Slänger in några ord...

2012. Ett av mina sämsta och mest känslosammaste år i mitt liv, utan tvekan. Ikväll gör jag av med allt som hör till 2012, slänger det rätt i väggen och vill aldrig mer ha tillbaka det.

Det bästa med 2013 är att det inte kan bli sämre än 2012. Detta året ska bli min vändning på alla plan. Berättar mer om mina planer och mina mål för 2013. Året som kommer förändra mitt liv.

Skål på er och GOTT NYTT ÅR!!


Emmis ♥


Julhälsning


God jul!

Önskar er alla en riktigt god jul ❤


Livstecken

Efter skolan i torsdags så valde jag att ta jullov ifrån ALLT. Åkte hem till pappa och kände in jullovet. Inga måsten på det här lovet har jag lovat mig själv. Istället för att sitta hela dagarna vid en datorskärm så ska jag uppleva saker, vara med mina nära och kära. Bara vara Elin...

Detta kan göra att det blir lite dålig bloggning då och då. Ville bara förvarna om det så ni inte blir allt för besvikna (om nu någon skulle bli det).

Var rädda om er. Peace.
/Elin


Jag avskyr

... Människor som snackar bakom ens rygg. En människa som ena dagen är med en för att i nästa snacka bakom ryggen om den här människan. Klassiker.
 
... Människor som säger en sak men gör en annan. Dubbelmoralen går fett bort, släng den i soptunnan. Våga stå för dina egna åsikter istället för att hänga på andras.
 
... Människor som letar fel i allt man gör, som inte kan glädjas med andra. Avundsjukan kommer in i bilden.
 
... Människor som säger att man kan vara i helgen men bara någon timme innan säger att de inte kan och sen har de ingen bra ursäkt. 
 
... Människor som bara är ute efter likes på facebook, så fruktansvärt löjligt. Tex, gilla min status så skriver jag vad jag tycker om dig i chatten. Varför gör personen detta? JO för att få status och mer likes. Wää
 
... Människor som sviker.
 
... Människor som tror att de är bättre än alla andra, översittare går också fett bort.
 
Listan kan byggas på hur långt som helst men tyckte det räckte med negativ energi nu ;)
 
 

Snart i en biosalong nära dig..

... njae kanske inte riktigt så men jag håller i allafall på med en video. En emotionellt jobbig video för min del. Som ni kanske kan lista ut blir det inga mer ponnytävlingar för mig och Paddington - någonsin. I allafall inte i avd A . Det är väl ingen större förlust i sig men det är som ett avslutat kapitel för oss båda. Det känns ändå ganska tråkigt trots att vi nästa år kommer att åka ut på lite tävlingar på storhästnivå.
 
Har hållt på med den här filmen i över 2 veckor nu, vill att den ska bli sådär perfekt att man bara kan trycka på play, fälla några tårar och bara se tillbaka med glädje på det vi har gjort tillsammans. Vi har egentligen ingenting att skryta tävlingsmässigt men det gör mig ingenting, fick ju världens bästa vän att leva mitt liv med och DET värderar jag mycket högre än några rosetter på väggen att kunna skryta med. Jag letade efter en vän jag kunde leva med, istället hittade jag en som jag inte kan leva utan.
 


Maybelline fit me

Jag har länge varit intresserad och nyfiken på dessa produkter från maybelline. Har provat många andra foundation och de har varit "okej" men inte det resultatet som jag skulle vilja ha. Så jag köpte hem dessa produkter ifrån KICKS någon gång när jag var i Kalmar för ett tag sedan. Har inte velat skriva om dem innan jag riktigt vet hur bra/dåliga de var. Jag har bara ett ord att säga, WOW. Kommer aldrig köpa något annat än de här produkterna. Bra pris, bra kvalité och det bästa är att det ser naturligt ut på ett fint sätt!
 
Först lägger ni på foundationen, sedan concealern och sist så lägger ni på pudret. Blir kalasbra!
 
 
Jag vet dock inte riktigt vad jag har för nummer. Är ni också nyfikna på dessa produkter, hör då med dem som jobbar inne på skönhetsbutiken för det är inte alltid att man ska ha samma nummer på alla tre.
 
Såhär ser det ut på mig:

Godmorgon

 
Tillbaka till verkligheten idag, skolan. Har lite saker jag måste fixa med innan jag tar jullov. I morgon är sista dagen och då är det ju ingen vanlig skoldag inte. Igår hade jag fullt upp och många bollar i luften trots att jag bara var hemma. Mycket att göra innan man kan ta lov. Igår bara ramlade det in flera sms på rad, tänkte vem fasen bombaderar mig nu? Jo såklart bemanningen, har fått tre nya pass i januari månad. Gutt!
 
Nu ska jag fortsätta med lite saker men jag lovar att blogga senare som kompension för den dåliga bloggningen igår. Håll ut kära läsare! :)
 
Och ni glömmer väl inte att kommentera DETTA inlägget?! Har du inte redan gjort det, gör det. Har du redan gjort det, gör det igen!

Tisdag & Feberfri

Åh gud vad skönt att vakna upp och känna sig pigg igen. Förstår inte vad som hände igår för det kom så plötsligt? Hade feber på morgonen och spydde också. På kvällen igår kände jag mig fortfarande hängig och hade lite feber. Men idag vaknade jag upp och var helt frisk? Konstigt konstigt.
 
Jag är i allafall hemma idag för säkerhets skull. Ingen mening att gå till skolan med risk att kanske smitta ner de andra. Vore ju inte så käckt nu till jul kanske. Så jag ska i allafall få undan lite skolarbete idag hemifrån. Ska bara ta det lugnt idag annars. Typiskt, skulle ju ha bowlat och tränat med innebandylaget idag men det sket sig. Skulle ju kunna åka men bestämde mig för att verkligen bli frisk istället så jag kan träna på torsdag.
 
I morgon blir en rolig dag i allafall. Efter skolan hämtar min systers pojkvän och min syster upp mig och så åker vi till kalmar. Lite inhandling av julklappar, ni vet så där i sista minuten? ;) Men det blir mysigt i allafall, ska försöka få med dem att äta på kinarestaurang för det är ju så sinnesjukt gott. Har ju inte ätit riktigt mat nu på två dagar för jag har inte fått behålla det. Så dags att fira friskheten, heter det ens så? haha!
 
Hästarna vilar lite halvt nu över julen och så, de har gått så himla bra den senaste tiden!
 

C/O Segermyhr

Ätit två clementiner och ett glas yoggi på hela dagen, är inte ens hungrig men jag mår iaf lite bättre. Känner mig bara hängig och orkeslös, inga kräkningar längre, tack och lov!! Men blir hemma i morgon med.

Nu räddar c/o segermyhr min kväll, sjukt kul! Natti natti alla ni ❤


Ni snurrar min (blogg) värld ❤

Tack för alla fina och uppfriskande kommentarer. Det är så oerhört kul att ni diggar det jag lägger ner mycket tid på att göra. Det är en sak att veta att ni läser men en annan att jag faktiskt får det bekräftat av er. Tack gosisar! <3


Här ska det vara en ARG rubrik

När man längtat till att äntligen få spela match idag efter en hel jobbhelg så tro fan att jag vaknar upp och har fått feber. Och tydligen var det inte bara feber utan typ maginfluensa. Mår skitdåligt, har sovit fram tills nu och är helt slut. Åh jag som hade sett fram emot den här veckan. Jag brukar ALDRIG vara sjuk liksom men när det väl bryter ut så gör det de på riktigt.

Vi får se hur mycket jag kommer att orka uppdatera idag....

Sjuka hälsningar, Elin


Bebishästen gästbloggar

Gnäggelignägg, Milton här! :D 
 
Oj vad jag är efterfrågad på den här sidan som min matte driver, kul att ni tycker om mig så pass mycket. Jag har ju gått och blivit en stor kille nu så tänkte berätta lite om hur mitt liv ser ut just nu.
 
Eftersom att jag är en stor kille nu så har jag fått ett eget litet krypin, det vill säga en egen box. Det är skönt att ha sitt eget liksom, sitt egna hö, vatten och så vidare. Dock tycker inte min mamma likadant, hon är jättekinkig och gnäggar till mig hela tiden. Så hon fick stå i boxen bredvid mig för att inte tära för mycket på hennes mammahjärta.
 
Jag har äntligen förstått det här med att gå i grimma bredvid matte, det var ju lättare än vad jag trodde! Var bara att gå där lite snällt bredvid liksom. Har växt ur två grimmor nu så nu har jag en lite större, storlek shetland. En gång blev jag fotograferad, då kom matte och hämtade mig själv i hagen utan min mamma som sällskap. Jag gjorde som jag lärt mig, att följa med. Matte ställde sen upp mig på stallgången så hon fick göra mig lite fotograferinsfin. Det bästa som finns är ju såklart att bli borstad, så underbart skönt! Då har jag lärt mig att man måste stå prickstilla om man ska bli borstad och självklart lyder jag då.
 
