Allt på plats!

Nu har vi lämnat Paddington där han ska vara uppstallad. Lilla gubben var så nöjd så nöjd så jag tror att han har det bra där han är. Nu har vi rest tält och ska snart sova, det är riktigt mysigt här, kommer aldrig vilja åka hem! Har även gått banan och den verkar bra, hörs mer i morgon! :)



Svar

'

Mikaela om En stressad Elin är en dålig Elin:
vad tycker du om att tävla i regn vs sommarvarmt 25+
Svar: Jag skulle faktiskt föredra regn! Att trä på sig ridbyxor, långärmat, väst, strumpor, ridstövlar och hjälm i 25 + är inte att rekommendera! Regn tycker jag är mysigt, så länge banan håller sig fin det vill säga! :) Men hällre att banan är för blöt än att den är för torr :)

Nu vill ni säkert ha en riktigt bra förklaring till varför jag inte har bloggat de senaste dygnen och det ska ni få! Igår var det nämnligen så att vi körde hö och lastade upp det på logen vilket tar både tid och kraft. Sen har jag packat och haft lite ångest "ska jag ha med detta? Har jag verkligen packat detta? osv...". Mitt första meeting någonsin så jag är väldigt nervös och så. Sen har jag jobbat 8-halv 3 så bloggen fick ingen tid alls. Där har ni det!


Men nu till det inlägget egentligen skulle handla om, hö. Vi kör vårat eget hö eftersom vi har stora ängar och så.






Hur får ni hö? Kör ni själva eller köper ni?! :)

Överraskad födelsedagstjej!

AAAAAHHHH! Mamma gick in på city gross för att köpa med sig bröd som vi ska ha ikväll. istället kommer hon ut med de ridstövlar som jag såååå länge har velat ha! Tack tack tack tack mamma! :D





Filmerna

Här är filmerna ifrån iförrgår då jag hoppade lite hemma! :D



Och ja, han tar ett skitstort språng över räcket därav mitt uttryck, HAHA ;D

Första stoppet!

Första stoppet blir nu i kalmar, käk på Ikea på ingång! :D

Just nu i bilen!

On our way to Tingsryd! :D

Den lilla överraskningen är att vi åker redan idag till Börjes och just nu sitter jag, mamma, Johanna, Michelle och Ida i bilen på väg till tingsryd! Paddington står så fint i transporten och mumsar hö, så jag hoppas att han med mår bra. Nyduschad och fin, hihih. Vi lyckades efter lite om och men att få in vår kamera i transporten så att man kan se hästen i bilen medan man åker. Jag är såååååååååhär pepp på detta nu, ska bli så sjukligt myysigt! :D

Och uppdateringen kommer vara på topp med nya bilder och kanske lite gästbloggning och filmer och ja allt!
Nu kör vi! :D




Paddington JUST NU!

1994-06-30

Idag är det min tur att fylla år, hihi. Dock kommer den inte firas idag så värst mycket då jag har massor att stå i som ni kanske redan har listat ut. 17 år blir jag, vart har tiden tagit vägen? jag var ju bara 12 nyss och ägare av en b-ponny. Haha :)


En stressad Elin är en dålig Elin

Jag är väääääääääääldigt stressad just nu. Kan inte uppdatera. Nu vet ni och jag hoppas att ni respekterar detta.
I morgon är det en överraskning och sedan massvis med bilder på kvällen. Nu måste jag ut och rida, ja ni ser ju själva...

Nytt på Cheval! :D

Nu har nya snygga produkter dykt upp i butiken och webshopen hos Cheval. Bland annat fler färger på Metallic schabraken, Millenium kabajerna i rött, svart och blått. Helskodda jeansridbyxor med bling, huvor med flaggor, stora storlekar på hjälmarna och fler fleecegrimmor! :)



bilden är en länk.


Hoppning på schemat!

Ja som rubriken lyder så har jag och Padde hoppat idag. Vi övade mest på att hitta en känsla tillsammans och skapa rytm och balans och detta lyckades vi väldigt väldigt bra med och just nu är det en överlycklig Elin som sitter och skriver. Allt känns så bra inför Börjes Cup nu och det ska bli så galet kul bara! Padde hoppade spänstigt och med ett bra flyt. Detta hoppas jag håller i sig!

Här är lite bilder från idag! Ni får mer än gärna kommentera dem :)

( de är lite suddiga men min syster har inte lärt sig min kamera så bra än )




Lite bilder från när vi red fram, hoppbilderna blev tyvärr inte så bra men filmer kommer senare! :)


Igår och Idag

Ridpasset idag gick bra det med. Till en början var han riktigt lugn och avslappnad och gick stadigt och fint i form. Gick fram bra till bettet och trampade under sig. I traven gjorde jag lite sidvärtsövningar och dem satt som en smäck idag! Är riktigt stolt över dem och min ponny. Men sen kommer den där förbenade vänstergaloppen. Får inget riktigt flyt och jag vet verkligen inte vad det är som är fel. Men innan var hans starka sida vänstersidan men nu har det gått över till högersidan? Och att de byter sida har jag bara hört ska vara bra? Så jag antar att det går bra tillslut iaf. Joggade av honom på en åttvolt och skrittade därefter av. Nöjd med detta passet trots allt! :)

Igår red en vän till mig Paddington och jag red på Minola samtidigt. Hon är en av de få som jag vill sätta upp på honom men det går bra! Nyttigt för mig att se Padde med någon annan med :)

Fick inga nya bilder heller från idag då det var så sent men jag ska be min fina vän Amandha om hon vill komma och ta kort någon dag på oss och filma lite grann med så ska ni få se hur fin han verkligen har blivit!


Hot or Not



(Mikaela)

Sits över hindret: Medium! Ge efter mer i handen och luta dig tillbaka lite mer så du trycker ifrån mer med benen.
Matchning: Not. Ser ingen matching
Samspel: Hot! Ser bra ut tillsammans.
Utrustning: Hot! Snyggt!
Hästens kapacitet: Medium!
Helhet:
Medium mot hot!

Svaren från frågestunden!

louise om Frågestund!:
hur ofta träffar du din kille?


Svar: Just nu träffas vi inte alls mycket då jag har häst och vi båda jobbar. Men förövrigt träffas vi en hel del
. Vi behöver inte träffas varannan timme för att hålla ihop, vi älskar varandra och håller ihop.


Olivia <3 ([email protected]) om Frågestund!:
Hur gammal är din lillasyster ??? (a) <3
Svar: Johanna är 15, Ida är 12, Sara är 7 och Naiomi är 3.



maria om Frågestund!:
varför använder du inte väst när du red minola (inlägget ovan, tror jag) ? :)
jäääättttebra blogg!! :D
Svar: Det här är ingen alls bra ursäkt men det är så att jag får ont i min rygg när jag rider med väst och på Minola känner jag mig säker när jag rider dressyr och i dressyr är det även tillåtet att rida utan väst så därför gör jag det för att avlasta min rygg. Men använder den alltid annars!
Tack så hemskt mycket! :D



Sara om Frågestund!:
Vad var det som fick sig att blogga?
Hur länge har du ridit?
Svar: Allt började med att jag skrev för hand i ett block om dagens ridpass och sånt, som en dagbok ungefär för mig och Padde. Men sen kom jag på det att en blogg är som en dagbok men här är den öppen för alla och här kan alla komma med sina synpunkter och pusha mig framåt. Sen givetvis gjorde jag det för att inspirera andra till att aldrig ge upp, att man inte behöver köpa en 100 000 :- häst för att lyckas! :)

linnéa <33
om Frågestund!:
vad är det på riktigt fel på Minola,jag vet faktiskt iinte det ? :)
Svar: Jag förstår inte riktigt frågan, vad menar du med fel? :) Det är inget fel på Minola..


Mikaela om Frågestund!:
när kommer du tävla dressyr? vad kommer det bli för klass?? :)


Svar: I höst någon gång, har inget direkt datum. Det har jag ingen aning om, det är sånt som min dressyrtränare ska ha koll på. Hon vet ju vart vi ligger i utvecklingen :)





Hoppas ni blev nöjda med mina svar på era frågor :)


Gästbloggning nummer 3

Hej alla bloggläsare !! :)

Jag har fått lov att gästblogga på Elins fantastiska blogg, och det tänker jag göra :D
Jag heter Olivia, är 12 och har 1 egen häst ( 2 fram tills igår ) och älskar ponnygalopp !!
Jag har ridit ungefär hela mitt liv ( sen jag var 2 ) så då 10 år :P

Jag fick "reda" på Elins blogg genom en annans kompis blogg, och jag ångrar inte det !!
Elin är en fantastisk tjej, som betyder så jäkla mycket för mig !! Ni kan inte hitta en finare eller snällare tjej, jag lovar !! Hon är helt obeskrivlig, jag får tårar i ögonen bara jag tänker på henne, hon har hjälpt mig så otroligt mycket, ja, mer än någon annan !!  Hon är en fantastisk person, som man helt enkelt måste älska !! Hon är 5 år äldre än mig, men jag älskar henne enormt !! Hon har gjort stora förändringar i mitt liv, bara på några dagar !! Hon har alltid funnits där för mig !! I alla lägen, närsomhelst, alltid !! Utan henne skulle jag inte klara mig just nu !! Jag skulle skära mig, gråta floder, ja, helt enkelt hamna i depression och må något så otroligt dåligt. Men Elin, hon har visat mig att man faktiskt kan kämpa när det är som svårast, och ja, hon har visat alla det !! Jobbet hon har gjort med Padde, det är otroligt !! Anledningen till att jag skriver detta, är att jag vill att ni ska förstå vilken fantastisk person hon är, och hur mycket hon betyder för mig !! Utan henne vet jag inte vad jag skulle göra, men hon är anledningen till att jag kommer stanna kvar här på jorden, så länge jag har henne vid min sida !! Hon är världens bästa ! <3

Jag vet inte vad jag ska skriva mer, Elin är bäst, och jag tycker verkligen ni kan kommentera mer !! Hon lägger ner timmar på bloggen, och ni kommenterar knappt ? Elin kommer ju antagligen lägga ner bloggen, och jag antar att jag inte är den ända som tycker att det är en av sveriges bästa bloggar...? Mitt inlägg är riktigt tråkigt, men ja, ni får komentera, för Elins skull !! :) Hon är fantastisk, jag har sagt det, och jag säger det igen, det finns inga ord som kan beskriva henne, eller vad hon har gjort för mig !! Love, love, love Elin, jag älskar dig ! <3

Kram Olivia :)




Så himla söt unge!

Sen uppdatering

Hemkommen ifrån Kalmar och ska snart ut och rida Paddington. Därför kommer alla inlägg ikväll bland annat svaren på frågestunden och hot or not och givetvis en rapport om hur ridpasset gick. :)

Första ridpasset för dagen

Nu har jag precis kommit in ifrån det första ridpasset för dagen på Paddington. Vi red dressyr på banan och dessutom red vi igenom ett dressyrprogram. Vi red igenom L:B 1 och det kändes himla bra för att vara första gången. Red fram honom i alla gångarter och han gick verkligen fint. Sen gav vi oss på programmet och det gick väl bra för att vara första gången! Hans galopp var magisk att sitta i idag, så maffig och rund. Men övergångarna är något vi måste jobba på för att när jag ber honom att sakta av så kör han upp huvudet. Men det är sånt man ska jobba vidare på annars gick det faktiskt väldigt bra! Ska bli så kul att få åka ut och tävla någon dressyrtävling till hösten! :)

Och anledningen till att jag skriver "första ridpasset idag" är för att nu när jag är ledig så rider jag en gång på morgonen och en gång på kvällen, alltså två ridpass. Ett lite mer krävande och ett lite lättare. Så senare ikväll ska jag rida igen, då ska vi rida ut en sväng :)


Helgens outfits

Det blir dessa outfits som jag kommer att ha med mig till helgen! :D


Det grön-oranga


Det blå-röda

Och sen det sista.... blir en överraskning. Är det någon som kan gissa vilket det blir?!
Ledtråd: har aldrig haft det innan men det finns på bloggen och är ganska nytt :)

Outfit rosa

Vad tycks? :D

Jag personligen tycker att det vore grymt snyggt till Paddington!


Namnförslag?

En vän till mig ska sälja sin häst och i den familjen som de ska sälja till heter dottern likadant som hästen så nu vill dem döpa om hästen. Så kom igen nu kära läsare, hon behöver eran hjälp! Hästen hette Malou innan, vad vill ni att den ska heta nu?! :D Tänk på att kanske just ditt namn blir ett nytt namn för en häst.

Edit: det är ett sto!


Nothings gonna stop us now



Let em say were crazy, I dont care about that
Put your hand in my hand baby
Dont ever look back
Let the world around us just fall apart
Baby we can make it if were heart to heart

And we can build this dream together
Standing strong forever
Nothings gonna stop us now
And if this world runs out of lovers
Well still have each other
Nothings gonna stop us, nothings gonna stop us now


Im so glad I found you
Im not gonna lose you
Whatever it takes I will stay here with you
Take it to the good times
See it through the bad times
Whatever it takes is what Im gonna do

♥Paddington

Vill ni göra mig en tjänst?

Ni får mer än gärna rösta på mig HÄR och sprida vidare det! :D
det tar inte mer än en minut.


Välförtjänt

Efter en vecka med grymt fina och underbara pass så får mina små älsklingar vila idag! :)

Padde ska ju som sagt var ridas hela nästa vecka så han får vila idag..
Vill ni veta hur jag lägger upp mina ridpass innan tävling? :)



Padde i en helt annan look!

Jag har länge funderat över att köpa ett rosa set till Padde. Jag tycker att det är grymt snyggt faktiskt! Rosa för mig är ingen tjej färg utan jag tycker att alla kan använda den färgen. Jag funderar starkt på detta nu alltså.... ! :D

Klistrade ihop en snabb bild så man får ett litet hum om hur det ser ut på honom!


Vad tycker ni läsare? Hiss eller diss? :D

De efterlängtade bilderna

Här är bilderna ifrån förr förra ridpasset på Minola :)








Sen får ni en film ifrån samma pass:


Frågestund!

Har fått in väldigt många frågor lite här och var på senaste tiden så då tänkte jag ha en liten frågestund nu som avslutas i morgon klockan 20:00! Så kom igen nu och ställ just den frågan du vill ha besvarad! :D

Tex. Något om Padde? Minola? Mig som person?

