Åsiktsinlägg om bett

Jag har sett på många bloggar att bett är ett väldigt populärt ämne just nu så då tänkte jag säga mina meningar om vad just jag tycker om bett...

Jag har alltid haft hästar som har haft ett bra stöd i munnen och inte varit så starka (fram tills nu då jag har Padde) och då har vi aldrig krabbat med att byta bett och hålla på så jag har alltid ridit på tredelat bett. Jag rider Minola på ett vanligt tredelat med vabnliga ringar och jag rider Padde på ett tredelat eggbett som det heter (med fasta ringar). Men innan Padde kom till mig så har de alltid tävlat honom på ett pessoa bett vilket jag faktiskt är emot... eller inte emot riktigt utan jag tycker att man inte ska använda det som en nödlösning om ni förstår vad jag menar?

Jag kan ärligt säga att Paddington är en väldigt stark och het ponny som kan bli svår på ett tredelat bett men jag och min ridlärare tror och vet att det kommer bli bättre i slutänden att rida på ett eggbett. Om Paddington kan gå på ett tredelat bett så kan de flesta hästar det med vill jag lova! Sen tycker jag heller inte att man ska byta bett och variera för mycket då hästen faktiskt kan bli stum i munnen och sluta lyssna på något utav det. Sen spelar ju ryttarens hand en väldigt stor roll i detta, har man hård hand så ska man inte rida på ett starkt bett för det tar mer än vad man tror! Men jag måste verkligen hissa alla duktiga ryttare på tävlingsplatserna som verkligen kan rida på ett starkare bett!


Paddington för länge sen, helt okontrollerbar och stark..

Om Padde kan gå ifrån detta till ett vanligt eggbett så kan nog alla hästar det med bara man har tålamod så går det, jag lovar! Never give up! ;)

Mitt tips är då alltså att ha tålamod och försök att ta ett så milt bett som möjligt för det lönar sig bäst i slutändan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0