Hultsfredbygdens RK

Åkte till Hultsfred idag och hoppade L:C & L:C. Tänkte bara dra detta lite kort och så då jag om bara några minuter ska skölja ur mit hår, blir blondie, haha! Nog om det, här är resultaten!

Första L:C - Vet inte riktigt vad det är med honom alltså. Han trängde sig mot väggarna och blev verkligen riktigt tung och stark framtill. Visste inte riktigt hur jag skulle lösa det och så. Ett stopp och ett pet, detta drar jag ett låååångt streck över. så nu är den rundan raderad!

Andra L:C - Han var betydligt lugnare i denna klassen + på uppvärmningen. Inne på banan börjar han att kicka som en liten idiot, förstår inte riktigt varför där heller. Men men det gjorde inte så mycket då han inte drog lika mycket och jag hade kontroll på honom hela rundan vilket kändes toppen. Jag fick verkligen rida som en liten tok, haha! Det var två innan mig som hade fått riktigt bra tider och det var bara 3 placerade men jag körde verkligen på men jag trodde aldrig att jag skulle slå de som vart innan. Men tror ni inte att Padde och jag går in och vinner klassen?!
Titta på videon längre ner här så ska ni få se mitt ansiktsuttryck när de säger att jag gick upp i ledningen, jag trodde inte mina öron! Jag har aldrig fått vara först på ett ärevarv, aldrig vunnit på riktigt så guuuud vad jag blev glad!
Min fina lilla pärla! :D





Mer bilder senare ikväll!

Världens gulligaste vän!

När jag kom hem ifrån Pappa så ser jag Paddington gå på ängen tillsammans med Amandha med en fläta i svansen och knoppar i manen. Hur gulligt var inte det? Hon har alltså fixat iordning min lilla prins och smörjt mina saker, packat och ja gjort allt. En helt underbar vän!

Bara för det så får ni en liten halvsnygg bild på oss



Med detta säger jag godnatt så hörs vi i morgon efter eller kanske också innan tävlingen :)


Frågor till er läsare! ♥

Vad tycker ni är bra med min blogg?
Vad ska jag fortsätta med?
Vad ska jag göra bättre?
Vad ska jag ändra på?


Det skulle vara riktigt gulligt av er att kommentera vad just ni tycker för jag vill gärna veta vad jag gör bra respektive dåligt då jag vill att bloggen ska bli bättre :)



Paddelingtong

Jag är på ett strååålande humör just nu skall ni veta! Solen steker och jag har fått min första riktiga bränna + att när jag kikade in här så ser jag nu att det är skyhöga unika besökare , riktigt roligt med en blogg som bara växer! :)
ni kommenterar riktigt duktigt nu med, åhh vad det är roligt att vara mig ibland! :D

Idag har jag hunnit rida Padde, dock bara lite lösgörande och inte allt för länge då han gått ganska hårt denna vecka. Han var riktigt fin och mjuk i båda sidorna vilket glädjer mig otroligt. Så i morgon hoppas jag på att allt går som det ska! Jag måste bara säga till mig själv att använda mina ben och inte lägga ner handen på honom vilket jag gör ibland helt omedvetet men men alla har sina svackor och det är bra att jag vet om dem så jag kan öva!

Jag har även smörjt sadel,träns,martingal och mina stövlar. Eller det gjorde faktiskt min fina vän Amandha för hon är så gullig. Så när jag kommer hem så ska jag bara knoppa Padde, lägga in sakerna i transporten och sedan fixa iordning det sista + spela in en videoblogg, haha! Tänkte kanske att Amandha kunde filma när jag gör knopparna så ni ser hur jag gör? har för mig att jag fick ett önskemål om det tidigare.

Hur som helst så får ni ha en riktigt trevlig dag ute i det fina vädret så hörs vi mer senare! :D

"Veckans ekipage"

Den här vecka har det varit svårare att välja ut ett ekipage då alla på ridklubben har gjort bra ifrån sig och utvecklats supermycket men det finns ett ekipage som jag verkligen tycker har gjort extra bra ifrån sig och det är........

Sofie Blomberg och Cinderella!


Motivering: Cinderella är uppfödd på bätteropp och det är Sofie som har ridit in denna pärla. Utvecklingen har bara gått framåt och "Ella" har verkligen gått från klarhet till klarhet. Sofie har en riktigt bra inställning och har även en mycket god hästhållning. Hennes jobb med Ella har varit riktigt bra och hon rider verkligen moget och fint. I helgen startade det sin första regionala tävling med enbart 4 fel om jag har rätt? Riktigt bra gjort och detta ekipage är mycket trevligt att titta på. Ella är 5 år. Bra jobbat Sofie!

Såg just nu på bätteropps hemsida att Ella fyller år idag! HAHA ganska coolt ju för detta visste jag inte om innan jag valde ekipaget så extra stort grattis till "lilla" Ella! :D

God morgon

God morgon på er kära bloggläsare!
Idag skiner solen och det ser vinstilla ut. Passar perfekt då jag ska vara ute i princip hela dagen då jag ska fixa i ordning Padde och knoppa och ja sådant som hör till innan tävling. I morgon bär det av till hultsfred och det ska bli jättekul att tävla där på den stora utebanan som de har! Andra gången utomhus som Padde verkar trivas allra bäst med. Sist kom vi ju på en tredjeplats, helt underbart och vilken runda vi gjorde! Vi tänkte nog fortsätta i den stilen, haha!

Idag på bloggen så kommer jag att skriva om:
* Veckans ekipage
* Vad Padde och jag gjort idag
* Om Minolas ridpass
* Kanske lite plojbilder på mig och mina ponnys? (har en duktig fotograf som ligger bredvid mig just nu och hon har varit hos mig nästan hela lovet och som ni kanske har märkt?)
* Kanske dyker upp en videoblogg? humm vem vet? ;)

Sen får vi helt enkelt se vad jag hittar på men detta är de som kommer upp idag iaf. Och som sagt, skriv gärna vad just ni vill att jag ska skriva om så blir det roligare för er att läsa och för mig att skriva. Nu ska jag och Amandha käka frulle och sedan ut i det fina vädret!


Bild på mig och Padde från förra utetävlingen!

TACK!

Varenda status uppdatering idag har jag nog nämnt att jag tycker att ni är underbara och jag tänker fortsätta i den stilen! Ni har nu lyckats med besöksrekord på unika besökare, så otroligt roligt. Det är sånt här jag bloggar för och ni är verkligen peppande. TACK

Sen vill jag även tacka för att ni hjälper mig med bilderna, fortsätt så! Vill ha in jättemånga förslag innan jag sammanställer det i ett separat inlägg senare och ni som har kommenterat, tack så mycket!


Kram från lyckliga Elin :D

Jag behöver er hjälp!!!

Snälla underbara bloggläsare. Det tar ca 1 minut för er att kommentera och hjälpa mig med en sak!
Jag ska förstora upp en bild på Minola och mig men jag vet inte vilken jag ska ta!
Snälla, jag behöver verkligen hjälp, så snälla skriv vilken just DU tycker! :D

1.


2.


3.


4.


5.

Som sagt

ni är underbara!

Elin om Mina två hjärtan <3:
Vilka fina bilder! :)
Jättefin blogg och hästar också! :)

Svar: Tack så jätte jättemycket! :D

Åsna?!

WTF?
Jag tittade lite snabbt på blocket och fick syn på detta, hahahahahahah så söt! :D


Ior är en vallack på 10 år. Väldigt kelig och mycket snäll. Han är ca 1 m i manken. Han är både riden och körd. Ideal vikten för att rida är ca 40 kg...Själv kör jag och jag har med mig mina barn ,då väger vi över 100 kg.....Han står tillsammans med våran hingst Camelot, D ponny. Och han behöver åxå en medryttare.Kanske en mamma med barn då man kan rida tillsammans?? Att lära sig att rida på en åsna är den bästa träning man kan få och dessutom så får du en mycket god vän.

Ior kostar 135:- om dagen och det är självkostnadspris .

Det går även att "hyra" Ior till olika evenemang . Pris efter ök.

Han står i ett jättefint travstall i Stav,precis vid hästkliniken. Många fina körvägar och ridvägar ,det finns tillgång till ridhus men det tar en ca15 min att rida dit kanske lite längre med Ior..Hör gärna av er om ni har frågor.Ring Gärna!




HÄR HITTAR NI ANNONSEN

Längd på ryttare

Jag har sett och hört många människor säga "du är förstor på din häst" men vad menar de med för stor?
När blir man egentligen förstor för sin ponny och vart går gränserna?

Om jag får lägga in min åsikt om detta ämne så skulle jag säga att jag är väldigt kluven när det gäller detta. För vi som rider "vanliga" hästar/ponnys är tydligen för långa när benen är under magen medan de som tex rider islandshästar har benen nästan släpandes i backen. Jag hörde för ett tag sedan en islandsryttare säga till en som har en "vanlig" ponny att h*n var förstor på sin ponny och då tänkte jag för mig själv "hur kan en islandsryttare uttrycka sig om detta, alla som rider island är förstora för sina hästar".

Hästen säger ifrån när ryttaren blir för lång för den. Detta kan visas genom att hästarna blir vingliga (om man har för långa ben) och den går inte lika bra i form. Är man liten i kroppen men är ändå ganska lång så blir man tyvärr ändå förstor för ponnyn. För ett tag sedan fick jag en kommentar om att min syster var förstor för Minola men jämför dessa bilder och dra efter det slutsatsen!

Johanna och Minola

bild tagen från google.


