Guten morgen bloggen

Nu sitter jag här hemma när alla andra sitter i skolan och pluggar. Min praktik börjar idag och håller på i 4 veckor, verkligen sjuk skönt! :) Jätteskönt att kunna rida på dagtid! Så snart ska jag ta mig ut till Paddington och rida en liten sväng ut i skogen :) Skönt att det även börjar smälta bort snö från vägen och ängarna och framförallt på banan! Äntligen snart vår och efter det sommar, gud vad jag längtar! :D

Nu ska jag kila, hoppas ni har det lika awesome som jag idag.




....

Jag har sagt det förut och nu säger jag det igen. FÖRLÅT bloggen för att jag inte uppadaterar på topp just nu, det är inte så att jag inte har några ideér eller liknande för det har jag! Igår var jag på ett strålande blogg humör men mitt internet laggade hela tiden osv.... Men ett stort + till er som är så goa och tittar iaf, keep it up! :)


Take Care!


Paddington


När jag har varit borta dessa två dagar så ha min lillasyster ridit och tagit hand om min Paddington :) Har inte pratat så mycket med henne om hur det har gått och så men när jag fick se detta på facebook så tror jag att det har gått bra ;)

Såhär skrev hon:
Paddington är världens bästa häst !
önskar att han var min ♥
haha aw min lilla Padde :)

Mina köp

Detta köpte jag på mässan :)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Och så såg sakerna ut i verkligheten, inga bra bilder men ni kan ju bara tänka er och få en liten aning om hur det ser ut ;D

Tävling Udden

Ja som ni vet så var jag och tävlade på udden förra helgen och jag är nöjd med Padde och mig. Fatiskt väldigt nöjd även att resultaten visar annat.

I första klassen (L:C+5) så var han som vanligt lite stissig och bara ville iväg. Framhoppningen var bra och vi fick ett par jättefina språng. På banan så var han stissig och lite otålig och lite svår att hålla ibland men han var ändå fin på något sätt, det kändes helt rätt osv men aja. Ett stopp på första hindret och jag har ingen aning om varför eller vi tror att det kan vara så att han testar mig nu, det gör alla hästar i början och Padde har inte testat mig innan så det kanske han gör nu? Men sen var han sjukt fin och fina distanser och så. Kom dock i botten på 5:an och jag hann inte upp honom så ett pet fick vi också. Men om vi säger såhär, förra gången fick vi 12 fel + lite tidsfel med och nu bara 8, trots det så går det ju framåt ändå och det är jag välfigt glad för!

I andra klassen (L:B) så var han lugn och fin, fick sitta och driva honom ibland och så. Framhoppningen var han alldeles kanon på och där kändes det verkligen sjukt bra. Så fin har jag aldrig sett honom och min ridlärare tyckte att det såg jättebra ut med så allt kändes bra. Men han fick hoppa av lite stort två gånger på oxern på framhoppningen och första gången hoppar han ett sjukt stort hopp men klarar av det men andra gången så kommer vi lika fel igen men han har ändå modet i sig och hoppar men river då bak och Padde hatar verkligen att riva så han blir lite försiktig efteråt. Inne på banan så hoppar han jättefint 1,2,3 ch sen kommer vi helt fel, jag försöker att trycka av honom långt men han vill gå på ett till och då blir det missförstånd och då får vi ett stopp. Andra gången jag rider på hindret så kommer vi exakt likadant men då tänkte han faktiskt hoppa men ångrar sig med knapp sekunde kvar så vi får en vänta signal och kommer igen och då hoppar han det men stannar sen likt förbannat på 5:an och då är vi ute. Men som sagt så är jag jättenöjd med honom för han hoppade verkligen helt sjukt bra så resultaten är inte rättvisa...

Här får ni lite bilder från tävlingen på min sötis ponny!




Bara att kämpa på! :)
Nästa tävling blir i Nybro den 20/3 och då blir det en L:C och L:C+5 (bara för att få det att bli bra)

Svar på tal



Varför har du inte berättat hur det gick på tävlingen ?:)

Svar: För att jag helt enkelt inte har hunnit sätta mig och skriva i lugn och ro om tävlingen men tänkte skriva ett inlägg nu om hur det gick :)

Sammanfattning

Jaha ni, vad ska jag säga som motivering till att min uppdatering varit riktigt riktigt usel?
Jag har en väldigt bra anledning faktiskt och det är att Fredrika har varit hos mig och vi har tagit vara på den tiden så ja, där har ni skälet och jag hoppas verkligen att inte detta ska få er att sluta läsa min blogg vilket det inte visar i statistiken iaf.


Nu ska jag sova för om några timmar ska jag till GHS. Vi kanske syns där? :)
får se om jag kan blogga lite live därifrån annars så får ni ha det så bra.

19/2


Red en bit på vägen idag. Han var mjuk i sidorna och en reglerbar galopp vilket är bra inför i morgon då det är tävling! :D


Just nu

Nu sitter jag här, den dagen jag väntat på jättelänge. Om cirkus en timme så kommer Fredrika och jag har fixat iordning nästan det mesta. Shit vad jag längtar! :)





Förlåt bloggen!

