym och jag har tagit tillvara på alla vakna timmar på dygnet. Har haft fullt upp hela tiden, har verkligen försökt att blogga från mobilen men blogg.se appen fungerar ju inte alltid som den ska, tyvärr. Har nog gjort 5 inlägg som inte ville publiceras därifrån, surt.
 
I fredags var det ju utgång med två av mina underbara vänner, Liza&Josefine. Hade verkligen jättekul!
Kom hem halv 4 på natten och var tvungen att gå upp vid 9 på lördagen, lagom död och bakis. Men det gav faktiskt med sig när Amandha och jag åkte till kalmar där vi först hämtade ut biobiljetterna, gick sedan och åt buffé på världens bästa ställe, thai silk. Sen gick vi lite i stan, köpte tre guldramar till mina fotografier + mycket annat. Kollade sedan på Ice Age 4 och skojar inte om det bara var jag och Amandha som dog av skratt haha sämst humor, hey! Skulle sedan "bara in på hööks en snabbis" - kommer ut med tre impulsköp, hehe BRA Elin! Jag som inte skulle köpa hästsaker - what happend? ;)
 
Sen bar det in till Oskarshamn där jag hjälpte till i matsalen i hela 3 timmar, 200 personer som skulle käka. Det gick i ett men kul hade jag och några innebandyvänner. Sen kollade vi på herrarnas match, var hemma runt 10 på kvällen. Igår så tog det tid med fotograferingen och sen körde jag upp en hel halmvagn all by myself upp på höskullen. Städade stallet i 2 timmar så snart är det fint där! Kan ju inreda bäst jag vill nu eftersom det bara är jag som har hand om det!


Kan inte sluta titta på dessa bilder, speciellt inte på den här. Älskar den något fruktansvärt mycket!!
Om ni vill se mer såna här bilder, kika in här lite senare då!

Skönt att bara gå till kvart över 11 idag med hihi, ha en skön måndag alla!



What are words...

Idag fotade Amandha mig och Paddington. Med handen på hjärtat så måste jag meddela att det ÄR de BÄSTA bilderna jag äger. Paddington som brukar gömma sig och göra sig extra ful när kameran kommer fram, han var helt tvärtom idag. Helt överladdad, ville inte vara stilla en enda sekund men sen blev han så extra fin också när han biffar upp sig. Kanske var att han kände sig extra snygg i sitt nya träns och pannband? ;)

På vissa av bilderna är det svårt att tro att han är en D-ponny, han ser galet stor ut. Sitter och gråter av lycka att få äga den här ponnyn när jag ser bilderna. Jag kan inte ens beskriva känslorna jag har för honom för mig själv. Vill säga så mycket, försöka få er att förstå hur mycket den här ponnyn betyder för mig. Jag älskar honom mer än allt annat, utan honom är jag förlorad. What are words...
 




Avslutar med min absoluta favoritbild på min favoritponny ♥
Fler bilder kommer i många olika inlägg, det blev trots allt över 700 bilder så vi kallar väl detta för del 1.


Hämtar ut Paket!


Kalmar x 2

Hej!
Jag lever (läs lite halvt) efter gårdagens utgång trots allt, mycket rolig kväll med tjejerna! Var hemma runt halv 4 i morse, säger nog en del

Nu sitter jag med min bästa Amandha på biografen i kalmar, ska se ice age 4 hahahaha. Har precis varit och käkat thaibuffé, såå gott! Sen blir det shopping en stund, sen till hööks och sen direkt till Oskarshamn. Vi hörs mer när jag kommer hem ikväll! Kram på er goingar <3


Håltimme såhär på morgonen

Erkänn att det är en fråga om idioti när man väljer att ha en lektion som börjar vid halv 9 för att sedan ha håltimma efter, hallå, man hinner ju bli trött ;)
 
Äsch, ska inte klaga när veckans bästa dag är här, det är ju nämligen fredag för er som råkat missa det. Skönt med en helg där jag bara ska göra roliga grejer med underbara vänner, behöver en sån här helg känner jag. Har ju jobbat som ni vet två helger i rad nu, skönt nu med en ledig eller iaf fri från jobb. Idag när jag kommer hem så ska jag snabbt duscha, byta om, sminka mig och fixa håret - ska nämligen ut på min första (lagliga, höhö) krogrunda med två fina vänner ikväll! :D TAGGAAAA
 
Men eftersom vi slutar vid 4 idag så har jag lite bråttom när jag kommer hem tror jag men ska se om jag slänger upp något blogginlägg, kanske vill ni se outfiten jag ska ha sen?
 