Det jag vill komma fram till är att jag tycker att ni som rider Islandshästar inte kan komma och säga att vi är förstora för våra ponnys, titta efter på era bilder och kommentera gärna därefter. Hoppas ni tar detta på rätt sätt och förstår vad jag menar.

Underbara läsare


sofia
om Mina två hjärtan <3:
gud vilka fina bilder! :D

Svar: Tack så supermycket! Verkligen kul att höra. Kram

Michelle om Mina två hjärtan <3:
Åh vad fina ni är:D <3<3
Svar: Tack Michelle! Blir som sagt väldigt glad utav sånt här! Kram :D


Ni är helt undebara mina kära läsare, creed till er!
Och förlåt för att jag inte har uppdaterat men kan säga att jag har gått igenom en svår period men mer än så får ni dock inte veta och sen har jag inte haft någon motivation till att blogga. Tänk på att det är NI som får mig att vilja blogga. En kommentar och jag blir superglad som ni kanske märker?! :D



Gårdagen

Hela dagen igår var Padde och jag i Bätteropp och hopptränade. Vi delade upp passen så jag red två pass. Det ena på förmiddagen och det andra lite senare. Kan börja säga att det stod bokstavligt talat hinder över hela banan, tror det var 17 språng och 14 hinder! Men i alla fall så hoppade vi linjerna på första passet. Jag var riktigt nöjd med min lilla plutt dock var han rysligt stark tyvärr... men det lossnade lite emellanåt. Vi hade alla "läskiga" eller ska jag säga onaturliga hinder så som vattenmatta, mur och plank. Jag vet sen tidigare att Padde har svårt för vattenmattor och denna dag hade vi även vatten i med badankor + att solen lös starkt på det. Min första tanke var "nej, idag vill jag inte hålla på att bråka med honom" Så jag lägger upp ett snabbare tempo och är till och med på honom lite för att han ska hoppa men vad tror ni inte ponnyn gör? Han hoppar hindret som om det vore som vilket litet hinder som helst?! Han överraskar mig som sagt hela tiden! Detta pass så låg hinderna på 70 cm ungefär bara för att vi skulle ha koll på hinderna och linjerna.

Sedan grillade vi korv och Padde fick mat och så vidare. En timme efter var det dags för andra passet så då var det bara att sadla och tagga om!

Detta passet kändes lustigt. Hinderna låg på 1,05m allihop. En hel bana på 1,05m, 17 språng. Det var en utmaning för oss båda mest för min del. Padde hoppade väl över och var superfin men som vanligt faller allt på detaljer. Jag är inte van att hoppa en hel bana på L:B+5 eller lägga hästen rätt på hinder. Detta blir inte bättre av att jag har en ponny som drar och vill hoppa allt på samma gång. Han blir sjukt stark emellanåt alltså, om ni bara visste! MEN vi kämpar vidare och nu såhär efteråt känns allt faktiskt jättebra! Han är så go min lilla kille som räddar mig i situationer då mitt huvud inte hänger med mig riktigt.

Nu blir det till att träna ännu mer dressyr och ännu mer spänstiga övningar för att han ska kunna hoppa även att jag lägger honom lite fel på hinder för det kommer ta tid för mig att se. Men det är bara att göra som Doris i hitta nemo säger : Fortsätt simma! och det ska vi göra tills dagen vi drunknar

Bilder från det andra passet



minns detta språnget, herregud vilket maffigt och stort språng (bilden ovan)

ingen bra bild men här ser ni att han kommer över ;)



Sitsen är inte den bästa jämt, men som sagt ingen är 100 procentig!
men däremot är ponnyn fin! Nästa inköp: haklapp? haha!


Första doppet för iår!

Haha, Amandha och jag är rent utav galna!
Har ni badat ute någon gång iår? :D


Vad är det för en dag?

Det är ingen vanlig dag för det är Minolas födelsedag, HURRA HURRA HURRA HURRA! :D
Grattis på 15 årsdagen min fina Minola! <3

Mina två hjärtan <3

Jag skriver inga ord, bilderna får tala för sig själva! älskar er <3



Snacka om att överdriva galoppombyte, min lilla knas! ;)








Vad tycker ni om bilderna? Själv älskar jag dem och kan inte sluta titta på dem (A)

Hos blondie

Nu sitter jag hemma hos min lilla blondie (Fredrika) därav min dåliga update men jag ska ta vara på tiden för den går jävligt snabbt alltså och sen är det säkert jättelänge tills vi ses nästa gång, bläää. Men kan ge er lite update från min syster. Pratade nyss med henne och hon skulle rida både Padde och Minola så de håller igång. Nu ska jag vara lite social mot lilla blondie som just nu ligger och piper med sin kyckling, haha! Glad påsk på er :)


min lilla blondie <3

Eskadron

Nu på senaste tiden har jag gått och förälskat mig i eskadron schabraken, de är verkligen sjukt snygga!
Funderar på att köpa ett med men frågan blir ju som alltid vilket utav dem? Jag kommer ha sjuk beslutsångest, haha!



Det turkos/gråa är SJUKTLIGT snyggt, var väldigt när att det fick följa med hem från mässan (a)
Någon gång i framtiden kommer det vara i min ägo, skulle passa jättebra på Padde med. mums





Tycker ni likadant som mig att dessa är bland de snyggaste som finns eller har ni en annan åsikt? :)

Svar


Rebecca - VINN HANSBO SCHABRAK! om Du anar inte hur glad jag blir.:
Din häst Paddington, vem har du köpt den av :)?

Svar: Jag ska köpa Paddington utav en tjej som heter Ronja Stenhöös som bor i Hässleholm :)



Bild på Paddington och Ronja

Påsklov!

Äntligen kan jag pusta ut och sluta tänka på skolan ett tag framöver. Vädret är galet underbart och det är vår i luften = me like! Dock kommer jag inte stanna kvar i mönsterås så länge då jag redan tidigt i morgon ska börja min färd ner till Malmö. Till min underbara Fredrika och dessutom ska jag träffa en annan person, mer om det när jag kommer hem! Kommer bli helt galet kul att åka ner till dessa personerna. Längtar!



Vad ska ni hitta på på påsklovet då? Tell me! :D

Så himla gullig!


louise om Nytt litet projekt!:
då blir du mitt "veckans ekipage" för att du har också kämpat med din häst. Padde är ju inte den lättaste att rida vad jar har förstått,men han ser jättefin ut när du rider iaf. Och ja vet också att ni kmr att nå toppen ngn vacker dag! <3

Michelle har verkligen gjort stora framsteg med Elsa! Det går ju jättebra för dom också nu :)

Svar: Vad du är söt Louise! Blir verkligen jätteglad av sånt här! Och visst har Padde förändrats något enormt det kan jag verkligen hålla med om. Kul att någon uppmärksammar detta! :D
Ja gud ja, Michelle har verkligen gått från klarhet till klarhet! :)

Färgning av stigbyglar

När jag städade stallet så kom det fram tre par gamla stigbyglar som jag nu har tänkt att färga/spraya! Då är bara min stora fråga vilka färger?


Jag har tänkt att färga ett par (de i plast) till oranga så det passar med min brun-oranga outfit!
Sen har jag tänkt att köpa en ny outfit i färgen limegrön och då tänkte jag färga ett par limegröna
Och det sista paret är jag lite kluven till faktiskt men tror att det blir ett par röda som jag kan ha till min röd-marinblå-vita outfit! Eller kanske man ska färga de vita?
Dela gärna med er av era tips och råd, jag lyssnar och ni kan påverka! bra va? :)





Sen letar jag efter såna här skydd, de säljs ju inte längre på hööks men om någon vet någon som säljer såna i storlek cob/full så säg till!

Elin tipsar!


1. Gummiband

2. Silikonband


Sen silikon banden kom ut har jag inte kunnat använda annat än dem. De är slitstarka och håller väldigt länge. Man behöver inte knoppa om hela tiden utan de håller. Jag brukar knoppa Padde på kvällen och på morgonen är de lika fina som när jag gjorde dem. Gummibanden har tyvärr en förmåga att gå sönder eller spricka när man ska sätta på knoppen. Man vågar inte ta i och då blir knopparna lösa och konstiga. Så min stora hiss går till silikonbanden, de är grymt bra! Gummibanden kostar 10kr och Silikonbanden 15kr och då är det 500st i varje så lägg hellre en femma mer på att köpa silikonbanden för det är verkligen värt det! Silikonbanden kan ni köpa HÄR

19/4 - Hoppning Minola


Det var nästan ett helt år sen sist jag hoppade min fina Minola. Sist var den 23:e Maj. Och vilken känsla det var att äntligen få sitta på hennes rygg och känna hennes spänst. Minola var positiv och bjöd framåt och verkligen tog tag i hinderna. Dock hoppade vi inte mycket då Minola inte orkar så mycket längre. Kort men intensivt pass. Hinderna låg på 70cm men höjde även ett räcke till 1m. Hon hoppade som en gud över, herregud vad den ponnyn kan hoppa. Dock hoppar hon bara när hon vill, lilla töntfia, haha! Jag är jättenöjd med passet och med henne. Fina ponnyn :)


Gammal bild från en tävling i högsby

"Veckans Ekipage"

Den här veckan går veckans klubb ekipage till...:

MICHELLE OCH ELSANTA!
Jag säger bara OJOJOJ! Vilken stor förändring det har blivit på Elsa! Michelle har verkligen gjort ett superbra jobb med henne och nu är hon jättefin i kroppen enligt mig. Det är en sån här utveckling man vill se, det är verkligen jättekul att se de har lyckats tillsammans! Jag har aldrig tänkt på Elsas steg innan men gud vad hon länger och ser elastisk ut eller vad man säger. Den här veckan hade hon ingen att konkurrera med då hon var ett självklart val utav mig. Jag älskar utvecklingar främst när man har haft hästen så pass länge så man känner den in och utantill. Bra jobbat Michelle! :)

Bild tagen från 2010. Ser ni med skillnaden? :D
Michelles blogg hittar ni HÄR!

