Allsvenskan div 2

Tänkta ta och berätta vad det menas med att man hoppar allsvenskan för er som inte riktigt har koll på vad det är för något. Vi tar det från början.

Allsvenskan som det heter är en tävling i tre omgångar där man tävlar i lag där klubbarna möter varandra. I laget inår 4 ryttare (ifrån samma klubb då såklart). Klubben får anmäla fler än ett lag! Div 2 går i en L:C hoppning. Lagen delas upp i olika zooner. De två bästa totalt av tre omgångar går till finalen som går i Vetlanda där man möter 1:an och 2:an ifrån alla zooner. Tror att det finns fyra eller fem zooner så det blir ca 8-10 lag som tävlar mot varandra där.

Innan lagklassen så är det som en vanlig lokal hopptävling med L:D & L:C som förklass. Man får välja helt själv vad man vill hoppa som förklass men en viktig punkt är att man inte får hoppa avd B i förklassen för då får man inte vara med i lagklassen. I själva lagklassen så rider man som vanligt en grundbana först och de lag som har minst fel går vidare till omhoppning. När man sedan räknar poängen så räknar man bort det sämsta resultatet. Tex om jag skulle ha 4 fel och alla andra i laget 0 fel så slutar ändå laget på 0 fel för att mitt resultat inte räknas. Det finns lag som bara har 3 ryttare i laget men då får man inte räkna bort något.

För att få vara med i allsvenskan div 2 så får man inte ha startat L:A med sin ponny och man ska ligga på L:C nivå och såklart ha en klubb att tävla för.

På söndag drar det igång och jag är mer än laddad redan nu! :D




Undrar ni något mer? Kommentera så svarar jag :)


Kommentarer
Postat av: Malin

om man väljer L:D i förklassen är det ju inte avd A? då är det ju clearround? för LD brukar ju va clearround eller?

kram :)

2011-08-17 @ 19:40:08
Postat av: Anonym

världens finaste agent på bild ♥♥

2011-08-17 @ 22:51:11
Postat av: dominika

åhhh, snälla, skriv om olika tävlingar.. alltså, hur går det till när man tävlar lokalt? när får man börja rida reg.? o NAT.? hade vatt JÄTTESNÄLLT :D

2011-08-18 @ 17:16:37
URL: http://onlydomi.blogg.se/
Postat av: linnéa <33

vem äre det på bilden ? :)

2011-08-20 @ 23:28:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0