Ni kommer iaf få rolig uppdatering nu i helgen vill jag lova, Amandha kommer och vi ska ta mycket kort. Nya porträttbilder ska tas på Paddis och mig, Milton ska också få bli fotograferad och sen kanske om ni har tur så får ni se ridbilder på Detroit? Något annat ni vill läsa om eller se bilder på? Jag är öppen för förslag ;)
 
Godmorgon förresten! ♥

You know my name but not my story

Jag har aldrig ansett mig själv vara bortskämd, förutom en enda enstaka gång och ändå blir jag klassad som det. Det fanns dagar då jag inte ville sätta mig i bilen och åka på tävlingar. Många tårar har fallit ner på mina kinder ett x antal gånger bara för att jag känt mig så dum, misslyckad och tom. Den här storyn har ni fått skymta mellan raderna i mina tidiga inlägg, har aldrig vågat skriva ut det här helt då jag inte orkar få mer kommentarer om detta men nu idag så känner jag att, ni måste få veta.
 
Jag började rida när jag var några månader gammal, min mamma satte upp mig och gick med mig. Började på ridlekis när jag var 5 år. När jag skulle fylla 6 år så kom mamma hem med en ponny till mig, det skulle bli min helt egna ponny, han var min. Namnet på den här 3-åriga russvalacken var Börjes Salming. Han var inte inriden, inte ens sutten på, b-ponny och fruktansvärt envis. Jag var 6 år då, redan från start har jag fått kämpa för mitt intresse. Det var inte mamma, utan det var jag som borstade min ponny innan och efter ridning, det var jag som fick lära mig sadla i tidig ålder samt att tränsa, det var jag som mockade hans box och det var jag som bar tunga vattenhinkar, höbalar och la upp foder. Jag fick inte rida, förrän jag bevisade att jag kunde stallarbetet och tog mitt ansvar. Jag flög av mitt första pass på den här ponnyn, mamma blev nerdragen till backen och fick det största blåmärke jag sett. Men vi fortsatte att traggla på tills det satte. Jag behövde aldrig tjata mig till en ponny eftersom jag delade intresset med min mamma, utan hennes intresse hade jag aldrig ens suttit upp på en ponny troligtvis. Vi bodde då 2 km ifrån stallet, dit fick jag gå eller cykla oftast - ibland även på vintern när det var svinkallt ute. Mamma sa bara att "på med overallen och traska iväg", sen självklart hjälpte hon till med mycket men jag gjorde allt själv. Efter några år var det vi som var säkra på tävlingsbanan, efter att han hoppat över staketet på banan, han som sprang under staketet så många av mina tänder flög ut, vi lyckades tillsammans till slut.
 
Tiden på B-ponny går fort och vi kom inte högre än till klubbhoppningar eftersom jag var rädd att misslyckas när alla andra, för mig, okända människor skulle stå runt staketet och betrakta varje steg jag tog. Vi sålde Börje efter 7 år tillsammans, det var så tufft men man måste ju gå vidare eftersom jag var så inställd på att tävla - sen blev jag såklart för stor. Mamma och jag började att leta efter en ny ponny till mig. Vi hade precis flyttat hit där jag bor idag, på vår egna hästgård och intresset hade övergått till min livsstil. Vårt stall vi har idag har tidigare varit en ladugård men vi har renoverat om den. Det var oerhört mycket jobb där ute men mitt i allt letade vi som sagt ponny till mig - en tävlingsponny. Till slut hittade jag en ponny som JAG blev intresserad utav men mamma tittade lite snett på mig och det förstår jag nu, synd jag inte har annonsbilden kvar för ni hade också blivit häpna för där stod en ponny som inte blivit riden på 2 år, ett arabiskt fullblod och mamma var mycket skeptisk till det. Men jag ville så gärna och vi åkte över till Öland och efter provridningen blev den här ponnyn min efter mycket om och men. Ni vet nog vem jag menar, det handlar såklart om Minola.
 

 
Vi har kämpat dag ut och dag in i 4 år - ljuger om jag säger annat. Den här ponnyn är speciell, ena dagen ställde hon och tjurade ihop sig och vägrade gå framåt. Många gånger har jag fått hoppa av och gått med henne istället. Jag älskade den här ponnyn så jag vågade inte säga till mamma att det gått dåligt för jag ville vara duktig jämt. Till en början gick Minola inte ens över en bom på marken, hon stannade flera meter innan och blev som cement. Det tog oss ett år innan vi ens kunde komma ut på tävlingar, LD & LD-10 tragglade vi i drygt ett år utan något vidare resultat. Jag kämpade och slet så hårt jag kunde, gjorde allt för att få det att fungera mellan oss två. Min mamma brukade skoja med de i vår klubb innan jag skulle starta, "vilket hinder tror ni att hon stannar ut sig på idag?". Då kanske ni kan förstå hur dåligt det gick för oss. Hemma hoppade hon dock som en gud vilket gjorde att jag fortsatte att kämpa för henne och för oss, med förhoppning att det skulle släppa på tävling så småningom men det gjorde det aldrig. På 4 år kom jag hem med 1 placeringsrosett, det är ofattbart att jag inte gav upp som den vinnarskalle jag var då. Den här rundan är det, där vi två kommer placerade för första och för sista gången, känslan att gå imål finns inga ord för, ni ser ju själva..
 