Har faktiskt inte tid att blogga just nu om något vettigt för jag håller på att städa mitt rum som kommer nog ta halva natten, hehe. I morgon kommer ju då som sagt Fredrika till mig, gäller att allt är snyggt tills dess ;D
Ska nog tvinga henne till att videoblogga med mig mohhaha. Annars så rullar det på bra tycker jag. Det är ju sportlov nu och sen väntar 4 veckors praktik - life is good! + att min mamma kom hem med ett nytt täcke till fast ett tävlingstäcke, marinblått jacson tävlingstäcke som jag ska prova på Padde i morgon, skitsnyggt är det iaf!
Hoppas ni får en lika bra helg som mig!
I morgon LOVAR jag er bra uppdatering, puss! :)



Angående Vlogg

Så fort jag la upp videoinlägget så steg min statistik något enormt mycket, verkligen jättekul!

Så min fråga till er är, vill ni se mer sånt här i bloggen? :)




Kommentarer

Ni är riktigt duktiga på att kommentera nu, fortsätt så, blir jätteglad och peppad av minsta lilla! Tack till er som är så söta! :)


Kram från mig!

17/2


Hoppträning var på schemat idag som ni kanske förstod ;) Teknik var temat och det var mycket blandade övningar vilket jag tyckte var jättekul och givande! Padde var ganska fin idag, han skötte sig bra efter hinderna denna gången med vilket jag tycker är jättekul! Men han börjar testa mig lite med lite tjuvstopp osv men det är bara för mig att rida till och inte hålla alldeles för mycket, är nog en vanesak sen tror jag men annars är jag jättenöjd! Känns bra inför söndag faktiskt då vi debuterar L:B och hoppar en L:C+5 med, tycker ni ska hålla era tummar för oss! :)

en liten halvsomrig bild på det hela sitter inte fel, vill kunna rida på banan NU

Svar på tal



vad var det som hände med din vita häst? har du inte den eller? jag fattar inte :P

Svar: Jo jag har den vita (Minola). Det var så att vi sålde henne i slutet utav maj förra året till Fredrika och sedan så sålde hon henne vidare till en annan familj och i den familjen så funkade inte allt riktigt så då köpte vi tillbaka Minola. Så nu har vi Minola och om du undrar varför jag inte lägger upp så mycket om henne så är det för att jag inte rider henne regelbundet och så. Hoppas du förstår nu! :)

Vlogg

Här kommer svaren på era frågor! :)

Torsdag

Ja ni idag är det torsdag vilket är nog min bästa dag i skolveckan för då är det hoppträning på kvällen! :D
Ser verkligen fram emot den, hoppas Padde gör det med... fast det behöver jag knappt tvivla på ;)

Jag kommer att lägga upp en videoblogg med svar i eftermiddag någon gång så håll utkik!
MEN det är inte för sent att ställa fler frågor så har ni någon fråga så får ni gärna ställa den!
Frågestunden hittar ni HÄR


Brb

Måste tyvärr sätta mig och plugga lite matte och läsa lite engelska bok nu så tyvärr blir bloggen lidande men i morgon tar jag tag i bloggen igen!






16/2


Red på vägen idag med ca 40 minuter, sjukt fin ponny jag har! Blir lika tagen varje gång han är såhär fin!
Ska ta med mig kameran ut någon dag eller be någon att fotografera oss så inläggen kanske blir lite roligare ;)

Svar på tal



När ska du svara på alla frågor?)D

Svar: Jag har faktiskt funderat på detta och jag tror faktiskt att jag ska videoblogga alla svaren om det skulle vara intressant? (:

Bloggtävling


Klicka på bilden för att komma till tävlingen! :)

Dag 10 - Mina drömmar

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Ja ni, vilka drömmar har jag egentligen?
Min dröm skulle vara att jag skulle vilja bli uppskattad och respekterad för den jag är. Att inte ha någon som ser ner på mig eller på andra. Att folk bara kunde låta andra vara om de inte har med saken att göra. Detta är min dröm sen har jag en till som jag faktiskt har drömt en eller flera gånger. Att jag har en stor häst som är 168 cm i manken och grå skimmel med fyra vita strumpor. Jag drömde att vi var med och hoppade internationella 1,60 hoppningar. Jga riktigt drömde hur jag svävade över hinderna. Det var underbart!

Frågestund!