Jag svara på vad som helst :)


Svar igen.


Anonym om REA REA REA REA REA REA REA!:
dom där "skorna" är dom verkligen till för att rida i? dom har ingen klack..

Svar: Nej de är inte till för att ridas i. Tror nog mest att de är mer till vardagen eller att ha som stallskor :)


Sånt som får en att le

Fick nyss in en header som en tjej har gjort till mig. Jättefin verkligen och jag blir alldeles rörd när ni skickar in sånt här som ni har tagit er tid till att göra! Jag älskar överraskningar! TACK TACK TACK återigen fina du! :D


Smultroooooooooooon!

Som ni vet är jag en riktig sucker för smultron och alldeles nyss var jag, mamma och min lillasyster Ida ute och plockade smultron. Till en början hittade några lite här och var men sen när vi kört en bit så hittade vi det alldeles perfekta stället och det är galet vad mycket smultron vi har hemma på köksbordet just nu!




Dessa ska bli milkshake snart, hihih muuuums! :D

Svar på tal


linnéa <33 om Uttråkade hästar?:
hahaha,var rolit det lät .du bara "heej" :D

vilka var hästarna ? kan inte du berätta lite om alla hästarna ni har på gården ?

Svar: Hej Linnéa!
Hästarna som medverkade var : Persan, Fernando, Minola, Paddington och Teddie.
Jag har skrivit om alla hästarna, sök lite längre bak i arkivet så hittar du det! :)

REA REA REA REA REA REA REA!

Nu är det grymt fina rea varor hos CHEVAL!

Så nu får ni allt ta och passa på. SKYNDA FYNDA! :D




Inför tingsryd och Börjes cup

Nu är det nära för mitt allra första meeting i livet. Nästa helg smäller det och jag är sjukt pepp på detta faktiskt! Det spritter glädje i mig varje gång som jag tänker på hur awesome allt kommer att vara. Padde ska vara uppstallad på travet och ha det mysigt där ute. Jag ska sova i tält med min mamma och systrar. bredvid oss så ska Sofie, Mikka och Olivia sova och jag lovar att vi kommer ha så kul ihop. Massor av skratt och badturer. Jag var ju där förra året men dock tävlade jag inte då för då var Paddington halt, remember? Men nu ni! Nu är det vår tur att slå igenom riktigt ordentligt tycker jag. Padde har varit här två år innan med Ronja tror jag iaf? Så han känner nog igen sig tror och hoppas jag. Att campa är det bästa jag vet och att få ha med sig den jag älskar allra mest betyder något enormt mycket. Tänk när jag ska till vimmerby och tävla tredagars där? Då har jag min allra bästa vän Fredrika med mig + Padde och massvis med bra folk. men det är en annan femma och det kommer jag att skriva om senare när det är aktuellt.

Jag har hur mycket som helst att tänka på inför detta. Jag ska skura hela transporten, lägga upp mat för alla dagar och fixa iordning Paddington. Nästa vecka ska jag och mamma in till kalmar för att köpa ett tält och massa andra småsaker som behövs och som kommer att gå åt. Jag har valt ut 3 olika tävlingsset som jag ska ha med mig, 2 av dem vet ni nog redan men det 3:e är något jag aldrig haft innan men det är sjukt snyggt! Sen ska allt läder putsas och fixas. Nästa vecka fyller jag även år och då ska jag köpa nya ridstövlar! Längtar så mycket tils dess, kommer vara så snyggt!

Nu undrar ni säkert vad som kommer hända med bloggen de tre dagarna som jag är borta. Det är såhär att internet följer med och likaså min dator, kamera och videokamera. Så om kvällarna när allt är färdigt så kommer jag att lägga in resultat och bilder så ni får alltså följa med mig dit om man säger! Hoppas detta är något som ni kommer att tycka om, jag själv tycker att det ska bli mysigt att blogga medan jag är iväg.

Jag är en målmedveten tjej och har alltid varit. Jag sätter upp mål för varje ridpass och så. Därför har jag naturligtvis mål med denna cupen och det är att komma runt alla banor och kanske sätta en nolla! Det hade varit bäst av allt faktiskt! Men vi får se hur Padde känns och hur väl jag rider. Jag ska iaf göra mitt bästa och så hoppas jag på att det går hela vägen. Men det viktigaste av allt är att vi ska ha kul ihop! :D

Nu kööööööööööööör vi Paddington! :D

Stallvisning

Välkommen hem till mitt stall! :)


Rätt svar

Karro lyckades att klura ut vad som var "felet" i denna video och det är att han tar ett galoppsprång istället för två. Jag förstår inte hur han lyckades med det då hinderna ligger på 1,05 xD Spänstig ponny jag har!


Videoblogg

En liten videoblogg där jag presenterar dagens ridpass på båda hästarna! :D


What are words...

Har suttit länge nu, nästan i 2 timmar för att komma på vad eller hur jag ska uttrycka mig i ord om dagens ridpass på Paddington. Satt och grät av lycka hela tiden och jag har inte landat än. Han är verkligen en häst to die for. Kan kanske berätta mer när jag har ord att förklara det med..

Ä L S K A D E P O N N Y N < 3

Hot or Not


( Amanda Palmgren och Nadine!)


Sits över hindret: Hot! Sänk bara ner dina hälar lite till (:
Matchning: Hot!
Samspel: Hot! Ponnyn ser glad ut och du likaså.
Utrustning: Hot!
Hästens kapacitet: Medium mot Hot! Frambenstekniken på denna bild ser lite svajig ut om du förstår vad jag menar? Inget illa alls för annars kanonfin! Och som sagt det är inte lätt att avgöra från en bild men av bilden att döma så är det medium! :)
Helhet:
Hot!



Skillnad?!

Vilken liten kameleont den där Paddington är alltså.


Sommar



Vinter


Snygga schabrak att matcha med!

Nu har Cheval fått in massvis med fina schabrak. Helt klart värt att titta på och kanske klicka hem?

Bilden är en länk! :D


Uttråkade hästar?

Letade igenom min mobil igår och fick se detta gamla men roliga klipp!
Haha vadå uttråkade? xD


Finn ett fel

Det finns ett "fel" eller något som är ovanligt i denna video. Kan ni kanske lista ut vad?!
De som gissar rätt får länkning givetvis! Så kom igen och gissa på!

En ledtråd: Kolla längre bak i bloggen så finner ni texten som hör ihop med denna video.


Paddis 22/6

Red igenom honom i alla gångarter med inriktning på att få honom följsam och lugn. Har inte så mycket att säga om passet faktiskt MEN idag stämde galoppen, den rytmen som jag kände försvann förra veckan har kommit tillbaka nu bättre än någonsin och det är så kul! :)

Dagens ridpass

Idag stod även Minola på mitt schema och jag vet att det är många som undrar över hur jag ska göra med henne och vad mitt mål är och jag tänkte svara på det här och nu. Just nu ligger vi i hårdträning för att bygga upp muskler på henne och att få henne musklad är mitt mål just nu. Vi har även bytt krafft foder till krafft muskel för att hjälpa henne på traven lite. Sen att jag rider med gummisnodd på henne är inte för att trycka ner nacken på henne eller så men det är viktigt att hon jobbar med de musklerna som hon arbetar med när hon går i form och därför använder jag den.

Nu till dagens ridpass. Jag red ett kort men intensivt dressyrpass på henne och hon var riktigt fin. Jobbade endast med formen och att få henne fram för skänkeln (vilket hon kan sura mot ibland) så jag är jättenöjd! :)


En bild ifrån dagen :)

Om ni vill se film och fler bilder så får ni allt ta och bomba mig med kommentarer så kommer de ut när jag tycker att jag fått tillräckligt med kommentarer ;D

Hot or Not


(http://mandhaa.blogg.se/)

Sits: Hot! flytta bara upp händerna en bit så blir det perfekt!
Matchning: Hot! 
Samspel: Hot!
Hästens form och undertramp: Hot! Väldigt fint!
Utrustning/klädsel: Hot!
Helhet: HOT!

Amandha har gjort ett riktigt bra jobb med Mirra, det kan man inte säga annat om! Mirra är en ridskolehäst till vardags men sedan en tid tillbaka har amandha ridit henne på helgerna och hon har blivit såhär fin! Bra gjort Amandha! :)

(Ser ni förresten vilken bra fotograf som har tagit bilden? haha ;) )

Världens finaste Paddington

Vad jag älskar min fina och helt underbara Paddington! ♥

Bilderna är ifrån lokaltävlingen i helgen.






Tillsammans klarar vi allt!
Vi är ett team som vinner och förlorar ihop

Min hälsa..

Dålig uppdatering på bloggen , jotack! Jag har faktiskt en anledning till detta så ni inte tror att jag bara skiter i att blogga för det är bland det roligaste jag vet. Men just nu mår jag väldigt dåligt fysiskt. Cyklade hem till mormor efter jobbet och somnade direkt i soffan och låg där 1-2 timmar och sov. När jag vaknade mådde jag riktigt illa alltså ´och kunde knappt röra mig. Jobbet tar hårt på mig just nu och när jag kommer hem så måste min extremt lilla energi gå till mina ponnys så därför blir tyvärr bloggen lidande. Men just nu känner jag att min hälsa går före bloggen faktiskt och jag hoppas innerligt att mina kära bloggläsare förstår detta på ett bra sätt. Jag kommer att uppdatera när jag känner att jag mår bra igen och kan skriva något vettigt...

Minola och Padde fick vila idag alltså.

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör! Kram på er allihop ♥

Kan köra en fråga så ni har något att göra medan jag är borta!
Vad vill ni se mer utav här i bloggen? Vad gör jag bra respektive dåligt?


Paddis

Idag red vi en kort och lugn runda ute i skogen. Väldigt mysigt var det med min prins!

Här kommer en gammal film från någon hoppträning sedan:

Livet

Vad man än gör i livet så är det meningslöst men man måste göra det ändå. Livet är alldeles för kort för att glömmas bort eller slösa på allt negativt. Jag är tacksam varje dag jag stiger upp ur sängen och inser att jag är frisk och lever. Livet har så mycket att ge även att hinder kommer i vägen men som en hoppryttare skulle säga, hinder är till för att hoppa över. Ibland känns livet helt meningslöst och allt man gör blir bara skit men då ska jag säga er en sak, det finns dem som har det värre. Jag klagar sällan på småsaker i mitt liv då det för det första tar för mycket energi och för det andra så vet jag att jag är lyckligt lottad. Jag har en familj som bryr sig om mig, jag har vänner som jag älskar, jag har min fina pojkvän som älskar mig för den jag är och framförallt så har jag mina två överfina ponnys.

Livet sägs vara alldeles underbart och kan ibland beskrivas som en dans på rosor men har ni tänkt på att på rosorna finns även vassa taggar som gör jäkligt ont att trassla sig in i. Vi människor är allt för dåliga på att se det underbara i livet men vi kan se allt det negativa och påpeka det flera gånger om. Varför ska vi lägga energi på vad som är dåligt och sånt som gör en ledsen för? Det förlorar vi bara på. Som sagt, livet är för kort för att glömmas bort så gör någonting åt ditt liv medans du lever det.

Om ni tänker er ett fattigt barn i Afrika som bor utan familj. Som måste arbeta i sjuårsåldern för att kunna försörja sig. Det är vad jag kallar stort problem. Sen tänker vi på en hopptävling. Om vi får ett eller två stopp, vad är det egentligen att hänga upp sig på? Då har vi iaf en familj som ställer upp och kör till tävlingen. Vi har egen häst som många verkligen vill ha men som aldrig kommer att få för att det är för dyrt eller liknande. Det är ett sånt litet problem egentligen om man tänker efter.. Visst är det lustigt?

Uppskatta ditt liv och gå din egna väg här i livet. Om du går i någon annans fotspår så får du aldrig din höst hörd. Gör ditt liv till ditt och lev det på bästa sätt. Var glad över att du är en människa som kan leva och andas. Allt du har kan rasera inom loppet av en mikrosekund.... så var rädd  om de du älskar och känn att du lever ditt liv.

För världen är du bara en men du är hela världen för mig.

Good old days part 3

Min fina lilla ponnyskrutt som har kapacitet så det räcker till en hel armé! ♥




Elin at work

När ni ser detta så är jag på mitt sommarjobb och jobbar några timmar. Började vid 8 och slutar vid 14:30 så vi hörs mer då!

Tänkte att ni kunde få svara på denna fråga medan jag är borta så ni har någonting att göra! :)

Vad kan förbättras i bloggen?

ganska viktigt för mig att veta faktiskt så svara nu så jag möts av många svar från er!


R.I.P <3

Tycker så sjukt synd om Johanna så det finns inte! Igår hände en tragisk olycka och hennes fina fina Chaboukie blev avlivad. Han var bara 7 år iår och de var redan uppe på LA nivå tillsammans. Han hade all kapacitet i världen att bli en av sveriges bästa D-ponnys. Så jag skänker massvis med styrkekramar till Johanna idag. Fyfan vad hemskt det måste kännas att bli av med den man älskar.

Massvis med kramar till dig Johanna, jag tänker på dig och lider med dig! <3




Blääääääääääääää

Hoppträningsfilmen kommer upp i morgon kväll istället då den inte funkade....

Tävling 19/6-11

Idag anordnade i för 3:e eller 4:e gången lokaltävling på min ridklubb. Det visade sig vara väldigt lyckat! Jättekul att höra att utomstående klubbar tycker om vår relativt lilla ridklubb. På morgonen var jag funktionär, stod mest och krattade eller flaggade. Sen var det min tur att hoppa de sista klasserna L:C+5 och L:B.

L:C+5. Framridningen var jättebra och här började galoppen att släppa och övergå till det vanliga! Red inte så jättelänge eller mycket här mest trav och skrittarbete men även lite galopp då som sagt.

Framhoppningen. Här kändes han helt kanonfin! Hoppade jättefint över alla hinderna och var även kontrollerbar emellan hinderna. Dock var han alldeles för taggad vissa stunder så han stod och hoppade på stället, haha knäppis häst!