 
Till sist kom jag till en punkt där verkligheten kom ikapp mig, jag började förstå att vi inte skulle komma längre. Det var när jag tittade på alla andra klubbkompisar som hoppade div 1 som jag bestämde mig för att jag ville gå vidare, grät av tanken i bilen hem från Vaggeryd men sen tog jag beslutet att sälja henne. Det var en uppoffring jag gjorde för att jag kanske skulle lyckas hitta lite mer framgång..
 
Då började vi leta hästar ännu en gång, mamma och jag. En dag när jag kom hem från skolan satt hon vid datorn och tittade på en speciell annons, en annorlunda ponny helt enkelt som såg ut att passa mig. Rubriken löd "Het irländare!" och i annonstexten stod det att han var mycket stark och de värnade verkligen om att han inte var en nybörjarponny utan krävde sin ryttare. Där trodde jag att det var kört för min del för erfaren var jag faktiskt inte speciellt mycket, speciellt inte av en het tävlingsponny. Men mamma skickade iväg mailet ändå och vi fick tid för provridning. Vi matchade inte speciellt mycket första gången, fick seriöst inte stopp på honom, staketet fick bli min räddning. Var ändå välkommen på en andra provridning över en helg och så blev det. Jag gjorde allt som stod i min väg för att vinna Ronjas (Paddes förra ägares) förtroende, jag ville så gärna ha honom. När vi tittade på tävlingsfilmerna så såg det inte jättebra ut, han är ojämn och har sina bra/dåliga perioder vilket Ronja klart och tydligt informerade mig om men det var lite hela grejen med detta, jag ville inte ha en ponny som gick som en klocka, ville inte ha en som hoppade i alla lägen, jag ville inte att andra skulle se mig som en bortskämd skitunge...

 
Paddington kom hem till mig som skadad, gick ej igenom veterinärbesiktningen, stod i ett halvår om inte mer. Sen började vår resa tillsammans. Började på LD nivå och har jobbat oss uppåt tillsammans. Skulle ta för lång tid för att skriva upp all utveckling vi gjort tillsammans här och nu, men kan ta det sen i ett annat inlägg. För det här inlägget ska inte handla om just det här, nu går vi tillbaka till det jag egentligen ville prata om. Att vara bortskämd..
 
Jag har blivit uppfostrad av min mamma att man aldrig får någonting gratis, man måste bevisa att man förtjänar framstegen man gör. Varken hon eller jag tror på att man kan få allt serverat på ett silverfat. Jag har gjort vad som helst för att ingen ska kunna tro att jag är bortskämd, usch jag hatar det ordet och jag blir verkligen sårad när jag får höra andra säga att jag är det. Men jag kan förstå de också för allt de ser av mig är en ny transport, en tävlingsponny och en mamma som ställer upp och kör mig på tävling. Det ytliga är vad ni ser och dömer mig utefter vad ni själva ser. Jag hade ALDRIG tjatat på mamma om en ny transport men hon har sett mitt arbete med mina ponnys, det är jag som mockar 4 boxar om dagen, jag som bär tunga vattenhinkar mellan hagarna och i stallen, det är jag som planerar, lägger upp foder, borstar och ser till att de mår bra hela tiden. Hon ville ge mig något som jag behövde och hon ansåg att jag FÖRTJÄNADE att ha en transport för mig själv. Vi hade hyrt transporter innan när vi skulle iväg på någonting..Kommer inte ens ihåg vad jag sa när jag fick se den stå utanför vårt stall den där morgonen i mars, grät och la mig på marken av glädje. Första gången jag skulle åka iväg med transporten på tävling var jag så sjukt glad och nöjd tills jag kom fram.. var det någon som delade min glädje? Nej, allt jag fick var bitchiga blickar av folk som gick förbi. Fick höra att jag var bortskämd som hade en sån snäll mamma och det började spridas rykten om att vi köpt Paddington för mycket pengar och sen att jag fått en ny transport för att jag bara bad mamma snällt. Nästa tävling ville jag inte ens åka på, hade en klump i magen och tårarna tryckte bakom ögonlocken, jag ville inte bli dömd för något jag strävat efter så länge att inte vara. Ville bara vända och köra hem igen.. Aldrig känt mig så tom innan som jag kände mig då. Samma sak var det när vi byggde ridbanan här hemma, då var jag också bortskämd för omvärlden men min mamma ville ge mig någonting efter allt slit jag lagt ner. Tack vare min kloka mamma så har jag lärt mig att göra det bästa av det material som man har.
 