Tänkte köra igång en frågestund här på bloggen för jag vet inte vad ni vill veta om mig så nu har ni chansen, bara fråga på, ingen fråga är dålig, jag ska försöka svara så bra och utförligt jag kan! :)




Om ponnyakuten

Min åsikt om detta program är bara positivt faktiskt för de tar upp ganska vanliga problem som många andra har problem med och de hjälper inte bara en ryttare med de problemet utan alla som tittar på det med! Jag sitter väldigt lyhörd och tar till mig alla tips från dem för det är faktiskt väldigt nyttigt att se andras problem och hur de hanterar det. Det finns en där som har samma problem som mig jag tror att det är Nicole, hennes häst smygökar lite mellan hindren och efter kan den bara ta bettet och springa. Sådan är Padde med, han är inte lydig någonstans den ponnyn ibland och jag är verkligen tacksam som kan få så bra tips ifrån ponnyakuten alldeles gratis till och med! Ponnyakuten ser så mysigt ut med, tänk att vara där själv, bara en massa häst hela tiden och man får så många nya fina vänner! Helt underbart och ja jag älskar de programmet! :)


14/2


Min syster red henne idag med mig och Padde :) Enligt min syster så stod hon och hoppade på stället, bockade och var allmänt pigg och knasig. Lilla busponnyn! :) Men hon har fått vila nu ett bra tag då jag inte hinner med henne alltid och därför har jag inte nämnt henne så mycket på sista tiden här i bloggen men när jag får tid så försöker jag rida henne! :)

14/2


Red på¨vägen åt andra hållet idag. Var väldigt fin på "dit vägen" och gick utav sig självt ner i låg form, har aldrig hänt förut och jag som hade tänkt öva lite hög form på honom men det går ju det med! Kul när han är så samarbetsvillig! Dock var han väldigt bråkig på hemvägen, blev lite för taggad efter galoppen så kunde knappt skritta honom hem så fick massera och stretcha honom lite mer än vanligt! :)

Diss!



Måste bara dissa detta. Så ofattbart fula "benskydd" ? Nej usch, fet diss på dessa!



Tror inte jag sett något fulare faktiskt!

Dag 9 - mitt bästa hästminne

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Oj detta blev inte lätt... Men jag måste nog säga att det var när jag var med Bätteropp till GHS första gången. Allt var så bra, mycket bra folk och massa mysigt på mässan och så. Det var nästan magiskt att se det live, det var mäktigt! Vi hade skylt där det stod " Bätteropp hejar på Rolf-Göran "Roffe" Bengtsson" och när Roffe red förbi på ärevarvet så tittade han på oss och vinkade och sa tack. Det var riktigt häftigt! Sen på mässan så satt han och skrev autografer och självklart så tog jag en! Fick även träffa "Bonde Peter" och en från Idol, minns inte namnet riktigt (a) De haffade tag i mig och tog kort med mig, haha blev smått chockad ;) Sen söv vi på ett mysigt ställe med (där vi ska sova i år med) så ja detta var verkligen ett bra hästminne! :D
Sen har jag mycket mer som tex när jag varit med alla gånger och tittat och hejat fram bätteropp i allsvenskan div1 och div2. När vi sov över i vetlanda var också en stor höjdpunkt! Åh vad jag längtar till GHS iår! :)

Kan bjuda på lite bilder från GHS 2009 ;)

Söta Olivia på tåget (:
Det är hon och Rebecka som driver bloggen hoppskruttarna.webblogg.se ;)

Jan Brink och Briars sista tävling på svensk mark!

Den bästa Roffe! :)




bloggtävling


Klicka på bilden för att komma till tävlingen! :D

Alla♥Dag

Idag är det en speciell dag, så visa kärlek och respekt till de som betyder lite sådär speciellt mycket. Det ska iaf jag göra för kärlek är viktigt! Så jag tänkte visa lite kärleks bilder för er som betyder något alldeles extra för mig! :)


Jag och min fina pojkvän, åh så jag älskar honom!
Vi har varit ett par i mer än två år nu, är såå lycklig!


Min fina vän Lajsa som alltid ställer upp på mig, no matter what!

Min fina Paddington som jag älskar så sjukt mycket!

Min allra bästa vän, finner inga ord för hur mycket hon verkligen betyder för mig!

Minola betyder så sjukt mycket så ingen någonsin kommer förstå, det är knappt så jag gör det själv.

Till sist så får ni en video som jag lagt upp innan på mina närmaste vänner som jag verkligen tycker om. Det är viktigt att visa uppskattning och kärlek till sina vänner då och då! 


Bloggtävling


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Ponnyakuten

Ni missar väl inte ponnyakuten va? ;D
Annars så kan ni se avsnitten HÄR!

Vilka bloggar läser jag?

Tänkte vara snäll och länka de hästbloggar jag läser! :)

Fannybergerstam.blogg.se


JohannaGrant.shapemeup.se

Ronjastenhoos.blogg.se

Hoppskruttarna.webblogg.se

Alla de övre känner jag i verkligheten, ganska komiskt ändå ;)

Sen läser jag ju såklart en skvallerblogg:
Ponnysanning.blogspot.se


13/2


Red i 50 minuter på vägen. Någon hade grusat vägen, den som gjorde det är min hjälte för tillfället! För annars hade jag inte kunnat rida för vägen är verkligen glashalt men den var jättebra nu med gruset! Så vi kunde trava och galoppera mer idag vilket jag tog tillvara på. Padde tyckte med att det var kul så han blev lite stark ett tag men det funkade ändå. Jobbade i jättefin form och lyssnade på mig idag. Fina ponny! :)



Här får ni en bild på mitt lilla charmtroll! :)

Varför bloggar jag?