Dags för start. L:C+5: Det hela började med ett stopp på 1:an , ett riktigt piss-stopp faktiskt som inte borde vara något stopp men sånt man får ta! Sen rev han tvåan ganska kraftigt, snacka om att han slarvar med benen! Slutade på 8 fel och det är jag faktiskt helt okey nöjd med!

L:B. Fin framhoppning med en het häst typ. Padde verkade vilja göra allt på samma gång, alltså riktigt taggad. Jag försökte så gott jag kunde och det gjorde han med. På 3:an så river han som ni kommer att se och det är bara för att efter 2:an så lägger jag upp galoppen då jag snabbt inser att vi annars kommer att komma tokfel på en maxad 1m oxer vilket jag inte alls vill och igår hade min ridlärare sagt till mig " Om du inte ser något läge så backa honom inte utan gasa på" och detta gjorde jag ju då som sagt. Kände att det inte var läge att börja plocka med honom faktiskt så detta var mitt val och jag är nöjd med det ändå. Sen får vi ett stopp (!!!) på 4:an och för att vara heeeelt ärlig så kommer jag inte ihåg att han stannade i L:B? Det var först när jag fick se filmen som jag förstod att han stannade? haha men sånt man inte ska komma ihåg antagligen? ;) Men vi fick inget läge där och hade dålig galopp upp ur svängen. Sen river han även hinder nummer 7 som är ett maxat räcke. Bara slarv utav honom faktiskt. Så 12 fel slutade vi på och det är jag verkligen nöjd med!

Vi har precis kommit upp på L:B nivå och då kan man inte sätta såna krav tycker jag, mitt krav är att gå runt banan och att helst inte stoppa. Och detta har vi faktiskt lyckats med väldigt bra! Vi har kul ihop och det är viktigt och kärlek kommer man längst med. Jag vet att det kommer att släppa snart, jag får bara ge det tid!

Och jag vet att grundtempot är på tok för högt men det är inte lätt att byta från pessoabett till vanligt tredelat bett på en sån här stark ponny. Men jag ger inte upp, det ska gå så småningom! :)

Här är filmerna! :)

Hot or Not


(Olivia och Ollies Flyer)

Sits över hindret: Hot!
Matchning: Ser dessvärre ingen matchning..
Samspel: Hot! Ett fint ekipage!
Utrustning: Medium! Älskar din turkosa tröja, hehe ;)
Hästens kapacitet: Medium! Har riktigt fin frambensteknik!
Helhet: Medium :)

Fortsätt kämpa, ser redan riktigt fint ut!



Hoppträning 18/6-11

Tom i huvudet beskriver nog denna hoppträningen bäst. Kan ärligt säga att så fort jag kom in på banan så ville jag bara ut igen, allt kändes verkligen piss och som att jag har förstört allt igen. Allt de bra vi har gjort och allt arbete till ingenting. Precis så kändes det vill jag tala om. Men som ni vet ger jag inte upp? Visst grät jag mig rakt igenom hoppträningen men jag genomförde den eller rättare sagt Padde och jag, vi tillsammans klarade det. Som jag skrev om häromdagen om att galoppen inte fungerade? Den fungerade inte här heller, vi fick ha dragkamp på de första hinderna och det är inte vad jag strävar efter. Kände mig riktigt dålig verkligen, allmänt sämst. Jag trodde att jag hade förstört allt men det lustiga var att Padde var grymt fin över hinderna?! Vi hoppade som sagt var på de nya hinderna (som var skiiiiitsnygga, ni kommer att få se i videon) och Padde brydde sig inte alls om de tittiga hinderna? Men ändå var jag besviken men alla andra tyckte att det såg bra ut? Jag kan inte koppla det där.

Först hoppade jag en runda (man fick själv bestämma banan) och det var egentligen tänkt att man bara skulle hoppa den en gång men jag var riktigt missnöjd med allt den rundan förutom över hinderna. Så jag bad om att få rida en gång till och här släppte det en aning och min ridlärare säger " Men Elin det var ju inget att vara upprörd över? Den här rundan var jättefin och jag har ingenting att klaga på". Jag kunde iaf skritta hem med ett leénde på läpparna vilket var underbart!

Här kommer iaf blandade klipp ifrån hoppträningen:



Jag är så ledsen!

jag hinner tyvärr inte blogga mer... kommer tillbaka i morgon kväll för nu skulel vi tydligen iväg. Ha det bra alla!

KRAM! <3

Snabbt!

Måste bara inleda med att det är verkligen så fantastiskt kul att komma tillbaka till bloggen när ni har varit så engagerade och kommenterat massor! Creed till er!

Nu har jag kommit hem från tävlingen. Sitter fortfarande med tävlingskläderna på. Borde byta dem då de är lika blöta som en sjö med vatten i, de är alltså dränkta. Tävlingen har gått bra, berättar mer senare och lägger upp video! Hoppträningen var lite si och så men den kommer jag också att berätta om. Sen blir det en till Hot or Not bild.

I morgon börjar jag att jobba så därför blir det inte så jättemycket inlägg tyvärr. Men jag ska försöka med några tidsinställd så ni har något att läsa när jag är borta!


Vi hörs om en stund. Ska bara byta om och hinna landa, äta och lägga in filmer!


Hot or Not

Kul att så många skickar in, fortsätt med det! :D
Här kommer nästa "Hot or Not"

(http://hectorrebell.bloggplatsen.se/)

Sits:
Medium! Överlivet ska tillbaka och skänkeln en pytteliten bit tillbaka annars bra!
Matchning: Hot!
Samspel: Hot!
Hästens form och undertramp: Hot! Han har ett fint undertramp och är i fin form!
Utrustning/klädsel: Hot!
Helhet: Hot!

Tidsinställda

Idag blir det bara tidsinställda inlägg för att mamma ska ha med sig internet till jobbet hela dagen så får passa på att göra lite tidsinställt åt er nu så ni inte blir allt för ledsna!

När ni läser detta så är jag iväg på hoppträning och hoppar med Padde. Mamma var uppe igår när de nya bommarna kom och hon sa att de var jättefina. Så nu är jag peppad som tusan att hoppa! Ska bli kul att se hur de ser ut. Sen blir det att förbereda inför tävling som är på söndag!

Hur tror ni att det går för oss idag?! :D



Jag är en sucker för smultron..

Enligt mig är smultron det godaste som finns att jag nästan kan göra vad som för att få tag på ett. Nu lät det precis som den där nikotin reklamen på tv, HAHA


PIPPA

Hej bitches.. Trötta Pippa gör ett nattinlägg hos underbara och fantastiska Elin! Hon har läst min blogg väldigt länge och är en fin läsare och härlig tjej! Så jag tänkte ge henne lite fler läsare genom att använda mitt namn i hennes blogg, lite sådär "sjärnstatus". Hon skriver mycket om hästar och jag är livrädd för hästar, även om det är väldigt vackra djur! Jag gick faktiskt i ridskola som liten, men hoppade av så fort läraren sa "nästa gång ska vi börja hoppa" där gick gränsen, jag hoppa med en stor köttig häst över ett hopp? NEVER! Haha. Jag är faktiskt höjrädd kanske därför?

Om ni har lust så tycker jag ni ska besöka den ärligaste bloggen av dem alla. Jag driver en ärlig och skön blogg, med en gnutta ironi & kärlekskrydda! Jag är 23 år och bor tillsammans med min underbara sambo i Malmö.
Att ha ettiketten "Malmös största blogg" är fan rätt härligt!!! Mina små ord till er blir: Skit i andra och fokusera på vad NI ÄR och HUR BRA NI ÄR!!! Avund är en form av smicker. Hoppas vi ses i min blogg! Godnatt puss och kram vi syns på stan!! Pippzor!!

http://pippawikman.com/


Some crazy pictures

Vem har sagt att man ska vara normal när man kan vara helt wild and crazy? HAHA :D





Paddington

Dagens ridpass vill jag inte ens gå in på, gick så fruktansvärt dåligt. Fast helt okey i början men galoppen var katastrofal. Hoppas att det bara var en dålig dag som han hade!


Följ mig och Minola!

Här får ni följa med mig och Minola på vår uteritt idag! :D


Hot or Not

Har redan fått in de första bilderna på Hot or Not. Jag lägger upp en av dem nu så får vi se när nästa kommer då det kan bli lite tjatigt med så många men givetvis kommer alla som anmäler sig med!


(http://onlydomi.blogg.se/)

Sits: Medium! Något framåtlutad men vet att det lätt blir så när man rider lätt. Lyft handen en bit ovanför manken!
Matchning: Hot! Jag tycker att det är en vanlig men stilren outfit. Tycker även att strumporna är bra för att de bryter mönstret.
Samspel: Hot! Båda ser komfortabla ut med varandra!
Hästens form och undertramp: Medium! Har ett bra undertramp men dock är huvudet inte på lod.
Utrustning/klädsel: Medium/not. Tränset tycker jag är ganska fult när det bara är pannbandet som syns. Dessutom tycker jag inte om svanskappor MEN det viktiga är inte hur det ser ut bara det är det bästa för hästen!
Helhet: Medium/Hot!


Nytt på bloggen!

Nu kommer jag att öppna en ny kategori här på bloggen som heter "Hot or Not". Det flesta känner nog till detta innan och det går ut på att ni skickar in en bild som ni vill att jag ska bedöma. Den bilden skickar ni på mailen och alla som skickar in blir länkade givetvis! Min mail [email protected]

Det jag kommer att utgå ifrån när det är dressyrbilder:


Sits:
Matchning:
Samspel:
Hästens form och undertramp:
Utrustning/klädsel:
Helhet:

Och för hoppbilder så ser bedomningen ut som följande:

Sits över hindret:
Matchning:
Samspel:
Utrustning:
Hästens kapacitet:
Helhet:



Jag blir så glad!

... för jag har världens finaste läsare och nej jag ljuger eller fjäskar I N T E. Ni ställer upp så sjukt mycket på mig och varenda liten sak får mig att skina som en sol. Ni är en stor del utav bloggen och ni förtjänar all tid i rampljuset. Jag är så glad över att jag startade denna blogg ska jag tala om! Ni är så fina, tack för allt ni gör för mig!


Inlägget hittar ni HÄR

Och titta bara på dessa kommentarer, det kallas lycka för mig!

Anonym om Paddington:
Fiiiiiiiiiiiiiilm älskar att se er!!!!!!!!!!


donkan om Ur andras perspektiv:
Du är en helt underbar person som står på egna ben och låter inte sig krossas, du har ett hjärta av guld och du sköter dina hästar på bästa sett! Du är en supergo tjej som är snäll mot alla, ser inte ner på den o den, utan är helt underbart go mot alla. Jag hade hur gärna som helst velat träffa dig i verkligheten, och jag hoppas att det kommer hända någongång, vem vet, du kanske kommer ner här och har en lektion för mig när jag får en häst? Iaf, enligt mig är du en helt underbar person som jag ser upp till! Mycket creed till dig, Kram <3



Tack, tack, tack, tack alla ni som är så fina mot mig! Det är många som har lagt till mig på FB och på BDB och skriver att de älskar min blogg, det är riktigt kul! Att varje gång titta in hit med fullt av kommentarer! Skulle vilja krama om er allihop!

Och att ni verkligen vill se mer av oss är riktigt kul! Simply the best! :) <3


Paddington

Red ut en sväng barbacka idag. Stannade till då och då för att plocka smultron och han för att käka gräs. Kände att det inte var lönt att försöka oss på dressyr idag då vi behöver glada stunder framför oss nu. Bara hitta tillbaka till oss själva igen. I morgon däremot kör vi på dressyr och på lördag hoppträning på de nya bommarna! :)


Om ni vill se film så får ni ta och övertyga mig genom att bomba kommentarsfältet!


Ni vill väl inte missa när vi hoppar bana eller de nya bommarna?


Dagens ridpass



Idag var jag ledig ifrån skolan så då hade jag tid över till att rida Minola! Nu när hon har byggt upp lite mage så vågar jag sätta mig på henne och rida. Idag red vi ett kort dressyrpass, inte så krävande av förståeliga skäl kanske. Red med gummisnodden då hon inte är så bärig än själv och hon behöver jobba för att få upp musklerna. Hon var himla mysig idag måste jag allt ta och säga och vilka kvaliteér den ponnyn har! Hon var riktigt fräsch och pigg, till och med så att hon var samarbetsvillig. Kändes mycket bra och hon fick mycket mycket mycket beröm :)


Gästbloggare nummer 2

Heej alla läsare!
Och tack Elin för att jag får gästblogga här :)
Här är en liten presentation av mig:
Jag heter Lovisa, även kallad Lollo, och är 13 år, ska fylla 14. Jag har en kisse som heter Tusse och jag har ridit i ungefär 7 år varav ca 5 år som lektionsryttare på Bätteropp! Min första häst fick jag i maj 2009 och det var lektionsponnyn Nelly, som nog många Bätteroppare känner igen, då hon bodde där förut.

Hon var ett svenskt ridponnysto född 1996 och en ibland halvgalen och smått svårriden ponny. Med Nellan, som hon kallades, lärde jag mig väldigt mycket och gick från osäker ridskoleryttare som ramlade av minst en gång i månaden, till att tävla lokal LC sommaren 2010! Nelly såldes nu i maj 2011 och är numera blekingebo ;) Nu har jag jag min finfina D-ponny Emilio sedan februari i år och han är en 7-årig korsning mellan Newforest och Welsh. Han var endast tävlad clear round innan och jag har inte hunnit tävla så mycket med honom, men en vinst i en 70cm tidshoppning och en felfri runda i 80 har vi klarat av, visst en klubbtävling-men endå!
Nu är vårat mål att sätta felfria rundor i LD lokalt, som vi hoppas på att göra nu på söndag!
Tack så jättemycket Elin för att jag fick gästblogga hos dig här på en av de bästa bloggarna som jag läser i alla fall! Jag kollar in här fleeera gånger om dagen och det är nästan alltid uppdaterat med nya roliga inlägg! Ett plus är att hon är så sjukt duktig med sina hästar-Elin och Padde har utvecklats enormt mycket. All creed till Elin Linnéa Ljunggren!
Kram från Lovisa :)

Falskt alarm + sommarplaner

Fick ett sms nyss ifrån Anna-Lena (min ridlärare) där det stod att hoppträningen var inställd idag för att de förbaskade nya bommarna inte har kommit och vi vill ju hoppa på dem. Tycker att det är dålig stil då Anna-Lena skrev att hon senast skulle ha dem den 10:e Juni och de har inte ens kommit än.. Så på lördag blir hoppträningen istället så bild och film kommer då. Om ni kommenterar duktigt det vill säga! ;D


Jag som hatar att planera om saker. Vad ska jag och Paddis hitta på idag då? Det är den stora frågan..
den som lever kommer att märka.