Idag när jag stod och kämpade arslet av mig i halmbalevagnen och staplade själv upp två lass så fick jag dessa tankar igen, är jag verkligen bortskämd? Tänkte för mig själv att, tänk om andra kunde se mig nu när jag sliter för att mina hästar ska få mat, tänk om de då kunde ändra uppfattning om mig. Jag sliter i hölass om somrarna, det sticks och det svider veckor efteråt på armar och ben bara för att mina ponnys ska få...mat. Det känns så orättvist, att jag som kämpar och sliter för att ens behålla mina ponnys, att jag ska få bli kallad bortskämd. När jag vet att andra betalar för att få sin egna box mockad och allt ska vara färdigt så man bara kan borsta och sen rida, sen får JAG höra att JAG är BORTSKÄMD. Då trycker man verkligen på mina svaga knappar, för det är det sista jag är. Varenda steg jag tar, har jag kämpat för. Varenda framgång jag gör har inte kommit gratis och jag har aldrig åkt på en räkmacka. Min mamma varit noga med att jag inte ska få allt jag vill ha utan att ha kämpat för det. Jag betalar mamma i månaden för skoningar, foder och allt som hör till. Jag har heller aldrig åkt ut för att träna för någon proffsig tränare, jag har alltid haft samma tränare (nej jag nedvärderar henne inte, tycker hon är sjukt bra men ni förstår om ni tänker efter vad jag menar). Efter allt detta, kan inte ens någon vara glad för min skull när jag för en gångs skull lyckas efter alla år av slit och tro mig, DET sårar om NÅGOT. :(
 
Vill att ni läser det här och efter detta kan ni gärna börja döma mig.
 
- You know my name and now you know my story too.
 
 
 

Chillar i halmlasset efter hårt arbete

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2504097/images/2012/pic_5048e06addf2b344940006e1.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2504097/images/2012/pic_5048e06addf2b344940006e1.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2504097/images/2012/pic_5048e3229606ee5290000787.jpg" class="image">


Kika in här ikväll!!

Ikväll kommer ett riktigt killer inlägg här på bloggen, det bästa jag någonsin skrivit tror jag. Mycket personligt och som nog kommer få många av er att ändra er syn på mig. Nu ska jag ut och köra halmlass igen men när jag är färdig med det och har ridit Toi, då smäller det!


So damn true

 








Brandbiiil

Skolans brandalarm fungerar, likaså min reaktionsförmåga ;) tack skolan för att ni kollar av mig lite då och då...


Half the population's just waitin to see me fail
Yeah right, you're better off tryina freeze hell
 
Give em hell, turn their heads
Gonna live life til we're dead.
Give me scars, give me pain
Then they'll say to me, say to me, say to me
There goes a fighter, there goes a fighter




 

Godmorgon!!

Hej på er, hoppas ni alla mår bra där ute i den krypande kylan som intagit vårt bananland! ;)
 
Igår var jag jätteorolig för Paddington, jag blir alltid så nojig när det händer honom något för det ska inte hända min plutt någonting. Hade jättesvårt att sova igårkväll, somnade runt klockan 2 och då var det bara att ställa om klockan och somna. Jag skulle ju gått en pw som jag gjorde igår vid 5 snåret men eftersom jag knappt fått någon sömn så antar jag att det är bättre att jag tar det senare idag.
 
Var iaf ute hos Paddington, kollade tempen och han hade ingen som helst feber, en sten har lossnat från hjärtat. Han mådde bra, var väldigt pigg, kunde äta i krubban med hela mulen idag, han hade druckit upp allt vatten och mycket utav höet, med andra ord är han som vanligt fast med en aningen större mule på vänster sida. Varken mamma eller jag kan se några ingångshål så det är varken en orm eller en törntagg som gjort detta utan vi tror att det är ett getingstick som han fått där. Det kryllar som sagt av getingar överallt så det är nog så. Padde verkade inte ha så ont idag som han hade igår men svullnaden har inte lagt sig. Eftersom han inte är döende så valde jag att åka till skolan idag, slutar tidigt ändå och mamma kör hem mig så jag får kolla till honom. Han kommer nog få stå i helgen, ska avvakta eftersom sticket sitter precis där bettet ska vara och lite nedanför, kan bli att vi tar oss en promenad istället. Skönt att han är på benen igen och mår bra trots omständigheterna! 