 
När jag gick iväg mot en backe med min matte så såg min mamma mig ifrån hagen och då släppte hon hösilagebalen och kom i full fart mot mig fast på andra sidan av staketet. Suck, hon tror inte att jag kan göra något själv, hon blir helt hysterisk när jag är själv utan henne. Gnäggade tillbaka till henne att "jag kan det här själv" men hon gav sig inte. Under hela fotograferingen stod hon och hade koll på mig.

 
Annars är det en sak jag har beslutsångest för... min färg! Från början var jag ju brun som ni vet? Se övergick jag till att bli grå och nu har jag börjat bli brun igen. Kan inte riktigt bestämma mig men vi får se hur det blir. Kanske brun med gråa slingor? De flesta tycker att jag börjat likna min pappa väldigt mycket och det kanske jag har. Har fått hans ögon och mammas öron i allafall.
Nu låter det nästan som om jag alltid är snäll och skötsam men kan säga att jag ibland kan vara ett pain in the ass för min matte och min mamma. Matte måste ju få veta att jag är en liten hingst med mycket hjärna också. Så ibland brukar jag bita på mattes mössa, den med boll på, sen ibland brukar jag även gnaga hål på spånbalarna och då blir det ett jäkla liv på henne. "Men Milton så får du inte göra" - det är en mening hon använder jämt till mig men jag är ett barn och då ÄR det kul att tänja på gränserna och vara ett badass.
 
Som sagt så står jag i egen box utan morsan men när jag kommer ut i hagen så kan jag inte låta bli att snutta lite på henne, det är ju så mysigt och det tycker mamma med men inte matte. Hon ställer sig med armarna i kors och ropar på mig att jag ska sluta, för jag är så pass stor nu. Annars i hagen så hänger jag med de stora grabbarna Paddington och Detroit. Paddington verkar tro att jag är hans barn för han ska lära mig allting och han beskyddar mig från de andra bråkstakarna. Vi brukar leka Padde och jag, det tycker jag är roligt.
 
Det här är min första vinter och måste säga att snön smakar gott och är rolig att busa i! Dock får jag inte äta snö för matte, hon säger att jag kan få mask i magen då. Undrar vad det är...
 
Nu ska jag sluta babbla här, kanske får låna mattes sida någon mer gång om ni vill? (om jag sköter mig dvs). Ha det så bra och hoppas ni får en fin jul tillsammans med er släkt/vänner. Många gnägg ifrån Milton!
 

Min morgon

Har ätit en supergod frukost i min ensamhet med julmusik i bakgrunden. Nu sitter jag på min favorit ❤


After Work

God kväll!
Har ju jobbat som sagt var i 8,5 timme så därav den sena uppdateringen. Min morfar var så gullig som körde hem mig. Slutade vid 20:00 så var hemma lite efter det. Skönt! I morgon jobbar jag bara från 16:00-20:00.
 
Efter jobbet så gick jag direkt ut till stallet, mockade alla 5 boxarna, sprang med vattenhinkar till alla, la upp hö, bytte täcken på samtliga och tog såklart in dem. Är helt själv hemma ikväll/natt. När jag kom in från stallet så satte jag min iphone i min högtalare sen sprutade det ut musik i hela huset. Gick in i badrummet, rakade benen, plockade ögonbrynen, duschade, hade hårinpackning i, smörjde in hela kroppen med bodylotion, hade peeling i ansiktet sen creme på det, smörjde in fötterna med kylgel och nu sitter jag med en stor mugg té under mitt duntäcke framför "Mina, jag och Irene" som går på tv:n. Gosigt värre.
 
Nu känner jag mig som en människa igen ;)
 
Till råga på allt, på jobbet idag satt jag och följde mitt lag som spelade match idag. De vann med 6-2 på bortaplan, så stolt över dem alla. Skitbra!
 
 
 

Ungefär såhär pepp är jag på att jobba

På bussen mot jobbet mitt i snöstormen, tjoho


Till vems fördel?!

 
 
 

Lyxar till det

Är det fredag så ÄR det fredag. Har precis slutat och sitter nu hemma hos mormor framför både brasan och tv:n och smaskar på min nyinköpta B&J.


Sista dagen på skolveckan

Fredag idag ju, det tycker vi ju om, haha! :D
Då kan man bara pusta ut, sova länge, rida ut i snön, ha tid för kompisar och så vidare men näe.. inte för min del i allafall. Jag ska nämligen jobba både lördag och söndag, surt men ska väl vara glad för att jag har ett jobb i allafall liksom, finns så många som inte har. Jag som inte ens gått färdigt gymnasiet än, tycker jag är duktig ändå som har jobb redan nu, det dämpar studentångesten en hel del ska jag tala om. Visst suger det att jobba på helgerna efter tuffa skolveckor men pengar är pengar vilket man aldrig kan få för mycket utav.
 
Idag ska jag bara ta det lugnt, fixa allt i stallet bara och skritta ut Detroit en liten bit så han blir av med eventuell träningsvärk sen igår. Sen ska jag in, fixa skolarbeten och SEN kan jag slappa hela kvällen. Ska försöka att gå och lägga mig i hyffsad tid idag i allafall så jag inte är som ett lik i morgon på jobbet, tror inte mina söta pensionärer uppskattar det faktiskt haha. Börjar vid 11:30 och jobbar till 20:00 i morgon och sen jobbar jag bara från 16:00-20:00 på söndag. 12 timmar jobb väntar mig alltså.
 
Någonting som jag reagerade på när jag jobbade kväll för någon vecka sedan direkt efter skolan var att man blir en helt annan person när man jobbar och när man är i skolan. I somras jobbade jag ju i princip varje dag och då gick det så himla lätt liksom, behövde inte ens anstränga mig för att "passa in". Men när jag gick direkt från skolan till jobbet så tog det hur lång tid som helst att komma in i arbetet, det är en stor kontrast mellan hur man är i skolan och hur man är på jobbet. Aldrig tänkt på det innan men det blev så tydligt då.
 
Emellan jobben ska jag försöka att ta det lugnt. Missar dock två matcher i helgen :( Det sved när jag fick sms:n från bemanningen och ännu värre när jag tryckte ifrån mig ett "ja". Vill så gärna vara med i helgen ju men som tur är så spelar vi match på måndag istället! Så utan innebandy blir jag då inte, wiho.
 
Näe, nu ska jag sluta babbla här. Sorry för en väldigt osammanhängande text men well, blir så ibland när det brainstormar.
 


<3

Första hoppträningen

Det var med en spänd Detroit jag kom in i ridhuset igår kväll, allt var så nytt för honom. Efter bara några minuter hade han vant sig vid allt som var där inne. Vattenmattan låg i mitten och runt om fanns det bommar samt lite hinder men det var inget märkvärdigt med det tyckte Detroit. Började trava honom och aldrig har han varit så pass balanserad som han faktiskt var. Innan har han haft en tendens till att vara lite hackig i traven då han är så känslig för hjälperna men det blev successivt bättre. Dock springer han fortfarande med huvudet bland molnen men det är något jag kommer jobba mer på nästa år, inget att hacka upp sig på. Han är som sagt bara 3 år.
 
Vi började med att trava över cavaletti på böjt spår och han skötte det fint, inga som helst tveksamheter kring det. I början smällde han dock i bommarna men i slutet så fixade han det kanon. Jag försökte verkligen att sitta så stilla jag kunde med både händer och ben men det är inte det lättaste på den här hästen, men gjorde så gott jag kunde. Sen bytte vi varv och började galoppera över galoppbommarna som också låg på böjt spår kring vattenmattan men det var inte heller några som helst bekymmer. Han lyssnade runt mina hjälper och var uppmärksam på mig hela tiden. Sen började vi hoppa en raksträcka med två räcken och här var han så jättefin. Givetvis la vi ner hinderna till honom eftersom vi inte vill bråka med honom. Detta hoppade han utan problem, taggad var han och taggade som tusan på hinderna. Efter att ha hoppat första hindret så såg jag att vi skulle komma lite fel på nästa, så jag tog en förhållning som han svarade på och sedan tryckte jag av honom lite stort och han var med på noterna med en gång, han bara stampade av och hoppade. Så duktig liten plutt!!
 
Hittade en som kunde tänka sig att filma lite med min iphone (då mamma hade vår videokamera). Men typiskt nog så hann hon bara filma i början när vi bara travade cavalettin två gånger då min mobil dog sen. Så inga språng finns på film men jag lovar att filma honom någon mer gång, givetvis! Men jag tänkte ändå lägga upp en liten film så ni får se hur han rör sig och lite sånt. Ni har ju aldrig sett han på film innan i rörelse, så här har ni:
 
 
Min hopptränare tyckte han var charmig i allafall men hon fick sig ett litet fniss när vi skulle börja galoppera. Detroit har ju en galopp lika stor som en b-ponnys, haha! Nej inte riktigt men det känns så för han galopperar med raka ben typ, men det går ju att öva upp! :)
 

Inställt

Det här inlägget har jag lagt på inställt så när ni läser det här så är jag på hoppträning....med DETROIT!!
Någon som kanske vill ha film på det? ;)Ska försöka hitta någon som kan filma i allafall!