Annars önskar jag er ett trevligt sommarlov allihop! (antar att alla har slutat nu) :D

Jag ska hitta på så mycket i sommar att jag knappt har en dag "ledigt". I morgon är min skolavslutning dock varar inte mitt lov så länge då jag börjar att jobba på måndag. Den 10:e Juli får jag sommarlov på riktigt alltså. Den 1,2,3 Juli ska jag iväg till Börjes cup och jag längtar jättemycket! Sen kommer Fredrika till mig den 22:a Juli (tiden får gå fort som bara den för nu saknar jag min lilla blondie mer än allt annat!!) Den 24:e tar vi en roadtrip till Göteborg för att gå på Liseberg. Den 29-31 Juli är vi iväg på "Lilla gubben cup" och campar och tävlar. Sen den 2:a Augusti så åker vi till Gotland! Sen är typ sommarlovet slut, haha ;)


Vad ska ni hitta på i sommar då?! (är nyfiken ^^)


Svar


Mikaela om Dagens ridpass:
Blir du aldrig rädd när du hoppar högt?

Svar: Nej det blir jag faktiskt inte. Men ibland kan jag ju tycka att ett hinder är riktigt stort men aldrig så att jag blir rädd utav de. Jag är och har alltid varit modig i min ridning :)



Gammal bild ifrån en hoppträning med Minola...

Torsdag = Hoppträning!

Ihhh idag är det äntligen hoppträning! Känns som att vi inte har hoppat på flera veckor men i själva verket hoppade vi ju faktiskt bara för en vecka sedan. Jag tror att Paddington kommer att vara taggad idag för när jag skulle hämta honom ur hagen för någon dag sen så såg han hinder på banan och då började han studsa och bete sig som en hingst ungefär, haha! Så idag blir det att jobba järnet ifrån min sida men det ska bli så kul. Varje gång man sitter upp på Paddington så blir man automatiskt glad även att man innan kanske har varit så grymt sur.

Vi ska äntligen få träbommar på Bätteropp med! Dock är dem jättesena, dem skulle ha kommit förra helgen men de har inte kommit än tyvärr. Vi som hade tänkt att hoppträna på dem nya bommarna inför lokaltävlingen!

Idag blir det banhoppning och jag kan tänka mig att Padde och jag hoppar på 1m nivå i slutet för vi ska som sagt tävla i helgen på hemmaplan. Vi får helt enkelt se och jag hoppas verkligen att det går bra idag för oss!

Sen tänkte jag fråga, vill ni se film ifrån hoppträningen idag?! Isf kommer de upp ikväll :)



Bild sen förra hoppträningen.

Snyggast alá Minola

Äntligen visar Minola sin vackra sida! ;D




En liten hälsning

Här kommer en hälsning ifrån min lilla gnäggiga Minola!
Hon ville med ha sin uppmärksamhet i bloggen tror jag så att när jag började att filma henne så började hon att gnägga, aw söte! :)


Dagens ridpass

Idag red jag på banan som ni hörde i videobloggen. För första gången på länge red jag med ett spö i handen. Detta har jag enbart för att hjälpa honom när vi gör sidvärtsrörelser så att han ska flytta lite på rumpan med. Detta gav en positiv reaktion, riktigt positivt! Han var hur go som helst att jobba med idag. Red igenom lite dressyrövningar och övade även på delar av L:B 1. Idag jobbade han under sig självt väldigt fint och hade ett bra tramp i rumpan. Galoppfattningen ifrån sakta trav var amazing! Ser den fortfarande framför mig, lugnt och sansat! Ska bli så kul att testa på att tävla dressyr längre fram på honom. Måste bara öva skrittövergångar så att han håller sig kvar i formen. Det är svårt på Padde för att han är så känslig så att minsta lilla jag sitter om med benen eller tar lite i handen så tar han upp huvudet och saktar av därifrån. Men någon övergång gjorde vi riktigt bra idag! Det går framåt varje gång och det är jag så glad över! :)



Bild ifrån idag :)

Bus!

Paddington och jag brukar hålla på som två barnungar ibland och busar med varandra men det är så det ska vara!


Han är allt bra duktig lilla Padde, kanske skulle börja på cirkus?
haha nej, där var jag ganska duktigt ironisk ;)

Ang gästbloggningen!

Ni som vill gästblogga på min blogg addar min msn [email protected] så ska jag förklara hur ni ska gå till väga! :)

Videoblogg

Här kommer en liten gullig videoblogg från idag. Kunde tyvärr inte visa er inne i stallet då vi håller på att flytta om saker så allt är rörigt just nu men jag lovar att visa det en annan gång!


Svaris

Lovisa om Gästblogga?! :):
Måste man ha en egen blogg om man vill gästblogga? Annars vill jaaag!! :)


Svar: Nej det måste man inte! :) Kul att du vill! Om du har msn så lägg till mig [email protected]

Gästbloggare nummer 1

Hej alla Elin's läsare!
Jag kan börja med att säga tack till Elin för att jag fick gästblogga här, även om det inte bara är jag men ja.
Jag tänkte berätta lite om mig själv, jag heter Dominika men kallas Donkan, eller Domi. Jag är 13 år och rider på ridskola
jag har tyvärr ingen möjlighet till egen häst, då allt började klydda igen.. Jag är en tjej som inte är blyg, haha, och
jag vågar stå får de jag tycker, jag låter mig inte kränkas ner av andra. Liten men tuff, kanske det kallas? Hihi.
Mina intressen är hästar och kaniner, jag har två egna kaniner som heter Dolly och Pelle. Med Pelle och Dolly tränar jag inte
så "regelbundet".. Men ibland hoppar jag och ibland tricktränar jag. Som ni nog har förstått så kommer jag inte från
Sverige, jag kommer från Polen. När jag var 3 år, så åkte mina föräldrar till Sverige, jag hade inte pass så jag fick inte hänga med. Jag kommer ihåg hur mycket jag grät när mamma åkte, men en månad senare fick jag pass och åkte till Sverige
med mina kusiner, som bor här nu också. När vi flyttade hit, bodde vi i en husvagn.. Ja, det låter fattigt, och ja
vi var inte rika. Men sen började ju pappa jobba, och då bodde vi i ett grönt litet hus, på pappas jobb. På pappas jobb, och där fanns massa djur, kor, hästar, får osv. Så jag ÄLSKADE att bo där, det  var då min passion för hästar kom fram. Jag kommer ihåg att jag alltid gav hästarna bröd, och försökte gör det rättvist, men dom små ponnysarna blev alltid bortjagade av de
stora kraftiga svarta hästarna.. Och då började jag alltid gråta, haha! Nu bor vi i ett nybyggt hus, i en liten by.
Det var väl kanske lite om mig?

Jag älskar Elin's blogg, jag kikar in på den flera gånger om dagen! Hon är en underbar tjej som jag verkligen ser upp till. Jag tycker att alla ska följa henne via bloglovin, som jag gör. Hennes inlägg är alltid roliga att läsa, hon visar sån hänsyn o respekt till alla, inte bara hästarna utan alla. Hon ser aldrig ner på någon, hon är helt enkelt världens goaste tjej! Och jag hoppas att jag någongång får chansen att träffa Elin! Mycket creed till henne!  ♥

Kram // http://onlydomi.blogg.se




Gästblogga?! :)

Tänkte höra med er läsare om det finns ett intresse av att gästblogga på min blogg? :)
Skulle vara kul med lite omväxling här på bloggen ibland.


Så för att se intresset utav gästbloggning så gör vi såhär att alla som vill gästblogga skriver en kommentar till detta inlägg så jag har koll på hur många som är intresserade :)


HAHA!

Katt åt stol- satt i halsen
Katt åt lampa- lös i magen
Katt åt måttband- blev mätt
Katt åt honung- fick biverkningar
Katt åt ben- gick bort
Katt åt bomb- smällde av
Katt åt fluga- flög iväg
Katt åt fönster- såg bra ut

Ur andras perspektiv

Jag har alltid undrat hur andra ser på mig som person. Vad tycker de egentligen om mig? Vilka fördomar har man om mig och de som inte känner mig, hur tror dem att jag är? Det är nog frågor som jag aldrig kommer att få svar på för det är inte många människor som vågar säga som de tycker och tänker om mig. Men det hade varit sjukt kul att veta för mig hur andra ser på mig.

Så dagens läsarfråga är : HUR TROR NI ATT JAG ÄR SOM PERSON UTIFRÅN DET NI VET IFRÅN BLOGGEN?

Nu vill jag har massvis av kommentarer och jag vill verkligen att ni är ärliga nu! :D


Kontaktbar

Hur kan ni kontakta mig?

Jag finns lite överallt här på internet främst kan ni nå mig på bloggen.
Jag finns på Facebook, bara att lägga till mig (sök på Elin Ljunggren)
Min mail är [email protected]
Sen har jag bilddagboken och där heter jag elinochpadde
Sen finns ju såklart min bloggsvarsruta som ni mer än gärna får använda!

Jag tycker det är kul att prata med er bloggläsare och som sagt jag är inte farlig alls och bits inte. Jag tycker det är kul med folk som vågar kontakta mig och prata en liten stund! :D


Sen får ni jättegärna följa mig via bloglovin!

Cheval Ridsport

Ni har väl inte missat kanonerbjudanderna ifrån Cheval? Om ni nu har det så ta er en titt och se om det är något som intresserar dig! Köper ni någonting ifrån cheval ifrån min blogg så kan jag bli sponsrad därifrån som ni vet och just nu ligger jag bra till! Tänk om jag vinner det där? Galet det skulle vara isf! :)
Så om ni eller du känner någon som vill beställa ifrån Cheval så får ni mer än gärna utgå ifrån min länk här på bloggen!


Ni får sjukt bra produkter vill jag lova till ett kanonpris!

För tillfället så är dessa varor nedsatta! Have a look! :D

DENNA YBERSNYGGA VÄST

DESSA SNYGGA LAMICELL RIDBYXORNA!

DENNA UDDA MEN SNYGGA KAVAJ!


Sen vet ni väl att ni kan förbeställa det nya Scapa schabraken HÄR?

Elin gråter...

Jag vet inte vad jag ska säga.. finner inga som helst ord.
Ett stort tack till dig Wicki som har skrivit detta underbart gulliga om mig och mina hästar!!

Ett Ekipage jag valde ut helt själv, då jag tycker den här tjejen har en positiv inställning till sina hästar

Det är inte vilken tjej som helst. Hon är mycket speciell i mina ögon i alla fall. Hon förmedlar en känsla som är positiv, hon ser inte ner på andra. Hon har kämpat genom åren som ryttare, hon har fått negativa kommentarer om hennes ”ridning” men hon kämpade vidare, såg det roliga i ridsporten. Hon kämpade och det gör hon än idag. En tjej som jag ser upp till!

Tjejen jag pratar om är självklart Elin Ljunggren! Hon med sina två hästar Minola & Paddington.

Det var den tjej jag först var rädd för att hon skulle sen ner på mig för att jag inte var på den nivån som hon och dem andra var. Som dem flesta gör… Men med åren insåg att det var en tjej som inte såg ner på ryttare som var på en lägre nivå. Under tiden jag har sett henne på tävlingsbannorna på träningarna har jag sätt hur hon kämpar med sina ponnys. All ”skit” Hon har fått för att det inte funkar med mellan henne o ponnyn, Har hon bara kämpat vidare och visat att hon kan. Hon är inte den tjejen som ger upp i första taget, nästan aldrig. Vilket fick mig själv att inse vilken människa hon är och hon har spridit kämpaglöd till många! Vi ska bara inte prata om allt hon har fått gå igenom.
Börje som dem sålde och nu inte vet vart han finns, den ponny som hon har ridit in själv och lärt sig mycket på, En ponny som inte var att bara hoppa upp på o åka runt på, Nej han var allt det lilla busiga russet som Elin har fått smaka markens alla smaker. Tänk den känslan att sälja sin häst utan att veta var den försvinner. Den känslan är något grym, men hon har kämpat och sett det positiva som finns här och nu och framtiden för henne. Tänk att ta beslutet själv att sälja den häst man älskar över hela sitt hjärta, en vän som alltid har ställt upp för än. Tvungen att sälja sin älskade för att komma vidare och nå dem målen man har satt upp för sig själv, Hon vet att ponnyn kan hoppa dem höjderna som hon vill nå, men vet innerst inne att det inte går för deras självförtroende sjunker på tävlingsbannorna. Hemma kan dem nå dem höjderna men ute sen blir pannkaka för dem, och får höra det av alla runt om att det inte fungerar. Hon vet att det inte gör det men vill hon höra det om och om igen? Nej ja tror knappast det, det sänkte bara hennes självförtroende mer och mer. Efter mycket tänkande bestämde hon sig för att sälja Minola för att nå dem mål hon har satt upp, Hon tänkte på Minolas bästa o sålde henne inte första köparen, utan till någon hon kunde lite på som kunde ge Minola ett bra hem och Kärlek. Elin tänker alltid på sina ponnys bästa!
Dem som köpte Minola sålde henne efter tid, kommer inte ihåg varför, men det var något viktigt som gjorde att dem sålde henne, eller vad man ska säga. Hon såldes till en bortskämd ”unge” som tyckte att Minola var inget ha typ, Så hon ville sälja henne igen, men dem kontaktade Elin först innan. Efter pratande hemma bestämde dem att köpa tillbaka Minola så hon kom hem igen. Som sagt Elin tänker på hästarnas bästa! Vilket visar vilken kärlek hon har till hästar.
Hon köper inte första bästa som har hoppat si o så högt o tagit så många placeringar i det ena o andra, Nej hon tar den häst hon kan älska och kämpa med, en ponny som hon kan nå sina mål med.

