Vi hästfolk (♥)

Man kan tycka vad man vill om oss hästfolk. Vissa tycker vi är töntiga, andra tycker vi är coola, andra tycker att vi är djurplågare osv osv osv.. Alla har vi olika uppfattningar om varandra och i många fall kan hästvärlden kännas så stel. Åsikter slängs hit och dit över antingen hästen eller om dess ryttare. Vissa har märkeskläder och en dyr häst medan en annan har lite billigare kläder och en lite billigare ponny. Vissa älskar att matcha, vissa inte. Vi får även ta mycket skit ifrån andra som inte alls är hästintresserade, de säger att vi bara sitter där och att det inte är någon sport. Vi får sitta och försvara sporten väldigt ofta och många utifrån tycker det är så jäkla kul att reta upp oss hästmänniskor för de vet hur mycket vi reagerar på deras provocerande meningar om oss. Vi står upp för att vi utövar den här sporten och det är så sjukt coolt, vi står för de vi är. Hands up!
 
Och en sak som är jävligt ballt med oss hästmänniskor, det är att vi går ihop som en enda stor familj och stöttar varandra i den här sporten om det är någonting. Vi slåss och står upp för varandra. En av våra elitryttare håller på att förlora sin häst, vad gör vi? Står och glor på med armarna i kors och drar en suck?! Verkligen INTE. Vi samlar såklart ihop oss under en grupp på FB och ger oss fan på att pengarna rullar in så att vi kan hjälpa vår OS-stjärna. Vi ger oss inte i första taget, never in life. På bussen går det reklam blandat med nyheter på en skärm. När jag åkte till en träning förra veckan på tisdagen så var rubriken "Silver-Sara måste lämna tillbaka Mrs.Medicott". I torsdags när jag åkte till träningen löd det istället "Insamling på FB gör att hoppet levet för Silver-Sara".

Vi röstade fram Rolf-Göran Bengtsson till att vinna Jerringpriset och nu samlar vi ihop pengar över en halv miljon kronor för att få se vår "Silver-Sara" i OS om några år med en ny häst. Fattar ni hur BRA vi är?
 
Ni kan säga vad ni vill om hästvärlden och om oss människor som lever i den men jag kommer alltid vara så jäkla stolt över att jag utövar den här sporten och får ta del av den här världen. No matter what.
 
Hur många fotbollskillar skulle lägga ifrån sig sin veckopeng eller skippa sitt lördagsgodis för att ha Zlatan kvar i landslaget tror ni? *Blinkblink*
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Men du, tänk lite. Hur själviska är inte dom som skänker till henne, som är så rik och lyckligt lottad att hon tom har ett os-silver? Skänk till de som behöver det för att ÖVERLEVA, djur som människor!

2012-11-01 @ 14:28:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0