Nytt litet projekt!

God morgon på er alla fina läsare! Jag kom nyss på en asbra idé till bloggen som är lite udda och som jag inte sett att någon annan blogg har haft. Jag tänkte nämnligen köra igång "veckans ekipage". Det är inte något som ni ska skicka in eller kunna påverka utan jag väljer detta efter hur dan utveckling de har eller bra tävlingsresultat eller ja jag kommer alltid skriva varför det blir så. OBS endast medlemmar ifrån Bätteropp! Hoppas detta blir något intressant för er! :)


Nu ska jag till skolan, vi hörs mer i eftermiddag eller under lektionerna ;)

11 dagar

Jag är rädd så att jag nästan skakar. Men ändå lycklig på samma gång. Hoppas denna dagen blir en början på vår resa tillsammans. Det återstår att se om 11 dagar...



Du anar inte hur glad jag blir.


Emma :) om Vänskap:
Jag tycker iallafall att ni ser oslagbara ut i ert nya tävlingsset, det passade Padde och dig jättebra, sjukt fint!

Svar: Tack så mycket underbara du! Och jag håller med dig, jag tycker med att det är sjutk snyggt på honom!


Tack!



Michelle om Eriksmåla 16/4:
Ni är super fina Elin!!

skit i dumma ANONYMA kommentarer, dom är bara avundsjuka! dålig stil!!!


Kram på bästa padde och Elin<333333


Svar: Tack Michelle! Blir verkligen jätteglad. Och ja det ska jag göra, dåligt gjort utav personen! Kram på bästa Michelle! <3

Vänskap

Jag är sjutton år snart och det är först nu jag börjar förstå vad vänskap verkligen betyder. Paddington har börjat betyda riktigt mycket för mig nu och för varje dag som går har han börjat visa mig tecken på att han trivs och tycker om mig. Som när jag stod och knoppade så stod han lugnt och fint men helt plötsligt så börjar han ta upp huvudet och lägger det i min famn och vill gosa. Han kommer till mig i hagen och han kan även busa med mig men vi är alltid vänner. I boxen kan han helt plötsligt börja pussa och slicka på mig i ansiktet. Så fort jag släpper ut honom i hagen efter ett ridpass så springer han och rullar sig = ett tecken på att han trivs och känner sig trygg. Varje dag när jag kommer hem från skolan springer han till grinden och vill in och ibland gnäggar han efter mig. I ridningen är han som en ängel. Går inte beskriva den lyckan. För just nu är den bästa platsen uppe på min irländska imports rygg.

Alla dessa smågrejer betyder verkligen mycket för mig och det är detta som gör han så speciell. Han tar musten ur mig varje dag. Jag kan inte kolla mig mätt på denna ponnyn, för han är det finaste jag vet. Jag älskar honom verkligen. Jag har fastnat på riktigt.





Vi har fått gå igenom så mycket han och jag. Vi har fått bita i gruset, vi har fått kämpa för att klara av allt. När allt hopp var borta så vände allt. Ödet vill att vi ska vara tillsammans, det bara är så. Kan ni tänka er att det snart är ett år sedan jag provred honom för första gången? <3

På tal om ingenting

Jahapp då var det måndag igen då ja. Är rysligt trött efter helgens bravader som mestadels bestod utav hopptävling. Igår följde jag med Olivia till Kalmar och det gick bra för dem. Är alltid lika kul att se dem, de är så fina tillsammans!
Iförrgår tävlade jag ju själv som ni kanske la märke till. Jag är fortfarande underbart glad över vår fina runda tillsammans. Och det är så kul när folk verkligen ser mitt arbete med honom. Banpersonal och övriga som tävlade sa grattis och tyckte att vi var fina ihop och fick även mycket beröm för hur bra musklad och fin Paddington var. Det är sånt man blir så himla glad utav! Min fina lilla ponny

Om bloggen nu då.. Mina fingrar glöder verkligen och jag vill verkligen skriva bra och intressanta inlägg men problemet är att hjärnan står still liksom och jag kommer inte på något vettigt att skriva om. MEN jag är tacksam över att ingen har lämnat bloggen utan jag har mina läsare trots mitt dåliga bloggande. Ni är otroliga! Ni skulle vara ännu mer awesome om ni ville kommentera något som ni vill se i bloggen. Något jag kan skriva om så jag får lite inspiration! Det kan vara åsiktsinlägg om valfritt ämne, outfits jag tycker är snygga eller om ni har något ni skulle vilja att jag pysslade ihop eller ja vad som helst. Är öppen för alla förslag!

Nu ska jag kila till min lektion som börjar om några minuter. Glöm inte kommentera vad ni vill läsa om. Förväntar mig en liten minibomb full med inspiration så jag kan börja blogga igen. KRAM!


Eriksmåla 16/4

Puh nu är jag helt slut och hemkommen ifrån en helt otroligt bra tävlingsdag i Eriksmåla!

Tävlingen skulle hållas inomhus men efter andra klassen var vi tvungna att byta och hålla tävlingen ute pga skaderisk. Det var 4 ponnys i kategori c och d som gick omkull i en sväng. Underlaget var väldigt löst och man vågade nästan inte rida där... Mycket bra val utav dem! En stor hiss på Eriksmåla.

Första klassen hoppade vi inomhus och ja vad ska man egentligen säga om den rundan? En konstig runda med andra ord. Missar ifrån mig men jag red ändå bra tyckte min ridlärare? humm aja. Fick två stopp i denna klass, första stoppet på tvåan är helt och hållet mitt fel då jag för det första lägger honom fel på hindret och för det andra lägger jag ner handen och för det tredje tjuvhåller jag honom så ja det var inte hans fel! Andra stoppet kom på sista i grunden och det avr den där svängen där alla hade gått omkull så jag vågade inte rida fram honom utav höll honom även här. Var riktigt missnöjd när jag lämnade banan men när jag tänkte efter och tittade på filmen och analyserade tillsammans med Anna-Lena så var jag ändå rikigt nöjd ändå. Han var superfin över alla hinder så ja jag är nöjd! :)

Andra L:C fick vi ju då hoppa utomhus vilket verkligen var peppande för min del! Älskar som sagt utomhustävlingar så detta var verkligen jätteskönt. Jag la upp ett snabbare tempo på Padde redan från början, ett tempo som han trivs med. Paddington var lika glad som mig över att tävlingen var flyttad och vilken fin ponny han är! Vi satt vår bästa runda hittils! Jag fick verkligen rida i varje galoppsprång och jag är riktigt nöjd med både han och mig. Allt kändes verkligen toppen! Startade som nummer 12 alltså nästan i mitten utav alla ekipage och gick ut som ledare i klassen. Dock blev jag nerpetad till tredjeplats MEN gud vad skönt, detta behövde verkligen jag och Padde. ÖVERLYCKLIG tror jag det stavas?

På ärevarvet brände han på som fasen, verkligen kul att se hur kul han verkligen hade det! :D

Här är bilderna från idag:




Måste bara tillägga att jag älskar denna bild!







Älskade ponnyn!

Här kommer filmen där vi kommer 3:a! :D

Och ärevarvet:

Minola

Ibland när jag tänker efter på hur bra vi skulle kunna bli så blir jag nästan lite rädd. Det är inte många som har den spänsten som Minola faktiskt har. Hon är grym och om hon bara ville skulle vi bli elit tillsammans. <3






http://www.youtube.com/user/ljunggreN94#p/u/33/mReru1tk6Lw

100 %

100 % Fin ponny
100 % Koncentration
100 % Lugn och fin ponny
100 % Rätt på hinder
100 % Elin & Padde

Idag var vi helt 100 % och allt kändes så sjukt jäkla skönt helt enkelt! En helt FELFRI hoppträning satt så himla skönt efter denna dag! Åh Paddington har kommit att betyda så sjukt mycket för mig, nu är vi back on track igen! Till 100 %


MAGISKT

Såhär lång tid klarade jag att vara ifrån bloggen, haha!
Nej men jag måste bara berätta en sak för er... igår red jag det bästa ridpasset någonsin i hela mitt liv!
Padde var lugnare än lugnast, jobbade hela tiden i låg och lång form, han lyssnade på varenda liten sak jag gjorde, han var uppmärksam på allt och koncentrerad, jag hade 100% fokus, min sits var bra hela ridpasset, Padde la sig inte bara i handen utan han jobbade med hela sig, båda sidorna var lossade och han var så grymt jäkla fin helt enkelt! MAGISKT

Nu taggar vi som tusan inför hoppträningen idag och för tävlingen på lördag!