Missar såklart hoppträningen idag, jag som hade sett så mycket fram emot det. Men får göra det bästa av situationen, nästa vecka är vi säkert på plats igen!
 
 

Stackars Paddis :(


Tråkiga nyheter...

När jag tog in Paddington idag så var allt som vanligt, vad jag kunde se. Ställde mig och borstade honom precis som vanligt. Men när vi skulle börja gosa och Padde helt plötsligt la huvudet i famnen på mig så kände jag att han var otroligt svullen på mulen, under näsborren på ena sidan. Det är jättespänt alltså och som sagt svullet... Kan vara ett ormbett, getingstick eller vad som. Vad jag sett så har han inga direkta bitmärken från en orm men kan inte dra någon slutsats. Ringde min ridlärare och hon sa att jag skulle låta honom vara inne och ge honom något att äta så jag kunde se om han kunde tugga vilket till min lättnad kunde göra. Men han har ont alltså :'( Min Paddispluttis
 
Ska kolla honom en gång i timmen nu innan jag lägger mig, så det inte blir värre. Blir det värre så åker mamma och jag in med honom i morgon så får de titta på det. Håll alla tummar och tår som ni kan för att detta ska gå vägen!
 

Äta "rätt", viktminskning, kost - från min synvinkel!

Jag har både sett och hört mångas åsikter om det här ämnet utan att ha lämnat min egna, det är väldigt intressant faktiskt att bara iakta människor som argumenterar med sin åsikt mot andra för det är aldrig så att någon vinner i konversationen. Alla har olika åsikter, det är bara att acceptera för det får vi ha enligt vår yttrandefrihet som vi har här i Sverige. Däremot är ingen åsikt bättre än den andra, ingen har den vinnande åsikten och just såna här saker är för mig riktigt intressant för då kan man yttra sin åsikt utan att ha fel.
 
Så fort en bloggare lägger ut en bild på sig själv, sin mat eller sin träning så uppstår det alltid konflikter åt båda hållen, det går aldrig att göra alla nöjda liksom. Om jag skulle lägga upp en bild på en sallad i en vecka så skulle det bli lika mycket argumentationer som om jag skulle lagt ut en bild på en pizza en hel vecka. Om jag får säga vad jag tycker nu då, så tror jag uppriktigt sagt att personerna som kommenterar sånt här öppet på en blogg, inte är medvetna om vad de pratar om. För visst är det så att bara för att jag lägger upp att jag vill börja äta mer hälsosamt så betyder ju det att jag vill rasa fleraflera kilon och ska börja hetsbanta? WHAAT?!
 
Som jag nämnt innan, vi som bor i Sverige är så inskränkta på att allting ska vara precis lagom, man ska få unna sig saker, alla ska kunna äta all mat precis som vanligt - ingen får gå "över" gränsen. När jag i somras skrev att jag ville börja äta mer hälsosamt och började lägga upp bilder på mina egengjorda sallader, då fick jag många sms, många kommentarer och mail där de frågade om hur jag mådde & varför jag tänkt gå ner i vikt. Den största anledningen till att jag började äta sunt, hälsosamt var för att jag tror att jag skulle må bättre av det, min kropp skulle orka ännu mer om jag skulle äta rätt mat. Detta skrev jag även mycket tydligt i min text i det inlägget men ändå är människor så blinda och drog sig bara till huvudrubriken där det stod "hälsosamt". Varför?
 
Jag tror faktiskt på att dessa människor som kommenterar elakt och negativt, att de inte vill verka vara sämre när det handlar om detta ämne. Jag tror att de vill få ner "oss" som gör en förändring i kosten bara för att de vet om att de inte hade orkat göra det själva och att ingen då får vara bättre än sig själv, svårt att förklara men jag tror att ni förstår vad jag menar ändå även att det blev luddigt. Anledningen till att vi blir som eld och lågor över sånt här är för det sjuka idealet som blivit, vilket är trist för så fort ordet kost dyker upp så blir man dömd.
 