Så fint

Älskar luciafirande, så jäkla fint!


13/12 // Lucia

Godmorgon!
Lucia idag ju, och jag som missar luciatåget i kyrkan ikväll, tråkigt för det brukar vara så fint och stämningsfullt. Ska dock göra en annan, spännande och rolig sak idag... den lilla bomben släpps ikväll så håll ut! Någon som kanske har en liten gissning? ;)
 
Nu ska vi snart fika i klassrummet, mysigt. Vi hörs mer senare helt enkelt!
 
By the way... det här skickade jag in till gruppen "hästar finns inte"
Den här gruppen... första bilden som kom var rolig och när det var "nytt" så kunde man bara flina åt det. Ni påstår att sidan skapades för att "väcka uppmärksamhet" men tycker ni verkligen att det är värt att människor där ute ska ta illa upp för lite uppmärksamhet? De tar inte illa upp av era "fruktbilder" utan vad NI skriver tillhörande bilderna.

Jag är inte upprörd över sidan, inte det minsta men jag tycker bara det är tråkigt att det alltid ska skrattas på vår bekostnad. Det är alltid oss ni går på. Och jag skriver inte det här för att jag tar illa upp men jag tänker mer på dem som faktiskt tar illa upp, som blir nertryckta i skolan. Sidan börjar gå alldeles för långt. Om ni vill ha kvar sidan, för det får ni gärna ha, men snälla tänk er för - sköt det snyggt så ingen far illa. För det kan väl inte vara det som är själva meningen med den här gruppen? Att såra andra?

Och till er som nu kommer kommentera att "ta det inte så seriöst" - det g
ör man inte för jag förstår väl själva poängen med varför gruppen startades men inte riktigt vad den går ut på? Vi lite äldre hästmänniskor är så vana vid att alltid ha fått höra era hån mot oss så det gör ingenting att ni skrattar åt oss längre men tänk på de yngre, jag vet hur ledsen man faktiskt blev över att få höra att det man håller på med är så nertryckt och oaccepterat.

Om jag inte skulle tycka om curling till exempel så skulle inte jag starta upp en facebookgrupp och skriva att "curlingklot finns inte blablabla". Utan jag accepterar att det är en sport, jag respekterar dem som utövar den sporten. Alla ska få hålla på med vad man vill utan att folk ska klanka ner på en. Vi ber er inte att älska vår sport men vi vill i allafall bli accepterade och respekterade. Är det så svårt att glädjas för andras framgångar?

Kan inte Sverige bara glädjas åt varandras sporter och framgångar? Tänk vad mycket glädje det skulle ge med sig om alla bara accepterade alla sporter som finns. Ingen ska behöva känna sig kränkt för den sporten man utövar. Stärk varandra istället för att trycka varandra.

Värt att tänka på...
 

Humorn finns men vart finns acceptansen?

Ridsport, en sport som växer mer och mer. En sport som upprör de "icke hästmänniskorna" totalt. Diskussioner som spårar ur, det startas upp skämt som vi ska "ta med en nypa salt" hela tiden. Gång på gång ska vi försöka försvara oss mot den yttre världen så som media eller annat nedklankande folk. Allt det här ska vi bära med oss, genom hela livet. Det svider i ögonen på de som inte alls är insatta i ridsporten när vi lyckas att prestera och det gottar dem varje gång när vi hamnar i försvarsposition och blir superarga på deras provocerande texter och ord.
 
Är det så konsigt att vi blir upprörda då?
När vi var små fick vi höra att våra hästar var hamburgare och blev ledsna över det - för det blir man i den åldern.
När vi röstade fram vår största stjärna Rolf-Göran Bengtsson till att vinna Jerringpriset sågades vi av folket och vår stjärna blev nedtryckt till botten.
När vi skrapade ihop pengar till Sara Algotsson-Ostholts häst som hon inte hade råd att köpa själv så fick hon kritik för att ha "slått sönder alla barns spargrisar för att hon ska kunna få en häst"
 
Och nu det här med hemsidan "hästar finns inte", den är så otroligt uttjatad och så fruktansvärt tråkig. Den första veckan var det kul, de två första bilderna var roliga men sen - näe, det är inte roligt längre för nu går bara sidan till för dem som inte tycker om oss, det är ett ställe att trycka ner oss på. Snacka om att ha gjort en höna av en fjäder. Och jag är inte den som är upprörd över detta, inte det minsta men jag tycker bara att det är så fruktansvärt tråkigt att det alltid är på våran bekostnad andra ska kunna skratta åt hela tiden. Den sidan är ungefär lika kul/uttjatad som skämtet "kom nu ketchup så går vi".
 
Det är ändå bra att så många hästmänniskor tar det så oseriöst och kan skoja på egen bekostnad, det kan även jag göra liksom. Men tänk de stackarna som alltid blivit retade för att de rider, jag kommer själv ihåg hur mycket det tog emot att presentera sig inför en ny klass "Hej mitt namn är Elin och jag tycker om att rida" för jag visste att jag direkt skulle få stämpel som "töntig", "dryg hästmänniska" eller liknande. Alla drog till med olika sorters skämt lite då och då och där skulle jag bara nicka och se glad ut. Så fort jag sa ifrån så kom alltid kommentaren "Men sluta vara så seriös, skämtar ju bara" - men det är inte alls kul.
 
Det är våra bästa vänner de snackar om, hästarna som vi kämpar med mer än alla andra sporter tillsammans gör. Det är klart att det långt inne sårar när ingen accepterar vår sport. Är det verkligen så mycket begärt att få lite acceptans? Det är väl det minsta vi kan få, efter allt vi gör. Ni får gärna skratta åt oss, eller ha en annan åsikt om ridsporten men jag vill ändå se att man kan acceptera ridsporten. Vi har gjort allt vi kan, vad mer begär ni att vi ska göra innan vi blir accepterade och tagna på allvar? Snälla, säg mig det.
 
 
 
 

Rätt häftigt ändå..

Någonting som jag brukar göra väldigt ofta är att kika in på bloggar där jag vet att det finns många hatkommentarer men även "kärlekskommentarer". Det är så oerhört lärorikt att kika på alla slags kommentarer oavsett om de är positiva eller negativa. Det jag tycker är så häftigt med det här, är att alla uppfattar saker olika beroende på vem man är och hur ens liv ser ut. För jag tror att det är så, att man kanske inte får allt man vill eller att man kanske inte får göra det en bloggare får göra och därför kläcker man ur sig något negativt. Är man däremot öppensinnad och går in på en blogg för att inspireras så tror jag knappast man skulle hitta på något negativt att skriva. Vi är så olika och alla har så olika åsikter - ballt.
 
Men då kommer nästa steg.. varför går man ens in på en blogg som man vet att man kommer bli upprörd över? Varför är man så funtad att man går in om man vet att att man inte kan hålla fingrarna i styr liksom. Det är väl bara att klicka på krysset i det högra hörnet och gå in på en annan blogg då istället? Sånt här förstår jag mig inte på för fem öre. Någonting är det ju som gör att man gång på gång går in på en, i sina ögon, värdelös blogg men VAD det är har jag ingen aning om. Det är så många människor som går in på en blogg enbart för att hitta någonting att reta upp sig på. För många människor är det svårt att förstå att alla har olika åsikter, man ser i tunnelseende och tror att den åsikt man själv har är rätt och de som inte tycker som en själv har fel. Och det är ju FEL. För alla har vi åsikter om det mesta och alla kan inte hålla sams om precis allt. Det finns ingen åsikt som är mer "rätt" än en annan, INGEN. Jag är väldigt öppensinnad och tycker därför det är kul att se allas reaktioner i kommentarsfälten för alltid finns det något att lära. Hur alla ska stå upp för sin åsikt och försöka att få den att låta mer rätt än de andras. Intressant
 
Jag kan lätt gå in på en blogg som drivs av en bloggare som har en helt annan åsikt än vad jag har för jag vet att jag aldrig någonsin skulle skriva något taskigt gentemot den här personen. Det finns inte i min hjärna att jag skulle kunna vara dryg eller vara arg på någon bara över en text som den har skrivit utifrån sina egna åsikter. Däremot om jag nu skulle vilja kommentera min åsikt på någonting så är jag väldigt noga med hur jag skriver kommentaren så den som får kommentaren inte tar illa upp utan något som kanske får den personen att tänka i andra banor. Det som kallas konstruktiv kritik. Och det är stor skillnad.
 