Är det för att tjäna pengar?
Är det för att bli berömd och känd?
Är det för att jag vill ha så många läsare som möjligt?
Eller är det bara för att jag tycker att det är kul?


Okey, nedersta frågan är helt korrekt. Jag tycker att detta med att blogga är skitkul och NEJ jag tjänar inga pengar på bloggen för den som undrade det. Jag bloggar för att jag sen ska kunna titta tillbaka och minnas den tiden ungefär som en dagbok. Fast jag kan verkligen inte säga att jag inte tycker det är kul med så många som faktiskt läser den för det gör jag! Jag tycker alltid det är kul att höra era synpunkter på vad jag skriver och så, det är faktiskt väldigt nyttigt att höra andras åsikter!

I bloggen försöker jag skriva personliga saker, tankar och synpunkter och det kommer jag att fortsätta med för det är ju trots allt min blogg där jag ska skriva vad jag tycker osv.. Något jag aldrig skulle göra i min blogg är att hänga ut någon om någon skulle säga något dumt osv.. Jag skulle heller aldrig ändra på mig själv för att någon skulle vilja det eller så. This is me liksom :)

Jag är jättetacksam över de fina mail jag har fått utav er! Ni är grymma, fortsätt så! :)



Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Ja ni, när jag rider hemma så brukar jag faktiskt inte matcha så mycket. MEN Jag tycker jättemycket om att matcha så missförstå mig inte!  men nej jag är ingen bortskämd liten unge jag nej, så om jag vill ha något så sparar jag till det. Jag är väldigt nöjd med att inte vara bortskämd faktiskt, då uppskattar man livet mer!

Men det jag använder dagligen är :

Detta är min sadel, en santa cruz som är väääldigt skön att rida i! :)
Dock inte min bild...

Mitt träns :)

Min martingal :) (hör ihop med tränset)

+ något schabrak :)

Lite tankar om veckan osv..

Jag ser inte direkt fram emot denna vecka kan jag lova er! Men samtidigt så gör jag det jävligt mycket.
Ska läsa engelska bok ca 100 sidor, engelska grammatikprov, matteprov (geometri) och matspjälkningsprov. Matteprovet kommer faila det vet jag för jag fattar verkligen INGENTING utav geometri hit och dit.. och engelskan ska vi inte ens prata om. åhh som vanligt ska jag försöka slänga in innebandyträning, bloggning och såklart ridning! En riktig stressvecka väntar... men efter denna vecka så är det sportlov och efter det så har jag praktik i 4 veckor, ska bli sjukt gutt att komma ifrån mina studier ett tag nu! :)

Och varför längtar jag då till denna vecka?
Jo för det första så kommer det en sjukt gullig tjej till mig ända ifrån skåne vid namn Fredrika (som vi sålde Minola till) och vi har räknat ner dagarna sen det var 42 dagar kvar, kan ni tänka er hur mycket vi har längtat!? Sen är det hoppträning på torsdag, innebandy träning i morgon, Innebandymatch på lördag och sist men inte minst Hopptävling på söndag! Padde och jag ska hoppa LC+5 & L:B. Min tredje L:B i hela mitt liv, kan ni tänka er? Jag är nervös som fan men jag vet att om jag bara rider så som jag ska och inte tappar fokus så vet jag att Padde vet vad han ska göra och jag vet att han alltid gör sitt bästa, allt handlar bara om att jag ska vara på topp! Men jag tror och hoppas att det kommer gå bra! :) Så kortfattat så kommer helgen bli sjukt awesome! :)


Morgon inlägg

Godmorgon bloggen och alla mina läsare! :)
Idag är en fin dag, solen lyser och himlen är blå nu saknas endast värmen! Idag ser min dag ut som följande ;)

* Ska städa hela stallet och slänga en hel del tror jag!
* Ska städa mitt rum inne (om jag hinner)
* Ska försöka blogga!
* Ska rida Padde
* Ska hinna med att längta till lördag ;)



11/2




Padde och jag trotsade snöstormen och red ut en sväng dock bara 20 minuter pga vädret.

Hot/Not

Nämen titta! Idag var det min och Paddes bild som var med och blev "betygsatt" utav skvallerbloggen Ponnysanning.
Titta vad de tyckte om just denna bilden ;D

Klicka på bilden för att komma till deras inlägg! :D

Musik

Jag skulle nog ärligt säga att jag inte klarar mig utan musik!
Så här har ni min spotify lista! :D




Dag 7 - redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Jag skulle inte klara mit utan min skottkärra i stallet. Kan låta konstigt men den använder jag när jag mockar varje dag, när jag hämtar spån och när jag kör ut vatten i hagen. Med denna så slipper min rygg ta stryk (har en försvagad rygg) så detta redskapet är klart de jag inte skulle kunna klara mig utan! Sen skulle jag inte klara mig utan Martingal/Brösta på Padde då alltså ;)