Här är bilder från i förrgår:





Ej redigerade bilder men gud vad fin ponny jag har!
den här tiden så älskar jag honom ännu mer <3


Bloggpaus

Jag är verkligen ledsen att behöva säga detta men jag kommer ta en bloggpaus tills vidare då jag känner för att blogga igen. Jag har fullt upp just nu och jag behöver verkligen en paus från bloggen för den mentala biten. Jag vill heller inte slänga upp dåliga slarviga inlägg för de är ju ändå tråkigt att läsa om eller hur? Tror att jag kommer börja blogga igen i helgen men vi får helt enkelt se hur det blir med det, ni märker när jag kommer igen :)

Så länge så kan ni ju titta på lite gamla filmer som ligger på min youtube kanal så ni inte saknar mig för mycket, haha ;)

Om ni undrar så är allt bara bra med Padde och Minola. Padde är sjukt fräsch i kroppen just nu och allt kännd superbra! Taggad inför lördag! :)



svar


Amandha om 11/4 - Massör + lite dressyr:
Du kan ju bara säga till så kan jag ju komma upp någon helg och ta kort på dig =) <33 thihi

Svar: Det vore verkligen toppen! :D <3

11/4 - Massör + lite dressyr



Idag kom äntligen massören till Padde. Hon började känna igenom honom på båda sidorna och sedan började hon försiktigt att massera honom. Han var fin och mjuk i kroppen, fick även mycket lovord om hans muskler och hur bra han har satt dem, verkligen kul att höra! Men han var som jag trodde lite stel i vänstervarvet. Han har ju alltid varit stelare och tjaffsigare i högervarvet men det är för att han inte kan sträcka ut vänster i högervarvet. Skönt att hon hittade detta felet för då vet jag orsaken till att han inte alltid går bra i det varvet. Ni skulle ha sett Padde när hon masserade, han stod och dreglade och höll på och somna hela tiden, sjukt söt! Synd att jag inte filmade det så ni hade fått se ;)

Sen så kollade vi sadeln igen, sist var inne på ATG och då var han inte alls musklad så nu tittade vi igen och tydligen kommer sadeln i bakvikt och han var spänd i musklen under det så det blir till att stoppa om den dock inte för hårt.
Annars var han superfin och verkligen skönt när man får hjälp med sånt här så man kan komma vidare. Nu ska jag massera honom på två ställen varje dag så det underlättar lite för honom.

Efter detta red jag på banan en stund bara för att mjuka upp honom. Han var ruskigt fin nu! Han trampade i låg och lång form och var så lugn att jag till och med fick rida på honom. Såhär har han varit sen hoppträningen i torsdags, helt cool lugn och jag förstår inte riktigt varför men det är baaaara possitivt! Är sjukt nöjd med honom idag och jag lovar att någon dag så kommer kameran med ut så någon får ta kort på oss nu när det går så bra. Lite ont om dressyrbilder så får bli mer sådant!


ungefär så stod han med underläppen, sjukt gulligt ju! :)

Svar


Anonym om John Whitaker:
Vad har du för JW-utrusnig då?:D

Svar: Jag måste helt ärligt talat säga att jag faktiskt inte har ägt en enda egen JW produkt. Sorgligt men sant! Men det kommer definitivt bli mer utav när jag har pengar till det. Hur jag då kan uttrycka mig om produkterna är för att mina kompisar har eller har haft JW och de är riktigt snygga och har bra kvalité! :)

10/4 - uteritt i det fria



Som rubriken lyder så red vi alltså ut idag. Vi red en runda som vi kallar för mysrundan och den innehåller mycket backar och diken osv. Vi hittade även en äng som var tillräckligt stor så att jag kunde släppa Padde, riktigt mysigt!
Idag blev han till och med svettig, haha! Det går att köra slut på ponnyn iaf ;)


Bildtävling tema kärlek



Jag tävlar med denna bilden och för att vara med tryck här!

Svar


diana om Vart går gränsen?!:
åh tack så mkt! Är båda hästarna på headern dina? :)


Svar: Ja de är mina båda två! :D Du kan läsa mer om dem längre ner i bloggen typ första eller andra inlägget!

Vart går gränsen?!


Nu kan hästen få leopardstuk

Pimpa din häst. Det är trendigt.
Med hjälp av strass i pannan och glittriga svanspåsar är det lätt att förvandla hästen till en levande diskokula.
- Om hästen stod framför spegeln skulle den gilla vad den såg, säger Stefano Della-Schiava.

Han är tillsammans med sina kollegor i det italienska företaget Pioneer Selleria Pugliese på plats i Svenska mässan för att sälja olika hästtillbehör. Bland sortimentet finns ett pannband av kristaller, med en tiara som hänger ner mellan ögonen.
- De är väldigt populära. Den yngre publiken vill ha saker som är lite fräckare, säger han.
En som gillar de glittrande pannbanden är Ellinor Ericson, 24, från Alingsås. Hon har precis köpt ett och visar nöjt upp det för sina vänner.
- Min häst är snygg och nu ska hon bli ännu snyggare. Men jag undvek de största eftersom jag inte vet hur hon kommer reagera, säger Ellinor som dock betonar att hennes häst är ganska cool när det gäller att bli smyckad.
- Fast det räcker med att pynta litegrann, tillägger hon.

Stigbyglar i guld

Att smycka hästens panna är inte det enda alternativet för den som gillar glitter på mässan. Förutom stigbyglar i guld med ingraverade mönster, finns även rosaskimrande ridspön och färgglada sadelskydd.
Hos Kenth Svärd från Highridge Hounds & Horses kan man köpa svanspåsar i alla färger och nyanser.
- Vi säljer många och de flesta vill ha en egen design, säger han och visar upp en guldfärgad med svarta paljetter.
Enligt Kenth Svärd används svanspåsarna för att skydda mot smuts, men han upplever också att många köper dem för att de är fina.
- Många stannar till och frågar om påsarna. När jag förklarar svarar de "men sådant där är ju bra", och så köper de en, säger han.



Vart går gränsen för dumhet?!
Strass och blingbling är okey men inte vill väl en häst gå omkring klätt med en leoparddress?

När vi ändå pratar om JW.

Så är jag med i en tävling om ett JW schabrak! :D



Bilden är länkad! :D

John Whitaker

Jag är verkligen ett stort fan utav John Whitaker. Både han och hans saker som han producerar. Såg nu att det skulle komma lite nytt från JW och hittade lite saker som dessa.


Benlindor 299:-

Läderskydd 1559 :- för alla fyra
Detta var det snyggaste jag sett på länge!

Schabrak 499:- (finns i andra färger med!)

Jag bara älskar JW produkterna, mitt absolut bästa märke!
Och de där läderskydden ska bli mina så fort jag har pengar till det.


Bloggtävling?

Vad säger ni om att ha en liten tävling här på bloggen? :)

Jag försöker få tag i något företag som kan sponsra med något fint och sådär, så får se om det kommer upp något större lite senare!

Men så länge så tänkte jag ha en liten annan tävling där man kan antingen vinna: redigerade bilder, en header till bloggen, en gästbloggning på min blogg, länkning till er blogg + bild och vad jag tycker om bloggen eller en bildtävling?

Kommentera vad ni skulle vilja vinna så ska jag komma på en liten mini tävling! :D
Jag har ju trots allt just nu över 80 unika och 150 sidvisningar per dag!


Tack på förhand! :D


Dagen

Idag tog jag en efterlängtad sovmorgon till klockan 10 vilket var grymt skönt faktiskt. Inte alltid man kan sova så länge då man har häst. Men blev väckt iaf utav mamma som sa att hovslagaren var här, haha hade jag helt glömt bort xD Men jag sprang ut och nu har Padde nya dojjor på sig och Minola tog vi av skorna på då hon inte rids jättemycket, hon var ju bara framskodd innan så det var inga problem. Så idag hade jag faktiskt tänk att rida ut en supermysig runda i skogen med mycket bus utan massa krav. Det är så skönt väder här idag med, jag var ute i linne och mjukisar innan och jag frös inte ens, härligt! Ser verkligen fram emot att dagens ridpass, var så länge sen vi bara kunde busa och rida ut.

I morgon ska Padde få massage med och hoppas då att massören hittar något i hans högra sida då han ibland kan vara riktigt stel. Visst att hästar har en bra och en lite mindre bra sida men det ska inte vara såhär stor kontrast tycker jag inte.

Nu på lördag ska jag och Padde tävla i Eriksmåla, L:C och L:C. Hoppas att min plan blir som väntat, haha! :D
Ska i alla fall bli riktigt roligt och jag längtar som tusan!


bild tagen igår

Cool Anonym

Har märkt att det är en liten anonym som stör sig på minsta lilla sak jag gör eller skriver. Ska höra med min vän michelle om det är samma som håller på med henne. Jag menar vad tjänar du på att skriva sådana otroligt idiotiska kommentarer, du känner inte ens mig och har ingen jävla aning om vad jag gör och inte. Du missuppfattar verkligen allt jag skriver, det är ju upp till hur man ser det. Vill du se det från de negativa sidan så fine, gör det då men du behöver inte kommentera det här. Och om det är så att du vill få mig att sluta blogga så är det bara till att ge sig med en gång för jag tar inte åt mig ett skit av detta. Varför jag tar upp det om jag inte bryr mig är för att du skapar dålig stämning här på bloggen och detta tillåter inte jag för min blogg handlar mycket om allt positivt. Så spara mig och dig den tiden och sluta skriva sådana kommentarer, tack!


Vi tar ingen onödig skit ifrån någon så "cool" anonym

Tävla om tretorn stövlar!


Bilden är länkad! :D

Jag är med och tävlar om ett par tretorn stövlar från SKRH.blogg.se

Vad är det som händer?!

* Med blogg.se? Har sett att flera har problem med att ladda upp bilder + att statistiken verkar inte fungera heller..
Blir så less på detta nu, är alltid bara massa krångel, åhh blir galen! Jag som tänkt lägga upp jättemycket fina bilder från idag eftersom jag har lovat er mer bilder men icke då ska självklart detta krångla.