På mitt förra åsiktsinlägg om mellanmjölkssverige så fick jag in två kommentarer, en positiv och en mycket negativ. Båda hade läst mitt inlägg med samma ord men ändå kommenterat två helt olika saker, häftigt va? ;)
Hur tror ni det kommer sig? Antar att mycket är hur man är som person, den ena letar bara fel i allt jag skriver och den andra är ute efter att berömma. All respekt till dig som letar efter något man kan berömma, det är guld värt och du som person måste vara helt grym. Borde finnas flera såna som tänker så. Till er som fortfarande vill vara lika jäkla dryga i kommentarsfälten - lär känna er själva först innan ni drar iväg världens uppsats om hur dum i huvudet jag är, tack!
 
Jag lär mig liksom mer av en kommentar som är formad såhär:
"Du gör detta jättebra men du kanske ska tänka lite mer på det här och det här så kanske det blir bättre nästa gång"

Än en kommentar som låter såhär:
"Men förfan, är du trög? Sådär kan du ju inte göra fattar du väl"
 
KONSTRUKTIV KRITIK MINA DAMER OCH HERRAR!
 
 
 
 
 
 

Bäst musik just nu

Har sjukt mycket bra musik på min spotifylista med låtar som jag älskar på alla möjliga sätt men det finns en låt som jag alltid lyssnar på först, en låt som jag alltid kan lyssna på och som alltid får upp humöret. Här har ni den!
 
 
 
"Händerna upp i luften, pannan mot baren, nu spränger vi taket.
Hamnar i himlen där änglarna gråter, stan är vaken och allt är förlåtet älskling.
Händerna upp i luften, vi ska bli fulla, livet är meningslöst men vem bryr sig om natten är vacker?
du är som natten och jag är en vinnare igen"

Tänk om...

Tänk om alla människor inte ägde en åsikt.
Tänk om vi människor inte alltid behövde bry oss om vad andra gör/har på sig
Tänk om vi människor kunde skita i att analysera allting och började leva mer i nuet
Tänk om vi människor kunde följa mottot "sköt dig själv och skit i andra"
Tänk om vi människor bara kunde låta bli att lägga näsan i blöt
Tänk om OM inte fanns
 

Jag finner inga ord

Förstår inte hur en ponny kan betyda såhär sinnessjukt mycket. Jag kommer aldrig kunna förklara för någon och någon kommer aldrig heller någonsin förstå vad vi två har tillsammans. Jag skulle kunna sitta i en box med Padde för resten av mitt liv och ändå må fruktansvärt bra.  Det finns inga bra ord nog för att beskriva vårt starka band till varandra så därför tänkte jag visa lite bilder - för de säger mer än tusen ord.
 

12/12-12

Om vi överlever den här dagen, så kommer filmen "2012" att vara på plats ett på topplistorna över världens största komedi.
 
Godmorgon på er!
Var helt slut idag på morgonen alltså, gick upp minuten innan julkalendern började. Julkalendern är förresten helt sjukt bra -äntligen! Är det bara jag som tycker att det är sjukt coolt att de har med de gamla skådespelarna från förra greveholm? Känns mer levande på något sätt.
 
Igår red jag ut på Detroit, skrittade fram honom på vägen och sedan brassade vi på i galopp på den snötäckta ängen. OM han tyckte att det var kul? Första gången han någonsin gör något busigt, han stegrade ett antal gånger för han ville iväg. Påminde mig verkligen om Padde där ett tag, det bara kröp myror innanför skinnet på honom. Så vi drog några längor i galopp. Skrittade sedan av honom. Red Padde efter det, bara skrittade en bit på vägen. Eller skritta vet jag inte om vi gjorde alls, Padde taktade typ hela vägen och jag tror jag slått världsrekord i att göra hur många halter som helst på en kortare sträcka - haha. Men kul att de är så pigga och glada!
 
Idag ska jag hem, fixa allt i stallet och rida Detroit, Padde får vila lite halvt den här veckan. I morgon väntar det nämligen en mycket rolig sak! Men det släpper jag i morgon ;)
 
 

BURNED

Innebandyträningen ikväll gick... kasst. Fick gå av planen ett x antal gånger för att mitt huvud bara snurrade och det var verkligen skitläskigt. Jag har ätit bra idag så det kan inte ha varit något sådant. I slutet var det som om mina ben inte bar mig längre, var tvungen att tvinga dem att ta ett steg framåt. När jag efter träningen skulle gå till bussen så tog det mig dubbelt så lång tid mot vad det brukar. Ju mer jag analyserar det här, desto mer tror jag på att det är ett tecken på utbrändhet...
 
Varje dag ska jag mocka 5 boxar, ta in alla 5 hästarna, gå med vattenspann till alla 5 hästarna, slänga ner hö och lägga in till alla 5, rida 2 hästar, träna innebandy och samtidigt kunna prestera i skolan. Jag önskar verkligen att någon bara kunde hjälpa mig med mina vardagliga sysslor för just nu känns det inte som om någon ser hur mycket jag sliter - varje dag. Jag kan absolut inte välja bort någonting av det här för jag måste spela innebandy och rida för att må bra. Men nu när det är så mycket i skolan så, orkar jag helt enkelt inte.
 
Innan har jag älskat att läsa böcker innan jag ska sova, det har varit så skönt att bara kunna lägga sig i sängen efter en hel dag i skolan/stallet och bara hamna i en annan värld. När jag sov hos mormor i helgen som var så tänkte jag börja läsa i "Män som hatar kvinnor" då jag verkligen tycker den filmen är bra. Började läsa kaske 2 rader innan massa annat ploppade upp i huvudet på mig, tillexempel vad jag skulle göra dagen efter eller hur jag skulle lägga upp allt arbete för veckan. Jag finner INGEN ro i kroppen längre. Det finns så mycket måsten i mitt liv att jag inte hinner med att leva det. Utan att jag vet om det så finns det en inre stress inuti mig. Jag är ingen robot och jag vill egentligen inte visa det här men det är såhär det är. Min kropp börjar säga ifrån på allvar nu och jag måste börja lyssna på den. 
 
Jag orkar inte prestera på topp i skolan hela tiden men när jag inte gör det så undrar läraren om det är något fel på mig eftersom jag brukar vara duktig, det känns som om de blir så himla besvikna på mig. Jag går inte ut till stallet varje dag med glädje för jag vet att jag måste göra allt arbete själv och bara det gör mig stressad. Men om jag inte går ut till stallet varje dag så mår inte mina hästar bra och det får absolut inte hända. Mår inte Padde bra, mår inte jag bra. Jag måste träna innebandy i veckorna för annars blir jag inte uttagen till matcherna på helgerna och jag älskar verkligen att spela. Hur jag än gör så kommer min kropp att må dåligt och jag vill bara sätta mig på första bästa plan långt härifrån. Slippa alla måste saker, slippa göra andra besvikna.
 
Jag sitter och lipar nu för att jag inte ens orkar gå in i duschen, hör ni hur illa det låter? Pinsamt är vad det är men jag kan inte råför det. Nu säger jag godnatt till er alla och hoppas att jag kan vakna upp i morgon lite mer utvilad än vad jag är för tillfället. Vi hörs då, med fler bilder från fotograferingen!
 
- Ta ingen för givet
 
 

All by myself

I alla mina bloggår så har jag alltid velat en sak, det är att bli grym på att designa egna hemsidor. Jag har alltid tyckt att det skulle vara så himla roligt att kunna mixtra lite med koder och få fram fina hemsidor. Men det som har stoppat mig i alla år är att....jag inte KAN någonting om koder överhuvudtaget. Ni anar inte hur många kvällar jag suttit och sökt på google "hur lägger man in en header/design på blogg.se?" och jag har inte fått något vettigt svar någon gång. Jag har försökt läsa mig fram på alla möjliga sidor som finns gällande bloggdesign men det där med koder är som en djungel, man hittar inte in eller ut.
 
I början kunde jag ingenting av photoshop heller och jag kan inte påstå att jag vet speciellt mycket nu heller men jag har lärt mig hur man ändrar ljus och lite annat grundläggande i PS. Jag har skämts varje gång jag behövt fråga någon om hjälp med att koda in headers och liknande för jag vill kunna göra det - by myself.
 
Idag tog jag upp en ny sida i PS och kladdade lite på en ny header då jag tyckte att den gamla var så somrig. Den headern jag gjorde blev jag oerhört nöjd med men insåg att den inte skulle passa in med min dåvarande turkosa bakgrund. Tänkte då ta upp facebookchatten och fråga en kompis om hon hade tid att hjälpa mig men det tog emot så otroligt mycket så jag suddade mitt meddelande innan det skickats och tänkte att "nej, jag ska fan klara det här själv". Så jag gick in i kodmallarna och försökte förstå lite av dem, även att det är som en stor ekvation med massa konstiga siffror överallt. Sen sökte jag lite på google och vipps, helt plötsligt från ingenstans så fattade jag precis allt. Testade och satte in lite koder och helt plötsligt hade jag gjort min egna design och jag tycker den blev skitbra!! 
 
Åh, är helt lyrisk över att jag kunde fixa så mycket själv, jag som trott att det skulle vara så jättesvårt innan men jag klarade av detta helt själv. Wiho!
 