Tävling


Klicka på bilden för att komma till tävlingen! :)

Dressyr

Här är en film jag klippt ihop från då vi "joggar ner" från hoppträningen! :)

GRATTIS

Grattis Paulina, du vann min mini tävling här på bloggen! Här kommer mitt inlägg om din blogg, hope you like it ;D


Paulina Nilsson heter då tjejen som har denna fina blogg!
Jag tycker att hon är duktig på att rida och ta hand om de hästar hon rider. Måste verkligen tillägga att jag tycker det är coolt att hon tävlar risdkoleponnyer då de brukar vara svårare att rida och förstå men detta klarar hon av bra! Hon är ett bra exempel på att det faktiskt inte är "dåligt" att vara en ridskoleelev. Bloggen dessutom tycker jag är lite småsöt med en fin design och bra innhåll. Kul att hon kör dagens blogg varje dag med! Verkar vara en sjukt bra tjej det här!

Tryck på bilden för att komma in på hennes blogg!
Än en gång, Grattis! :D

Jag mår riktigt illa när jag ser saker som detta! :(

Kolla här!

Hur fan kan man göra såhär mot våra fina och underbara djur? Nej usch fyfan.....

Täcken




Så ser mitt nya stalltäcke ut, fick tyvärr ingen bild på mitt fleecetäcke för kameran dog men det är ett sånt här ;)

Grymt snyggt!

Blev jätteglad, alltid kul med lite nytt! :D

Dag 5 & 6

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Dag 5 - I min ryktlåda finns allt som ska finnas i en ryktlåda. Blandade borstar, hovkratsar och benlindor :)
Dag 6 - Något annorlunda med Paddington är väl att han eftertuggar sin mat, låter ganska roligt. Första gången han gjorde det hemma hos mig trodde jag seriöst att han hade satt i halsen och inte kunde andas så, haha men han stod så lugnt och eftertuggade ;) Han har dessutom ganska stort huvud, har storlek Full i träns och grimmor och han har dessutom en jättestor underläpp men men söt är han iaf! Han har också fortfarande kvar sin bebis man, haha! Man kan ju inte klaga på att han inte är unik iaf ;D




Överraskning!

När min mamma hämtade upp mig idag från skolan så fick jag syn på en hööks kasse i bilen och då hade den pärlan varit inne och köpt ett nytt fleecetäcke och ett stalltäcke! SKITSNYGGA enligt mig så ska snart gå ut och prova dessa på Paddington, kameran följer med också så att ni får se hur de såg ut! :D




Outfit tema "Hööks"

Allt är Hööks produkter som jag har pysslat ihop till en outfit med färgerna Marinblå-grå-silver-svart :)


Älskar färgerna!

Tv-kändis?

Igår så blev jag ganska förvånad när jag kom till skolan då ett gäng från tv4 stod och intervjuade mina kompisar. De skulle tydligen kolla igenom våra datorer och hur det funkade med upplåsningen. KUL att lilla mönsteråsgymnasiet kom med i nyheterna ;D

Se klippet HÄR! :D





10/2



Idag hopptränade vi då igen på Bätteropp (min ridklubb). Vi hoppade en ganska knölig bana med lite lustiga linjer men detta tycker jag att Padde och jag klarade av bra faktiskt! Jag blev trött bara jag såg banan men Padde var riktigt samarbetsvillig idag faktiskt! Han har hållt sig såhär fin nu ett bra tag nu och jag hoppas bara på att det håller i sig! Jag kunde flytta honom undan skänkeln och han lyssnade på det mesta men inte alltid men överlag så var han hur fin som helst! Hoppade på L:B nivå med 12 språng men 11 hinder :)

Det går inte att lägga in filmen på bloggen men om ni vill se hur det såg ut så klicka HÄR! :D





Angående tävlingen!

Jag har ändrat lite på tävlingen om ett inlägg här på min blogg!
DET ENDA NI BEHÖVER GÖRA ÄR ATT SKRIVA "JAG ÄR MED" I EN KOMMENTAR!

Hoppas att den som önskade detta är nöjd med det här nu! ;D




Sjuk...

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag men jag har varit sjuk och mått ytterst dåligt. Så Minola och Padde fick en extra vilodag idag av förståeliga själ. Jag masade mig ut till stallet idag iaf en stund bara för att kunna pussa lite på  mina fina ponnysar. Kul att jag håller en stadig nivå på unika besökare, ni är grymma!




VINN EN LÄNK!

Vill du bli länkad i ett utav mina inlägg där jag lägger in en bild på dig och din ponny och skriver vad jag tycker om med din blogg?!

ALLT du behöver göra är att skicka din bästa bild (som sedan publiceras på min blogg). Bidragen skickas till [email protected]!

Vill ha många bidrag så kör hårt, skicka in och lycka till! :D


Fail bilder!

För att inte göra bloggen tråkig så slänger jag in lite failbilder på mig och min häst, lets have a laugh! :D

1.


2.


3.


4.



Fortsättning följer...