Många har svårt att skilja på diet & hälsosamt vilket såklart är tråkigt. Bara för att jag lägger upp en bild på en sallad vill jag inte få "experternas" kommentarer som att "du behöver inte gå ner i vikt"  osv för det är inte mitt stora syfte. Jag måste börja äta rätt mat för att prestera bättre i ridningen och framförallt i innebandyn. Sen kan jag inte heller neka att jag vill gå ner lite onödiga kilon också men det är en annan femma.
Enligt mig är det otroligt mycket värre att lägga upp bilder på massa onyttig mat hela tiden, då kroppen tar mer stryk av det och bloggläsarna får ett dåligt budskap. KLART man ska få unna sig saker men inte varje dag, det gör jag också liksom, ingen är mer än människa. Jag anser att det är bra att man är mån om sin kropp, att man börjar äta mer hälsosamt för sin egna skull för det kommer gynna sig själv enormt mycket, både fysiskt och psykiskt. Det här sättet fungerar bra för min del sen vad just DU där ute mår bäst av, det har inte jag med att göra. Ingen är bättre än den andra för alla lever sitt egna liv och utefter vad man själv som individ mår bäst utav - det kan bara DU avgöra, ingen annan. Låt ingen annan döma dig för ditt liv eller dina val.
 



Och innan ni börjar döma mig så vill jag bara förtydliga lite saker. Nej, jag tycker inte att jag är tjock någonstans och ser inte ner på de som är lika "stora" som mig men däremot vill jag göra en liten förändring och se om jag klarar av det, som en utmaning typ.
Vill må bra i kroppen och bli mer "fast" - om ni förstår vad jag menar.
 

Bloggtävling hos carlssonpataket.se

Brukar inte vara med i tävlingar av den enkla anledningen att jag aldrig vinner (hehe) men nu är jag bara tvungen, för om jag inte är med har jag 0 % chans att vinna ;)
 
http://www.chevalridsport.se/sv/?affiliate=2844
http://carlssonpataket.se/?p=11366

Another day in "paradise"

Godmorgon på er!
Måste verkligen rekommendera att powerwalka på morgonen för man känner sig mycket piggare efteråt. Gick upp vid klockan 5 idag och vanligtvis brukar jag vakna vid 7 typ. Idag hann jag powerwalka i en timma, duscha, äta, föna håret, platta håret, sminka mig och ta fram och på kläder - jag hann allt innan taxin kom idag, framsteg!! :D

Idag ska Padde få ett fyspass i skogen med mycket galopp, samla ihop och länga. Får se om Toi också får bli riden, lutar åt det hållet faktiskt! Vi hörs mer under dagen :)


I FUCKING DID IT!!

En timmas powerwalk avklarad!!


Nästa stopp

Nu blire innebandyträning! :D


STUDENTEN 2013 <3

Någonting jag ser fram emot sjukt mycket så jag nästan spricker av längtan är den dagen jag står på Mönsteråsgymnasiets balkong, redo att springa ut med min klass för sista gången och välkomnas av hela släkten där de håller en pinsam bild på mig som liten. Aaaah jag börjar bli tokig snart på det här alltså. Är det fel på mig som redan kollar efter studentklänningar eller? En i min klass har redan beställt sin, haha - inte bara jag som är fett taggad på det här. Snart får vi även beställa mössorna, vet precis hur jag ska ha min!
 
Vill ha en enkel, vit klänning men problemet för mig just nu är att jag ser ut som en valross i allting, typ. Så med studenten som motivationskälla så ska jag nu få en lite mer fit kropp. Jag ska vara nöjd, inte ha några problem när dagen D är inne, så det så. Är sjukt motiverad till träning just nu och hoppas det håller i sig.
 
Mamma och jag har planerat vart vi ska få plats med hela min stora släkt plus vänner, vi ska göra fint på höskullen då det är jättemysigt där uppe och ställa upp långbord. Förstår ni hur mycket jag längtar? och nu är det bara september liksom, hur ska det gå när vi börjar närma oss slutstation? GALET
 

Typ något i den här stilen ska min studentklänning vara!


New hairstyle

Igår när jag internetshoppade så fick jag inspiration, inte bara till kläderna utan även till håruppsättningar. Idag gjorde jag en ny uppsättning som jag aldrig gjort förr, blev faktiskt ganska nöjd!


Godmorgon! ❤

Kom upp i tid idag så jag hann med allt innan taxin kom, efter sisådär 10 alarm haha. Är snart framme men vi hörs mer under dagen! Ha det gött! :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2504097/images/2012/pic_504596e2e087c3295900154f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2504097/images/2012/pic_504596e2e087c3295900154f.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2504097/images/2012/pic_50459875e087c32631001637.jpg" class="image">


Motivation och inspiration

Från och med ikväll är det slut på småätande, från och med ikväll är det jag som tar på mig löparskorna och går en powerwalk. Idag gick jag 1 timmas powerwalk vilket jag hade tänkt införa i min vardag varannan dag då kroppen behöver en återhämtningsdag. Kondisen ska upp på topp och onödigt fett ska bort. Måndag, onsdag, fredag och söndag = powerwalk i en timma.
 