Under den tiden Minola var borta fick hon hem än annan häst vid namn Paddington. En häst som hon kände att dem hörde ihop, dem kunde skapa ett team att komma hur långt som helst med. Men det finns alltid något som ska ”förstöra” det. På besiktning visar Padde som han kallas några graders hälta. Dem bestämde sig för att behandla honom. Padde fick komma hem till Elin i början på sommaren tror jag. Han fick vila i drygt ett halvt år, Fram till november. Hon lärde känna Padde på ett annorlunda sätt som inte många gör. Hon lärde känna honom från grunden med många mys-stunder o promenader. Dem byggde upp ett team på bästa sätt! Ett sätt som är underbart. Elin gav inte upp efter fler och fler negativa reslutat.
Padde fick träffa en som rättade till skelett o leder eller vad man ska säga. Han blev bättre och det blev ett positivt resultat nästa gången. Elin kunde äntligen börja rida sin älskade ponny. Dem började från grunden är också, Och byggde upp ett bra förtroende med varandra, Det Team dem hade byggt upp blev bara starkare och starkare. Dem kämpade och kämpade för att komma ditt dem ville. I Början på 2011 kunde dem äntligen starta sin första tävling ute. Dem kom Två vilket visar vilket Team dem är, Och vad dem har byggt upp dem månaderna som dem har kämpat på. Padde ställde upp för henne, o Elin för Padde! Här började deras resa och den har bara fortsatt med mer placeringar och motgångar. Men Elin har aldrig gett upp, hon har sätt det positiva och kämpat vidare. Vilket visar vilken fantastik person hon är!
Hon har inte fått dem lättaste ponnyerna där man ”åker” med på, utan hon har fått rida allt vad hon kan, Stannar hon upp en liten stund blir att pannkaka, Hon rider in i det sista, hon kämpar!

Hon och Paddington kommer nå toppen, Det är jag säker på. Så mycket som dem har kämpat!  Att följa dem på tävlingsbannorna är fantastik att se, Ett ekipage jag tänkte följa och se deras utveckling i tiden.

Elin är en person som jag ser upp till, Hon är alltid positiv om allt. Kämpar gör allt för sina ponnys bästa

Lite snabbfakta om Elin

Namn: Elin Linnea Ljunggren
Ålder: 17 år i juni
Ridit: Hela sitt liv, Började på riktig vid 5 års ålder
Första Häst: Börje, hon var 6år då

Tävling
Nivå: Regionala L:B
placeringar i L:C och snart i L:B med!

Elins blogg: http://elinlinnealjunggren.blogg.se/

Elin Ljunggren en person sprider glädje till alla!



Kom till inlägget HÄR!

Andra eller tredje meningen började jag att gråta... och ja jag är riktigt känslig för sånt här. Att folk bara tar sig tiden för att skriva till mig och göra något sånt här. Det peppar mig framåt och huh ja, jag är mållös! Har jag sagt att ni är underbara eller? BIG LOVE! <3

Så vill stjärnorna



Se på mig jag står här framför dig
Och det som händer nu känns som magi
Rör vid mig låt hjärtat stilla sig
I all oändlighet finns bara vi

Jag ser våra spår tror att jag förstår

Så vill stjärnorna så vill gudarna
Högt här ovanför blev det bestämt
Att jag älskar dig som du älskar mig

Nu vet änglarna att det har hänt

Någonstans visste jag att du fanns
Mitt i min ensamhet rördes min själ
Himlen log styrde vart steg vi tog
Såg oss i hemlighet ville oss väl

Så vill stjärnorna så vill gudarna
Högt här ovanför blev det bestämt

Bara du allt jag behöver nu
Längtan är över nu älskar dig så

Så vill stjärnorna så vill gudarna
Högt här ovanför skrevs det på pränt
Att du älskar mig som jag älskar dig

Så vill stjärnorna så vill gudarna
Så har änglarna bestämt


Fina lilla Dave

Här är fler bilder från tävlingen med Dave tagna av en superbra fotograf som ni hittar HÄR!

Förresten vad tycker ni om vår tävlingsoutfit?! :D
Själv tyckte jag att det var döläckert!




Älskar denna bild! (ovan)


omhoppning ;)




Love the citat!

" Hoppning är också dressyr fast med hinder"

och jag håller helt och hållet med


Fick bli en bild på min finaste Minola som jag verkligen saknar att tävla med.. <3

Försenade filmer

Bättre sent än aldrig var det va?


Här är filmen på mig och Dave ifrån den klassen där det inte alls gick bra fast jag tycker ändå att det ser helt okej ut och mina korrigeringar går ju faktiskt hem. Klassen innan vann vi ju men mamma failade med filmningen där men här kan ni se lite hur det kan ha sett ut dock 100 gånger sämre.


Och här är filmen ifrån Gemla tävlingen. Vår första regionala tävling där vi bland annat kraschade...
Som sagt: jag la upp ett väldigt högt grundtempo, jag ville bara komm i mål vilket vi gjorde och jag är nöjd!

Me and my horses

Fick in en fråga på bloggsvar om att göra en presentation av mig själv och mina hästar. Ni som följt mig länge vet att jag har gjort detta förr men det har faktiskt kommit några nya bloggläsare som vill veta vad det är som de ska läsa om så här kommer en liten kort presentation!




Elin Linnéa Ljunggren heter jag då som ni redan kanske har listat ut. Jag är 16 år och bor på en hästgård med min familj. Jag studerar omvårdnad på Mönsteråsgymnasiet med hästprofil. På fritiden tycker jag om att vara med vänner och min pojkvän men även att rida då såklart! Jag började att rida på ridlekis som det hette på den tiden (haha nu lät jag allt gammal) när jag var 4-5 år och sen dess har jag fastnat och idag är jag en riktig hästnörd.  Jag är alltid positiv och är snäll mot allt och alla. Jag är även en sprallig och rolig tjej som aldrig skulle få för mig att vara taskig mot andra. Nya vänner är alltid kul att hitta, har faktiskt fått flera vänner genom bloggen! Idag driver jag denna blogg helt själv och ligger dagligen runt 100 unika besökare men jag vill såklart att bloggen ska växa vilket den gör fast i ett ganska slött tempo.




Detta är min nuvarande "tävlingsponny" vid namn Paddington. Paddington är en Import Irland och mäter 1,48m i manken alltså en maxad D-ponny. "Padde" som han kallas till vardags är 13 år i år och älskar att hoppa. Han har tävlat upp till L:A med förra ägare. Jag har haft Paddington i ett år nu den 18:e Juni men dock har jag stått som ägare på honom nu sen i maj månad då han har varit skadad. Alltså har Padde bara varit ridbar sen i november månad förra året dvs ett halvår ungefär. Just nu ligger vi på L:B regional nivå och kämpar för att få stabila rundor där för att sedan satsa uppåt i klasserna, sakta men säkert. Han är en otrolig häst på alla sätt och vis! Han har startat en dressyrtävling och en fälttävlan med förra ägaren med så han har talang till det mesta.



Detta är min andra ponny Minola som är ett arabiskt fullblod. Minola är 15 år i år och hon har varit i min ägo sen 2006 eller vi har haft en liten berg och dalbana om man kan kalla det så. Mer om det kan du läsa utförligt HÄR.
I nuläget så står hon väldigt mycket och är inte tänkt som tävlingsponny längre. Vi hann hoppa L:B på lokal nivå med 4 fel som bäst resultat och det är inte dåligt för att vara minola. Hon är riktigt speciell i hoppningen där hennes självförtroende (tyvärr!!) sviker henne hela tiden annars hade hon utan tvekan gått de högre klasserna i hoppning för hon har en sjuk spänst i kroppen! Minola är betäckt just nu så nu väntar vi på att se om hon blev gravid vilket vi hoppas att hon blev! Så som det ser ut nu så är det beräknat en liten mini-minola nästa vår! :)


Undrar ni något är det bara att säga till!

Visste ni detta?

- Att Paddington är som Emil i Lönneberga? hittar på massvis med småbus med mig heela tiden! men det tycker jag bara är kul, haha knäppishästen <3

- Att Minola och jag har tävlat som max L:B lokalt och bästa resultatet är 4 fel, sjukt nöjd!

- Att Paddington eftertuggar sin mat? Första gången han gjorde detta trodde jag att han satt i halsen men det visade sig bara vara att han är sån och gör sånt här efter att han har ätit. haha här är en video som jag lagt upp tidigare där ni kan se och höra hur det ser ut!

Jag busar lite med min matte!

Hej alla Elins bloggläsare! Nu tänkte jag vara en busig ponny och göra ett gästboksinlägg på min mattes blogg bara för att jag tycker om henne så mycket. För tillfället går jag ute i hagen och har precis rullat mig. Ikväll när Elin och jag var ute och red så fick jag syn på något som först liknade en häst eller det tyckte jag iaf men Elin förstod precis att det var kossor. Jag blev lite skraj för dem men sedan tryckte Elin på mig så vi galopperade iväg. Vissa utav kossorna tyckte att det var kul när jag galopperade så de började att tävla med mig men det gjorde ingenting för jag är snabb och sprang ifrån dem. Efter detta så letade vi smultron, Elin och jag. Elin var jättesugen på smultronen men när hon hade plockat ett strå så käkade jag upp det för henne, hihi jag är allt en busig ponny! Mitt liv rullar på väldigt bra nu då jag har bra kompisar i hagen som jag tycker om att busa och gosa med. Minola är väldigt mysig ibland tycker jag och jag har alltid koll på henne. Vi har fått gå i en annan hage några timmar om dagen nu och käkat mycket gräs så nu har jag gått på mig några kilon om magen men det tycker bara min matte är ponnyaktigt och att det hör till. Jag är ju trots allt en ponny och ingen tävlingsmaskin och jag är så glad över att min matte behandlar mig så bra som hon verkligen gör.

Idag berättade min matte att det inte är så många dagar kvar innan vi åker till Börjes Cup. Det är en utav mina favoritcuper faktiskt och med min förra ryttare Ronja så har jag varit där 2 gånger. Jag ska göra allt jag kan för att ställa upp för min matte och vi ska ha jättekul tillsammans. Jag ska få stå i ett jättefint stall där och jag tror att jag kommer att trivas. Om 16 dagar alltså den 30:e Juni så fyller Elin år och då tycker jag allt att ni ska fira henne!

Nu har jag inte så mycket mer att säga. Hoppas att detta var okej för dig matte och kom ihåg att jag älskar dig!
// Paddington


För att vara lite gnällig

Efter denna dag kan jag konstatera att jag hatar friluftsdagar. Ute och vandrat 12 km typ bland allt blött gräs i tygskor. Men ibland är det ju skönt för fötterna att simma, haha skämt och sido. Jag skulle som Malin min klasskompis säga att jag hellre sitter och gör 3 nationellaprov i MATTE än att ha denna dagen. Jag är så fruktansvärt trött just nu så att jag nästan börjar att lipa. Go träningsvärk kommer jag med att ha efter all bergsklättring. Bättre blir det ju inte när jag ska rida sen när jag kommer hem men det måste göras ändå. Ska bara hem och lägga mig framför Tv:n först och sova lite jag har ork till Padde sedan då han tar min energi men jag får ju energi genom att bara titta på min överfina ponny. Saknar att rida honom mycket! Igår red Johanna Padde och jag gjorde ingenting på hela dagen, det behövde jag verkligen kände jag och Johanna var snabb med att säga att hon kunde rida Padde. Han är så mysig den lilla killen.

Idag blir det nog en uteritt då jag är alldeles för trött för att ens rida med benen idag så idag får han sträcka ut och springa lite som han vill utan krav! Det är viktigt att man kan göra sånt här med sin ponny också enligt mig, bara ha lite busigt ihop är viktigt för tilliten.

Det var nog allt ifrån mig just nu, ingen rolig läsning kanske men såhär har min dag sett ut och jag hoppas att jag inte behöver göra en repris på den. Tack för mig! / en trött och sliten Elin


Så trött är jag nu ungefär...


förresten måste bara säga! KUL att ni kommenterar så mycket som ni gör nu - det peppar mig riktigt mycket!

You raise me up so I can stand on mountains
I´m strong when I am on your shoulders
You raise me up to more than I can be




Nytt försök

Då kör vi ett nytt försök med utvecklingsfilmen då många inte kunde se det. Hoppas av hela mitt hjärta att det funkar nu!


Åh nej...

Lovisa om Utvecklingsfilm:
Vad kul att du har gjort en sån här film!
Men jag kan tyvärr inte se den, för det står:
"Detta videoklipp visar innehåll från SME, som har blockerats i ditt land av upphovsrättsliga skäl."


Svar: Om du testar igen och uppdaterar sidan. Fungerar det inte då heller? Lustigt för att för mig fungerar det precis som det ska. Är det fler som har problem med att se videon? Om det är det så får jag lägga upp den igen... suck

Utvecklingsfilm

Faktiskt så skäms jag riktigt mycket över hur det har sett ut. Hur dåligt jag har ridit och så vidare. Jag kan knappt titta på dem gamla filmerna utan att må dåligt men samtidigt så ser man vilken resa vi verkligen har gjort tillsammans och vilket team vi har bildat. Jag har vuxit som ryttare och Paddington har bara blivit finare. Han är som en helt annan häst. De gamla filmerna är ifrån i höstas någon vecka efter igångsättningen och de nya är ifrån Johanna träningen för 3 veckor sedan. Som sagt så mår jag illa av de gamla filmsnuttarna men ni ville se även att det är emot min vilja att egentligen lägga in filmer här. Men nu tar jag mig mod och lägger upp denna för det är utvecklingen som spelar roll och så bra som vi är idag har vi aldrig varit i närheten förr..




Bilder från tävlingen

Här är några fina bilder som är tagna utav Johanna Torudd! (hon som även gjort min finfina design!)









Lite svar blandat med gulliga kommentarer!


Annie ;) ([email protected]) om Tävling i torestorp med Dave:
Jag undrar bara vad de är för bett du rider på där :) tänkte på att du red Padde på tre-delat va? Trodde du red Dave på de också :) undrar bara vad det heter :) Kramar!

Svar: Hej Annie! Ja jag rider Padde på ett tredelat bett. Det jag har på Dave heter ummipelham :) Kram!