* Med mitt bloggande? Det är faktiskt så att jag har tagit en liten bloggpaus då jag verkligen behövde det! Men nu är jag tillbaka igen. Bättre än vanligt och om det är något ni vill att jag ska skriva om så bara kommentera, ni vet att jag tar era kommentarer på allvar! :D

* Med Paddington? Herregud vilken ponny han är! Igår red vi ett dressyrpass på banan som var så perfekt som man bara kan komma. Allt stämde och då menade jag verkligen allt! Undrade ett tag ifall jag hade tagit in fel häst, haha! ;) Och han var lika fin och lugn idag. Hoppas av hela mitt hjärta att han håller sig såhär för då kommer vi komma låångt och kunna hoppa höögt!


lyckades ladda upp en bild från idag! wihoo resten kommer senare.. hehe

svar



nelli om Film:
går inte att kolla på filmen..:/


Svar: Det är verkligen lustigt för att jag kunde se den igår när jag laddat upp den men nu kan jag inte det! :O Någon där ute som vet varför så får ni mer än gärna säga till!

Och ni som vill se filmen, lägg till mig på facebook : Elin Ljunggren
där har jag lagt ut den och den funkar! :)

Film



Min finaste Paddington, you take me higher <3

7/4 - hoppträning



Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta denna hoppträningen för allt kändes så lustigt idag. I början när vi hoppade fram så var Padde inte alls lika på som han brukar och då fick jag rida fram honom istället. Efter ett tag blev han samma gamla Padde igen men när vi skulle hoppa banan så blev han den där starka Padde. Han var ruskigt stark i högersidan idag och jag hade hela hästen i handen. Känslan i kroppen var lite sisådär. Jag är ändå rätt missnöjd med denna träningen men ändå är jag riktigt glad över den. Resultatsmässigt så var det faktiskt helt okey då hinderna låg på 1m - 1,10m och där fick vi endast två pet på 10 språng så egentligen borde jag inte känna så som jag gör. Men jag ska inte deppa ihop nu utan nu på lördag ska Padde få massage och om massören känner någotning då, att han är stel eller liknande, så ska Anna-Lena ringa klimche (stavning). Vi hoppas på det bästa, nya tag nästa vecka igen!


Och tyvärr så hade jag ingen som kunde filma idag eller ta kort men nästa gång tror jag att mamma följer med!

Svar



Anonym om Sånt som tillhör stenåldern:
rider du aldrig med väst eller ?


Svar: På Minola red jag faktiskt inte så mycket med väst, vet faktiskt inte riktigt varför? Kan ha varit att den västen som jag hade då var riktigt obekväm. Men nu har jag en ny väst som jag jämt har på mig!

Sånt som tillhör stenåldern

Nu har jag fått lite gamla bilder från mammas gamla dator så här får ni lite gamla godingar med det bästa från igår ;)

2007, då det började lossna för mig och Minola!





hemsk sits, tur att den inte ser ut såhär nu!





Tyvärr är de flesta suddiga men som sagt, gamla kort = gamla kameror ;D

Scapa 2011

Såg nyss den nya modellen av scapa schabraken och ja det föll mig i smaken! ;D


undrar hur det ser ut under en sadel bara...

Dock tycker jag att de gamla scapa schabraken är snyggast, speciellt det limegröna! :D


Hittade även en sida där man kan köpa olika scapa schabrak, nya som gamla och den sidan hittar ni HÄR

Utesäsong vs Innesäsong

Finns det något mer underbart än första utomhustävlingen? Inte för mig iaf. Jag bara älskar att åka ut på tävlingar på våren och sommaren, det är så underbart att höra fågelkvittret, känna värmen och friheten. Inomhustävlingar är inte detsamma för mig, för jag känner mig inträngd och får nästan panik när det är väggar överallt. Padde känner likadant som mig och det är skönt att ha en ponny som är likadan som sig själv för då blir det perfekt nu i sommar ju? Lite mindre kul på vinterhalvåret är också den förbannade kylan, när man ska byta om till tävlingskläder och tävla. För det första så måste man egentligen rida fram hästen ordentligt så den inte fryser eller blir stel, man måste rida hela tiden och inte stå stilla. Dock går det inte att rida fram ordentligt för att det är snorhalt på framridningen och där kan man knappt skritta. Så all uppvärmning sker på framhoppningen där det ibland kan bli trångt och stressat så det är verkligen ingen höjdare för mig och Padde då han är så sjukt känslig för andra hästar och ljud.

På sommaren är det mer meeting och det är verkligen något för mig!
För hur mysigt är det inte att åka iväg med klubbkompisarna och campa precis vid hopptävlingen?
Ställa hästarna i ett stall en bit ifrån tävlingsplatsen, kolla på en massa olika ekipage, tävla själv, känna värmen i luften, bada med hästarna efter avslutat meeting och bara ha en sådan underbar känsla i kroppen. Åh herregud vad jag fick mig själv att längta lite extra till sommaren nu!

Visst kan det bli jobbigt på sommaren också med all denna värme! Som förra sommaren då jag följde med Olivia och Mikka till tingsryd (börjes cup), då var det hela 35 grader i skuggan! Kan säga att det var motvilligt att ta på sig tävlingsbyxor + långärmat för dem. Hästarna var fulla med blöta handdukar och ryttarna bytte blixtsnabbt om efter avlsutad ritt till bikini överdel och shorts och foppa skor, haha! Men för min del så är det bättre att det blir för varmt än för kallt faktiskt. Jag älskar solen och dess värme mer än något annat. Vintern är bara usch fy och blä för min del. Att behöva ha 34 lager kläder på sig och man kan knappt rida (om man inte har ridhus) så man kan inte hålla igång hästarna så himla bra då man också går i skolan och det hinner bli mörkt innan man kommer hem.

Sommarkvällar med vännerna från stallet är sjukt roliga och det bara spritter i kroppen på mig när jag tänker på hur bra min sommar kommer att bli, fullspäckat med meeting och massa roliga tävlingar. Jag har aldrig kunnar vara med på något större meeting innan då jag hade Minola för aa som ni vet så funkade det inte. Men vi var på emmaboda ponny cup två gånger om och det är jättemysigt faktiskt. Där kom vi på vår allra första riktiga placering. Kommer ihåg den rundan så väl, ingen jättefin runda men den känslan i kroppen var grym. Att bara komma till omhoppningen var stort för mig. Jag ledde klassen riktigt länge tills sista ryttaren kommer och puttar ner mig till en andra plats men mitt leénde var lika brett för det.

Här är filmen när vi kommer tvåa.



Nu ska jag fortsätta drömma mig bort en stund om sommaren som kommer :)

6/4



Han fick vila idag då jag varit i kalmar hela dagen med mamma och systrarna... och min lillebror! :)
Men i morgon kör vi på igen med hoppträning och då hoppas jag att min syster kan följa med och filma mig och Padde så ni får se lite vad vi håller på med ;) Det är dessutom banhoppning i morgon med, sista innan tävlingen nästa helg! :D

Svar



nelli om Lista:
är padde inte din egen?


Svar: Hej Nelli!
Nej du läste rätt, Paddington är inte min ....ännu ;D
tänker skriva mer om detta i slutet utav denna månad så håll utkik då!

mmmichelle om Sånt som gör mig jätteglad!:
fin blogg :)


Svar: Tack så jättemycket! :D



Bildbomb "kvällssol"

Ni är så gulliga och när jag såg statistiken nyss så höll jag på att svimma. Kan säga att ni är just nu 2 unika ifrån rekord ;D That´s good!











Sånt som gör mig jätteglad!

Den senaste tiden så har jag varit gladare och känt mig starkare än vanligt. Det är faktiskt ni, mina bloggläsare som har gjort så att jag varit så glad! Jag blir verkligen glad över varje kommentar som ni ger mig och jag försöker verkligen att visa uppskattning genom att svara på alla kommentarer som ni ger mig. Även att det lir mycket "svar på tal" så är det nog värt det. För hade jag varit en bloggläsare så hade iaf jag uppskattat om bloggaren svarar för få betyder kommentaren något. Ni är verkligen bäst, fortsätt såhär för det är jättekul och gör mig verkligen jätteglad!


Dessutom så fattas det bara 4 kommentarer till för att bildbomben ska släppas! ;D




Kram!