Veckans hiss!



Nu är det nya regler i TR och en utav dem är ju att man får tävla i kortärmat (så länge domaren går med på det så att säga) och jag som är en fanatiker utav västar bara älskar denna väst! Hur snygg som helst, 5 tummar upp av fem möjliga! :D

Svar på tal!



i vilket program har du gjort din header? :) den är jättefin :D


Svar: Tack så mycket jag tycker själv väldigt mycket om den! Dock så är det inte jag utan en vän till mig som har gjort den, du kan ju fråga henne på hennes blogg som du får här: JohannaTorudd! :D

Åsiktsinlägg om bett

Jag har sett på många bloggar att bett är ett väldigt populärt ämne just nu så då tänkte jag säga mina meningar om vad just jag tycker om bett...

Jag har alltid haft hästar som har haft ett bra stöd i munnen och inte varit så starka (fram tills nu då jag har Padde) och då har vi aldrig krabbat med att byta bett och hålla på så jag har alltid ridit på tredelat bett. Jag rider Minola på ett vanligt tredelat med vabnliga ringar och jag rider Padde på ett tredelat eggbett som det heter (med fasta ringar). Men innan Padde kom till mig så har de alltid tävlat honom på ett pessoa bett vilket jag faktiskt är emot... eller inte emot riktigt utan jag tycker att man inte ska använda det som en nödlösning om ni förstår vad jag menar?

Jag kan ärligt säga att Paddington är en väldigt stark och het ponny som kan bli svår på ett tredelat bett men jag och min ridlärare tror och vet att det kommer bli bättre i slutänden att rida på ett eggbett. Om Paddington kan gå på ett tredelat bett så kan de flesta hästar det med vill jag lova! Sen tycker jag heller inte att man ska byta bett och variera för mycket då hästen faktiskt kan bli stum i munnen och sluta lyssna på något utav det. Sen spelar ju ryttarens hand en väldigt stor roll i detta, har man hård hand så ska man inte rida på ett starkt bett för det tar mer än vad man tror! Men jag måste verkligen hissa alla duktiga ryttare på tävlingsplatserna som verkligen kan rida på ett starkare bett!


Paddington för länge sen, helt okontrollerbar och stark..

Om Padde kan gå ifrån detta till ett vanligt eggbett så kan nog alla hästar det med bara man har tålamod så går det, jag lovar! Never give up! ;)

Mitt tips är då alltså att ha tålamod och försök att ta ett så milt bett som möjligt för det lönar sig bäst i slutändan!

8/2



Båda mina ponnys får vila idag då de har skött sig exemplariskt i veckan + att det kan vara skönt för de att få en vilodag såhär mitt i veckan :)

8/2



Vila idag.

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Jag har ju som sagt två ponnys så jag tar mina bästa på båda två och hoppas bara att det är okey för er! ;)

MINOLA


Detta är från en hoppträning då vi tränade på att hoppa långt, detta hinder är 90cm högt men 1,60 brett!


gosponny!





PADDINGTON

Kärlek på ponnyn!




Jag har ju inte så många hoppbilder på oss två då vi inte tävlat så mycket men jag kan slänga in lite bilder på han och hans ägare så kan ni ju se han lite mer tänkte jag ;)





Detta är mina såkallade favoritbilder på mina ponnys hoppas ni tyckte om dem med :D



7/2



Red faktiskt en långrunda med honom också. Väldigt mysigt och han var kanon!

7/2



Blev en långtur med henne idag. Red till min klubb Bätteropp som ligger 2km ifrån vårat hus ungefär och tillbaka. Minola var pigg och framåt tyvärr är hon riktigt omusklad när hon stått så länge så hon var väldigt vinglig men sånt vi ska bygga upp sakta!

Var väldigt mysigt att kunna skippa min tjocka jacka idag, jag hade bara underställ, t-shirt och en tjocktröja!
Verkligen ett stort vårtecken! :D

Tävling!



Jag är med och tävlar om att få min bild målad utav Lisa Lans. Hon målar ju skitsnyggt så jag tycker att ni ska vara med! :D Tryck på bilden för att komma till tävlingen :)

Ska man se ner på andra?

Ska man vara snobbig för att man hoppar på nationell nivå?
Ska man då se ner på de som rider regionalt?
Om man rider regionalt, ska man då se ner på de som hoppar lokalt?
Om man hoppar lokalt, ska man då se ner på de som tävlar klubbhoppningar?
Om man hoppar klubbhoppningar, ska man då se ner på de som inte har tävlat alls?


NEJ! Det tycker jag verkligen inte!
När man är ute på tävlingar så får man se det ena och det andra hos ryttare. Vissa är jättesnälla och börjar att prata med en och en del ger en massa blickar som att "jag är bättre än dig!". Men jag känner såhär, varför ska man bli snobbigare bara för att man hoppar högre? Måste man visa attityd och bli "elak" för att komma långt? Nej det tycker inte jag. Jag tycker att man ska vara trevlig och snäll emot andra om man vill bli behandlad så tillbaka för det blir mycket trevligare för alla. Jag kommer alltid vara den jag är - en snäll och lättsam person som gärna hjälper andra. I hästvärlden så tycker jag att man ska hjälpa varandra istället för att trycka ner.



