Motvind gånger tusen.

Oturen har slått ner i bätteropp riktigt ordentligt nu, 2011 har ställt till mer problem än vad vi trodde.
Idag kom även beskedet att Rebeckas ponny Jenka kommer att vandra vidare till de gröna ängarna..
Jenka har haft en envis ligament skada i drygt 1 och ett halvt år nu och nu fanns det inte mer de kunde göra för henne. Tycker att det är ett riktigt tufft men klokt beslut utav Rebecka även att det svider och är sjukt tungt!

Jenka & Rebecka


Sen skrev jag ju om att Agent avled i förrgår och det är många som undrat varför?
Det var så att han åkte själv i en vanlig transport och när de skulle lasta av honom så började han stegra sig och på något sätt lyckades han komma under bommen med ryggen och i ren panik så försöker han ställa sig upp och knäcker då någon kota i ryggen. När de sedan skulle försöka få ur honom ur transporten så ramlar bakdelen ihop och de får nästan praktiskt taget lyfta in honom i en box där veterinär kallades dit. Veterinären kunde inte göra så mycket på plats utan ringde en djurambulans ner till Helsingborg. Sent på kvällen ringde de och sa att skadorna var för stora för Agent och de var tvungna att avliva honom.... tänk hur fort det kan gå? Från startklar div 1 till utdömd på bara några timmar, helt sjukt!

Stina-Louise & Agent


En stor eloge till mina duktiga och starka lagkamrater som kunde fullfölja tävlingen trots det mardröms scenariot som hände. hela laget kämpade och hamnade till slut på en tredjeplats! DET är starkt gjort!

Sen för ett tag sedan så gick Jenkas dotter bort, Toycie 4 år gammal. Hon fick tarmvred och dog inne på ATG hästklinik i Kalmar i början utav året.

Emma & Toycie

Så detta resulterar i att vi har fått avliva 2 hästar och snart en tredje inom loppet av mindre än 3 månader....

vi har det sjukt jobbigt just nu och en sämre start på detta året hade varit helt omöjligt
Hela klubben sörjer dessa underbara ponnys.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0