Lista

Padde är:

( ) Lat
(x) pigg
(x) Het
() Barfota
(x) Skodd
( ) Egen häst
( ) Foderhäst
( ) Medryttarhäst
( ) Sköthäst

Ras:
( ) Halvblod
( ) Fullblod
( ) Kallblod
() Varmblod
(x ) Ponny

Höjd:
( ) 0-120 cm i mankhöjd
( ) 121-140 cm i mankhöjd
(x) 141 - 150 cm i mankhöjd
( ) 151 - 160 cm i mankhöjd
() 161 - 175 cm i mankhöjd
( ) 175 cm +

Kön:
( ) Sto
( ) Hingst
(x) Valack

Inriktning:
(x) Dressyr
(x) Hoppning
(x) Fälttävlan
( ) Western
( ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
( ) Trav
( ) Körhäst
( ) Övrigt

Ålder:
( ) 0-2 år
( ) 3-5 år
() 6-10 år
(x) 11-15 år
( ) 16-20 år
( ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +

Beteende:
(x) Bockar
(x) Stegrar
(x) Alla fyra ben i marken
(x) Kickar

Foder:
(x) Korn
( ) Kli
( ) Pellets
( ) Betfor
( ) Havre
( ) Blandfoder
(x) Hö
(x) Ensilage
(x) Annat

Fodertillskot:
( ) Vitlökspulver
( ) Vitlöksflingor
( ) Biotin
(x) Mineraler
(x) B-vitaminer
(x) Annat

Hästen är:
( ) Krubbitare
() Sparkar i boxväggen
(x) Nafsar
(x) Äter allt som går att äta
( ) Är petig med maten
( ) Äter men rör inte vad som helst
(xx!) Tänker mest på mat
( ) Smal
( ) Tjock
(x) Normal

Färg:
() Skimmel
( ) Brun
( ) Tigrerad
( ) Fux
( ) Skäck
( ) Svart
( ) Isabell
( ) Ljusblack
( ) Mörkblack
(x) Annan

Hästen har:
(x) Ål
(x) Kort hängande man
( ) Lång man
( ) Tunn man
(x) Tjock man
(x) Mörkare på benen
() Har strumpor på minst ett ben
( ) Bläs
( ) Lykta
(x) Annat tecken


svar


Lajsa' om Svaren från frågestunden:
den bilden med Gotlands-tröjan på känns som att jag känner igen väldigt väl :))

Svar: haha jaså det säger du? Åhh minnen, underbara minnen! :)

Anonym om Bildbomb?:
Ja, jag vill se! :D

Svar: Haha ja, bara nio kvar så kommer dem! ;)

Bildbomb?

Vill ni ha en liten bildbomb av fina och mysiga bilder från när Padde och jag står och gosar i kvällssolen?

Om jag får över 10 kommentarer så kommer bilderna ut inom kort ;)



Såhär ser en utav alla de bilderna ut !

5/4 -Så otroligt skönt!



Idag var det helt underbart att få rida när Padde verkligen ställde upp och ville göra det rätta. Igår var det verkligen tvärtom men alla har sina mindra bra dagar och så är det. Idag gjorde jag inget jättekrävande av honom, jag ville bara få det att fungera igen, jobba som ett team och hitta tillbaka. För vi har inte tid med svackor nu ;) Nu ska allt bara flyta på i lagom takt och ibland får man bakslag men det är sånt som tillhör, inget att haka upp sig på. Så detta var på ren svenska: RIKTIGT JÄVLA SKÖNT!

Fick inga bilder idag då kameran dog som jag skrev innan, haha!

Svaren från frågestunden

Vill ni veta en sak? När jag skulle göra videon idag så hann jag bara göra halva innan kameran dog.. så jag blev ganska sur.. så jag tänkte att jag tar svaren på frågorna skriftligt och sedan gör jag ett annat videoinlägg i veckan! :) jag hoppas att detta är okey med er?

Här kommer svaren! :D

Vad läser du för bloggar?
Svar: Jag skrev ju ett inlägg om det bara för några dagar sedan så scrolla ner och leta! :)
Favorit klädaffärer?
Svar: Jag brukar shoppa på H&M, Bikbok, Monki, JC och gina tricot.
Vart tillbringas favorit semestern?
Svar: Till ett varmt ställe! Min familj bilade ner till kroatien i somras och det var jättejätte trevligt och mysigt. Skulle gärna åka dit igen! :)

Din idol?
Svar: Inom ridsporten så är det Rolf-Göran "Roffe" Bengtsson. Jag tror inte att jag behöver förklara sådär värst mycket varför, han är som ridsportens gud! Sen är ju timoteij mina idoler inom musik.
Favorit godis?
Svar: Oj detta var svårt, jag är en liten godisgris och äter nästan allt. Så jag vänder på frågan och svarar istället på vad jag inte tycker om och det är lakris.

Tycker du att du är en duktig ryttare?
Svar: Det beror sig vem man jämför med. Om jag jämför med en nybörjare som suttit på en häst en enstaka gång så är jag väl bra. Jag har mina brister lite här och var men de är till för att kunna arbetas bort och jag har blivit bättre . Men jag tycker inte om att säga att jag är bättre än någon annan...

Blir du aldrig bli så besviken på din häst när han är stark och springer och blir du aldrig arg då?
Svar: Alltså ... nej.. jag blir inte sur eller arg på Padde när han springer eller blir stark för jag vet att han är en sådan häst, det är en del utav hans personlighet. Jag försöker att inte bli arg för att det löser ingenting, det bara blir värre om man blir sur eller ryter till för då blir han bara mer springig och spänd. Men visst om Padde upprepar och sticker 15 gånger så är det klart att jag blir arg på honom och besviken på mig själv för då har jag inte lärt honom tillräckligt

varför skriver du bara om padde? gillar du inte minola ?
Svar: Nej jag gillar inte Minola. Jag fullkomligt älskar den ponnyn! En väldigt dum fråga faktiskt, för Minola betyder så mycket för mig och det har hon alltid gjort. Hon är min bästa vän som alltid varit med mig i mina jobbiga perioder. Varför jag inte skriver så mycket om henne är för att hon vilar väldigt mycket nu och sedan rider jag bara nästan likadana pass när jag väl rider och det är nog inte så kul att läsa om. Och den häst som jag satsar på är just Padde så det är tänkt att ni ska få följa våran resa nu dessa två år. Men visst kan jag lägga in mer om Minola om det finns intresse!


Vilken tycker du din största styrka och vilken är din största svaghet i ridniingen? Kram kram
Svar: Min största styrka är att jag nästan aldrig ger upp, allt är möjligt i mina ögon! Min största svaghet är väl min sits, mitt överliv kommer gärna lite för långt fram, mina ben flyger åt alla håll ibland och mina skänklar är inte alltid där de ska men det har jag faktiskt en förklaring till. Jag har en spricka i vänster fot och det gör den mindre böjlig. Kram!

Varför håller du så hårt i tyglarna ?
Svar: Egentligen så är det inte så som det ser ut. Jag har faktiskt en väldigt mjuk hand när jag rider men när vi ska hoppa och vända upp på ett hinder så blir padde så laddad så han drar upp huvudet och gapar och sen sticker. Det enda jag gör är att höja handen en bit och då kan de uppfattas som om jag tar honom hårt i munnen vilket jag verkligen inte gör! Det blir en lustig synvilla när man tittar på alla videos för så är det inte. Om du tittar på den senaste videon igen och tänker på detta som jag skrev nu så kommer du nog också att se att det inte är så.

Vad är din relation till Gotland?
Svar: Jag är född på gotland, även döpt och bott där under en tid. Min pappa är gotlänning och min faster, kusiner, farmor och farfar bor där. Jag åker dit ungefär 2-3 gånger om året. Jag älskar gotland!


jag och min gotlandtröja ;)

kan du inte skriva om alla hästar ni har i stallet inte bara padde och minola?
Svar: Tyvärr så vill jag helst hålla mig till mina två hästar här i bloggen. Men visst kan jag nämna dem, skriva inlägg om dem eller om de har gjort något speciellt (tävlat) så kan jag alltid skriva det. Men annars så skriver jag bara om Padde och Minola för det mesta för att det inte ska bli så krångligt för er läsare att hålla reda på alla.

Vilka bloggar läser du och brukar du läsa alla stora bloggar? Kram!
Svar: Som jag skrev innan, scrolla ner så ser du vilka jag läser! :)
Och ja det händer någon gång att jag kikar in på storbloggarnas bloggar så som dressyrmupparna men inte varje dag
.

 

Kul att så många ändå frågade mig såhär mycket, bra frågor och hoppas ni är nöjda med svaren, annars är det bara att hojta till! :)




Tidsinställt!







Nu ska jag testa att köra ett tidsinställt inlägg och hoppas att det funkar. Har aldrig gjort detta förr ;)
Men när ni läser detta så sitter jag troligtvis och spelar in en videoblogg med svar på era frågor som kommer upp i morgon på förmiddagen. Uppdaterar med ikväll när jag är färdig med allt om jag inte drunknar i skolarbetet dvs, hehe :)

Påminnelse!

Nu har ni endast 5 timmar kvar att fråga mig massvis med frågor på frågestunden.
Ni som redan har frågat, fråga mer om ni vill. Ni får ju som sagt fråga mig hur mycket ni vill!
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL FRÅGESTUNDEN





Tävling!


BILDEN ÄR LÄNKAD! :D

Du betyder så mycket för mig.
Du finns med mig i varje andetag jag tar.

Vad skulle jag göra utan dig min fina och älskade prins? <3



4/4 - dressyr



Detta pass drar jag bara ett streck över, finns inte så mycket mer att säga. Nya tag i morgon istället!

Hur gör jag?

....för att träna min sits?

Detta gör jag inte bara på hästen. Faktiskt så är det mest i skolan som jag övar på min sits och balans. På mitt gymnasium så får man välja en profil, musikprofil, idrottsprofil osv... Jag valde såklart idrottsprofilen med inriktning häst (såklart!). Vi har lektioner varannan måndag i en och en halvtimme. Vi jobbar hela tiden med att stabilisera och stärka bålen som är ytterst viktig när man rider. Till en början trodde jag inte att detta skulle fungera men efter bara tre träningar så vart jag mer stabil och stilla i min ridning.

Jag tänkte ge er lite tips på vad vi gör för övningar så ni själva kan testa hemma.