Vad tycker ni om min egendesignade vinterdesign? Hiss eller Diss?
 
 

11 december 2012

Godmorgon sunshines! 
Vaknade tidigt idag då jag var tvungen att gå upp och få iväg de små till skolan. Gick upp i mitt täcke för att säga till att de skulle ta på sig sina overaller, sen åkte de iväg och jag gick in och la mig en bra stund till. Igår satt jag i soffan tills mina ögon började rinna av trötthet, fråga mig inte varför, haha. Idag är jag trött/seg i huvudet, skönt att man är ledig!
 
Efter att jag publicerat detta inlägg så ska jag bege mig ut till mina hästar som är inne, valde att ha dem inne en stund till då de varnar om ett farligt oväder och de ska inte behöva vara ute i det men nu verkar det ha lagt sig lite. Ska passa på att rida mina hästar innan de släpps ut också, två flugor i en smäll liksom. Sen ska jag mocka alla 5 boxarna, lägga upp hö/vatten och lite kraftfoder. Vid halv 2 kommer pappa hit och hämtar mig så jag kan komma ner till bussen, ska ju på innebandyträning i Oskarshamn vid halv 5. Kommer inte ner på annat sätt så det får helt enkelt bli så. Ska i allafall bli superduperkul att spela innebandy igen, var 1 hel vecka sen - känns som en evighet...
 
Ikväll ska jag plugga/få färdigt alla arbeten som ska in. Räknade ihop att det var en filmanalys, en inlämningsuppgift i sjukvården, en inlämningsuppgift i psykoligin och en inlämningsuppgift i samhällskunskap. Så jag har lite att bita i när jag kommer hem. Har även ett bra åsiktsinlägg, som kommer publiceras senare också.
 
 
 

Knäppishästen nummer två

... tänkte faktiskt skriva knäppishästen nummer ett men kom på att Padde äger den titeln så Detroit fick bli nummer två ;)
 
Red ut en sväng på Detroit idag istället och siktar in oss på att rida på ängen i morgon då det tydligen ska komma ca 30 cm snö bara under natten, spännande. I allafall så var han något så galet pigg idag - men för att inte glömma så var han också väldigt fin. Jag tar det bara som ett positivt tecken när han är såhär pigg och framåt, han går fram av egen maskin vilket är kanonbra. Galoppen börjar faktiskt att bli bättre och bättre! Tog några sträckor i galopp och det var uppskattat av Mr.Toi och av mig. Mysig ridtur!
 
Kan knappt hålla mig, på torsdag smäller det!
 

 
 

JULSPECIAL

I år har jag inte valt att ha en egen adventskalender då jag kom på det den andra december och att börja då vore tråkigt. Så istället tänkte jag lägga in lite spännande då och då. Detta kommer vara den största "luckan" om man säger så och ni har enda fram till JULAFTON på er.
 
I det här inlägget kommer det bli en frågestund där ni själva får välja till vem/vilka ni vill ställa frågor till och få sjukt ärliga svar tillbaka. De personerna ni kan välja på är:
 
Min mamma Eva - Hon som ser mig varje dag i princip, hon som vet mycket om mig. Det var mamma som gjorde att jag fick mitt hästintresse då hon själv tycker om hästar och har själv ridit/tävlat i sina dagar. Det är hon som följer med mig på alla tävlingar. Mamma lovar att ge er långa och bra/motiverande svar på era frågor!
 
Amandha - En vän som jag har gjort så mycket med i mina dagar. Hon kan mig utan och innantill. För mig är Amandha mer som en syster för mig och hon har en stor betydelse i mitt liv. Hon som alltid har funnits där och som jag alltid kan vara mig själv med. Amandha är hästintresserad och hjälper mig jättemycket i stallet. Det är även hon som tar alla vackra bilder här på bloggen! Frågar ni henne saker, vet jag att hon kommer ge er roliga/ärliga svar tillbaka!
 
Min lillasyster Johanna - Johanna är den människa som jag absolut inte skulle kunna tänka mig att leva utan. Hon är 16 år, har ridit och tävlat tidigare men har nu valt att flytta till min pappa i Blomstermåla. På fritiden spelar hon innebandy i mitt gamla lag SIBK. Johanna går hotell/livsmedel på gymnasiet. En människa jag är mig själv med till hundratjugo procent. Vi berättar i princip, allt för varandra. Hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och ni kommer få superärliga svar av henne, lite för ärliga kanske ;)
 
Mig själv - Ni kan även passa på att slänga in en fråga till mig också, när vi ändå håller på.
 
Dessa människor sa att de kunde tänka sig att göra detta men bara om de fick in många frågor ;) Så passa på nu när ni har chansen!!
 
Obs, glöm inte att skriva namnet innan frågan så vi vet till vem frågan är. Tillexempel:
Johanna: Hur är Elin som person?
Eva: Hur är Elin på tävlingsplatsen?

Tror ni förstår, ni har enda fram till julafton på er att klura på massor av bra frågor att sysselsätta dem här med!
 
 
 

Monday it is

Hej på er allesammans!
Nu tror ni säkert att jag sitter i skolan, pluggar, har en svintråkig lektion eller liknande men vet ni? Jag är faktiskt hemma! Hur underbart att sluta vid 11:15 på en måndag? Och som om inte det skulle räcka så kom en annan lärare och sa till oss att vår sjukvårdslärare är sjuk vilket betyder att vi inte har några lektioner i morgon = LEDIG.

Kunde veckan startat upp bättre känner jag? Från och med idag älskar jag måndagar, eller nej, det var att ta i - men jag älskar den här måndagen. Och med detta bortfall kan jag nu räkna ut att det är 6 skoldagar kvar på den här terminen!! Det i sin tur betyder att jag bara har en fucking termin kvar innan jag slutar. Nu är jag i framtiden och nosar igen...men jag kan bara inte låta bli. Jag undrar redan nu vad jag ska göra efter sommaren... plugga vidare? Jobba några år? Resa utomlands?.. oklara frågor som längtar efter svar.
 
Nu ska jag snart ut och rida mina två underbara hästar. Detroit ska ridas på en äng och Padde ska bli riden en bit på vägen tänkte jag.
 
ÅH nu vet jag vad jag missat att berätta! Jag och min syster tolkade bakom Paddington i förrgår! Han brukar vara så otroligt barslig och löjlig med saker som rör sig/låter högt så jag trodde egentligen inte att det skulle gå då pulkan låter jättehögt bakom. Brydde han sig? Nej, han tyckte bara det var så skitkul! Men när vi skulle vända blev han så sjukt arg på pulkan att han blåste upp sig, trippade på stället och verkligen stenglodde på pulkan och fnös åt den 2 eller 3 gånger, HAHAHAHA - skrattade hela vägen hem åt honom! Inte lätt att heta Paddington varje dag ;)

Synd att det blev så mörkt för annars hade vi garanterat filmat men det kommer fler gånger såklart!
 
På bilden ser ni någonting som kallas för Paddegos ♥ Det innebär att han lägger all tyngd i min famn och han kan stå så i fleraflera timmar. En gång har min arm till och med somnat när han vägrat sluta, haha!
 
 

Mellanmjölkslandet, landet lagom

Nu tänkte jag yttra några åsikter som rör ett känsligt område, som jag inte velat pilla i innan men som jag gått och stört mig på något fruktansvärt ett bra tag. Here we go!
 
Vi bor i ett land, Sverige aka mellanmjölkslandet. Varför jag väljer att kalla landet för just mellanmjölkslandet är för att vi inte kan sköta någonting ordentligt, allt blir bara halvdant och man ska vara alla till hands. En grundregel håller på att förminskas och snart tas den väl också bort dvs den såkallade yttrandefrihetslagen. Vi har rätt att säga/tycka som vi vill, vi alla har rätt till åsikter utan att det ska straffas men på något sätt gör det de ändå - inte av regeln utan av folket. Politikerna som sitter uppe i riksdagen, som ska fatta beslut om regler är förjävla fega i dagsläget om jag får uttrycka mig om min åsikt. De ska vara alla till hands och de väljer att vara neutrala i invandrarfrågor tillexempel, för att inte få någon negativ kritik mot sig för att man uttalat sig om partiets åsikter. Det känns som om de inte vågar ta ställning till känsliga debatter, utan de försöker bara bortförklara sig fast de egentligen har en åsikt om ämnet.
 
Jag kommer ihåg i våras när det kom fram att vi inte fick vistas i kyrkan på våra härliga skolavslutningar, jag vart så rysligt arg och framförallt -ledsen. Det är som att se kalle anka på tv:n på julafton, det är en TRADITION att vara i kyrkan på skolavslutningarna. Kommer ihåg hur synd jag tyckte det var om studenterna som fick vara i sporthallen på sin stora dag. Men det var bara att lé och se glad ut.
 