Lovisa om Blogga, ja/nej?:
Klart att du inte ska sluta att blogga :) Jag kollar in på din blogg flera gånger per dag, och det gjorde jag även på din förra blogg! Din blogg är bra, riktigt bra, och Du, Padde och Minola är så fina ihop. Jag tror att många är intresserade av att följa dig och Padde i eran utveckling, och vem vill inte veta hur det kommer bli med Minolas föl? Jag hoppas på att du fortsätter att blogga men det är ju såklart ditt val!
Svar: Den här kommentaren var hur gullig som helst, all creed till dig fina Lovisa! :)


nelli om Blogga, ja/nej?:
Du får inte sluta!! Läser din blogg varge dag jue!! KOM TILLBAKA!!!
Svar: Kul att du känner så fina Nelli! :)



Ni vet precis hur ni ska göra för att få mig lycklig! :)

Gissa vem som är tillbaka?

Jo nämnligen en taggad och väldigt rörd Elin!
Ni ska bara veta hur underbara ni är och att era ord sätter sina spår i mitt hjärta. Kul att se hur många som verkligen vill att jag uppdaterar och vill läsa mer om mig! Det glädjer mig supermycket ska ni veta! Love you all!

Så nu är jag tillbaka och har en massor av ideér att skriva om. Så snart kommer jag tillbaka helt! :)



Just det! Kan passa på att fråga er en sak. Vill ni se en jämförelsevideo från i höstas till där vi är nu? Isf gör jag en med detsamma! :)

Blogga, ja/nej?

Just nu finner jag ingen mening med att blogga eller rättare sagt... jag vet inte vad jag ska blogga om. Och ni vill inte heller dela med er om vad ni vill läsa om och det tycker jag är riktigt tråkigt. Känner mig så omotiverad att blogga nu när ni kommenterar uruselt bokstavligt talat. Innerst inne vill jag fortsätta på denna blogg och skriva men just nu känns det verkligen tråkigt. Jag blir inte motiverad att fortsätta alls när jag loggar in för ni engagerar er inte. Jag ligger runt 100 unika per dag men endast är det 2 som engagerar sig i min blogg och i det jag skriver. Ni har även missat min "bloggsvarsruta". Jag jobbade hårt för att få den, det gjorde jag verkligen och nu när jag har den så ignorerar ni den.

Jag känner såhär att varför ska jag lägga minst 3 timmar om dagen på bloggen om inte ni ens kan ta er 2-4 minuter att kommentera den? It´s all about teamwork. Jag bloggar själv och därför har jag ingen att bolla ideér med eller diskutera och när jag väl lägger in åsiktsinlägg så kommenterar ni inte.

Vi gör såhär att när jag har fått minst 10 kommentarer på detta inlägg så kommer jag tillbaka.

Så får jag se om ni vill att jag bloggar eller inte....


Hejdå så länge och en sista hälsning:
Snälla, jag vet att ni är grymma läsare. Snälla gör så att jag kommer tillbaka motiverad till att blogga för detta är min hobby och jag tycker så mycket om att uppdatera i bloggen egentligen...

Svar



Mikaela om Svar på den lilla minifrågestunden:
kan du inte skriva lite om vad du har för utrustning till era hästar?? :)


Svar: Jag vet inte riktigt vad du menar med utrustning. Menar du schabrak och outfits och sånt? :)
Klart jag kan skriva det! :)

Tävling i torestorp med Dave

Ja igår var jag och Dave på vår allra första tävling tillsammans och notera att det var fjärde gången jag red honom.

Första klassen (L:C) så var jag första ryttare ut bland D-ponnysarna. Framridningen hade gått bra och likaså framhoppningen. På banan fortsatte han att vara fin och jag red verkligen som en liten tok. Grunden var superfin och han kändes mer än bra så varför inte satsa i omhoppningen tänkte jag? Det gjorde jag och jag satt en rekordtid för alla kategorier och därmed vann vi klassen!! Lyckan var stooooor. :D

Andra klassen (L:C) riktigt loj på framhoppningen och framridningen. Han tände inte till på något och var allmänt trött. På banan visade det sig då han började att stoppa redan på första hindret men fick över honom och sen orkade han inte taxera om till 3:an så ett stopp där med men jag lyckades att trycka runt honom i alla fall. Så 12 fel på hinder men jag var ändå jättenöjd!

Min andra riktiga seger i livet och det är klart att det kommer en massor av bilder från tävlingen. Det fanns ju tusentals fotografer ungefär. Men dessvärre failade min mor med filmningen så hon råkade stänga av kameran när jag red vinnarrundan så den får ni inte se och inte jag heller, tråkigt! Men om ni vill se den "dåliga" rundan så kan jag ladda upp den så ni får ett litet hum om hur det såg ut? Ni bestämmer.

Killbarry Dave och Elin Ljunggren!

Svar på den lilla minifrågestunden

Olivia om Snabb frågestund:
Nu ska jag allt vara lite flitig och kommentera på din bloggus! (:

Vad är ditt slutgiltiga mål med Paddington innan du går upp på storhäst? :*


Kraaaam


Svar: Haha det är bra Olivia, det gillar vi! :)

Mitt slutgiltiga mål är att ha så kul som möjligt med honom. Låta utvecklingen gå framåt och försöka ta oss så långt som vi är kapabla till. Just nu känner jag att innan jag går upp på storhäst så vill jag starta en L:A eller flera. Paddington lär sig väldigt snabbt och därför är det svårt att veta vart man hamnar. Men det skulle vara ruskigt häftigt att starta en msvB innan min ponnytid är över. Många tror faktiskt på att vi kan komma dit om jag bara ligger i. Sen har jag ett mål att starta fälttävlan nästa år och sedan några dressyrtävlingar med då han är fantastisk på det med. Det trodde du inte va? ;) Men han är faktiskt jättefin och har fått lovord ifrån Johanna (min tränare) så det ska nog gå bra! Ska bli kul att se vart vi hamnar någonstans för som sagt, Paddington lär sig riktigt fort så att det är läskigt. Förhoppningsvis lär jag mig med så vi ligger på samma nivå han och jag :)


Snabb frågestund

För att hålla bloggen igång under dagen så tänker jag ha en frågestund. Jag vet att det är många som undrar saker just nu och då kan detta vara ett bra tillfälle för dem. Svarar på allt ikväll så ärligt som möjligt! :)
Det kan vara om Paddington, Minola eller mig som person.

Så sitter du och funderar över någonting så skriv det här, jag är inte farlig och tänker inte skratta åt er :)


Två bilder

Här är två bilder från gårdagens hoppträning tagna av Michelle





Student 2011

Som rubriken lyder så ska jag och titta på min storasysters student idag i Nybro så uppdateringen kommer vara lite low under dagen. Ikväll ska jag fixa allt inför tävlingen i morgon så kommer antagligen inte ha så mycket tid där heller men vi får se hur jag löser detta. Är riktigt taggad på tävlingen i morgon vill jag lova!! :D

Bjuder på en härlig sommarbild från 2009


Genom eld



Sträcker upp mina händer
Tror att det här kan vara början på nåt stort
Jag står precis på gränsen
Horisonten är nån annans konstruktion

Brukade hata mig själv
Måndag-fredag blev en kedja kring min fot
Men det är nånting ikväll
Som får mig att tro att vi kan gå

Genom eld
Bara för ikväll
Håll den tänd
Vi kan gå i eld

Tänk om det finns nånting bra
Easy living med en hela St. Christine
Jag börjar se det så klart
För hjärtat pumpar utav nitroglycerin

Vi äter skiten så vant
Att vi börjat gilla smaken utav skit
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Jag börjar tro att jag börjar tro att vi kan gå


Genom eld
Bara för ikväll
Håll den tänd
Vi kan gå i
Genom eld
Artificiellt
Håll den tänd
Låt oss gå i eld

Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Jag börjar tro att jag börjar tro att vi kan gå

Genom eld
Bara för ikväll
Håll den tänd
Vi kan gå i
Genom eld
Artificiellt
Håll den tänd
Låt oss gå i eld


Sökes!

Hej jag är en 16 årig tjej vid namn Elin Linnea Ljunggren. Det jobbiga med mig är att jag saknar självförtroende och detta sviker mig gång på gång. Så om du som läser detta och har ett överflöd av detta så kan du skicka en ganska big del till mig på [email protected] eller så kan ni bara skriva i kommentarsfältet nedan. Går även att skicka med lite lugna tävlingsnerver med till mig samt en morot till Padde. Tack på förhand!!


Stolpe ut och stolpe in

När jag stod i stallet idag i godan ro, hade precis fixat iordning Paddington och var på väg till hagen för att hämta Minola så kommer mamma i en ruskig fart och säger att hoppträningen redan hade börjat... De hade glömt bort mig eller att kontakta mig vilket jag tycker är riktigt dåligt! Så jag blev ju stressad såklart. Satt mig i bilen och bytte om och sedan kom jag upp, lastade ur Padde och satt upp. Red inte fram jättelänge men ändå så han var färdig och redo att hoppa. Jag försökte att hålla mig lugn men jag var som sagt stressad av situationen tyvärr. I början hoppade han bra och väl och det kändes kanon. Sen efter ett tag blev han allmänt dum och började att tjuvstoppa. Visst att vi kom fel i vissa lägen och så men han kunde ändå ha offrat sig i dem lägena tyckte jag. Men jag tror att i bakhuvudet på honom finns tävlingen i Gemla, kraschen där han kastade hjärtat före och hoppade efter så jag har en viss förstående. En liten rolig sak var att det var en kombination med 2 galoppsprång i. Två räcken på 1,05 och tro det eller ej, men Padde gick på ett galoppsprång där emellan! Det kändes så naturligt så vi gick på ett, han fick då runda och fina språng! Galet var det. När vi satt ihop "banan" så hoppade han kanon och då kändes det bra att få avsluta på topp.

Så jag är nöjd ändå nu såhär i efterhand.

Och ingen film får ni se heller tyvärr då jag trodde att jag glömt den hemma men när vi skulle lasta in Padde så såg jag att jag inte hade glömt den. Men däremot var det många fotografer och jag hoppas att de vill skicka bilderna till mig snarast så ni får se dem! :)


Torsdagar sitter alltid lika bra!

Nästan den bästa dagen på veckan kan jag säga. Man vet att det är fredag i morgon och att det är hoppträning efter skolan. Som ni vet är ju hoppträning = film och kanske lite kort då det är två bra fotografer på plats! ;) Så ikväll kommer förmodligen film+bilder upp. Ikväll ska vi betäcka Minola än en gång och hoppas på att det går bra. Tänk nästa vår så har vi kanske en liten miniminolafölis hemma sååå underbart!

See ya tonight! :)


Några bilder

Här är några bilder ifrån Gemla tävlingen tagna av Michelle! Tack :)




Answer!


Ida om Elin goes mad...:@:
Man ska aldrig ta åt sig av skitsnack, det är bara avundsjuka personer som ens pratar om någon annan. Visst man kommer aldrig undan skitsnack men man får lära sig att bara strunta i det och inte låta det tynga ner en. Ibland kan man få för sig att det stämmer det folk säger om en men och? Man tränar ju för att bli bättre!
Svar: Många kloka ord Ida! Håller med dig till hundra procent! Kram


Mikaela om Diss!:
aldrig för ett par handskar... tänk att dom e dyrare än en del as snygga shabrak XD
Svar: Precis, helt sjukt om någon nu vill ge så mycket för ett par handskar som enligt mig inte är sådär riktigt snygga!

Anonym om Guten nacht:
fortfarande det med videoinlägget i stallet o så :) /donkan
Svar: Det ska jag fixa! :)




Dagens ridpass för Johanna

Jag är typ......... världens lyckligaste ryttare just nu tror jag! Idag stämde det mesta redan från början. Han var riktigt lugn och sansad. Därför började vi att jobba honom med en gång. Alltså såhär lugn och avspänd hade vi aldrig sett honom innan men sånt är bara kul. Han gillar ju att överraska den lilla killen som sagt. Vi tränade på övergångar och sidvärtsrörelser. Detta har vi haft riktiga problem med tidigare men idag lossnade det och poletten trillade ner för honom. Med en gång när jag led in honom och la till innerskänkeln så flyttar han sig jättefint. Jag vände mig om och tittade på Johanna just då för hon blev helt tyst men vet ni vad? Hon bara stod och klappade åt oss! Typ som stående ovationer. Det var riktigt häftigt faktiskt och gud vad jag blev glad. nästan så jag började att gråta. Efter hela denna skithösten och allt jäkla tråkigt dressyrjobb så är vi där vi är idag och fytusan så glad jag är för det. Underbara lilla ponny alltså! Idag var vi två ett team som hjälpte varandra och allt bara flöt på. Har inte så många mer ord att beskriva känslan jag hade/har just nu....

Tyvärr tyvärr så blev det inga kort idag heller då ingen kunde ta kort eller filma. TYPISKT när han var så sjukt fin, hade mer än gärna visat er den!

Johannas sista ord: Nu tänker jag allt tjata på dig om dressyrtävlingar till hösten! Att följa er utveckling är otroligt kul. För varje gång blir ni två bara bättre och bättre. Du har gjort ett super jobb med honom Elin och det ska du ha en eloge för! Det är inte bara han som utvecklats utan även du - en hel del! Verkligen jättekul! :)

De orden som hon sa kommer aldrig åka ut ur mitt huvud, ALDRIG!

Jag älskar dig tusen gånger runt jorden och tillbaka igen!

Diss!




Såg nyss att Charlies hade fått in de nya kingsland handskarna med swarowski stenar. Tyckte faktiskt inte att dessa var så snygga och de ser inte speciellt sköna ut men vad vet jag? Jag skulle då aldrig lägga ut hela 779:- för dem! :o Skulle ni göra det?

Vet ni en sak?



Jag tycker om mina underbara läsare! Tänk på att varenda sak ni gör för/till mig blir jag jätteglad över!
kärlek till er! :)

Ett till svar


Telanjang ([email protected]) om Svar:
This is a very good site. Thank you.
Svar: Oh that is so nice too hear!

