Nu har det gått alldeles för långt....

Sitter i min soffa, i mitt vardagsrum med en stor mugg té och läser lite på facebook. Blir förbannad, besviken och faktiskt ganska ledsen när jag ser vad/hur människor hävdar sig fritt på nätet. Hat & kärlek slängs över en het diskussion som rör facebookgruppen "Rädda Mrs. Medicott åt Sara Algotsson-Ostholt". Ingen missade väl klippet igår på tv4 där Mattias Tjärnström kör "kanon/kalkon" - samma sak som "hiss/diss" inom idrottsvärlden då. Enligt tv4 är det en hörna där Mattias ska få yttra sina personliga åsikter samt ha lov att provocera baserat på ren "fakta". Tv4 fick in klagomål efter klagomål efter programmet där inslaget syntes. Men de tyckte ändå att Mattias hade skötte det på ett snyggt sätt för att det ska vara normalt att man blir provocerad och man ska bara ta det med en nypa salt (?)
 
EN NYPA SALT SA NI?! Som ni vet så blir det totalt KAOS när man är och petar i hästvärlden om man aldrig ens satt sin fot i den. Det här var inget undantag. Det finns många nu som säger att "äsch, skit i vad media säger och gör om oss, det ger ju oss mer publicitet" men då undrar jag om vi verkligen bara ska svälja all skit vi får ta så fort vi syns i media? Tycker det är så taskigt att gång på gång håna den starka hästvärlden, spelar ingen roll vad vi än gör. Om man bara ska skriva skit om ridsporten så är det bättre om vi inte får stå i rampljuset kan jag tycka. Varför inte lägga fokus på de prestationer som vi faktiskt har uppnått istället för att gå bananas över en insamling? När Roffe fick Jerringpriset blev det ett hiskelens liv överallt. Då fick vi bara svälja alla påhopp och alla negativa kommentarer som vi fick lite här och var. End of the Roffe story...
 
Men nu händer samma sak igen och nu får det väl förfan räcka.
Det kanske var menat som ett ironiskt inslag eller som en liten pik mot oss. Tar vi detta på skoj är min fråga då? Jag skulle snarare ta det som ett stort hån samtidigt som jag tycker att det var bland det mest respektlösa jag någonsin sett under hela mitt artonåriga liv. Han rotar i hur familjen Algotsson-Ostholts ekonomi ser ut när han inte ens har en jävla aning om hur det ligger till och det är något så otroligt oacceptabelt. "Min stora fråga är bara hur mycket Sara själv lagt på den här hästen? Hon har ju 16 hästar hemma, bara att göra som alla andra, sälja och köpa nytt" - citerat av Mattias. Men grejen är att hon har detta som jobb, att utbilda hästar åt andra vilket innebär att hon inte äger alla de 16 hästarna på deras gård så man kan ju inte sälja andras "saker". Trots denna urusla argumentation ifrån hans sida så påstår han sig vara påläst och vet vad han pratar om vilket man tycker att han borde göra då han uttrycker sig i TV, något som alla kan se och höra.
 
Om vi tar hela den här karusellen från första början nu då:

1. En vanlig dag stod det i tidningen att Sara Algotsson-Ostholt kanske var tvungen att lämna tillbaka Mrs. Medicott då ägaren till hästen ville sälja hästen. Sara sa att det såg svart ut, inte mer än så.
 
2. Vi hästmänniskor tar tummen ur arslet och öppnar upp en facebooksida som nu har runt 55 000 medlemmar. Det är vi som börjar med en insamling, för att vi vill hjälpa Sara med hästen. Alltså är det INTE Sara som tigger pengar av någon som alla vill få det till eller öppnar en egen sida där det står att alla måste hjälpa henne genom att skicka bidrag med pengar. Utan Saras vetskap öppnades ett konto upp som till slut gick så bra att hon kan köpa loss hästen.
 
3. Vi som nu stöttat en av våra elitryttare får ta skit ifrån media. De vill få det att framstå som att Sara tigger ifrån barn som måste slå sönder varenda spargris de äger och skänka varenda krona så att hon kan köpa sin häst. Hur skevt blir inte det här? Det var vårt initiativ att skänka en slant, Sara bad oss aldrig att göra det. Detta svartmålar inte bara ridsporten utan framförallt Sara och hennes familj. Men är det någon som tänker på detta? Nej, skit i det, bara kör på och provocera på andras bekostnader.
 
Sen när började människor bry sig om vad man skänker pengar till och inte?
 
Om vi nu ska göra en jämförelse... tycker ni inte det är mer grymt att sätta era barn utanför ICA för att sälja bingolotter till sitt fotbollslag än att låta barn FRIVILLIGT lägga sin veckopeng på att köpa en häst åt Sara? Om man nu ska börja argumentera, samla FAKTA innan ni börjar. Ni vet i-n-g-e-n-t-i-n-g om Saras ekonomi, trots att ni så gärna vill tro det. Om hon hade haft så jäkla mycket pengar så hade hon ju kunnat köpa hästen på rak arm, eller hur? Men vem bryr sig om hur mycket Sara själv har lagt på detta? Det är en GÅVA från oss hästmänniskor och en gåva är någonting man får utan att man tjatat sig till den.
 