Sen kom det här med att vi inte får säga negerbollar längre för då är vi rasistiska. Mina farföräldrar säger liksom negerbollar och det har alltid hetat så. Jag menar... om vi åker till ett annat land och säger ett svenskt ord så kan det vara stötande i den kulturen vi befinner oss i. Inte mer med det. Jag tror inte att min lillebror på 8 år säger att han ska baka negerbollar för att han hatar utlänningar och vill utvisa dem alla. Tänk efter, ett ord och jag säger bara herregud. Att folk ens lägger ner energi för att störa sig på småsaker. Men det var bara att hålla god min, hålla käft och välkomna det nya ordet chokladboll
 
Men nu har det då fasen gått över gränsen. Igår hittade jag en länk till en sida där en kille på 6 år inte fick klä ut sig till pepparkaksgubbe när han skulle gå lucia. Skolan hade också slutat att ge barnen pepparkakor. Vilka tror ni bryr sig mest? Utlänningarna eller skolan? Det är väl bara en tidsfråga innan vi förbjuds att äta julskinka liksom. Vart ska det här sluta? Vi kanske måste börja prata latin eller börja med teckenspråk? Nu börjar jag bli oerhört mörkrädd på det här, eller oj, får man ens säga ordet mörkrädd eller var jag rasistisk nu?
 
 
Jag kommer alltid vara jag. Jag kommer alltid ha kvar mina traditioner, min kultur. Jag kommer alltid låta mina barn få klä ut sig till pepparkaksgubbar. Jag kommer alltid äta pepparkakor. Jag kommer aldrig bli rasist men jag kommer alltid stå för vad jag tycker och för min kultur - den jag lever i varje dag.
 
 
 
 
 

Detroit - första bildbomben

Först ut i bildbomben fick bli Detroit då jag har redigerat mest bilder på honom av den anledning att hans matte ville se, haha!  Här kommer en hel del bilder på min fina "lillkille".
 

Milton är poppis & väldigt söt.

... Fick en kommentar där en läsare väldigt gärna ville ha en bild på Milton redan ikväll och självklart kan jag fixa det! Här kommer sötnosen (↓)
 
 
 
 

Dagen i ord

Det bästa med helgerna är att man är ledig, har tid för saker man vill göra. Det negativa är att de går så fort. Var till och med tvungen att fråga vilken dag det var idag. IDag vaknade jag upp med min käraste vän Amandha vid min sida och vi tog sovmorgon. Gick därefter ut till hästarna och fixade iordning oss inför fotografering. Vi körde en massfotografering kan man nog säga, först Paddington, sen Detroit och sist och även minst (haha) Milton.
Amandha är så otroligt skicklig på att fotografera, riktigt duktig asså vilket resulterade i en hel del otroligt fina bilder. Sen mockade vi alla 5 boxarna och nu håller jag på med bilderna. Det blev som sagt nästan 800-900 bilder, så det tar tid men det blir bra. Mitt internet vill inte samarbeta mer ikväll så bilderna får tyvärr komma i morgon istället. Lyckades bara ladda upp bilden nedan på min fina fina lillkille ♥

 
Vi hörs alltså mer i morgon, då med bilderna från idag. Håll ut!

Smakprov

Kommer mer bilder straxt, tar tid att redigera ca 800-900 bilder ;)
Har fina kort på Detroit, Paddington och Milton, det vill ni inte missa!
 
Så länge får ni ett litet smakprov..
 

Lördag, i love you

Godmorgon/God förmiddag eller något sådant!
 
Igår kväll var några tjejer ifrån klassen hemma hos Liza och käkade tacos. Kollade på X-factor och körde olika slags lekar och jag har då inte skrattat så sjukt mycket på länge. Ett tag trodde jag att jag skulle dö av andnöd, haha. Jättemysigt var det i allafall! Tack tjejer ♥
Idag vaknade jag upp hemma hos min mormor på en madrass framför brasan. Så fort jag vaknade så fixade mormor frukost på sängen med hemmabakat bröd och en stor mugg varm oboy. Bästa mormor! Kände mig en aning bortskämd där ett tag, är ju verkligen inte van vid det. Så det var mysigt och gjorde så jag fick en bra start på den här dagen.
 
Dagen idag har jag bestämt mig för att rida båda mina hästar, den stora frågan är bara vart jag ska rida? Hmm, snön har ju blivit så hård så på ängen går det ju inte och inte heller på banan... får bli en sväng på vägen eller om jag hittar något annat skojsigt. Hade tänkt att prova att tolka med Padde men det får vänta då jag är ensam hemma och vet inte riktigt hur han skulle reagera. Jag tycker det är så oerhört mysigt att tolka på vintern och det är även så sjukt bra styrketräning för hästarna.
 
Btw min blogg.se app på min iphone är knasig... tänkte uppdatera igår men så fort jag tryckte upp den så släcktes den ner (?) och jag provade även att starta om den men nä, det hände samma sak... någon som råkat ut för detta också? Den har ju fungerat så bra innan...
 
Fick ett meddelande igår på fb av min kära vän Amandha som skrev att hon skulle ta kort på mig och Padde i morgon för hon hade något skolarbete, perfekt ju! Behöver nya bilder, ska klura ut något snyggt som vi kan ha på oss. Kanske lite jultema? Vänta er en bomb av bilder i allafall! :)
 

Titta så mysigt vårt hus ser ut med massor av snö och stjärnor som lyser i fönstrena ♦

Varje gång jag ser dig är det som allt stannar till & jag vet inte varför.
Det är samma sak, varje gång vi ses.
 
 
 

Elin hissar...

 
Jag är ju som sagt riktigt frusen av mig, mest är det fingrarna, tårna och näsan. När hösten kikade fram så följde kylan med och då kom jag snabbt på mig att, jag måste köpa ett par vinterstövlar. Mina älskade Mountain Horse Richmond high rider skulle vara på tok för kalla och framförallt är de tighta redan utan underställ. Därför kikade jag in på hööks hemsida och fann stövlarna på bilden över. Åkte in och provade dem och jag var inte helt övertygad till en början men de gick för en billig slant så de fick åka med hem ändå. Det här med att ge en andra chans är faktiskt väldigt bra för nu älskar jag dem! Igår var jag ute i 3 timmar i minus fjorton grader och jag kände inte ens att jag var frusen och då ska jag tillägga att jag bara hade ett par tunna strumpor på mig. Så himla gosiga stövlar som jag ger en stor fet hiss till!
 
Ni kan köpa dem här

Första fredagen i December, wiho!

Godmorgon ♥
 
Jag somnade med min kissemisse igårkväll eller rättare sagt, båda mina katter. Ena katten var så kelig att den gång på gång väckte mig för den ville gosa, suck. Trots detta var jag inte det minsta tjurig/trött på morgonen. Tog på mig min stalloverall och gick ut till min plutt som ville ha mat. Padde är så otroligt söt på morgonen, ska filma någon dag så ni får se!
 
Idag ska jag hem, fixa lite i stallet och äta något lätt. Sen ska jag iväg till en kompis med några tjejer ifrån klassen. Ska laga lite tacos och bara umgås. Mys!
 
 
Vad ska ni göra idag/helgen? :D

Förfrusen ryttare & en fin ponny

Idag satt jag i soffan när jag kom hem och kände hur kylan liksom kröp igenom kroppen på mig och då var jag ändå inomhus... Då tog det emot att veta att jag snart behövde trycka på mig tonvis med kläder för att vara ute i ca 3 timmar. Men som den ridtjej man är så är man dum nog och går ut i allafall ;)
 
Säger bara en sak - THANK GOD FOR THE SNÖ! Det är så oerhört skönt att ha en ren häst när den kommer in, inga ben som behöver spolas eller liknande pga för mycket lera, bigbigbig like!
 
Valde att gå med honom halva biten upp till hoppträningen och Padde är verkligen så sjukt larvig när det gäller snö och halka. Så fort vi kom utanför stallet så började han att småramla hela hela tiden och efter varje liten snubbling så kikar han på mig, som om jag skulle bära honom till hoppträningen liksom. Nice try Paddis, nice try!
 
Upp kom vi och idag var det fokus på linjer och olika galoppsprång. Inga höga höjder, hoppade enbart på 70-80 cm. Förra gången hade vi en jättebra träning faktiskt där jag lärde mig jättemycket, det handlade om indirekta tygeltag och direkta tygeltag. Olika sätt att ha händerna på och så vidare. Den lärdomen jag fick förra gången försökte jag göra till verklighet idag och det lyckades jag bra med tycker jag. Padde hoppade mycket bra, stark var han som vanligt och ångade på som ett ånglok och skakade rumpa högt över marken lite emellanåt men det får man ta med en nypa salt, det är ju sån han är! Dock så stack han aldrig riktigt med mig idag, utan jag kunde mer än vanligt reglera honom. Kändes jättebra och jag är nöjd med min hopptokiga ponny! :D
 
Däremot är jag som en istapp och då gick jag ändå hela vägen hem med Padde... som den megafrusna människa jag är. Usch, fy & blä för kylan :(
 


Nästa år ser ni oss fightas mot storhästarna, tjoho!
Elin Ljunggren på racerponnyn, var så god och rid...
 