Hiss eller diss?!

Blev väldigt förvånad när jag sökte runt lite när jag helt plötsligt möttes utav denna sadeln?

Själv tycker jag att den är liiite för mycket, ett sådant schabrak är helt okey men inte en sadel!
Min åsikt om sadlar är att de ska vara stilrena och sen kan man ha lite mer tuffa schabrak till.

Eller vad tycker ni?

Göteborgshorseshow 2011!


dag 3 - min största rädsla inom hästsport

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Jag har faktiskt inte något speciellt som jag är rädd för, jag är modig av mig och bangar inte ur för minsta lilla. Men jag har en annan rädsla och det är att veta att jag kommer att förlora min ponnys. Jag menar jag blir 18 om 1 och ett halvt år och om 2 år så kan/får jag inte tävla ponny mer och då är det dags för mina underbara att gå vidare och bara tanken på det skrämmer mig jättemycket. Men jag ska göra det bästa utav dessa två åren som jag har kvar, nu kör vi!

Skvallerbloggar!

Jag läser för tillfället bara två skvallerbloggar som jag tycker är jättebra! De är mogna och seriösa som inte går över gränsen men som har roliga och intressanta inlägg och skvaller! :)

TopRiders


Ssteget


Tryck på bilderna för att komma till deras bloggar! :)

Kärleken mellan häst och ryttare

Har ni tänkt någon gång på hur mycket kärlek den där 700kg klumpen ute i hagen betyder för er egentligen? Tänk så mycket vi ställer upp på varandra och hur mycket tid vi lägger på de här underbara djuren. Att rida ett helt perfekt ridpass och bara känna att man är "ett" med hästen är så underbart. Att man kan finna varandras hjärtan och tillit på detta sättet är helt sjukt mysig tycker jag. Kärleken är de som binder oss samman, det som gör att vi håller ihop. Om inte hästen har tillit för ryttaren så fungerar det inte och tvärtom. Båda måste känna sig trygga med varandra innan man kan gå vidare. Hanteringen på marken är minst lika viktigt som att sitta i sadeln. Oftast så har man ponnyn i ett år eller fler och då blir man som ett team och det är de som gör att vi älskar dessa hästar/ponnys!


Min syster får stå för den otroligt gulliga bilden på henne, Paddington och Tore!


Tävling hos Topriders!


http://www.nattstad.se/Topriders?id=1316625

Bilder :)

Var så härligt väder idag så då fick kameran följa med ut och ta lite kort :)


Äntligen så börjar det att smälta bort lite!

Söta Minola





Blev massor med kort på Minola men det är inte ovanligt då hon ställer sig och poserar när man tar fram kamera ;)

6/2



Red barbacka på vägen idag med lösgörande övningar. Övade även på steglängden och min balans idag för man får bra balans när man rider barbacka och man kommer åt dem mer. Så jag tycker inte att det är fel att rida barbacka någon gång i veckan faktiskt, man tränar benmuskler, lydnad och balans. Paddington var iaf fin idag (som vanligt). Hah känns väldigt mjuk och fräsh i kroppen nu, har blivit så efter tävlingen på något konstigt sätt men det klagar vi inte på ;)

6/2



Red en sväng ut i skogen, jag har inga som helst krav på henne nu förutom att hon ska gå framåt och börja bjuda själv. Det gjorde hon verkligen idag, hon tyckte att det var hur kul som helst att komma ut och galoppera i skogen. Alltid lika underbart att rida henne, det är så skönt att rida utan förväntningar, utan krav för då kan amn bara njuta av stunden och bara följa med :)


Svar på tal


Hej !
han är superfin !
men hur hög i mankhöjden är han ?
eller stod de ? x))
superfinblogg !
kram!


Paddington är 148,0 i mankhöjd alltså en maxad D-ponny. Tack så mycket! :)

Dag 2 - det bästa/sämsta med min häst

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


Det bästa med Paddington är att han är så samarbetsvillig och positiv till arbete. Han lär sig snabbt och tar in alla intryck och lär sig av sig själv. Padde är otroligt gosig och gullig i stallet också, det är verkligen skönt att ha en sådan lugn och mysig ponny faktiskt. Det sämsta eller de som är hans svårigheter är att han lätt blir stressad, han är en het ponny och är man inte lugn själv så blir han väldigt stissig och springer lätt iväg (när man rider). Annars så kan jag inte säga att han har mer svårigheter, han är en liten pärla! :)

Hiss!



Jag tycker att det är kul att vara lite orginell och ha sin egna stil. Jag har en lite mer udda stil (som ni kommer att märka) tycker om att inte vara som alla andra. Lite därför jag hissar dessa stigbyglar! De är grymt snygga, stilrena men ändå lite udda och framförallt så är de säkra! Kostar dock ganska mycket men det kanske är värt pengarna? då de är väldigt säkra. Svårigheten som jag skulle tycka vore att välja färg för jag vill ju ha lite mer udda färger men ändå skulle jag vilja att de passade alla mina tävlingsset då de är så dyra. Men en stor tummen upp på dessa!