Nu när han fått lite mer kött på benen och samlat fakta från oss som samlat ihop pengar till Sara så kanske han kommer med en liten ursäkt (det minsta han kan göra). Men då är det bara att ge honom fingret och gå därifrån. Ett förlåt hjälper inte alltid, det är redan för sent för att säga det. Alla har redan sett hans inslag, alla har hört hans taskiga ord och hån mot oss hästmänniskor. Sorry Mattias men du blir årets kalkon för mig. Tack och hej!
 

Kommentarer
Postat av: emma hellgrenn

SVAR: wie, jaaa jag med!
otroligt, vår pizza kommer bli ett mästervärk och ridningen till affären xD hahaha <3

2012-11-12 @ 22:36:43
URL: http://emmahellgrenn.blogg.se
Postat av: Anette Berg

Tack!Blev så glad av detta inlägg. Behövdes idag. du är så klok! Kram Anette

2012-11-12 @ 22:41:04
Postat av: Rebecca koli

Väl talat!

2012-11-12 @ 22:44:29
URL: http://www.jolisporthorses.blogg.se
Postat av: sara

Själv tycker jag att det är fullständigt briljant av media att sända ett sådant inslag just för att hästfolk är hästfolk och går bananas så fort de blir minsta lilla provocerade ;)
Bara se sanningen i vitögat eller vad man nu säger.. det är väldigt tacksamt att provocera hästmänniskor!

Svar: Ifrån deras sida så, visst är det väl smart att provocera oss eftersom det blir kaos. Jag blir sällan, nästan aldrig provocerad MEN när man börjar rota i en annan familjs privata saker så som ekonomi och sänder ut det så hela svenska folket kan se och höra, då går man över gränsen. Det är sjukt respektlöst mot både oss som kämpat och för Sara och hennes familj.
Elin Ljunggren

2012-11-12 @ 23:02:48
Postat av: Josefine

Sjukt bra text Elin! Har knappt läst om detta rabaldret mer än på några bloggar, har inte orkat bry mig. Alltid är det något som missuppfattas och så..

Svar: För det första tack Jossan! :) Tyvärr har ju media inställningen att förvrida sanningen och så fort tillfälle ges, svartmåla ridsporten. Visst får man provocera men då behövs även fakta och inte låta det gå över till personangrepp. Dags att sätta ner foten mitt i den här cirkusen kände jag...
Elin Ljunggren

2012-11-12 @ 23:21:19
URL: http://fantasias.blogg.se/
Postat av: emelie

håller med dig och måste säga väldigt bra skrivit!
:)

2012-11-12 @ 23:57:58
Postat av: Fredrik

Det här är det bästa som kunde ha hänt, nu har jag underhållning för flera veckor framöver med alla förtryckta hästtjejer som ska skrika högt!

2012-11-13 @ 01:19:27
URL: http://blogg.starck.nu/
Postat av: Johanna

Förstår vad du menar, men ärligt, fattar du inte hur sjukt det egentligen är? Sara är frisk och kry, har en stor hästgård, får JOBBA med hästar varje dag. Ändå är det så synd om henne att vi måste skänka nästan en miljon? Varför skänker vi inte pengar till alla hästtjejer som ska vill köpa häst men inte har råd? Dom där pengarna hade kunnat rädda liv, och Mrs. Medicott hade fått det lika bra nån annanstans. Hoppas att folk börjar inse det farliga med idoldyrkan efter det här.

Svar: Om du kan länka en sida där Sara har gått ut med att det skulle var synd om henne, så mejla mig. Hon har inte sagt att det är synd om henne eller liknande och om hästens "föredetta" ägare inte hade bestämt en tid som Sara skulle ha på sig att jobba fram pengarna så hade hon nog kunnat beta av hästen själv men nu var det inte så. Vi ville ge henne detta, inte för att det är synd om henne utan för att vi VILLE. Det är en jävla skillnad.
Vad är det som är farligt med det här? Låter mer som om du är avundsjuk....
Elin Ljunggren

2012-11-13 @ 06:14:44
Postat av: linnéa

Jag förstår mig inte på dig längre? Innan skrev du grymma texter om intressanta saker.. nu skriver du om samma saker hela tiden och denna texten.. den är ju OtRoLiGt lik Nellie Berntssons, till och med samma bild..

Svar: Bilden tog jag ifrån Nellies blogg, ja men texten handlar ju inte ens om samma saker, så hur kan den då vara lik hennes? :o
Elin Ljunggren

2012-11-13 @ 20:24:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0