Svaris


Annie :) ([email protected]) om Oboy vilket vackert väder!:
Tjoho :) Jag undrar bara när filmen från den förra tävlingen kommer ut eller om du inte lägger ut den :) Väntar spänt kram! :)
Svar: Hej Annie! Eftersom jag hade strul med internet igår så kunde inte lägga upp den. Men den kommer upp i morgonbitti förhoppningsvis! Åh kul att du uppskattar det! KRAM :D

Elin goes mad...:@

Nu måste jag sätta ner foten för nu blir jag rent utav förbannad på vissa människor! Det är några som har kommit fram till mig och sagt att några snackar skit om mig och Padde. Jag vet inte vilka personerna är men jag blir bara så jävla förbannad på detta. Det har varit ett hett samtalsämne om att Paddington är lättriden och jag bara sitter och åker runt för egentligen är jag inte duktig? detta klassar jag som bullshit! men egentligen.. vilken tur att ni kan min häst bäst och rider han så perfekt själva! Och nej jag sitter verkligen inte och rider runt på honom. Paddington är en riktigt svår ponny att rida! Jag skämtar inte utan så är det och det vet jag bäst själv. Ni som står och tittar på kan inte överhuvudtaget INTE bedöma hur Paddington är att rida. Men det är lite smickrande att det ser så lätt ut då!

Jag har bokstavligt talat slitit HÄCKEN AV MIG hela hösten för att få fram dem vi är idag, det teamet vi är idag. Bara för att Paddington går superbra nu så leker jag inte runt honom för det? Jag har som sagt jobbar och slitit som en riktig jäkla tok. Hur har ni ens mage att uttala er så? Varför skulle inte jag förtjäna att ha en så fin häst för?
Om jag ska vara riktigt jäkla ärlig så är jag den som mest förtjänar detta! Jag har kämpat och slitit i snart 5 år sammanlagt för att få fram ett litet ynka resultat. Jag har aldrig gett mig och nu får jag bara skit för det?

Jag brukar bara kunna skaka av mig såna här negativa kommentarer men nu blev jag riktigt jäkla sur för vad ger er rätt att säga något sådant? Även jag har en gräns och den är överskriden just nu. Hur orkar människor hålla på hela tiden? Var inte så jävla avundsjuka på andra. Snälla lägg ner detta om att Padde är lättriden för det är han verkligen inte! Jag gör det bästa jag kan hela tiden för att hjälpa Padde på bästa möjliga sätt. Tänk om alla bara kunde vara nöjda med de som man har. Klanka inte ner på andra för att det kanske inte funkar med din häst!

Paddington är ju så lättriden alltså. Han har inte paniksålts några gånger innan mig. Och han har dessutom inte blivit riden på pessoabett för att han är fruktansvärt stark. Man behöver inte alls rida med ben på honom, man kan sitta och slappa medan man rider. Jag behöver inte ens ha några tyglar för han svänger ju själv och så. Egentligen behöver jag inte ens rida? (Om ni inte fattar detta så var jag riktigt jäkla ironisk)

Om ni nu tycker att det är så kul att klanka ner på oss två så är det ju bara att slösa er tid på det om det nu är så jäkla kul. VI är starkare än någonsin och tar INGEN skit! För det är bara jag som vet hur det egentligen ligger till.

INGENTING KOMMER GRATIS!

Jag vet att vi är värda detta. All framgång vi kan få tillsammans...

Oboy vilket vackert väder!

Jag älskar verkligen sommaren och alla underbara sommardagar. Idag är det dock lite molnigt och så men värmen sitter kvar! L O V E L Y

Idag ska jag i allafall träna för Johanna vilket alltid uppskattas. Ska se om min syster kan ta lite kort från idag för jag tycker att nya bilder vore awesome. Och det hoppas jag att ni med tycker? Eller har jag helt fel?

Minola ska vila idag och Johanna rider Dave så idag blir det "bara" Padde men det klagar jag verkligen inte på! min älsklingskille <3


Guten nacht

Efter en härlig sommardag idag så väntar en dejt med min kudde. Härligt väder vi har fått i Sverige måste jag medge! Känns redan som att vi har sommarlov men vi har ynka 5 dagar kvar i skolan och då ska "bara" en redovisning göras, en inlämning ska skickas in och ett prov ska göras, härligt att kunna se ett slut på denna termin! :D Första året har verkligen gått fort måste jag säga...

Nu ska jag som sagt sova så ha det bra fina ni och godnatt! <3

Sen får ni MER ÄN GÄRNA hjälpa mig i morgon med att kommentera vad ni vill att jag ska skriva om. Blir så mycket lättare att komma igång då och jag lovar att uppfylla ALLAS önskemål så du som kommenterar är SÄKER på att just ditt önskemål kommer med!



Veckans erbjudande!

Just nu har CHEVAL rea på detta fina regntäcke! Enligt mig är det riktigt snyggt och har säkert en grymt bra kvalité! Om ni är sugna på detta så finns det att titta på och köpa HÄR!


Andra gången...

Igår var jag lite deppig och så då vi åkte upp med Minola till Hampus för att betäcka henne. Minola ville verkligen inte alls och tryckte svansen intill kroppen. Hon blev riktigt spänd när han började brumma och hoppa på henne så det var därför.. så det blev ingenting och det tyckte jag var riktigt tråkigt!

Men vi gav inte upp utan åkte upp idag igen med henne. Denna gången sprang hon in i transporten och nrä vi lastade ur så började hon att brunsta så fort hon såg Hampus. Så vi gick ner i hagen och jag höll i Minola sen kom Hampus. Idag stod hon stilla som ett ljus och bara tyckte livet var underbart, haha! :) Så på torsdag ska vi dit igen så snart hoppas jag av hela mitt hjärta att Minola blir på smällen! Kan knappt bärga mig, hihi!


Minola när hon är precis nyfödd! :D

Dagens ridpass

Idag har jag ridit två stycken ponnys. Paddington som vanligt och även hunnit med att rida Dave för på lördag ska vi faktiskt starta en lokaltävling i Torestorp! Ska bli spännande och kul! Längtar.

Jag red Dave först och idag testade jag att byta bett på honom. Från ett gummipelham till ett tredelat med fasta ringar. Jag älskar att rida på det tredelade även på starka hästar. Dave tyckte att det var jätteskönt att inte ha så mycket skrot i munnen för det är precis vad jag kallar såna hemska bett, uscha! Han var finare än vanligt och i slutet gick han fint. Extra beröm till hans galopp idag, den var bärig och superfin! Ska rida honom på fredag igen så får vi se hur han är då.

Efter det red jag Paddington. Jobbade bara i låg och lång form för att få honom mjuk och smidig. Blev ett lätt pass idag då vi ska rida för Johanna i morgon, det ser vi fram emot som vanligt! Känns så bra att han inte är skadad nu efter helgen faktiskt. Då skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv. Nu ser vi framåt och tävlingen gick som den gick. Lämnade tävlingsplatsen i tårar och det var inte för att vi blev uteslutna. Det var för att jag kände mig hemsk som tryckte honom över hindret. Men det lägger vi bakom oss och nu såhär så är jag hur glad som helst över den tävlingen! Finns massa positivt med den och nu har vi mer erfarenheter vilket vi suktar efter nu såhär i början! :)

OBS. Förlåt att uppdateringen är kass just nu, väldigt tråkigt tycker jag då jag har stora planer för denna blogg. Hoppas ni inte blir allt för ledsna kära bloggläsare! Jag gör så gott jag kan och det hoppas jag att ni förstår. Jag har ett liv utanför bloggen med....

Bad Johanna ta kort idag men tyvärr så hittar jag inte mitt minneskort till kameran men jag lovar er att ta nya bilder så fort jag bara kan! Nya bilder vore riktigt trevligt tycker jag!

Sommarbete?

Har sett på flera bloggar att det är en het diskussion kring ämnet sommarbete och jag tänkte säga vad jag tycker om detta. Mina hästar har alltid fått gå på sommarbete vare sig det är mycket eller lite. Börje min första B-ponny fick lätt fång men detta löste sig ändå då han tillsammans med sin bror Clarino fick gå på lite mindre. Jag tycker att som ägare så är det obligatoriskt att släppa hästarna på sommarbete även om det är tävlingsponnys så har alla hästar rätt till frihet. Det kan jag tycka är som att gå på lite sommarlov fast man blir riden? Hästarna mår bra av att gå på bete men man måste veta hur mycket man ska släppa dem på för att förebygga tex fång.

Fång är en slags hovsjukdom som hästarna kan få om de äter mycket proteinrik mat så som det färska gräset. För att förebygga detta så kan man antingen köpa en munkorg för då får de inte in lika mycket mat som om de skulle vara utan.

I vårt fall så har vi börjat att släppa hästarna iaf Padde, Minola och Dave på sommarbete bakom vårt hus med mycket mat. Där får de gå några timmar om dagen ca 3 timmar. De är fortfarande inte ute på nätterna för att det blir alldeles för mycket näringintag för dem då men så småningom ska vi släppa dem i en annan hage sen dygnet runt. Viktigt är att titta hästen varje dag, om de har fästingar eller har några symptom på fång.

Det är bäst näring i gräset före midsommar men vissa hästar kan vara känsliga för just vårgräset. De kan drabbas av hovsjukdomen fång som ger feber, svettningar, ökad puls, muskeldarrningar och stelhet. Alla hästar behöver vänja sig vid det nya gräset och få beta en liten stund om dagen. Den här stunden kan sedan bli längre och längre för varje dag som går. Hästar med fång bör behandlas av veterinär.

Detta är mina åsikter om sommarbete, håller ni med mig eller är det något som ni inte håller med mig om?


Snyggt som tusan!!

Nu mina kära läsare måste jag bara tipsa om ett skitsnyggt schabrak! Vet att många redan har den gamla modellen men vet ni att den nya modellen är grymt mycket snyggare (enligt mitt tycke). Jag pratar såklart om märket scapa! När jag var inne på cheval i Kalmar så tittade jag på den nyare modellen och det var jättefint verkligen! Dock hade de bara hemma i rött men det går att förbeställa alla färgerna på Chevals hemsida! Tycker att det är grymt snyggt på sommaren och det passar alla färger och typer av hästar/ponnys! Jag ska själv köpa ett turkost som ni redan vet till Padde! Jag tycker att ni borde köpa ett ni med! Bra pris dessutom, det kostar 599:- på Cheval Ridsport. HÄR kan ni förbeställa schabraket!
'

Om ni köper något denna månaden och om ni utgår ifrån min blogg alltså klickar på cheval länken på min blogg så vinner jag en sponsring där ifrån och det vore väl hur kul som helst?! . Allt i hela butiken räknas. Skulle vara helt amazing faktiskt att få vinna en sån här sak. Och ni får grymt fina saker därifrån också till mycket bra kvalité och bra pris!

Kan även tipsa om andra bra produkter därifrån när jag ändå är igång!

Cheval har ett brett JW sortiment och de får in alla nya och fräscha produkter hela tiden!
När jag var där inne så tittade jag länge och väl på de nya schabraken "union jack" och den huvan till. Hur snyggt som helst det med, skulle kunna köpa allt där inne (ibland är det synd att man inte är miljonär ^^).

SÅ KLICKA ER IN PÅ DENNA LÄNKEN OCH TITTA FÖR DET ÄR GRYMT FINA SAKER!!
:D


Sorry

Jag är verkligen ledsen men jag har inte haft någon ork överhuvudtaget att lägga in filmen och fixa den och sedan ladda upp den. Det låter inte så jobbigt men jag har varit halvt död hela dagen bokstavligt talat. Har varit en dålig vecka här på bloggen faktiskt men jag ska verkligen försöka göra det bättre till nästa vecka med start redan i morgon. DÅ kommer filmen upp med. Nu ska jag kolla film och gå och lägga mig. Vi hörs i morgon! :)

Svaris


linnéa <33 om Dave filmen:
Dave ser faktiskt väldigt mjuk och fin ut och nu gick det ju faktiskt att se filmen och jag undrar lite

*är Dave en ponny eller häst?

*vilken ras är Paddington,Minola och Dave`?
*vems häst är dave ?
*vilken rasär hingsten som minola ska betäckas med ??
Svar: Tack!
Dave är en d-ponny.
Minola är ett arabiskt fullblod, Padde är import Irland och likaså Dave.
Hon som äger Dave heter Aline, vi hyr honom bara men det är tänkt som Johannas ponny
Han är en welsh ponny. Släkt med Araberna :)


Och Minola är en D-ponny och hon mäter 145,2 i manken!

Summering av gårdagen

Igår var jag som sagt iväg hela eftermiddagen och tävlade. Eller ja vi var väl hemma vid 11 ungefär så det blev en lång dag.

Jag hoppade L:B och L:B.

Första klassen så red jag bara för att komma runt banan så hade ett lite högre tempo och därav fick vi två pet men jag är så nöjd med denna runda och att vi klarade av det tillsammans! Det var titthinder nästan överallt och därav en vattenmatta som jag trodde skulle ställa till problem för oss men det gjorde det inte som tur var!

Andra klassen så fick vi ett stopp på tvåan. Jag blev passiv och slutade rida. Sen hoppade vi 3:an men sen kom vi till 4:an som var en maxad trippelbarr.. Låg väldigt stort på den så först stannade Padde men då tryckte jag så han hoppade. Men fick inte med sig bakbenen om man säger så så att vi kraschade i hindret. Men jag försökte på 5:an men han stannade (blev så rädd efter 4:an). Men sen kom vi över 5:an innan vi lämnade banan.

Var ute och skrittade på Padde en stund idag för att känna igenom om han tagit skada av den lilla kraschen igår men han klarade sig galant! Så fysiskt mår han jättebra och jag hoppas även att hans självförtroende inte försvagades!

Har en sak att berätta för er lite senare ikväll eller hur det nu blir.. vi får väl se!

Bilder och film kommer någon gång ikväll. :)

God morgon!

Idag kom mamma in och väckte mig bara för att visa mig vilka datum börjes cup är i sommar, skulle vilja slå henne en stund för jag är så trött! Men jag älskar min mamma ändå för att hon alltid ställer upp, love! <3 Sen var det ju bra att jag inte sover bort denna fina dag som det verkar bli!

Idag ska jag skritta Paddington en ganska lång vända tänkte jag så att han får sträcka ut. Han var jätteduktig igår i transporten och stod alldeles stilla. Vi stannade på Mac Donalds på vägen hem från växjö och då beställde jag även minimorötter till min lilla älskling. Han hade trots allt skött sig väldigt fint under tävlingen med!