Tack!



Va fin din nya blogg blev:D<3

Tack så mycket Michelle! Är väldigt nöjd med den själv! :)

5/2



Vila idag.

5/2



Vila idag.

Första dagen

Första riktiga dagen här på bloggen har varit jätterolig enligt mig och vet ni vad som gjorde det ännu roligare?
Att jag har slått mitt "unika besökare" rekord redan första dagen, hur awesome är inte det? :D Tack alla, kul att ni uppskattar bloggen! :)



Dag 1 - presentera mig och min häst

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Jag har ju redan presenterat Paddington lite men ni kan få mer info om honom :) Han är lugn och trevlig i stallet, väldigt unik i kroppen och har ett otroligt fint och luftigt steg. En klippa att rida, man kommer alltid på något nytt när man rider honom, det är jättekul! :)
En liten presentation utav mig då. Jag är en snäll människa som aldrig vill någon illa. Är omtänksam och tänker på andra och inte bara på mig själv. Tycker det är svårt att skriva om mig själv såhär men ni kommer nog att märka vem jag är som person då denna bloggen ska hållas personlig då det är min blogg och jag ska kunna ha någonting att titta tillbaka på när jag blir äldre! Sen hoppas jag på att mina läsare stannar hos mig och ger mig respons på det jag gör både positivt och negativt! :)

Jag slänger in en utav mina favoritbilder på mig och Paddington för att göra det lite roligare ;)

Dag för dag

Eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om just nu såhär i början så gör jag denna listan dag för dag så ni lär känna mig och mina hästar på ett rätt sätt :)

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


Minola



Detta är då Minola. Hon är ett arabiskt fullblod med fin stam! Minola är född 1996-04-28 och har varit i min ägo i 4 år.
Vi har tävlat enbart i hoppning på lokal nivå med varierande resultat. När Minola kom till mig så kunde hon näst intill ingenting, gick inte ens över ett 30cm kryss så vi har jobbat och jobbat och med tanke på förutsättningarna så är jag väldigt nöjd med henne! Vi sålde Minola i Maj 2010 till Skåne för att jag inte kände att vi skulle kunna komma längre inom hoppningen och jag har bara 2 år på pony kvar och de vill jag utnyttja till fullo och satsa! Så vi sålde Minola men där blev hon inte långvarig då de vi sålde henne till sålde henne vidare till Malmö. Där fungerade inte riktigt allt som det skulle så i början utav 2011 så åkte vi ner och köpte tillbaka Minola. Så nu är hon min igen och tanken just nu är inte att tävla henne utan bara rida och gosa med på hennes nivå. Men vem vet, snart kanske ni får se oss tillsammans i en liten comeback? Den som lever får se! :) Om ni har frågor runt Minola så är alla frågor och funderingar välkomna! :)

Paddington



Detta är då Paddington. Han är född 1998 och är en Irländsk Import av okänd härstamning. En het men väldigt personlig valack som jag har haft sen den 18:e Juni 2010. Dock så äger jag inte honom riktigt ännu då han inte gick igenom besiktningen när vi skulle köpa honom men han beräknas bli min i början av Maj detta året! Paddington har tävlat mycket inom hoppningen vilket är den gren som vi ska tävla i. Han har gått upp till L:A med Ronja Stenhöös. Han har även varit med och vunnit div1 för Hässleholm. Han har även startat en dressyr tävling och en fälttävlan. En kanon häst på alla sätt och vis! Eftersom han har varit skadad hela sommaren och en del utav hösten så har vi inte kunnat komma ut på så mycket ännu. Vi har enbart startat två lokaltävlingar iår med bra resultat! Ser fram emot två riktigt bra och roliga år med denna knasiga och helt underbara ponny! :) Om ni undrar något så är det bara att fråga på, jag svarar på allt! ;)

Snygg design! :)

Måste bara säga tack så jättemycket till Johanna Torudd som har mixtrat ihop denna fina designen till mig! :)
Tycker att ni kan klicka er in på hennes fina blogg och besöka henne med!
Tack än en gång!







Välkommen!

.....till min nya hästblogg! :)
I den här bloggen kommer ni att få läsa om mina två ponnys Minola och Paddington i både framgång, motgång,träning som tävling! Mer om mina hästar kommer i ett enskilt inlägg.

Vem är då jag?

Mitt namn är Elin Linnéa Ljunggren och jag bor 5 mil norr om kalmar i en liten köping som heter Mönsterås. Jag studerar på mönsteråsgymnasiet och är inne på första året på linjen omvårdad med hästprofil! Alltså är jag 16 år men fyller 17 till sommaren! Jag är en sprallig person som nästan jämt har humöret på topp! :)

Hoppas ni ska tycka om min blogg om det jag skriver! :)


RSS 2.0