PILATUSBOLL.

som ni ser så kan man göra många olika övningar med denna boll. Man tränar bålen riktigt mycket och de första gångerna man gör detta så kan man vänta sig lite träningsvärk dagen efter. När vi kör dessa övningar så kör vi dem intensivt fast under en kortare tid (intervallträning). Om det är övningar där du ska hålla still (statiskt arbete) så håll i ca 20-30 sekunder och sedan vila 10-20 och sen kör igen ca 3 gånger. Om det är dynamiskt arbete så gör uppåt 15-20 gånger.


Ligg på rygg och tryck dig upp med hjälp utav bål och ben. Håll i 20 sekunder och sedan vila 10. Upprepa 3 gånger.

Den här övningen suger verkligen i alla muskler som finns men den är riktigt bra at öva!
Knäpp händerna och ställ dig med rak rygg, tryck sedan upp dig själv med bålen och armarna och håll still i 20-30 sekunder och vila 10, upprepa 3-4 gånger. Rekommenderas starkt!

Sedan kör vi mycket sit ups, rygglyft, armhävningar och utfall. Detta är något att rekommendera, testa själv så kommer du märka vilket resultat det verkligen ger! :)

Ni glömmer väl inte?

Ni glömmer väl inte bort min frågestund?
På tisdag klockan 12:00 är det försent att fråga mig något så passa på nu!
allt i ett videoinlägg på onsdag morgon.

För att komma till frågestunden så klickar ni HÄR


Svar


anonym om Nu har jag varit duktig (a):
Hur kan ni ha det sådär stökit i stallet innan ?
Jag får panik då :)


Svar: Tro mig, jag höll på att få panik! men anledningen till att det blev sådär stökigt var att vi köpte tillbaka Minola och då behövde vi alla boxarna i stallet där vi hade alla våra saker. Vi hann inte riktigt fixa iordning innan Minola kom och sen skulle vi ha städat iordning allt men hann bara halvvägs och då låg allt bara på golvet lixom. Men nu är det skönt att det är fixat igen och allt är på plats ;D

3/4 - longering



Efter det att jag städat stallet och mockat och fixat i ordning så var jag riktigt trött i varenda liten muskel. Mina lår krampade och ja som ni kanske kan räkna ut så orkar man inte sätta sig på en överladdad häst efter det så idag longerade jag Padde istället bara för att han behövde gå. Longering är trots allt viktigt då man tränar lydnad och kondition. Bra att variera sig i sitt arbete med hästen också! Padde som är riktigt duktig på longering var lika duktig idag, sist vi longerade var inne på ATG och då var det inte lika kul som det avr nu. Så avslappnat och skönt! Padde fattar till och med när han ska gå i samlad trav och när han ska öka osv. Efter en stund när han ansåg sig själv vara färdig så gick han in till mig i mitten och började slicka på mig? haha gulligt värre! Sen efter så hämtade jag lite morötter och körde lite frihetsdressyr vilket var lika bra då han bara ville till mig. Var verkligen länge sen vi busade lite med varandra, borde verkligen göra detta oftare! Sen gick vi in och gjorde det vi är bäst på- att gosa! Mysigt värre <3

Fick tyvärr inte med mig någon som kunde ta kort eller filma detta men det skulle vara intressant så filmar jag detta nästa tillfälle? :)

Elin tipsar!

Jag vill bara säga till alla er som använder hovolja att sluta med det. Man tror att det ska stärka hoven och få den att se bra ut men vet ni vad? Detta torkar bara ut hästens hovar, de får sprickor och ont i hovarna. Jag testade att använda hovolja men det var verkligen dåligt, det var tvärtemot vad jag hade trott. Jag dissar det helt klart.


Däremot så tänkte jag föreslå en annan sak för hovarna nämligen hovfett! Detta är riktigt bra faktiskt. De håller hovarna fuktiga och är inte skadliga för hästen. Detta använder jag mig mycket utav, främst innan jag ska iväg med hästen någonstans. Hovarna blir även 1000 gånger snyggare än om man använder hovolja. Detta hissar jag!


Så mitt tips blir : Byt ut hovoljan mot hovfett!



Nu har jag varit duktig (a)



Blev en stooor skillnad och gud så mycket bättre det blev. Hatar när det är stökigt omkring mig så nu var det verkligen på tiden att det blev ändring! Även att det tog oss ca 6 timmar så var det så värt det!

Såklart lyckades vi fixa det där med musik också, ett måste! ;)




Nu är jag helt slut, mina ben bär mig inte längre. Lär använda hissen i skolan i morgon flitigt ;)

Svar


Madde om Mitt nya tävlingsset?:
Vart köper du limegrön sprayfärg? :) Tänkte kanske göra detsamma som du ;) Ska köpa limegrönt schabrak mm så jag har en ev outfit till ev kommande tävlingar :D . . . ev . . . xD


Svar: Hej Madde! Jag vet inte riktigt vart någonstans jag ska köpa färg men det borde väl finnas i de flesta bygg affärer tror jag ;) När jag har köpt min färg så lovar jag att säga till vart någonstans jag köpte den. Kram!

Mitt nya tävlingsset?

Försöker leta efter några grymt snygga limegröna schabrak och huvor men hittar dock inga som riktigt faller mig i smaken, om ni vet något snyggt i limegrönt så får ni mer än gärna säga till! Jag tycker att det gröna scapa schabraket är så snyggt men dock väldigt svårt att få tag i men om någon ska sälja ett sådant så är jag lätt intresserad!

Padde är faktiskt jättefin i det gröna scapa schabraket (a)
(inte jag som rider, det är Paddes ägare)










När jag städade så hittade jag även ett par stigbyglar som jag ska färga om och det blir limegrönt isåfall.
Så mitt nya tävlingsset blir limegrönt :)


Något jag aldrig skulle göra i bloggen..

* Jag skulle aldrig provocera för att få fler läsare, jag har min åsikt och står för den.
* Jag skulle aldrig hänga ut någons ip-adress om det verkligen inte var nödvändigt.
* Jag skulle aldrig vara elak eller skriva om en person i bloggen med namn.
* Jag skulle aldrig lura er på något sätt, ärlighet varar längst!
* Jag skulle aldrig fejka resultat på tävlingar för att höja min status (har faktiskt sett någon som gjort detta). Min blogg handlar om utveckling, jag lägger inte bara upp filmer eller bilder där allt stämmer 100%.


svar



Din syster är sjukt mycket för stor för den lilla araben!
skaffa hästen en mindre ryttare!
för övrigt tycker jag att din blogg är väldigt bra och det är roligt när du lägger ut filmer!:))


Svar: Jag håller dock inte riktigt med dig. Minola är 145,2 i mankhöjd och min syster är bara 166cm lång. Hon är normalstor i kroppen. Minola däremot är riktigt smal just nu och har inga muskler så nästan vem som helst skulle se stor ut på henne. Plus att Johanna har dressyrläder på bilden med men hon är inte ens under magen på Minola. Så jag ser inte riktigt vart hon är för stor någonstans?



Kul att du tycker om min blogg annars! Mer filmer kommer det definitivt bli i och med att jag börjar tävla mer snart och sen hopptränar jag varje torsdag så det kommer komma mer! :)

Städdag i stallet!

Som rubriken lyder så ska jag bland annat städa stallet idag, verkligen behövligt, bilder kommer senare!

Här är min lilla to do lista för idag :)
* Städa hela stallet
* Rida mina två hästar
* Mocka

Kommer bli en fullspäckad dag vilket jag älskar, jag är en sprallig tjej som älskar att ha mcyket saker att göra!
Dock kommer det inte bli bra uppdatering idag men ikväll är jag tillbaka, ses då! :D


somrig och betydelsefull bild. <3

Buenos noches!

Nu ska jag snart ut till mina älskade hästar just bara för att säga godnatt, glömde det innan ;)
Sedan tror jag att jag går på dejt med sängen och hoppas på att ingen väcker mig tidigt i morgon.
I alla fall så sitter jag här, superglad över min statistik och en hel sida med kommentarer!
Om någon undrar så kommer svaren från frågestunden på tisdag eller onsdag.

See you around and take care!


Kram Elin

Svar


lisa om Hästar är djur och inte tävlingsmaskiner!:

bra skrivet, och jag hålller helt och hållet med dig!
det är skrämmande hur vissa uppför sig mot sina hästar på tävlingsbanorna ...


Svar: Ja visst är det. Får mardrömmar utav sådana människor!



Förlåt om det blir lite mycket "svar på tal" men ni är ju så himla duktiga på att kommentera och jag vill visa att alla kommentarer betyder något för mig, för de gör det! Det är faktiskt ni som får mig att vilja blogga! :)

ohästigt men så rörande..

Vill att ni tittar på denna videon, den är verkligen rörande och betydelsefull.
Är man verkligen kär och älskar en person så gör man allt, verkligen allt för den vilket han i filmen gör.
Han bryr sig inte om att hans fru var med i en olycka och blev handikappad, han älskar henne för den hon är.
Detta är ett bevis på hur stark kärleken verkligen är. Jag var chockad första gången jag såg den, nu sitter jag och tjuter för fullt, galet fin!



Svar



Sanna om 2/4 - Dressyr:
Fina bilder :)
och super fin header (:


Svar: Tack så jättemycket! :)

NellieB om Vilka bloggar läser jag?:
Hihihi ...tack Elin. Va snäll du e. <3<3<3
Kram på dej!! =D


Svar: Tack du med Nellie! :) <3
Kram!

Sara ([email protected]) om Svar:
Så fin blogg du har, Elin!

