Härligt ridsporten

Nu när ridsporten skjutit i höjden i media, både på gott och ont så är det väl på tiden att de som inte är hästmänniskor också kan förstå vad ridning innebär? Jag är till exempel inget fotbollsfan men jag tycker om att se landslaget kicka boll på tv eftersom jag vet reglerna och vad som är själva poängen med det. Däremot har jag inte hört någon som inte är hästfantast som faktiskt har slått på TV:n och kikat på världscupshoppningarna. Jag tror mycket att de som inte är hästmänniskor inte är insatta för fem öre om vad det tex hoppning handlar om. I deras ögon ser de bara en häst med en ryttare på ryggen som hoppar över hinder och jag menar, hur meningsfullt låter det? Det är därför vi kanske fått stämpel att vara en "töntig" sport eller att det inte alls egentligen är en sport. Människorna är inte det minsta insatta i vår värld.
 
Idag när jag tittade på Grand Prix hoppningen live på min iphone så var det någonting jag reagerade på extra mycket, det var inte på alla fina hinder som var på banan eller på hur fina hästarna var i sina knoppar - utan hur Lotta Björe som är kommentator förklarade HUR tävlingarna gick till och detta gjorde hon på ett ypperligt sätt. Hon förklarade grundligt, om hur banan kunde ställa till problem för ryttarna, vad som var svårt med själva banan och vad som menas med maxtid/hur man får 4-fel och så vidare. Jag tycker att det var riktigt bra gjort att hela tiden upperätthålla tittarna om vad som gällde steg för steg, det tror jag kan börja intressera allt mer personer utanför vår lilla hästbubbla.
 
Nu säger jag inte att halva svenska folket kommer börja rida tack vare detta MEN de kan i allafall få en inblick i hur det går till och vad poängen med det hela är. Just nu tror de att det bara är att hoppa över några hinder i sifferordning och det är ju tråkigt för då bildar de en egen uppfattning grundad på noll fakta och så får vi ta massa skit hela tiden. Dags för förändring, enligt mitt tycke för nu är jag trött på alla skämthistorier baserade på oss hästmänniskor med noll vetenskap i botten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0