Sen idag blir det att steka lite till i solen. Man måste ju leva upp till sitt stjärntecken (kräftan) haha eller? ;)

Just det! När Ida och jag skulle släppa Padde och Minola i en hage med mycket gräs i så ser jag min lilla katt komma. Hon la sig framför mig och började rulla runt, detta brukar inte hon göra men antar att hon ville vara med på kort ^^ och hon fastnade väldigt bra och jag tänkte bjuda på lite bilder på min sötis till katt :)





trött tröttare elin

Nu är jag verkligen sjukt trött och somnar vilken sekund som helst. Men tävlingen idag gick ändå helt okey tycker jag. Vi minns första klassen sen den andra har vi aldrig hoppat. Mer om det i morgon med film och bilder såklart! Godnatt! :)

Färdig och ready to go!

Det är verkligen skönt att tävlingen inte börjar förns vid 3 idag för då slipper man stressa :) Skillnad att åka vid 12 än att åka vid 5 på morgonen haha. Men nu är allt nästan färdigt. Padde är knoppad och duschad och jag har bara lite kvar att packa. Ska försöka att inte glömma bettet denna gången, haha! Jag är inte så nervös nu men lär ju bli när jag väl är där och har gått banan och så.. men men de problemet hoppas jag att Olivia kan hjälpa mig med, det är hon duktig på :)

Funderar på att ta med datorn och uppdatera er på plats men jag tror dock att jag inte hinner med det mellan klasserna men vi får se helt enkelt. Kommer det upp inlägg så gör det! :)


Bild ifrån i vintras, så ni inte tror att han ska ha alla de täckerna på sig i denna hetta! haha

Svar


Filippa om Fjärde överraskningen..:
Så gosig den ser ut att vara!! Skulle vi kanske få en bild när Sara rider den? :)
Svar: Ja det kan ni få. Dock har jag inga kort nu men ska leta fram kameran så får ni lite bilder! :)

Anonym om Mycket att stå i!:
om du var rvungen att sälja en häst i stallet vilken skulle det vara då? :)
Svar: Detta var en väldigt konstig fråga och jag skulle inte vilja sälja någon men om jag var tvungen så skulle jag nog sålt Fernando för att han ibland blir väldigt jobbig mot Minola när han går efter henne hela tiden, haha! :)

Men söt är han!

nelli om Mycket att stå i!:
hoppar du alldrig med minola längre? och i så fall kan du väll ta lite kort?:)) hur högt tror du hon kan hoppa??:D


Svar: Hon har stått ett bra tag nu på sista tiden bara för att bygga upp hullet men igår kom en vän till mig och red henne både dressyr och hoppade. Det gick jättebra och Minola älskar att hoppa dock är hon lite speciell, hihi :) Jag glömde ta kort på det tyvärr men jag lägger upp några gamla hoppkort på henne. Alltså ponnyn hoppar hus när hon väl vill och jag har hoppat 1,30 med henne hemma utan problem. Hon skulle utan tvekan hoppa 1,40 uppsuttet och kanske 1,50 löshoppning!






Fjärde överraskningen..

Kul att ni gissade på så bra och hade så bra gissningar! Den fjärde överraskningen är......


att Sara har fått en B-ponny som heter Valentino! :)

Mycket att stå i!

Idag har jag varit duktig och tänkte fortsätta vara det hela kvällen. På morgonen fyllde jag på vatten i båda hagarna. Jag släppte även ut Padde och Minola till en annan hage med mycket gräs dock bara 3 timmar. Sen duschade jag Minola för att få bort allt damm som hon hade i pälsen. Hon blev jättefin och hon glittrar så fint i hagen nu! Lät henne självtorka i solen och det tog ca 40 minuter för att få henne helt torr. Solen steker riktigt mycket nu alltså och det är så himla härligt tycker jag! Hoppas dock inte att det blir fullt lika varmt i morgon när jag ska tävla.

Ikväll kommer Michelle hit och vi ska ta kort och rida. Sen är det ju allt som ska packas, tvättas och putsas kvar + att duscha Paddington. Han vart lite sur när Minola fick duscha och inte han, haha! Han stod vid grinden och gnäggade och hade sig men men snart är det hans tur!

Här har ni lite bilder från idag när jag duschade Minola! :)


Hej jag heter Minola och jag är blöt, nu vet ni! ;)





Svar


anonym ([email protected]) om Hoppträning gånger 2:
Paddington ser jätte jobbig ut när han sparkr bakut hela tiden....

Svar: Ja ibland kan det vara jobbigt när man ska försöka placera han rätt på hinder. MEN Padde gör det för att avreagera och lugna ner sig själv för ibland blir han väldigt taggad och vet inte vart han ska lägga sin energi så då avreagerar han sig. Men så länge han inte gör detta precis vid hindrerna så är det inte något som stör oss så på det viset är han inte jobbig. Han är väldigt mysig och jag är förstående. Jag vet orsaken varför han gör så, så för mig är det inte ett problem :) Jag älskar min bockiga ponny! hihi


hihi :)

Olivia om Bilderna från idag:
Nejmen vad är det för fin grå häst på näst sista bilden? :O
VEEEEEEM KAN DET VARA!? haha
Puss på din bränna elin ;)

Svar: Humm... det är ju din snygga ponnyhäst och din ponnyhästs snygga ryttare såklart! :D
Ja den är inte å leka med du ;)


Hett tips!


(Dock är detta ett flugspray men hittade ingen bild på det rätta sprayet men flaskan ser likadan ut)

Som jag nämnde så köpte jag ett pälsglans eller ja man,svans och pälsglans i Kalmar igår. Jag stod länge och velade på detta spray då det kostade hela 180 kronor och egentligen brukar jag inte köpa något sådant till så "dyrt" pris men mamma var på mig och det blev till sist att jag köpte detta. När jag idag skulle testa det på Paddes svans för att den var riktigt tovig så insåg jag hur bra detta var! Jag sprayade tre sprut på olika delar av svansen och lät det torka och sedan borstade jag den med en rotborste och gud vad fin den blev alltså! Verkligen värt pengarna vill jag lova! Jag köpte mitt på City gross men det finns säkert lite överallt i hästbutikerna! Så ett hett tips i sommar är detta spray! Får fem tummar upp :)


Bilderna från idag






Han är ganska högt över minsann!

Han är inte så förtjust i vattnet, hihi






Sen bjuder jag på lite F A I L bilder med för att lätta upp stämningen, HAHA! ;)



Dave filmen

Har förstått att ni inte kunde se filmen innan. Nu har jag justerat lite så kan ni se den nu? :)


Hoppträning gånger 2

Hoppträningen idag gick väldigt bra som ni redan vet. Vi hoppade bana och jag trivdes bra med den!

Paddington: I början så var han riktigt jäkla spänd alltså.. Vi skulle hoppa en jättebred vattenmatta som han total vägrade att gå nära. Han var värd 5 kronor då ungefär, nej men jag var riktigt sur på honom faktiskt för även att han är rädd för den så ska han inte springa iväg och så men det löset sig och efter det gick det verkligen bra! Första gången jag red emot vattenmattan så satte jag mer energi i galoppen för att försöka få han att hoppa (vilket jag var 100% säker på att han inte skulle göra!) Men han hoppade! Vilken knäpphäst han är ibland! Han går inte nära vattenmattan men han kan hoppa över den och trampa i den, haha! Första gången han hoppar så är han i den som bara den men huvudsaken var att få över honom! Sen så hoppade vi bana på L:B/L:B+5 med riktigt maxade oxrar och det gick bra! Han tog förhållningarna bra och var lyhörd på mina hjälper. Stoppet tar jag helt på mig själv för att innan hindret så tappar jag stigbygeln (när han bockar) och la all min energi på att få tillbaka den och blev då ofukuserad på hindret. Men annars är jag helnöjd nu när Padde har byggt upp ett jäkla självförtroende! Det är så kul att hoppa honom nu när han hoppar hus. Han är verkligen högt över ibland och det är så himla kul att se att han verkligen vill! Här är filmen:


Dave: Andra gången uppe på honom och jag är riktigt nöjd med honom också! Ett tag blev han jättestark och bara sprang men det löste jag efter ett tag och då kom flytet. Han är så himla rolig att hoppa alltså! Vattenmattan var inga som helst problem för honom heller så det kändes skönt att inte få något stopp på den med båda hästarna då de är väldigt rädda för just vattenmatta. Fick dock ett litet skitstopp på näst sista i grunden tyvärr. En ryttarmiss från min sida, jag ville korrigera honom innan hindret så han inte bara springer men då blev han riktigt känslig och la in ett stopp. Här är iaf filmen iaf. Banan ligger på 90-1m :)


Snabbt inlägg!

Kan lite snabbt summera hoppträningen och det gick över förväntan! Verkligen riktigt bra dock lite ryttarmissar här och var.... tur då att jag har förstående hästar!

Mer update kommer senare ikväll + film!!
Nu ska vi iväg igen till Bätteropp för att vara med på städdagen och sen kanske möte inför div 2!


Kan inte se statistiken vilket är tråkigt men jag hoppas på att den är kanon som vanligt! ;)


Morgondagen

Blir tydligen tidig hoppträning redan vid klockan 8 med Padde och vid 9 med Dave! Längtar riktigt mycket och update kommer senare under dagen. Lär bli en hektisk dag med mycket trevligheter med massor med hästfolk!

Eftersom ni har svarat så flitigt och vill ha filmer så ska jag fixa detta! Så i morgon blir det film och utvärdering om hur allt har gått.

Nu ska jag nog ta och sova snart för att jag ska kunna orka hoppa två hästar i morgon och sedan städa inför lokaltävlingen den 19:e Juni.

Godnatt fina bloggläsare!


Kalmar och lite shopping!

Mamma är nog kanske tankeläsare på något sätt. Jag skrev ju igår att jag ville in till kalmar och småhandla lite saker. Idag när jag kom hem från skolan så skulle mamma iväg till både kalmar och öland för att lämna lite saker men då följde jag med! Hööks var tyvärr stängt men vad gjorde det när city gross var öppet?

Jag inhandlade:
* Man, svans och pälsglans
* Glansshampo
* Svampar
* En mikrofiberhandduk (torkar upp väldigt bra!)
* Lädertvål + fodral

Jag tror jag fick med allt iallafall. Ni kan få bild på det senare (när jag har hittat kameran, hehe)


OCH VET NI!?!
JAG HAR HITTAT ETT PAR STÖVLAR JAG SKA KÖPA!
Det brukar inte finnas i en bra storlek till mig för antingen är vaden för liten och skon sitter bra eller så är det tvärtom. Eller så går inte hälen och bla bla bla. MEN NU! Äntligen hittade jag mina stövlar. Gick länge och väl med dem i affären ^^

Tyvärr finns det ingen bra bild på dem men de heter : Mountain horse raymond high rider! :)

Vill in till kalmar!

Nu har jag insett att jag har mycket att köpa! Mycket smågrejer som ska inhandlas för cuperna i sommar.

Vad jag kan komma på för tillfället:
* Två stora handdukar till Padde (om det skulle bli sådär jättevarmt i år igen)
* Ett stort tält som vi ska ha på cupen (dock köper mamma det)
* Kyllera
* Sprayfärg till mina stigbyglar
* En svart kavaj! (detta är ett MÅSTE då jag vill kunna använda mina andra set på Padde)
* Det nya turkosa scapa schabraket.
* Turkosa bootsen

Hoppas mamma ställer upp på en tripp till kalmar snart! Alltid lika mysigt att åka in dit för att småhandla! :D


Film?

Tänkte passa på att fråga er om ni vill ha film från hoppträningen i morgon? Jag ska ju både hoppa Dave och Padde.. Om ni är över 5 som kommenterar så lovar jag er film i morgon! Ni bestämmer :)


Mina andra djur

Ni har ju fått veta väldigt mycket om mina hästar som vi har men däremot har jag inte presenterat våra andra djur så det tänkte jag ta och göra :)

Vi har två katter som heter Zelma och Sessan. Två hundar som heter Ludde och Tulo. Sen har Sara en kanin som heter Hugo.

Detta är min katt Zelma:

Hon är långhårig och 10 år. Vi fick henne som kattunge av min gammelmorfar så vi har haft henne i 10 år. Zelma är en riktig gosig kisse som älskar att sova hos mig vilket hon oftast får med. Hon brukar lägga sig under mitt täcke, det är ganska mysigt faktiskt. Genom alla år har Zelma fått massvis med kattungar dock har vi bara behållt en och det är då vår andra katt Sessan.

Detta är Sessan:

Hon är då dotter till Zelma men hon är inte lik henne för fem öre. Sessans pappa var orangespräcklig så därför ser hon ut som hon gör, jag tycker det är riktigt fräckt. Sessan är alltid den man möter när man kommer in i stallet. För det mesta så lägger hon sig ner på stallbacken och rullar runt och hoppas på att jag ska komma och gosa med henne. Hon är som sagt väldigt speciell och jag tycker om henne jättemycket. Zelma fick Sessan när hon bara var ett halvår gammal så Sessan är ungefär 9,5 år. Sessan är en mycket duktig jägarkatt och delar gärna med sig av bytet till sin mamma. Visste ni förresten att Sessan "tuttade" på Zelma bara för något år sedan? Haha snacka om att inte släppa mamma, det var riktigt mysigt att se!

Sen har vi min fina vovve Ludde:

Ludde är en golden retriever som ni kanske ser. Han är 3 år i år om jag inte har helt fel. Vi köpte honom som valp och har haft honom sen dess. Ludde är en riktig familjehund som bara älskar att leka. När man kommer hem från skolan så möts man av en galopperande Ludde med en boll i munnen. Visste ni att jag har tränat upp Ludde som en vallhund? När hästarna smiter (kan hända ibland) så släpper jag lös Ludde som är duktig och vallar tillbaka dem! Han är definitivt inte dum mot dem men han skäller på dem och då vänder de hem. Världens bästa vovve helt enkelt!

Sen har vi Tulo:

Tulo är en stövare. Han är tänkt att ha som jakthund då min "plastpappa" gillar att jaga. Tulo är mycket snäll och trevlig hund. Han och Ludde brukar ha kul ihop :)

Sen har vi då Hugo som jag tyvärr inte har någon bild på!
Men Hugo är en snäll kanin som är busig och tycker om att hoppa hinder. Vi har inte haft honom så länge så jag vet inte så mycket om honom men det är Saras kanin.

Här är en bild på Zelma och Sessan när dem ligger och solar i gluggen på höskullen :)


RSS 2.0