Louise and my Paddington

Det är inte varje dag jag sätter upp en ny ryttare på min speciella ponny. Det är inte många som jag skulle sätta upp på honom heller för den delen då han är sjukt stark och het, inte pigg utan het. Man måste ha en känsla för att rida honom, en lugn och sansad ryttare som inte stressar upp sig när det börjar gå lite fort. En ryttare som ser Padde som individ och inte som en ponny i mängden, det är så superviktigt.
 
Anledningen till att Louise, som aldrig ens suttit på min ponny innan, fick tävla honom var för att det var kris i allsvenskalaget. Vi har två anmälda lag och pga mycket sjuklingar som inte dök upp så var det så illa att vi nästan var tvungna att stryka ett av våra lag, vilket hade varit riktigt tråkigt. Det behövdes ett ekipage för att få starta. Då kände jag att jag kunde låna ut min ponny då jag visste att Louise fanns på plats. Louise har ridit pigga ponnys innan dock kanske inte så fullt starka som Padde är men hon hade ändå vanan. Som ryttare är Louise väldigt bestämd, konsekvent och rider med mycket ben, så som Padde vill bli riden med andra ord. Därför valde jag att låna ut min ponny med så kort varsel.
 
Louise klarade uppgiften på ett ypperligt sätt måste jag säga! Det var även mycket lärorikt för mig att agera coach från marken och bara iakta min ponny därifrån. Hatten av för Louise! Om det skulle behövas så skulle jag kunna låna ut honom till Louise igen, utan problem. Jag kände mig trygg hela tiden i situationen med Louise på Paddes rygg och Padde verkade trivas med henne med. Han ställde upp så mycket trots att han kom fel vilket inte är vanligt alls. Därför petade han två räcken med henne, men han hoppade iaf och inte ett enda stopp på hela tävlingen.
 

Nöjd ryttare, coach och ponny







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0