När jag bestämt mig för något sånt här, att vara "duktig" med hälsan och med maten så håller det sig i kanske 1 vecka och sen ger jag upp. Den här gången ska jag göra vad som helst för att hålla uppe min motivation så jag kan fortsätta på det här sättet. Det var faktiskt jätteskönt att powerwalka ikväll, bara jag och musiken till solnedgången. Rensar tankarna under tiden med, mycket behövligt.
 
Har satt ett mål för mig själv, ett mål som ingen kommer få veta förrän jag nått det, det är bara min mamma och en till som vet om det. Det här blir spännande och jag hoppas att jag kommer att lyckas! Wish me luck
 
Känns bra att jag skriver det här, det tvingar mig lite att göra det ännu mer, haha!
 

Nelly.com

Tog ännu ett steg in i vuxenvärlden alldeles nyss då jag för första gången beställde hem kläder på egen hand, från min internetbank - vilken frihet! Nu känner jag mig faktiskt gammal, haha.
 
Anyway, fick nys om att Nelly.com hade rea och var tvungen att titta upp om det fanns något att ha vilket det såklart gjorde, lite för mycket i min smak. Så har nu beställt hem lite nytt till min garderob!
Ska göra plats för ännu mer kläder då jag ska ta och rensa min garderob någon dag. Kanske kommer en bloppis upp här då, om det finns intresse? :)
 
Dessa goingar har jag klickat hem, längtar tills jag får paket <3
 

Bästa låten just nu

 

Framkallar bilder

Är sjuk idag, eller jag känner mig verkligen inte pigg så idag har jag sysslat med att ta tag i beställningar av bilder. Har tagit mig sjukt lång tid, timmar snackar vi om nu för att få fram de bilder jag vill ha. Har gjort en beställning nu på nästan 200 bilder som ska pryda mitt rum så småningom, bilder kommer givetvis då.
 
Sen har jag även valt ut en bild jag ska förstora i måttet 40x. Ska köpa en guldram och ha mitt på min vägg i mitt rum. Den här bilden har jag sen första gången jag såg den velat förstora, för jag tycker att den är så fantastiskt fin. Den sprider väldigt mycket glädje, det är så fruktansvärt mycket känslor bakom den här bilden ska ni veta. Att ha den på mitt rum, där den sprider energi, glädje, frid och lycka - det kommer betyda allt för mig.
 
Här är bilden jag ska förstora:



Godnatt! ♥


www.emmahellgrenn.blogg.se

↑ Vill ni veta vad Emma tyckte om att rida Paddington, hur hon hade förväntat sig att han skulle vara och hur han egentligen var? Då klickar ni in er på länken i rubriken tycker jag! :)
 

Tankar...

Ibland gråter jag, av ingen som helst anledning. Det behöver inte ha hänt någonting i mitt liv för att jag ska känna såhär, utan det kan bara komma helt upp och ner. Ikväll är en sån kväll där jag tänker alldeles för mycket på allt. Jag är ingen svag person, snarare tvärtom men att vara stark hela tiden, varje dag, 365 dagar om året fungerar inte. Jag har bara varit för stark alldeles för länge.
 
Dagligen hjälper jag bloggläsare via sms/facebook, jag har alltid tackat ja till jobb även att jag har känt att jag velat ta fart och springa in i väggen med huvudet före, jag har fått ta mycket skit på sista tiden ifrån olika personer, fått gå igenom mycket på kort tid och även blivit omedvetet sårad av en nära vän. Jag är stark, i alla lägen men när det bara fylls på, lager på lager så ramlar det tillslut till marken. Bägaren har runnit över. Tror att många utnyttjar min starka sida till deras egna förtjänst och till min stora förlust.
 
Dessa tankar varar nog bara över natten, i morgon kommer jag känna mig stark igen när jag vaknar men ibland behöver man såna här kvällar för att orka känna efter hur man egentligen mår. Jag är skittrött efter jobbet, jag orkar knappt vara i stallet, jag orkar knappt åka på innebandyträningar - antar att det är dags att ta tag i mig själv och göra det som är bäst för mig - vad nu det är.
 
Jag mår bra, har en familj, en drömponny, en hästgård, bra vänner, ett underbart innebandylag, bra utbildning och ett jobb - men ibland är det tillåtet att inte må bra. It´s okey not to be okey.
 
