Nybro Ridklubb 20/3-2011

måste bara börja inlägget med att jag verkligen älskar att sitta på Paddingtons rygg, känna att han jobbar med mig och att vi börjar bli ett team. Det är något så underbart och den känslan jag hade idag är nästan helt obeskrivlig.

L:C
Tog ut honom en bra stund för att kunna rida fram honom ordentligt. Skrittade ca 15 - 20 minuter och sen började jag trava lite och herrejösses vad fin och stabil Paddington har blivit! Gick verkligen jättefint och lyssnade på mig, varenda liten sak jag gjorde uppmärksammade han och innan framhoppningen så kändes allt så prima. På framhoppningen så kan det hända att han känner sig "trängd" och kan bli skärrad. Idag på framhoppningen så var det verkligen folk överallt (nybro har ett jättelitet ridhus där man hoppar fram) så jag trodde att han skulle bli spänd men nehe, ännu en överraskning från Paddes sida, han gick som om han inte gjort annat! Så framhoppningen gick jättebra och många lov ord ifrån min tränare (Anna-Lena Eriksson). På banan så var han lika fin, avslappnad till en början. Sen när man börjar galoppera igång honom så blir han så laddad och det ser jag bara positivt på. Han vill så mycket och allt på samma gång eller iaf så känns det så. Han vill iväg och vill hoppa allt och mycket. Men har man viljan så är hälften vunnet som man säger. Ett pet på 3:an annars en bra runda, dock så tänder han på fel hinder ibland men annars inget större fel :) Han tycker att L:C är lågt och det känns som om han bara går över hindrerna? Men som sagt är nöjd med honom! :)

L:C+5

Framridningen såg likadan ut här, blandat med skritt och trav. Framhoppningen däremot var så magisk. Allt stämde och han hoppade mer än bra! På banan var han med fin men till 4:an så hittar jag inget avstånd och vi får ett retligt stopp. Men annars så är jag mer än nöjd med denna runda, känslan i kroppen var grymt bra! Han sprang inte bara över hindrerna utan han tog i och hoppade upp sig jättefint. Är så nöjd med min pluttis! :)

Efter jag hoppat så pratade jag med min tränare igen och hon bara stod och log. Hon sa att " du har gjort ett bra jobb med honom, alla dressyrträningar som varit jobbiga har givit ett bra resultat. ni börjar jobba ihop och att ni fick detta stoppet är inte hela världen. det har blivit en förbättring med 50 % på denna tiden, bra jobbat!"

De där orden var de som snurrade i mitt huvud hela vägen hem och de kommer jag bära med mig så länge.
Är verklugen kul att höra att folk verkligen ser hur mycket arbete som ligger bakom allt detta. Och jag vet att allt bara kommer bli bättre, när vi lär känna varandra på riktigt!

Här är en video som jag klippt ihop från idag :)
- underbarafinaochälskadepaddington 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0