Ps: Kan berätta att nästa vecka väntas en överraskning här på bloggen, en spännande sak, lovar! DS.

6 December

Haha, var när att jag skrev November i rubriken men tyckte snabbt att det såg lite konstigt ut. Livet går i snabbspolning, jappjapp.
 
Anyway, HEJ!
Gick till skolan idag trots att jag inte mådde helt hundra och det kändes okej...fram tills vi skulle ha ett megastort prov i specialidrott. Jag satt i hela 1,5 timme och pennan var nog inte still en enda gång ska jag tala om. Vi hade slutprov i kursen vilket betyder prov på ALLT vi gjort sen jag började i ETTAN. Ja, det var ganska jobbigt att plugga in men jag gjorde så gott jag kunde och jag skrev i allafall på varje uppgift. Får se hur det blir! Efter provet hade alla i min klass redan ätit så jag gick bara ner och tog två knäckebröd till lunch. Tur då att min lillasyster är hemma hos oss, hon går hotell/livsmedelsprogrammet på gymnasiet så jag satte henne på att laga mat till sin utsvultna storasyster. Så nu väntar vi på att hennes matpaj ska bli färdig! :)
 
Sen är det bara byta om och springa ut till min knäppisponny och försöka få in honom. Sen bär det av till Bätteropp för hoppträning! Kulkul. Tror jag går upp med honom idag faktiskt då det är ganska halt och jag vill inte riskera några skador i onödan liksom.
 
 
 

Plugga, pausa, plugga & pausa

Redan igår efter träningen kände jag mig hängig, men tänkte inte mer på det utan gick och la mig. Idag när jag vaknade så kände jag att huvudet riktigt pulsade mot kudden :( Bestämde mig då för att vara hemma och det var nog bra det för under dagen har jag haft mer eller mindre migränattacker. Big big o-like på den. Så idag har jag verkligen tagit tag i allt plugg (mellan alla migränattacker) och fått lite gjort, ska fortsätta snart igen. Pausar lite nu med bonde söker fru och té mys med familjen. Blir väl att plugga resten av natten då jag har ett stort prov i morgon också. Suck! Men efter alla arbeten jag skriver på nu och provet i morgon - så är jag fri ett tag i allafall.
 
Har inte hunnit med bloggen som ni kanske märkt men jag behöver verkligen få allting gjort. Blev ingen ridning idag då jag inte mådde helt hundra, varken kul för Padde eller mig. Är dock inte orolig för att han inte underhåller sig själv där ute i hagen bland all snön. Skönt med en häst som motionerar sig själv ibland ;)
 
Ni får jättegärna ställa fler this/that så kommer svar ut i morgon!
 
Peace & love

//Plugg-Elin
 

You MAD?!

Visst är det så jäkla roligt att skriva ett skolarbete i ca 2 timmar? Ännu roligare är om det INTE SPARAS utan FÖRSVINNER från datorn. Åh, går och lägger mig. Varför ska detta hända den mest skoltrötta människa i denna värld?! När jag ändå hade pluggat liksom, lagt ner min tid och sen bara... ååhhh.
 
Ps: Var i allafall väldigt mysigt att ta ett ridpass på Paddisen mitt på ängen som var snötäckt!
 

Har tränat

Väntar på att få åka med en person hem, kollar på herrarnas träning så länge ;) längtar dock inte hem då det bara är massa pluggpluggplugg som måste göras...


V-logg

 
... med en del åsikter i om ett hett ämne ;)
 
 
När jag var liten så hade vi fruktstund i skolan, fan... skulle ju tagit med mig hästen då.

This/That

Detta var väldigt länge sedan vi körde här på bloggen, något som är riktigt intressant faktiskt både för er och för mig. Jag får tänka till extra mycket på saker och ting och ni får lite extra info om mig. Jag ska verkligen motivera mina svar senare så ställ hur många This/That som ni bara orkar nu.
 

Underbara, älskade tisdag

Ett stort godmorgon till er allihop!
Idag är jag hemma från skolan, helt ensam hemma faktiskt vilket är himla skönt. Anledningen till att jag är hemma idag är för att min klass fick välja om vi ville jobba i skolan eller vara hemma och jobba med den stora uppgiften vi har tills idag - svaret var enkelt från min sida, självklart är jag hemma och jobbar. Det bästa är att jag får jobba i fred då min mamma och min syster är i Ullared hela dagen (har skickat morsan en liten shoppinglista, höhö) och mina två andra syskon har jag skickat till skolan. Mammas sambo är i Stockholm tror jag på något med jobbet så jag är själv, helt själv, bara för mig själv = underbart. Lite vuxenpoäng måste jag väl ändå få dela ut till mig själv då jag faktiskt ställde klockan igår kväll för att kunna få upp mina små syskon så de kom iväg till taxin. Gick upp halv 7, gjorde frukost åt de små och sedan tittade vi på julkalendern tillsammans. Nu har jag landat i soffan, där jag tänker ligga ett bra tag med musik, varmt té, duntäcken, värmeljus och massor av kuddar. MYS!
 
I natt har det kommit ännu mer snö ser jag, perfekt för min plan som jag har inför idag - rida Padde på ängen som är snötäckt. Där tänkte jag att vi busar av oss lite, jag och min prins. Sen ikväll ska jag åka och träna innebandy, ska be pappa köra in mig då jag har ett paket att hämta på intersport i Oskarshamn innan!
 
Vem i hela världen skulle välja att jobba i skolan när man kan jobba i den här mysiga miljön istället?!

 

Blir en lång dag idag..

Fick ett sms av bemanningen där de undrade om jag kunde tänka mig att jobba idag vilket jag inte kunde tacka nej till. Så efter skolan går jag direkt till jobbet som börjar vid 4, jobbar till 8 ikväll. Det enda kruxet är väl att jag kommer vara hemma vid klockan 9 ikväll och Paddington måste ridas/motioneras idag, han har liksom stått i 2 dagar nu. Eller så får han stå idag så rider vi ut ordentligt i snön i morgon? Hmm, får nog tyvärr bli så. :(
 
Men jobb = lite extra pengar och det är mer än välkommet!
 

Kan inte låta bli...

.. att titta på studentklänningar såhär på min håltimma. Jag dör snart (alltså, bokstavligen) av längtan att bara få springa ut ifrån den här skolan, det är verkligen som ett stort fängelse där jag känner mig tvingad att göra saker jag inte vill. Jag orkar inte ta in mer information för tillfället, orkar inte skriva jättelånga uppsatser eller skriva stora prov. Ge mig sommar, student och frihet, nu!
 
 
Studentmössan är ju beställd och såhär ser den ut för er som missat:
 
Tänk er en enkel vit klänning med fina guldriga smycken till och den här mössan på huvudet?
Något sånt liknande kommer jag att se ut i allafall, gäller bara att hitta någon snygg svart kavaj att ha över, det får bli nästa problem, haha.
 
 

3 December

Så mysigt det var att vakna upp med massvis av snö utanför. Inte lika grått och mörkt utanför, stort plus i kanten är att det inte är så lerigt i hagen längre pga snön. Idag visade termometern dock på -15 grader och det kan man ju tycka lite vad man vill om. Ser ni förresten att det även snöar på min blogg? ;)
 
Nu har jag precis kollat färdigt på julkalendern, så bra är den enligt mitt tycke. Det känns inte ens jobbigt att det är måndag idag överhuvudtaget, tror det är vetskapen om att det snart är slut på plugg för ett tag. Det är liksom redan vecka 49, snart slut på 2012 och jag välkomnar 2013 till att bli ett bra år, ett av de mest händelserika år i mitt liv om jag får gissa. Can´t wait!
 
Här får ni en härlig rockig gammal låt med ett utav mina gamla favoritband, nämligen the sounds! Lyssnade som en tok på dem när jag var lite mindre, tex Living in America och den här:

 

Härligt ridsporten

Nu när ridsporten skjutit i höjden i media, både på gott och ont så är det väl på tiden att de som inte är hästmänniskor också kan förstå vad ridning innebär? Jag är till exempel inget fotbollsfan men jag tycker om att se landslaget kicka boll på tv eftersom jag vet reglerna och vad som är själva poängen med det. Däremot har jag inte hört någon som inte är hästfantast som faktiskt har slått på TV:n och kikat på världscupshoppningarna. Jag tror mycket att de som inte är hästmänniskor inte är insatta för fem öre om vad det tex hoppning handlar om. I deras ögon ser de bara en häst med en ryttare på ryggen som hoppar över hinder och jag menar, hur meningsfullt låter det? Det är därför vi kanske fått stämpel att vara en "töntig" sport eller att det inte alls egentligen är en sport. Människorna är inte det minsta insatta i vår värld.
 