Ofta kan jag känna mig ensam trots att jag vet så jäkla väl om att jag har underbara vänner runt om mig. Visst är det konstigt? Mina närmaste vänner bor på avstånd, många mil härifrån och ibland suger det rätt hårt. Jag vet inte varför jag tänker såhär men det kommer som en vind och som sveper om mig ibland och som lämnar mig full av tankar och frågetecken. Ibland vore det inte fel att få just det där smset med ett litet hjärta i från en vän, det betyder så otroligt mycket att bara få sms ifrån någon nära. Min mamma skickade ett idag som fick mig varm i hjärtat. Att en sådan liten sak kan ha en sån stor betydelse. Men alltid ska allting vara så lagom i vårt land, lagom mycket av kärlek. Jag är en av dem som inte kan få för mycket kärlek och jag tror inte att någon annan heller skulle ta skada av att få ännu mer kärlek/uppskattning än "vanligt". Jag ska bli ännu bättre på att uppskatta människorna jag valt att ha runt omkring mig med start redan ikväll. Behandla andra så som du själv vill bli behandlad, right?
 

 
Sen vill jag bara tillägga detta, när vi ändå pratar känslor och tankar. Det finns en varelse där ute i hagen, en med fyra ben, en svans, två ögon, en mule och ett hjärta som är min stora trygghet. Han stabiliserar upp mig igen när benen känns darriga och som gelé. När jag inte vet vart jag ska ta vägen eller hur jag ska resa mig upp så är det alltid han som får mig på fötter igen. Jag kan inte tacka honom nog för vad han gör för mig, varje dag. Fyller mitt liv med glädje och kan utan ord lätta upp min dag när det känns blytungt. Jag kan inte sätta mig in i en situation utan honom som stödpelare, förstår inte hur jag skulle kunna hitta glädjen i mitt liv om han inte fanns. Tack Paddington för att du får mig att känna mig levande.
 


Starships were meant to fly

Here you go! :D
 
 
Duktiga Emma & Paddington. Tack för dessa två dagar darling, haft jättekul! Detta bara måste göras om, typ, snart.
 
 

Emma & Paddington

Igår fick Emma, som ni vet, sitta upp på min lilla köttbulle med ändamål att bara känna lite på honom då jag red fram honom. Idag fick hon hoppa upp först och rida hela passet, inget mindre än ett hopp-pass. Tyckte Emma skötte det jättebra faktiskt då Paddington inte är den lättaste ponnyn att rida. Det tar tid att hitta knapparna på honom, för mig tog det liksom mer än ett år innan jag överhuvudtaget förstod mig på honom. Det verkade som att Emma hade det roligt där uppe på hästryggen iallafall och hon skötte det som sagt galant för att vara första gången!
 
Här kommer lite sneakpeak, ska börja på filmen nu och ikväll när Emma kommer hem så ska hon skriva en utvärdering av passet ifrån hennes synvinkel. Spännande!
 

Finisar ♥

Fick slita av henne från Paddes rygg....nästan, för hoppa av ville hon inte, haha! ;)
 
 

Lördag

Efter två timmars sömn inatt så känner jag mig like a zombie from hell. Upp och jobba tidigt idag, halv 8 - halv 5.
Mötte därefter upp Emma, gick några kilometer och gick sedan tillbaka igen för att käka pizza. Blev upphämtade av mamma, gick ut med en gång och red Paddington. Eller ja... tog en stund att få in honom då han var på bushumör.. minst sagt. Först satte jag mig upp på honom för att känna lite på dagsformen så jag vet hur jag skulle kunna hjälpa Emma på bästa sätt när hon skulle testa att sitta upp. Tror Emma fick en liten ny upplevelse ;)

I morgon ska Emma få rida Paddington igen, då redan från början. Kanske blir så att de tar några skutt också, så hon får känna på hur det är. Ska även be henne att skriva några rader hur hon upplevde det så ni får ta del utav det också. Blev för mörkt för att fotografera tyvärr, men i morgon gör vi nytt försök.
 
Behöver jag ens säga att jag är trött? Natti natti! ♥
 
 
 

5 sanningar om mig själv

♦ Jag är väldigt kramig av mig, älskar att kramas med människor jag tycker om!


♦ Jag är en nattuggla och ingen som helst morgonmänniska. Min förrförra mobil gick sönder av anledningen att jag hatade den när den väckte mig på morgonen så jag kastade den in i väggen.
 
♦ När jag är hemma själv sätter jag på hög musik och dansar framför spegeln och sjunger(skriker). Dampar loss helt enkelt.
 
♦ Det ämnet jag är sämst på i skolan är matematik och det jag är bäst på är svenska.
 
♦ Jag kan lyssna på all musik förutom hårdrock. Musiken är en del av den jag är.
 

Året var 2009




























Godmorgon!

Skönt det är med helg va? Just nu är jag på jobbet och sliter, detta är alltså ett tidsinställt inlägg. När jag slutar ska jag möta upp Emma och sen kommer vi bomba bloggen. Vi hörs mer då! :D
 

RSS 2.0