Svar: Tack så jättemycket Sara! :)

Asså ni är fett grymma på att kommentera just nu och statistiken bara stiger, fortsätt så för ni anar inte hur glad ni gör mig, gulliga ni! :)




2/4 - Dressyr


Min syster red igenom Minola idag på banan med gummisnodden. Jag var med henne och hade lektion för de två, kul att se att de har hittat varandra så pass bra nu! Känns skönt att veta att hon kan ta henne om jag inte hinner eller orkar. I allafall så tryckte jag mycket på att hon ska hålla låg och stadig hand, hålla om med benen så Minola känner stöd på båda sidor för att hon är så pass vinglig fortfarande tyvärr. Övade mycket på tempoväxlingar och få Minola att lyssna på skänkeln. Minola längde jättefint när Johanna bad henne att göra det, och kortade också mycket fint. Johanna har utvecklats så mycket i sin ridning även att hon har som alla andra mycket kvar, som sagt ingen är prickfri. I slutet ville inte Minola gå framåt eller lyssna på galoppskänkeln så jag fick hoppa upp för jag vet att hon lyssnar på mig och då gick hon faktiskt framåt och så. Sen hoppade Johanna upp igen och travade/skrittade av henne. Det går framåt med henne och det är kul att se att hon är samarbetsvillig :)

Här har ni en liten bildbomb från idag med mig bakom kameran ;D
(har ju faktiskt lovat er lite mer bilder i fortsättningen)




Är som sagt inte jätteduktig på att fota eller redigera men jag blev ändå nöjd med bilderna :)

2/4



Han fick en välförtjänt ledig dag idag. Kanske longerar honom lite på banan senare men ingen ridning. Känner mig inte helt hundra frisk och vill inte riskera att bli sjuk :/ Så det hade inte blivit någon bra ridning heller så lika bra med en ledig dag :)

Åsiktsinlägg om Krafftfoder





- Krafft Grund. Den här sortens krafft får mina hästar. Ett vanligt basic
krafftfoder som kan användas för alla hästar. Lagom med näring och
det fungerar jättebra! Rekommenderas starkt som basfoder. Såhär
står det om krafft grund:
"NYHET!! Nu med B-vitaminer! samt dubbla mängden E-Vitamin!
Ett färdigfoder för vuxna hästar.
Ger en balanserad tillförsel av mineraler, vitaminer samt fett och fibrer.
Säkrar basbehovet utan att du behöver “pytsa och blanda”.
Ges som enda kraftfoder till hästar i normalt arbete.
Kompletteras till hårt arbetande hästar med KRAFFT SPORT"


- Krafft Sport. Det här krafftfodret riktar sig mer till tävlingshästar.
Detta har Minola ätit innan då hon var i tävlingskondition och när vi
var iväg och tävlade mycket. Jag kände att Minola var piggare och
gladare när hon åt detta. Såhär står det om krafft sport:
"Har utvecklats speciellt för hästar som gör prestationer intill
gränsen till sin maxförmåga.

Havren har genom en naturlig, patenterad process fått
en förändrad struktur. Genom detta förbättras hästens förmåga
att reglera sin vätskebalans, även under extrem ansträngning.
Dessutom motverkas risken för de magproblem som drabbar
många tävlingshästar"

-
Krafft Muskel. Detta ger jag Minola för tillfället för att hon har tappat
så mycket muskler. I detta kraftfoder finns en bra protein nivå och
det gör så att man lättare kan bygga muskler. Rekommenderas till
hästar som ska bygga muskler. Såhär står det om produkten:
"Proteintillskott med ett mycket högt innehåll av smältbart råprotein
(370 gram per kg). Rikt på högvärdigt protein -
innehåll av aminosyrorna lysin och metionin.
Mycket goda dietiska egenskaper, lättsmält.
Passar till alla hästtyper vid behov av extra protein."

-
Krafft Miner. Detta får mina hästar en gång om dagen. Eftersom de får
krafft grund så är detta ännu ett tillskott av mineraler. Såhär står det
om denna produkt:
"Ett mineralfoder som ingår i vårt heltäckande program.
Ger ett basintag av viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen samt
balanserar foderstatens kvot av kalcium/fosfor. Till skillnad från de
”nötkreatursmineraler” som tyvärr fortfarande på sina håll används
till hästar – är denna produkt framtagen speciellt för hästars behov.
Finns i pelleterad form med hög smaklighet samt även i granulerad
form. Innehållet anges per kg. 1 dl pelleterade mineraler väger ca
80 gram. Granulat något mer"


- Betfor. Minola får betfor just nu morgon och kväll. Ger ett extra energitillskott vilket
hon behöver. Hon blir mer harmonisk utav detta. Väldigt bra vid brunst!
Såhär står det om betfor:
"Betfor består av ca. 70% torkad betfiber och ca 30% melass med ett naturligt innehåll
av mineraler och vitaminer.
Betfor har funnits i mer än 60 år och i takt med att
hästsporten har vuxit har allt fler upptäckt att ett tillskott av Betfor får hästen att både
prestera och må bättre"


Frågestund!

Då kör jag igång en frågestund igen eftersom att jag har fått så många nya läsare. Ta tillfället i akt och fråga mig vad som helst! Jag svarar på allt. Bomba mig bokstavligt med frågor, de kommer upp i videoinlägg senare! :D


Ni har till och med tisdag på er! :)

Vilka bloggar läser jag?

Jag läser faktiskt inte sådär jättemånga hästbloggar men de som jag följer dagligen är:

JohannaGrantBoklund - Jag läser Johannas blogg då jag vet vem det är och tävlar också emot henne. Tycker att hon skriver moget och bra texter. Mycket fina outfits och snygga matchningar. Kul att följa hennes och Chaboukies utveckling med. Dock kunde hon ha uppdaterat bättre men en stor tummen upp för Johanna! (Y)


Hoppskruttarna - Detta är mina klubbkompisars blogg. Olivia och Rebecka. De är ganska nya inom bloggvärlden men jag tycker ändå om att följa dem. I denna blogg får ni mycket tips på övningar , dressyr som hoppning. En stor tummen upp på dem! (Y)


Jakob Ahlqvist
- Jag tycker att det är kul att följa en kille med, han skriver även moget och är duktig som ryttare. Tävlar också emot honom. Känner honom dock inte men vet vem han är och ser honom ofta på hopptävlingar. Han har en fin ponny och en läsvärd blogg! Tummen upp för Jakob! (Y)

Sara Carlsson - Denna blogg har jag inte följt länge men jag vet vem hon är och tävlar emot henne också. Ser henne mycket på tävlingar och så vidare. Hon har en fin utrustningsblogg med mycket matchningar och bra inlägg. Hon varierar sig på ett bra sätt och ja jag kan inte säga så mycket mer om denna blogg då jag inte har följt så länge! Men en tumme upp för Sara! (Y)

Nellie Berntsson - Jag blir riktigt fascinerad utav denna unga dam! Hon är 11 år, har två egna hästar och driver en stor hästblogg. Skriver moget och bra inlägg. Mycket variation och de roliga är att hon är sig själv och hon låter ingen trycka ner henne. Kommer bli något stort i framtiden. Heja Nellie! (Y)


TeamSL
- Kan inte riktigt sätta fingret på varför jag läser bloggen men sen jag börjat att läsa bloggen så har jag inte kunnat sluta. Tycker att de har fina hästar och att de är mogna och har bra och intressanta inlägg. De går inte alltid som de har tänkt sig men kan ta kritik på ett bra sätt. Tummen upp för dessa tjejer! (Y)


Detta var de som jag följer men har fler som jag läser någon gång då och då. :)



Svar


vilka bloggar läser du och varför?
svara gärna, det gjorde du aldrig sist:( en besviken läsare


Svar: Åh jag ber så hemskt mycket om ursäkt! Jag måste bara ha missat din kommentar. Klart jag delar med mig av vilka bloggar jag läser och varför. Ska genast skriva ett inlägg! Kram

31/3 - Hoppträning utomhus!


Hopptränade som sagt igår kväll. Mamma och jag tog oss friheten att inviga vår fina transport. Padde kände sig väl som en kung i den, haha. När vi kom upp och han fick se banan med hinder så blev han superglad och riktigt taggad. Tyvärr så har han börjat med att kicka mig upp i luften som ni kan se på filmen. Dagen efter såhär så har jag ont i ryggen då han verkligen har ett sådant tryck i bocksprången. Men det är ändå något som jag tar med glädje då han bara visar att han är glad och jag tror att han firade lite extra mycket igår då vi för första gången hoppar ute. Dessutom så släpper spänningarna och det resulterade att han var klockren på hinderna vilket är ett enormt framsteg för oss. Innan så har han tagit bettet och hoppat av när han vill och ibland så slänger han sig över hinderna vilket inte är bra för det är oftast då som vi får ett litet nedslag.

Hade gympa-bana och den var verkligen krävande! Speciellt "7 kombinationen" då man måste vara följsam och ha stilla hand samtidigt som jag måste hålla ett bra tempo så att han inte blir springig och tar det som en studs. Det ska vara ett galoppsprång och det lyckades vi alltid få. han var verkligen lydig och fin.

För första gången i mitt liv tror jag att jag säger detta. Igår var jag riktigt nöjd med min sits och min ridning!
Fortsätter jag såhär så kommer det bli kanon för oss två. Måste rida mer på känsla vilket jag gjorde denna träningen, hoppas att jag alltid vågar lita på mig själv för,  fasen jag kan ju detta!

Filmtajm!

Skriver mer om träningen när jag kommer hem men så länge kan ni ju allt titta på filmen! :)


RSS 2.0