Lokala tävlingar

Vad är det som gäller på lokala tävlingar?
Jo för att få tävla lokalt behövs inga meriter alls. Här kan vem som helst åka förutsatt att man har ryttarlicens. Ryttarlicenser löser man innan och de håller i ett år och sen måste man förnya dem. Hästen eller ponnyn måste ha pass som innehåller slutmätning och vaccination. Om man är över 13 år så behöver man ha gått en grönt kort kurs och klarat av provet innan man får tävla. Om man är under 13 så får man tävla på någon annans.

På lokal nivå finns klasserna LD-10, LD,LD+5,LC,LC+5,LB. Man anmäler sig till en tävling via TDB (tävlingsdatabasen) och viktigt är att titta upp när anmälan går ut så man slipper betala efteranmälningsavgift.

På lokal nivå så brukar banbyggaren bygga lite enklare banor för det är den lägsta nivån av tävling om man bortser ifrån klubbtävlingar och dylikt. När du kommer till en lokaltävling så går du först och anmäler dig i sekreteriatet och där brukar du få visa vaccinationsintyget så ha passet med dig. Sen går du banan för din klass.

Sen hämtar du hästen och sitter upp, rider fram och så. Det finns alltid en framridning (eller ja, nästan alltid) och såklart en framhoppning. Hur man lägger upp "träningen" innan själva ritten inne på banan är upp till var och en. Men jag brukar föredra att bara skritta länge och väl på framridningen och kanske trava lite. Galoppen och det kan man fixa på framhoppningen.


Såhär ser en lokaltävling ut för det mesta :)

Kommentarer
Postat av: Sara

Tack för en super förklaring :D <3

2011-08-19 @ 09:43:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0