Idag när jag tittade på Grand Prix hoppningen live på min iphone så var det någonting jag reagerade på extra mycket, det var inte på alla fina hinder som var på banan eller på hur fina hästarna var i sina knoppar - utan hur Lotta Björe som är kommentator förklarade HUR tävlingarna gick till och detta gjorde hon på ett ypperligt sätt. Hon förklarade grundligt, om hur banan kunde ställa till problem för ryttarna, vad som var svårt med själva banan och vad som menas med maxtid/hur man får 4-fel och så vidare. Jag tycker att det var riktigt bra gjort att hela tiden upperätthålla tittarna om vad som gällde steg för steg, det tror jag kan börja intressera allt mer personer utanför vår lilla hästbubbla.
 
Nu säger jag inte att halva svenska folket kommer börja rida tack vare detta MEN de kan i allafall få en inblick i hur det går till och vad poängen med det hela är. Just nu tror de att det bara är att hoppa över några hinder i sifferordning och det är ju tråkigt för då bildar de en egen uppfattning grundad på noll fakta och så får vi ta massa skit hela tiden. Dags för förändring, enligt mitt tycke för nu är jag trött på alla skämthistorier baserade på oss hästmänniskor med noll vetenskap i botten.

Mysteriet på greveholm - grevens återkomst

När jag var liten så var det tidiga morgnar som gällde tillsammans med mina syskon innan taxin skulle hämta upp oss och åka till skolan. Då gick vi upp för att med spännande ögon titta på julkalendern. Så har det tyvärr inte varit nu på några år då jag inte tyckt att de har varit någonting att hänga i julgranen. I flera år nu har jag istället för att ha tittat på den aktuella julkalendern, laddat ner en annan bra julkalender sen tidigare och tittat på ett avsnitt om dagen enda fram till julafton. I år behöver jag inte ladda ner någonting eftersom jag tycker att det är en BRA julkalender i år! 
 
Jag älskar Greveholm och att få se det en gång till i en nyare version är faktiskt himla mysigt. Det är värt att titta på och jag kommer med spänning följa julkalendern i år. Det roligaste med julen är nästan att alla oavsett ålder, blir barn på nytt! Oj, vad jag lät vuxen där men barnasittet sätter verkligen in nu till jul och det är så kul att se!
 
Vad tycker ni om julkalendern i år? hiss eller diss?
 
 
 
 
 

Första adventsmys

Godkväll kära bloggläsare!
Idag är det den andra december två tusen tolv men även första advent. Detta betyder att julen plockas fram, adventsljusstakarna skiner fint i fönstren, pepparkaksbaken börjar, julkalendern drar igång och som pricken över i:et har vi idag fått mycket snö på vägarna och på träden! Jag tycker jättemycket om snön, dock inte kylan men när jag gick ute idag i min gosiga vinterjacka, min mysiga halsduk och luvan över huvudet - så kändes det ändå väldigt okej. Det är den mysigaste årstiden, no matter what.
 
Nu är det alltså bara 22 dagar kvar till julafton och vet ni även vad det betyder? Att det bara är ett fåtal dagar kvar i skolan! Jullovet är på väg med stormsteg och det är så mysigt. Ska passa på att ta hit min mästerfotograf Amandha under den tiden så vi får lite fina nya snöbilder. Hur mysigt är det inte att bara sätta galopp över en stor åker med mjuk snö? Åh, det är ett måste till helgen som kommer. Ska även se vad Paddington skulle tycka om att tolka lite? ;)
 
Förra året tog vi kort på varandra, jag och Amandha tillsammans med våra hästar. Förstår dock inte hur jag kunde utsätta alla mina kroppsdelar för dessa kort då det var hela 24 minusgrader ute den dagen!? Äsch, fina blev det minsann - och jag överlevde, haha! 

Precis sådär brukar Paddington göra minst en gång varje dag när han kommer in eller när vi bara ska gosa i hagen. Underbara ponnyn!


Vet ni vad? Jag skulle bara ta två längor i galopp och då satte jag på mig hjälmen just för att det var ett sånt himla hallå om det i bloggvärlden just då och jag orkade inte ta den debatten HAHA!


 
 
 
 
 
 

Malin Baryard-Johnsson

Så kul att det släpper mer och mer nu för Malin och hennes Tornesh. Seger i Grand Prix klassen idag, grattis! :)


SIHS live

Kan man inte vara på plats så får man helt enkelt kolla live hemifrån!


Hej mitt vinterland


Myslördag

Åkte med pappa hem till honom, sitter med mina syskon och snackar lite om allt. Äter lite knäck och ischoklad som min syster bakat idag, mums! Myskläderna är också på, mysfaktorn är på max ❤


Retstickan Padde

Kikade in på min mammas blogg och fick läsa det här, säger bara - HAHA!
När jag ibland kommer in och är sur som ett regnmoln för att Padde inte vill komma in utan istället busa så har mamma bara tittat på mig och sagt "aha" typ. Men nu fick hon smaka på det själv och då lät det lite mer än ett "aha" ;)
 
 

Doing nothing

Vet ni vad jag har gjort idag? INGENTING
 
Och vet ni hur skönt det var? Åh, så jag behövde det. Mitt liv går i 200 km/h varje dag med hästar som ska ridas, innebandyträningar, plugget som ska avklaras, hoppträningar och matcher som ska spelas. Dumt att klaga när jag har valt mina intressen själv men ibland så är det faktiskt oerhört skönt att bara ta en dag där man får ligga kvar i sängen så länge man vill, bara ligga och glo på telefonen eller surfa runt på datorn utan stress. Idag har dagen gått oerhört sakta med, vilket också är skönt när jag knappt hinner med att leva för tillfället. Känns bra med en dag att stanna upp och överblicka livet istället för att racea igenom det.
 
På senaste tiden har jag verkligen längtat efter de stunder där jag kan slänga mig framför tv:n på kvällarna, dricka mitt te och bara surfa runt. Det är nästan det enda jag tänker på om dagarna, hur sjukt skönt det ska bli efter ridpassen, att få komma in i värmen och bara ta det lugnt. Missförstå mig inte, jag älskar mina hästar och tycker det är kul att vara i stallet också men när man har haft häst sen jag var 6 år, så är det jäkligt skönt med ett break.
 
Ska bara ut och pussa på mina små söta ponnysar, ge de vatten och lite sådant. Allt läggs åt sidan idag, ska bara vara för mig själv och slappa. Ska se om mamma vill åka med mig ner till köpingen sen för att köpa lite frukt + choklad att doppa det i. Det är så gott! Eller någon glass av något slag... jag älskar verkligen glass men största problemet är att det är så fruktansvärt kallt vilket inte är en bra kombo då jag är jättefrusen av mig. Det fick bli dagens I-landsproblem. ;)
 

En viss förkärlek

Nu pågår ju Stockholm International Horse Show och jag är en av dem som sitter hemma och deppar hela helgen för att man inte kan vara på plats. Har aldrig besökt Stockholms Horseshow och det är någonting jag vill göra innan jag dör trots att många säger att Göteborgs är bättre (vilket jag kan hålla med om) trots att jag inte varit i stockholm, höhö. Har en stor förkärlek till Göteborg, älskar den staden! Det känns så mysigt att komma ifrån Kalmar som är en liten mysig stad till en stor mysig stad med spårvagnar, affärer överallt! Ett extra plus i kanten är att de har EH (espresso house) - sjukligt gott. Kommer slurka i mig chailatte när jag kommer dit, haha!
 
Kan ju inte förneka att jag längtar efter horse show, satan vad jag vill till Göteborg och jag vill att det ska ske fort. Komma här ifrån till ett okänt ställe fyllt med horseshow och mässa. Planerar resan för fulla muggar redan nu! Förra året var det så otroligt jäkla mysigt då jag var på Linn Olssons jättetrevliga event inuti ett berg fullt med bloggmänniskor. Sov på hotell med mamma och sprang omkring med Issa och gulliga Olivia. Hade en liten bloggträff, träffade några söta människor som läste elevating.blogg.se där jag bloggade då. Sen fick jag några sms där det stod att några hade sett mig men inte vågat gå fram. Ja listan kan göras lång, gud vad jag saknar det! 
 
Tycker dock att det är lite synd att det är i April och inte i Februari denna gång då jag kopplar GBGHS med lite snö, kyla och mys. Men äsch, Göteborg levererar nog ändå. Har varit där antingen 2 eller 3 gånger? Kommer verkligen inte ihåg om det är 2 eller 3, haha!
 
Taggar upp redan nu, jag ska till GBGHS och så är det. punkt och slut.
 
Bilder från de gånger jag varit där:


Underbara Julia Sandorov, sjukt rolig tjej det där  (obs, jag ser extremt muppig ut men bjuder)


Var gaaanska häftigt att få vara i den där lokalen vill jag lova, åh, den kvällen, love. Tyvärr har jag inga bilder ifrån den kvällen, Isabelle har dem... Tog iaf kort med goa Nellie, Sofia Genne, Linn Olsson och några fler!
 
Brb, ska drömma mig bort en stund.
 

RSS 2.0